NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rusland onderzoekt ‘Beauty and the Beast’ op homopropaganda

Rusland onderzoekt ‘Beauty and the Beast’ op homopropaganda

http://oi66.tinypic.com/30b1j4x.jpg

In Rusland neemt de druk toe om de nieuwe Disney-film ‘Beauty and the Beast’ te verbieden nadat Disney een ‘exclusief homo-moment’ in de film heeft aangekondigd. Ook in de VS klinkt protest.

In een nieuwe versie van De schone en het beest met levende acteurs brengt filmproducent Disney voor het eerst een gay personage en een liefdesscène tussen homo’s.

Volgens verschillende Russische politici is dat een overtreding van de wet die homopropaganda voor minderjarigen verbiedt. Er is een brief gestuurd naar de Russische minister van Cultuur, Vladimir Medinsky, die een verbod ‘bestudeert’.

De film wordt op 16 maart in de Russische zalen verwacht. Een conservatief Russisch parlementslid, Vitali Milonov, heeft in een brief aan de minister van Cultuur gevraagd om een avant-première achter gesloten deuren te houden.

‘Als daar blijkt dat er homoseksuele propaganda in voorkomt, moet men de film verbieden’, vindt hij. Milonov is de man achter de omstreden wet die de propaganda verbiedt. Eerder pleitte hij ook al voor het afsluiten van Facebook in Rusland, omdat die socialenetwerksite foto’s van de regenboogvlag verspreidde, hét symbool van de homoseksuele beweging.

Ook in de VS lokt de aankondiging van Disney reacties uit. De predikant Franklin Graham riep donderdag op Facebook op tot een boycot van de film. Een dag later was de oproep meer dan 88.000 keer gedeeld. ‘Ze proberen onze kinderen de holebi-agenda op te dringen’, schreef hij.

05-03-2017 om 15:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze rotopmerking kreeg Lisa Kudrow op de set van Friends

Deze rotopmerking kreeg Lisa Kudrow op de set van Friends

http://oi67.tinypic.com/f6iyc.jpg

Het leven van een actrice gaat niet altijd over rozen. Ook in die sector krijgen dames te maken met vooroordelen, een glazen plafond en seksistische opmerkingen. Lisa Kudrow kan ervan meespreken.

De actrice, die altijd herinnerd zal worden als Phoebe, is intussen 53. Tijdens een interview voor haar nieuwe film 'Table 19' verklapte ze nog enkele details over haar Friends-tijden. En hoe ze ooit een echte rotopmerking te verwerken kreeg van een gastacteur.

"Het gebeurde op de avond van de echte opnames, nadat ik al een hele week met hem gerepeteerd had zonder make-up. En die avond was ik natuurlijk helemaal opgedoft voor de opnames. 'Oh wow', zei hij. 'NU ben je - mag ik het zeggen? - fuckable."

Lisa wilde niet verklappen wie de seksistische opmerking had gemaakt, maar wilde wel kwijt dat het zeker niet Charlie Sheen is, die ook een gastrolletje in Friends vertolkte. Een Friendsreünie ziet ze trouwens ook niet echt zitten. "Waar zou het over gaan? De charme van de show was dat het allemaal twintigers waren die hun eigen familie vormden. Nu hebben ze allemaal een eigen gezin, dus wat zouden we kunnen brengen?"

03-03-2017 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jane Fonda werd vroeger misbruikt en verkracht

Jane Fonda werd vroeger misbruikt en verkracht

http://oi63.tinypic.com/2upbos7.jpg

Jane Fonda heeft in een interview met Brie Larson voor The Edit schokkende onthullingen gedaan. De 79-jarige actrice zegt dat ze als kind is misbruikt en later in haar leven is verkracht. Ook is ze eens ontslagen omdat ze weigerde met haar baas naar bed te gaan.

"Ik ken meiden die zijn verkracht, maar zelf niet eens doorhadden dat het om een verkrachting ging. Ze denken dat ze op een andere manier nee hadden moet zeggen of iets dergelijks." Volgens Fonda komt het door de patriarchale manier waarop veel vrouwen en meiden worden opgevoed. De actrice vindt het dan ook haar grootste prestatie dat ze er met de inzet voor vrouwenrechten toe heeft bijgedragen dat bij een hoop vrouwen 'de oogkleppen zijn afgegaan'.

Ook met ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de werkvloer wil Fonda korte metten maken. "Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest dat mijn mannelijke collega's een beter salaris hadden. Ik ben zo ontzettend blij dat daar eindelijk verandering in begint te komen en dat er ook mensen zijn die oprecht kwaad worden om deze ongelijkheid."

03-03-2017 om 14:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oven van zwarte piet en afwezige turboknoppen: de eerste nominatie is bekend

De oven van zwarte piet en afwezige turboknoppen: de eerste nominatie is bekend

http://oi65.tinypic.com/2dm8o7l.jpg

Recensenten Bart en Sandra bezochten maandag al enkele pop-ups, en waren over het algemeen positief. Vanavond werkten ze hun bezoeken af, waarna ze samen met de jury de koppen bij elkaar staken om te beslissen welke stad het eerst genomineerd wordt voor de sluiting. Wordt het Kortrijk? Of toch Antwerpen?

De eerste nominatie zit eraan te komen, en de spanning tussen de pop-ups laat zich serieus voelen. Laure en Charlotte van Madam P. zijn veilig, en hopen eigenlijk dat hun eigen stad genomineerd wordt. Hoe minder concurrenten, hoe beter, redeneren ze. "Als Antwerpen genomineerd wordt, geven we een feestje", klinkt het allesbehalve broederlijk. Ze gaan zelfs zover om James Bond-gewijs te gaan spioneren bij buren Bo en Emily, die net goede kritiek krijgen. "Doeme, het is daar goed geweest."

In Kortrijk zingen ze hetzelfde liedje. Daniela en Mitchell zitten door de ster op hun ruit eveneens safe, en zien ook liever een van hun buren verdwijnen. "Dan hebben wij een streepje voor. Het blijft een wedstrijd he." Waar blijft dat groepsgevoel, mannen?

Laatste recensie
De recensenten waren tot dusver over de hele lijn relatief tevreden. De bal ligt dus in het kamp van Tjop's, de enige pop-up die nog geen bezoek kreeg van Bart en Sandra. Valt de barbecue van Karel en Birger tegen, dan is het waarschijnlijk een Antwerpse zaak die moet sluiten. De naam en het interieur valt in elk geval al in de smaak, en de twee mannen zien er warempel een stuk wakkerder uit. "Misschien een goede blush gebruikt", vermoedt Sandra.

De twee bestellen meteen de aangepaste menu. Het hapje maakt hen heel blij, dus ook hier goede punten. Het voorgerecht, de (volgens Sepideh flauwe) zalm serveren aan viskok Bart geeft Birger heel wat stress, maar ook hier vond een serieuze verbetering plaats. Complimenten aan de chef volgen, en Birger groeit meteen drie meter aan zelfvertrouwen.

Droog, was de conclusie van de jury vorige week over het hoofdgerecht. Birger heeft echter hard gewerkt aan zijn barbecuevlees, en dat valt te merken. "Goed geluisterd", vindt Bart. Maar aan het dessert, daar is nog wat werk aan. "Het idee is goed, maar het heeft nog niet het niveau van de rest." Dat wordt nog spannend bij die nominatie.

Juryhulp
Na Kortrijk krijgen nu ook de Antwerpse pop-ups wat hulp van juryleden Sergio en Sepideh. De vergeten groenten van Bo en Emily kunnen wel wat hulp gebruiken, vindt Sergio, dus kruipt hij mee in de keuken. Bo wordt er enorm gestresst van, maar 'dat kan hem aleen maar deugd doen', meent Sergio. "Hij luistert nu tenminste. Hij is betrokken, en ik voel dat hij een winnaar is."

Sepideh geeft intussen wat interieurtips. De zaal mag er dan wat groener en groentiger uitzien, het is toch nog niet wat het moet zijn. 'Langer nadenken', klinkt het verdict. "Het is zo chaotisch in het hoofd van Emily." Ook de gevreesde bietencocktail wordt onder handen genomen. Het kan een stuk frisser dan biet, vindt Sepideh, en tovert meteen een indrukwekkende groentencocktail op tafel.

Bij Table'O wordt intussen de strijd der social media aangevat als Daniela beseft dat haar concurrenten meer Facebooklikes halen. "Wij hebben het te druk met sterren halen", pareert Mitchell, maar Daniela gooit er toch meteen een mannequin challenge tegenaan.

Ook Karel en Birger krijgen nog een coachsessie. De Mr. Proper in Sergio komt meteen weer boven. "Dat is de oven van zwarte piet he", gruwt hij van de keuken. En als Birger dan ook nog eens koriander blijkt te lusten, is het hek helemaal van de dam. "Je straalt niet de juiste energie uit. Heb jij wel een turboknop?"

In de zaal krijgt ook Karel wat kritiek te verwerken. Het interieur is nog te kaal en Karel is niet aanwezig genoeg, en blijkbaar ook niet vrouwelijk genoeg. "Minstens 40 procent vrouw zijn", leert Sepideh hem. Karel geeft zijn fouten grif toe. "Ik heb ook geen ervaring, tenzij van zelf te gaan eten. Maar bij frituur Vivianne is er natuurlijk geen bediening aan tafel."   

Het verdict
Op dat moment halen de tips echter niet veel meer uit, want de jury heeft beslist welke stad het eerst een pop-up moet opdoeken. Vol spanning - en dat is een understatement - kijken ze naar de mededelingen van Evi en de jury. Dat het een nek-aan-nekrace was, daar hebben de kandidaten natuurlijk geen boodschap aan. Aan alle negatieve en positieve punten dan weer wel.

Zoals altijd wordt het verdict uitgesteld tot alle aanwezigen net geen hartaanval krijgen, maar uiteindelijk klinkt er dan toch gejuich bij Antwerpen, en grijpen ze bij Kortrijk naar een glas troostende wijn. Met andere woorden: de eerste pop-up die wegvalt zal ofwel Meat & Griet, ofwel Filly's zijn. Laat het stemmen beginnen! 

03-03-2017 om 14:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ed Sheeran: "De exen waarover ik zing, haten me"

Ed Sheeran: "De exen waarover ik zing, haten me"

http://oi63.tinypic.com/28tc237.jpg

Hij wordt het grootste Engelse exportproduct sinds de tv-serie 'Downton Abbey' genoemd. Maar net zo goed roepen ze hem 'rosse hobbit' na. Een 'teddybeer met tieten', lazen we zelfs. Alle spot terzijde: de verkoopcijfers liegen er niet om. Ed Sheeran (26) is bij leven en welzijn de meest onwaarschijnlijke popster ooit. "En de meest ambitieuze. Ik ga voor goud, daar is niets mis mee."

"Aaah, you're from Belgium. Great!" Ed Sheeran mept joviaal tegen mijn bovenarm. Nou nou, hoor ik mezelf mompelen. Laten we vooral niet overdrijven. Het lijkt alsof hij zijn rolletje van enthousiaste allemansvriend speelt, maar die sympathieke rol bekleedt de Britse popster dan toch met verve. Als een enthousiaste 'ket' legt hij meteen omstandig uit hoe hij van een Belgisch café in Londen zijn habitat had kunnen maken. Als we hem mogen geloven, verzette hij in die keet behoorlijk wat bier, en werden de mosselen met friet per trog aangevoerd. "Godverdomme, wat een lekker eten was dat, zeg." Op slag begrijp je waarom zoveel jonge meisjes vallen voor zijn ontwapenende charme. Ed Sheeran moet zowat de jofelste hartendief ooit zijn.  

Voor je ex-liefjes moet het niet meevallen om met een songwriter samen te zijn geweest. Hoeveel exen houden hun hart vast bij elke nieuwe plaat?

"Er zijn er wel een paar, maar ze zijn niet bang. Meestal omdat hun song al is verschenen. Ze haten me dus al. (lacht) Ik heb me weleens schuldig gevoeld over songteksten op de eerste plaat. Zo haalde ik ooit het nieuwe vriendje van een ex door het slijk, waarna ik hem zo'n vier jaar geleden ontmoette. Bleek dat een waanzinnig toffe kerel te zijn, die bovendien beter was voor haar dan ik ooit kon zijn, en meer tijd aan haar besteedde dan ik ooit zou kunnen. Dat wringt wel."  

03-03-2017 om 14:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verleider Alex schopt man uit Moorslede twee gebroken ribben

Verleider Alex schopt man uit Moorslede twee gebroken ribben

http://oi65.tinypic.com/5jv9er.jpg

Alexander Maas, beter bekend als verleider Alex uit Temptation Island, heeft een Moorsledenaar gisteren twee gebroken ribben geschopt toen hij samen met hem en verleidster Danyla op zoek was naar pita in Roeselare. Dat heeft het parket van Kortrijk laten weten. De Nederlander zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Alex en Danyla deden gisteravond - samen met nog twee andere kandidaten van Temptation Island - een acte de présence in danscafé de Chicon in Roeselare, tijdens een afterworkparty. Omstreeks 2.30 uur liet een van de aanwezigen, N.V., Alex weten dat hij honger had. Alex zelf had ook honger en dus werd besloten samen met Danyla op zoek te gaan naar een pitazaak.

Omdat alle pitazaken in de streek gesloten bleken, kreeg Alex het bij de derde zaak op zijn heupen. Hij wou zelf achter het stuur van de auto kruipen en probeerde de sleutels van de Moorsledenaar af te nemen. Toen hij dat niet wou, werd hij door de spierbundel uit Temptation Island tegen de grond gewerkt en kreeg hij enkele rake schoppen.

De jonge Moorsledenaar kon wegkruipen naar zijn auto, en in het ziekenhuis werden twee gebroken ribben vastgesteld. Alex en Danyla logeerden in het Parkhotel in Roeselare waar beiden werden verhoord. Ze weigerden elke medewerking. De camerabeelden zullen worden opgevraagd en Alex zal gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank.

03-03-2017 om 14:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 km/u in bebouwde kom met zijn Bentley: boete en rijverbod voor Willy Naessens

94 km/u in bebouwde kom met zijn Bentley: boete en rijverbod voor Willy Naessens

http://oi67.tinypic.com/opvic5.jpg

De flamboyante ondernemer Willy Naessens (76), bekend van 'The Sky is the Limit', is in de Brugse politierechtbank veroordeeld voor een snelheidsovertreding in Knokke. Met zijn Bentley Continental reed hij aan een gecorrigeerde snelheid van 94 in de bebouwde kom.

Willy Naessens was op 15 juni vorig jaar op weg naar Knokke toen hij op de N49 tegen de lamp liep. De politie flitste de ondernemer aan een snelheid van 94 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

De bouwmagnaat kwam niet opdagen in de rechtbank en werd bij verstek veroordeeld. De politierechter legde Naessens een geldboete op van 180 euro. Daarnaast is hij voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.

03-03-2017 om 09:56 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
27-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amanda Bynes lanceert haar eigen kledinglijn

Amanda Bynes lanceert haar eigen kledinglijn

http://oi63.tinypic.com/2h6ai6f.jpg

Het gaat steeds beter met Amanda Bynes. De voormalige actrice wil naar eigen zeggen een eigen kledinglijn uitbrengen.

Amanda Bynes is vooral gekend van films als ‘She’s The Man’ en ‘What A Girl Wants’, maar raakte in 2012 de pedalen kwijt. Ze kwam meermaals in aanraking met de politie, onder meer voor rijden onder invloed en wegvluchten na een verkeersongeval. Een jaar later werd ze opgenomen in een psychiatrisch centrum, waar artsen vaststelden dat ze kampt met een bipolaire stoornis.

Ondertussen is de 30-jarige Amerikaanse aan de beterhand. Ze focust zich vooral op haar studie aan het Fashion Institute of Design & Merchandising in Californië en is van plan om dit jaar nog een eigen kledinglijn uit te brengen.

27-02-2017 om 22:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Smartphones moeten duurzamer worden”

“Smartphones moeten duurzamer worden”

http://oi67.tinypic.com/2luxixk.jpg

De massaproductie van smartphones heeft de afgelopen tien jaar grote gevolgen gehad voor het milieu. Dat concludeert Greenpeace in een nieuw rapport.

De afgelopen tien jaar werden er wereldwijd 7,1 miljard smartphones geproduceerd, maar het merendeel van de toestellen wordt na twee jaar alweer afgedankt. “Als alle smartphones die de voorbije tien jaar geproduceerd zijn nog zouden werken, zou elke mens op aarde er eentje bezitten”, zegt Elizabeth Jardim van Greenpeace USA, die het rapport geschreven heeft. “De consumenten worden ertoe aangezet om hun model zo vaak te upgraden dat het gemiddelde toestel net ongeveer twee jaar wordt gebruikt. Dat heeft verwoestende gevolgen voor de aarde.”

Afvalberg

Het probleem is dat het erg veel energie en materiaal kost om de telefoons te maken. Sinds 2007 werd ongeveer 968 terawattuur gebruikt om smartphones te produceren. Ter vergelijking: dat is genoeg om België elf jaar van stroom te voorzien.

Bovendien creëren de afgedankte apparaten ook een enorme afvalberg. De milieuorganisatie dringt dan ook aan op een circulair productiemodel, waarbij afgedankte toestellen gedeeltelijk gerecycleerd worden. Zo wordt de elektronische afvalberg kleiner. Daarnaast moeten de nieuwe smartphones volgens de organisatie ook dringend duurzamer worden.

27-02-2017 om 22:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moonlight in plaats van La La Land: hoe is dat mogelijk?

Moonlight in plaats van La La Land: hoe is dat mogelijk?

http://oi66.tinypic.com/5lxybs.jpg

En de Oscar gaat naar ‘La La Land’. Of toch niet. ‘Dit is geen grap, Moonlight, jullie hebben gewonnen.’ Hoe kan zo’n blunder gebeuren?

Acteur Warren Beatty kreeg de eer om de Oscar voor beste film aan te kondigen. Hij stond een beetje raar te kijken en tijd te rekken, en schoof de enveloppe uiteindelijk door naar Faye Dunaway. Zij zei ‘you’re impossible’ (je bent onmogelijk), toen ze merkte dat hij toch wel erg veel tijd nodig had om de winnaar bekend te maken.

Het voltallige La La Land team stond al op het podium speeches te geven, toen men tussenbeide kwam met de droge opmerking ‘er is een fout gebeurd, Moonlight, jullie hebben gewonnen.’ Een klein applaus volgt en de cast en crew van Moonlight moeten het podium op.

What did you do!?’

Jimmy Kimmel schreeuwt uit: ‘Warren what did you do?’ en Warren Beatty voelt zich genoodzaakt uit te leggen wat er fout liep. ‘Ik opende de enveloppe en er stond “Emma Stone, La La Land” op. Daarom keek ik zo lang naar Faye en naar jullie, ik probeerde heus niet grappig te zijn.’ Warren Beatty had de enveloppe van de vorige categorie gekregen, toen Emma Stone werd uitgeroepen als beste actrice voor de film La La Land. De actrice zei echter dat ze het kaartje met haar naam in de hand had. Maar er zijn altijd twee enveloppen, eentje voor back-up. Vandaar de verwarring.

De Amerikaanse media zeggen intussen dat uit beelden die uitvergroot werden duidelijk blijkt dat op de ongeopende rode omslag ‘Best Actress in a Leading Role’ stond. USA Today zegt zelfs dat hun filmverslaggever een van de twee boekhouders van PwC backstage hoorde zeggen dat Warren de verkeerde envelop had gepakt.

PwC reageerde op het voorval in een korte reactie. 'We willen ons verontschuldigen bij Moonlight, La La Land, Warren beatty, Faye Dunaway en de kijkers thuis voor deze grote fout'. Ze geven toe dat de presentatoren de verkeerde omslag kregen toegestopt en zeggen te onderzoeken hoe dat kon gebeuren.

Emma Stone zei achteraf backstage: ‘Is dat niet het gekste Oscar moment aller tijden? Cool, dat wordt geschiedenis!’

Procedure

Volgens filmjournalist Ward Verrijcken is er nochtans een procedure om dit soort fouten tegen te gaan. ‘Er zijn advocaten aanwezig backstage die de telling hebben bijgewoond. Als er een fout wordt gemaakt, kunnen ze meteen ingrijpen’, zegt Verrijcken aan deredactie.be. ‘Het bewijst wel heel duidelijk dat de presentatoren niet op de hoogte zijn van de winnaars.’

Martha L. Ruiz en Brian Cullinan werken voor boekhoudkantoor PwC, dat verantwoordelijk is voor de telling van de stemmen. Zij zijn de enige twee mensen ter wereld die weten wie de Oscarwinnaars zijn voor de enveloppen worden opengemaakt. De presentatoren krijgen de omslagen pas vlak voor de officiële bekendmaking.

Toevallig vroeg Huffington Post een paar dagen geleden nog aan Martha L. Ruiz wat er zou gebeuren als er een fout zou gemaakt worden en de verkeerde persoon een Oscar zou krijgen. 'Onmogelijk', zei die vol zelfvertrouwen. 'Als we de enveloppen vullen, checken we elkaars werk voortdurend, zodat we zeker zijn dat er niets fout kan lopen.'

De twee blijven heel de show ook aan weerszijden van het podium staan om alles te checken. Tot op het allerlaatste moment zelfs. 'We kennen alle winnaars vanbuiten. Als er iets zou foutlopen, dan zouden we ervoor zorgen dat dit heel snel rechtgezet wordt.'

27-02-2017 om 22:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tesla-aandeel krijgt klap na verkoopadvies Goldman

Tesla-aandeel krijgt klap na verkoopadvies Goldman

http://oi63.tinypic.com/29urcdx.jpg

Twijfels over Tesla groeien na een kritisch rapport van Goldman Sachs. De markt vreest voor vertragingen en nieuwe kapitaalronde.

Het aandeel Tesla Motors kreeg vandaag na opening van de Amerikaanse beurs een klap van ruim 4 procent en koerste om 21 uur nog steeds 4,7 procent in het rood. Aanleiding was een kritisch rapport van zakenbank en Wall Street-reus Goldman Sachs, waarin analist David Tamberrino zien advies bijstelt van ‘houden’ naar ‘verkopen’.

Vertragingen

Volgens analist David Tamberrino krijgt Tesla op korte termijn te maken met verschillende uitdagingen, waaronder de lancering van het nieuwe Model 3. Goldman Sachs denkt dat Tesla meer tijd nodig zal hebben om de auto daadwerkelijk op de markt te krijgen. Het zou niet de eerste keer zijn dat Tesla kampt met vertragingen. De lancering van Model X werd daardoor met twee jaar uitgesteld.

Ook de recente overname van zonnepanelenmaker SolarCity baart analisten zorgen. Volgens Tamberrino verandert daardoor het risicoprofiel van Tesla, terwijl de aankoop weinig synergievoordelen oplevert. Tenslotte wil Tesla wil ook nieuwe ‘gigafactories’ bouwen om accu’s voor zijn elektrische auto’s te produceren.

Vers kapitaal

Tamberrino denkt dat Tesla nog voor het vierde kwartaal de boer op moet voor een nieuwe kapitaalinjectie, iets waarop Elon Musk al zelf hintte in de toelichting op de jaarcijfers van 2016. Mede daarom verlaagt de analist van Goldman Saschs ook het koersdoel van Tesla: van 190 naar 185 dollar per aandeel.

Tamberrino sluit zich daarmee aan bij een groeiend kamp van kritische analisten. Er staan nu acht verkoopadviezen op het aandeel Tesla, tegenover negen keer ‘houden’ en zeven keer ‘kopen’.

27-02-2017 om 22:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mol lokt meer reizigers naar Zuid-Afrika

De Mol lokt meer reizigers naar Zuid-Afrika

http://oi65.tinypic.com/f2lzdv.jpg

Het populaire tv-programma De Mol speelt zich dit jaar af in Zuid-Afrika en dat merken ze bij online reisagent CheapTickets.be. Het aantal boekingen naar Zuid-Afrika is sinds de eerste uitzending van het programma op 6 februari zelfs gestegen met 67%.

Vliegreizen naar Kaapstad en Johannesburg worden vaker gezocht en geboekt. Zo is het aantal zoekopdrachten voor Kaapstad gestegen met 55% en het aantal boekingen met 67%. Johannesburg laat zelfs 110% meer boekingen zien.

"De populariteit van het avonturenprogramma speelt zeker een rol bij de verhoogde belangstelling voor reizen naar Zuid-Afrika. Er wordt niet alleen meer geboekt en gezocht via onze site, maar ook meer gegoogled 'op Zuid-Afrika'. Kijkers van het programma zijn blijkbaar niet enkel op zoek naar De Mol maar ook naar een leuke vakantiebestemmingen.", zegt Aniek Augustijn, commercieel manager van CheapTickets.be.

Reizen Waes
"Daarnaast zien we elke zondagavond een piek aan zoekopdrachten na de aflevering van Reizen Waes. Echter bezoekt Tom Waes bestemmingen die minder toegankelijk zijn en zal het voor de meeste mensen toch bij dromen blijven. Maar het wakkert de reislust zeker aan."

26-02-2017 om 16:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis-kijkers in shock: Toon probeert dokter Judith te verkrachten

Thuis-kijkers in shock: Toon probeert dokter Judith te verkrachten

http://oi66.tinypic.com/vildg2.jpg

Fans van de Eén-soap Thuis zijn vrijdagavond het weekend gestart met ongeloof en verbazing. Ze zagen hoe 'Toon' (Bill Barberis) 'dokter Judith' (Katrien De Ruysscher) probeert te verkrachten.

In de aflevering gaat Judith Toon in zijn appartement ophalen om samen te gaan joggen. Ze doet dit terwijl haar echtgenoot Tom vreemdgaat met zijn collega Karin.

Bij klusjesman Toon slaan vervolgens de stoppen door. Hij grijpt Judith vast en probeert haar te verkrachten. "Stop ermee, ik wil het niet Toon!", gilt ze. Door hem in zijn edele delen te stampen kan Judith wegvluchten.

Thuis-fans reageerden op Twitter onthutst op de beelden. Dat 'Toon' tot zoiets afschuwelijks in staat is, komt voor vele twitteraars choquerend over.  Acteur Bill Barberis maakte begin dit jaar bekend dat hij - op eigen vraag- de Eén-soap na drie jaar verlaat.

Heb jij vragen of wil je vrijbijvend met iemand praten na het zien van THUIS? Dan kan je steeds terecht bij Tele-Onthaal via teleonthaal.be, of bellen naar 106.

26-02-2017 om 16:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Mijn stem is weg, maar ik ben gelukkig"

"Mijn stem is weg, maar ik ben gelukkig"

http://oi68.tinypic.com/15dxh6p.jpg

Een artiestenleven herleid tot een paar straffe momenten: het heeft iets oneerlijks. Kijk naar Will Ferdy, grote meneer van het Nederlandstalige luisterlied. Op 9 maart wordt hij 90 jaar. "Als ze nog wat van me draaien, is het 'Christine'. Terwijl er zo veel meer is." En er was zijn outing in 1970. Een schokgolf rolde over weldenkend Vlaanderen. Al kwam (bijna) alles weer goed. Vandaag hoeft niets meer, behalve nog wat gezond blijven. "Live zingen doe ik niet meer. De stem is weg. Maar ik ben gelukkig."

Krasse knarren, die Vlaamse artiesten. Dit jaar wordt naast Will Ferdy ook 'grande dame' Jo Leemans 90. "We bellen elkaar nog. Jo komt haast niet meer buiten. In 2009 speelden we nog samen in de kortfilm 'My Donna'."

Ferdy - geboren als Werner Ferdinande - vertelt het in zijn knusse serviceflat van het Zorgbedrijf in het Europark op Linkeroever. "Tot de zomer van 2015 heb ik in Hoboken gewoond. Ik zat daar goed. Maar mijn vrienden-vennoten Eric en André zeiden me: denk aan de toekomst. Zo ben ik op Linkeroever beland. In een huurflat. Ik hou van de open ruimte en het groen hier, van het zicht op de stad ook. Mijn pensioen gaat voor drie vierde aan de huur op. Gelukkig trek ik nog auteursrechten. Ik heb genoeg om van te leven, maar kan geen zotte dingen doen. Ik gun me jaarlijks nog wel een paar weken Duitse vakantie. Wandelen lukt met mijn vermoeide benen niet meer zo goed, autorijden is geen probleem."

Alles ademt orde en netheid in zijn appartement. Mappen, cd's, platen, geluidsbanden: perfect geklasseerd. Aan de muur: platina platen. Stille getuigen van zijn hits. Die overspannen vooral de jaren vijftig tot tachtig: het luchtige 'Ziede gij me gere', 'Het Schrijverke' (naar Guido Gezelle), het prachtige 'Christine', de Brel-cover 'De Stervende'. En 'Belijdenis'. "Mijn beste nummer (uit 1976, red.). In de kerk zingen ze het nog als gebed."

"Niets geleerd"

Wie naar zijn nummers luistert, hoort het keurigste Nederlands. Dan vermoed je een gedegen opleiding. Niet dus. "Ik heb niets geléérd, enkel de ogen gebruikt en goed geluisterd. Voor mijn talen, voor het zingen. Ik ben opgegroeid in Gent, in een vrij arm gezin. Honger heb ik nooit geleden, maar het was op het randje. Maar als kind had ik wél een koffergrammofoon. En we hadden een stapel 78-toerenplaten. In 1947 moest ik naar het leger. Ik kon optreden met de Welfare-troepen in Duitsland. Daar zag ik de Franse chansonniers Charles Trenet (van 'La Mer') en Maurice Chevalier in levenden lijve (Ferdy wordt ook wel de Vlaamse Trenet genoemd, red.). Toen wist ik dat ik artiest wou worden. Mijn vader zag dat niet zitten. Hij kwam pas naar mij kijken toen hij zeker was dat ik het redde in de showbizz."

Ziede gij me gere

Ferdy is een geboren entertainer en boekt ook met komische typetjes als Flup de facteur en 'Peterke en Pol' successen. Na zijn legerdienst, in 1948, krijgt hij meteen een contract van drie maanden in de Ancienne Belgique. Als presentator dan wel. "In de coulissen leerde ik mijn vak. Ik heb er een prachtige tijd beleefd, zat er aan tafel met Louis Armstrong, met Gilbert Bécaud."

In 1951 heeft Ferdy een hit te pakken met de schlager 'Ziede gij me gere'. Maar nooit zal hij commercieel denken. Het artistieke krijgt voorrang. "Ik dacht nooit: het moet geld opbrengen."

Eenzaam

Op 4 december 1970 beleeft Vlaanderen een historisch tv-moment. Op de toenmalige BRT komt Will Ferdy uit de kast. Her en der schiet het katholieke Vlaanderen in een kramp. "Het ANZ (dat het Vlaams Nationaal Zangfeest organiseert, red.) liet me vallen voor de editie van 1971. Jaren later hebben ze zich daarvoor verontschuldigd. In Maldegem verbood de pastoor zijn parochianen om nog naar mij te luisteren. Toch viel het wel mee met de Kerk: ik ben huwelijksmissen blijven zingen. Op persoonlijk vlak ging ik wel door de hel: mijn toenmalige vriend brak met me omdat hij mijn bekendheid niet aankon. Mijn moeder had het ook moeilijk. Mensen zeiden haar dingen in de trant van 'Madammeke, wat heeft uw zoon nu toch gezegd?' Gelukkig zijn de tijden veranderd. Kijk hoe de populariteit van Bart Kaëll en Luc Appermont is gestegen nadat Luc zich had ge-out. Tot vandaag spreken homokoppels me op straat aan en bedanken ze me voor wat ik heb gedaan. Ik heb nergens spijt van. In 1970 schreef ik al jaren uniseksliedjes. Daar wou ik vanaf. 'Christine' heette eerst 'Mijn vriend', trouwens."

Intussen heeft Ferdy al bijna 40 jaar geen relatie meer. "Soms voel ik me eenzaam, ja. Veel contact met medebewoners heb ik niet. Ik sta op om 10 uur, ontbijt dus laat. In het restaurant beneden zien ze me niet. Ik eet liever in mijn flat. Gelukkig zijn er mensen als Roger Nupie, een jongere man met wie ik goed bevriend ben. We delen dezelfde smaak, hetzelfde gevoel voor humor. Maar hij is drukbezet. In het artiestenmilieu heb ik een goede band met Helmut Lotti, Jo Leemans, Yvette Ravel, Jacques Raymond. Lotti is een schitterende zanger. Vooral zijn eigen Engelse nummers vind ik sterk. Udo is ook zeer goed. Maar mijn favoriete chansonnière is Liliane St.-Pierre."

Toen Ferdy in 2014 stopte met live optredens, dacht hij nog aan een vierde deel van zijn autobiografie. "Het deel na 1970. Het zal er niet meer van komen, vrees ik. Het is te delicaat om de waarheid over sommige mensen te schrijven. Ik wil niemand kwetsen."

Viering in Lindner

Of hij vaak aan de dood denkt? "Natuurlijk wel. Ik ben gelovig, niet in de traditionele zin. Maar ik weet dat ik word geholpen door 'hierboven' en ben ervan overtuigd dat er iets is na de dood. Ik hoop dat ik niet hulpbehoevend word en dat ik nog even zo gezond mogelijk kan blijven. Alles zelfstandig kunnen doen: héél belangrijk voor mij."

Ferdy kijkt intussen wel uit naar de viering op zondag 12 maart. Zijn 90ste verjaardag wordt gevierd in het Lindner Hotel in Antwerpen, in de Kievitwijk. Vanaf 12 uur is er een lunch & concert. Het is al weken uitverkocht. "Mijn vrienden Eric Smets en André Janssens hebben voor een schitterend feest gezorgd." Er zijn gastoptredens van onder meer Lissa Lewis, Yvette Ravell, de Melando's, Danny Sinclair (ex-New Inspiration) en Bobby Setter. Will Ferdy zelf geeft nog een miniconcert, weliswaar playback.

Op 9 maart is Ferdy te gast in 'Van Gils & gasten'.

26-02-2017 om 16:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guillaume Canet gooit alle remmen los in ‘Rock ’n Roll’

Guillaume Canet gooit alle remmen los in ‘Rock ’n Roll’

http://oi67.tinypic.com/2mecmrn.jpg

Sommigen kennen hem van zijn rollen voor de camera (‘The Beach’, ‘Jeux d’Enfants’) of van zijn werk erachter (‘Ne le dis à personne’, ‘Les Petits Mouchoirs’). Anderen kennen hem helemaal niet, maar hebben wel al gehoord van zijn vrouw, Oscarwinnares Marion Cotillard. Op zijn 43ste beseft de Franse regisseur en acteur Guillaume Canet (binnenkort vader van een tweede kind) dat hij niet meer zo cool is als vroeger. Het resultaat? ‘Rock ‘n Roll’, een explosieve komedie vol zelfspot.

26-02-2017 om 16:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrisch geleide planten zijn de toekomst

Elektrisch geleide planten zijn de toekomst

http://oi63.tinypic.com/1h2trq.jpg

Onderzoeksingenieur in de bio-elektriciteit Eleni Stavrinidou heeft een elektrische draad ingebracht in een stengel van een roos. Dat staat te lezen op de blog Science News for Students. Haar team was aan het experimenten met bloemen en probeerden een cyborg te maken, een levend voorwerp met elektronische verbeteringen.

In het water dat de roos kreeg, zaten de bouwstenen verwerkt die nodig waren om de draad te doen groeien. Eenmaal binnenin de stengel hechtten de bouwstenen zich vast aan elkaar. Ze vormden een draad die elektriciteit geleid door de bloem.

De polymeren die nu in de bloem zitten, bevinden zich ook in de basis van elk computergestuurd systeem. De chip van je smartphone bevat talloze van deze deeltjes die informatie opslaan en verwerken. Het is mogelijk dat bloemen ooit dezelfde chips zullen bevatten.

Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar Stavrinidou hoopt dat de prestaties van haar team zullen leiden tot planten met nieuwe functies. De planten zouden bijvoorbeeld meer zonlicht opnemen, wat ervoor zorgt dat ze sneller bloemen, fruit en groenten voortbrengen. Ze kunnen ook meer informatie bieden over de temperatuur, vochtigheid en zonlicht.

26-02-2017 om 16:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je de rode loper op de Oscars niet zomaar 'rood' mag noemen

Waarom je de rode loper op de Oscars niet zomaar 'rood' mag noemen

http://oi64.tinypic.com/2d1te1e.jpg

Zondagnacht worden de Oscars uitgereikt in Los Angeles. Meer nog dan de uiteindelijke winnaars, zijn het de sterren op de rode loper die met de meeste aandacht gaan lopen, al dan niet omwille van hun vestimentaire keuzes. Maar wist u dat die rode loper helemaal niet rood is?

De meeste ogen zullen zondag gericht zijn op Emma Stone en Ryan Gosling. Allebei genomineerd voor hun rol in 'La La Land', de musical die maar liefst 14 nominaties op zak heeft. Een record.

Maar voor Stone en Gosling zich in de zetels van Dolby Theatre neervlijen, moeten ze over de bijna 275 meter 'rode' loper langs een horde fotografen en journalisten passeren.

Hoewel, rode loper? Het is eigenlijk meer bourgogne. Al is dat ook niet helemaal correct. De exacte kleur zou wel eens het grootste geheim van Hollywood kunnen zijn. Signature Systems, het bedrijf dat al sinds 2008 het nylontapijt voor de Oscars levert, noemt het 'Academy Red'. De geheime kleur zou de acteurs en actrices nog meer moeten flatteren wanneer ze over de 'rode' loper lopen. De exacte kleur houden ze angstvallig geheim om copycats te vermijden.

Het installeren van die 'rode' loper is overigens een huzarenstukje. Afgelopen dinsdag zijn 18 arbeiders begonnen met het aanleggen van het tapijt op Hollywood Boulevard. Er kruipen niet minder dan 900 manuren in, en vlak voor de sterren zondagnamiddag arriveren zal het werk pas afgelopen zijn. 

Om maar te zeggen: de ene rode loper is de andere niet.

25-02-2017 om 14:45 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse cabaretier Henk Elsink (81) overleden

Nederlandse cabaretier Henk Elsink (81) overleden

http://oi65.tinypic.com/2iqcn0o.jpg

De Nederlandse cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Elsink leed sinds 2010 aan de ziekte van Alzheimer. Zijn vrouw heeft hem zes jaar lang verzorgd. Sinds anderhalf jaar woonde hij in een verzorgingshuis in Amersfoort. Hij is daar vrijdagavond overleden. De carrière van Elsink begon al op jonge leeftijd met het maken van revues. Nadat hij een prijs had gewonnen in een regionale talentenjacht, mocht hij optreden in het revuecafé van Tom Manders.

Hij deed daarna mee aan diverse televisieprogramma’s en maakte in de jaren zestig zijn opwachting in het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Daarna kreeg hij in Amsterdam zijn eigen restaurant, de Koopermoolen, waar hij ook optrad voor bezoekers. Ook begon hij het radioprogramma Vrij Entree, waarin heel veel bekenden ontving.

Daarna legde hij zich toe op onemanshows, die ook op de televisie werden uitgezonden. In 1973 kreeg hij voor zijn shows de Gouden Harp. In 1988 beëindigde hij zijn loopbaan en ging hij thrillers schrijven. Elsink wordt in besloten kring begraven.

25-02-2017 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Nokia 3310 is geen exacte kopie van de legendarische gsm

Nieuwe Nokia 3310 is geen exacte kopie van de legendarische gsm

http://oi64.tinypic.com/288ciec.jpg

Hoogstwaarschijnlijk stelt Nokia de nieuwe versie van de befaamde 3310 volgende week voor op het Mobile World Congress in Barcelona. In aanloop naar de aankondiging zouden al enkele details gelekt zijn.

De Chinese techsite Vtech beweert dat de nieuwe 3310 dunner en lichter zal zijn. Logisch, want de technologie heeft niet stilgestaan in de twaalf jaar sinds de productie van het toestel werd stopgezet.

Wie opnieuw verlangt naar het kleine, groene scherm zal waarschijnlijk teleurgesteld zijn. De nieuwe Nokia zou beschikken over een kleurenschermpje. De resolutie daarvan is wel bewust laag gehouden, zodat de batterij langer meegaat. Volgens de geruchten zou die het tot tien dagen kunnen uithouden zonder een oplaadbeurt.

Venturebeat maakt gewag van een schappelijke prijs voor het nostalgische toestel. Het evenement van Nokia en verdeler HMD vindt zondag plaats.

25-02-2017 om 14:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom langdurige vriendschap tussen vrouwen en mannen moeilijk kan zijn

Waarom langdurige vriendschap tussen vrouwen en mannen moeilijk kan zijn

http://oi64.tinypic.com/ehzmo9.jpg

Het feit dat mannen en vrouwen moeilijk langdurige vriendschappen kunnen onderhouden heeft niets met seks te maken, maar met een verschil in denkpatroon.

Professor Robin Dunbar van de universiteit van Oxford ontdekte het toevallig toen hij onderzoek deed naar hoe vriendschappen veranderen eenmaal jongeren de overstap maken van de middelbare school naar het hoger onderwijs.

Volgens Dunbar zien vrouwen hun vriendinnen als iets tussen zussen en soulmates, terwijl mannen vriendschap eerder zien als iets dat hen goed uitkomt. Dat ontdekte hij toen hij onderzoek deed naar hoe vriendschappen van jongeren veranderen nadat ze aan de universiteit gaan studeren.

‘Wat bepaalde of de vriendschappen bij meisjes overleefden, was hoeveel moeite ze deden om met elkaar te praten’, vertelt hij. ‘Praten had absoluut geen effect op de relaties van jongens. Wat hun vriendschap in stand houdt, is samen dingen doen.’

En er waren nog duidelijke verschillen tussen beide geslachten. ‘De vrouwen hadden overduidelijk meer intense en dichte vriendschappen. Mannen hebben daar de neiging niet toe en hebben vaak een groep van ongeveer vier vrienden waar ze mee naar de voetbal of op café gaan. Bij mannen is het uit het oog, uit het hart.’

Als je in een nieuwe levensfase terechtkomt, kost het vaak meer moeite om elkaar nog te blijven zien. Dat je daarom soms plots niets meer hoort van je vroegere beste vriend heeft dus gewoon te maken met het feit dat mannen en vrouwen vriendschap anders bekijken, meent Dunbar.

25-02-2017 om 14:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!