Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axelle Red viert 15de verjaardag met concert in Sportpaleis

Axelle Red viert 15de verjaardag met concert in Sportpaleis.

Om Si Tu Savais te bekijken druk op de foto.


Op zaterdag 2 mei 2009 viert Axelle Red de 15de verjaardag van haar carrière met een uniek concert in het Sportpaleis van Antwerpen.

15 of 20
De Limburgse zangeres bracht weliswaar haar eerste single, 'Kennedy Boulevard', 20 jaar geleden uit, maar haar internationale doorbraak kwam er pas vijf jaar later toen ze haar naam veranderde in 'Axelle Red'. Het verjaardagsconcert wordt een echte greatest hits-show. Vanop een podium in het midden van de zaal zal Axelle Red haar bekendste nummers zingen. Ze wordt begeleid door topmuzikanten.

Superster
Vijftien jaar Axelle Red is in 2009 het enige publieke concert van de Limburgse, die momenteel in Parijs woont. Axelle Red is een superster in binnen- en buitenland. Vooral in Frankrijk wordt ze op handen gedragen. Ze kreeg recent nog een eredoctoraat van de Universiteit Limburg. Tevens is ze ambassadrice van Unicef. Tickets voor het verjaardagsconcert zijn nu te koop.

07-06-2008 om 15:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schade Hollywoodstaking geschat op 2,1 miljard

Schade Hollywoodstaking geschat op 2,1 miljard

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_409431.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De schade van de staking van de Hollywood-scenaristen wordt geschat op 2,1 miljard dollar. Dat blijkt uit een onderzoek van het economische instituut Milken Insitute, zo meldden diverse Amerikaanse media.

Daarnaast heeft de staking van 12.000 auteurs geleid tot een verlies van een kleine 38.000 banen. Voor de meeste van die banen kwamen geen nieuwe jobs terug.

De staking duurde van november tot begin februari, waardoor de entertainmentindustrie voor een groot deel op zijn gat lag. Het gold als het grootste arbeidsconflict in Hollywood in twintig jaar. De scriptschrijvers wilden meer geld voor de distributie en verkoop van titels per dvd en internet.

Populaire series als 24 en Desperate Housewives moesten door de staking halverwege het seizoen worden afgebroken.

07-06-2008 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jessica Alba wil donkere baby

Jessica Alba wil donkere baby

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/jessica-alba-wallpapers-3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De hoogzwangere Jessica Alba hoopt dat haar kindje een donkerkleurige huid heeft. "Het zou leuk zijn als onze vaders zich in ons kindje herkennen", vertelt ze in de weekendbijlage van USA Today. De vader van de actrice is Mexicaans, de vader van haar echtgenoot Cash Warren is Afro-Amerikaans en beiden hebben een blanke moeder.

Cash
De 27-jarige Alba stapte vorige maand in het huwelijksbootje met de twee jaar oudere Cash Warren, die ze leerde kennen op de set van de film 'The Fantastic Four'. De twee verloofden zich in december en trokken in een miljoenenvilla in Beverly Hills. "Het geeft veel stress om binnen een halfjaar een huis te kopen, te trouwen en een kind te krijgen", bekent de donkerharige schone. "Dat zijn een hoop besluiten die je leven veranderen. Ik voel me heel erg zeker en gelukkig in mijn relatie."

Geen deal
De baby kan ieder moment geboren worden, maar Alba heeft nog geen deal met een tijdschrift gesloten voor de eerste foto's van het kindje. "Nee, die heb ik nog niet, ten minste, niet voorzover ik weet."

07-06-2008 om 13:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Hasselhoff daagt fans uit

David Hasselhoff daagt fans uit

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/david-hasselhof.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
David Hasselhoff is op zijn eigen website een competitie begonnen voor zijn fans. "Jullie zien mij altijd optreden, maar nu wil ik eens zien wat jullie kunnen", stelt de acteur op zijn weblog. "Ik wil dat jullie video's inzenden waarop jullie mijn liedjes playbacken."

De 55-jarige acteur noemt zijn wedstrijd de Hoff Video Competition. Hij weet nog niet wat enthousiaste fans kunnen winnen. "Ik ga nog nadenken over de prijs, maar het gaat iets gaafs worden."

"Grootse creativiteit"
Ook Belgische fans mogen meedoen. "Ik wil video's van over de hele wereld", aldus Hasselhoff. "Ik wil grootse locaties zien, grootse kostuums, grootse optredens en grootse creativiteit."

De 55-jarige acteur is het meest bekend van zijn rollen in televisieseries als Knight Rider en Baywatch. Zijn grootste droom is echter een professionele zangcarrière, maar dat is tot nu niet echt gelukt.

07-06-2008 om 13:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tracey Ullman
Tracey Ullman
Om Breakaway te bekijken druk op de foto.

.
Tracey Ullman (Slough, Buckinghamshire (heden Berkshire), 30 december 1959) is een Britse actrice, comédienne en zangeres die bekendheid verwierf als gastvrouw van de naar haar vernoemde televisieshow. Ullman is zeer bedreven in het spelen van typetjes en het nabootsen van accenten.

Ullman werd geboren Slough. Ze begon haar carrière in het theater, waar ze met het stuk Four in a Million een prijs voor meest veelbelovende nieuwe actrice won. Ze maakte haar televisiedebuut samen met Rik Mayall in een serie genaamd Kick Up the Eighties. Ook speelde ze met Lenny Henry in Three of a Kind, waarvoor ze een BAFTA TV Award won. In 1983 had Ullman succes als zangeres toen het platenlabel Stiff Records een aantal platen van haar uitbracht. Vooral "Breakaway" en "They Don't Know" (beide geschreven door Kirsty MacColl) en de cover van het Madness-nummer "My Guy" werden hits. In de videoclip van "They Don't Know" trad Paul McCartney kort op.

In de Verenigde Staten won Ullman met haar televisieshow The Tracey Ullman Show drie Emmy Awards en een Golden Globe. Tussen 1996 en 1999 speelde ze in haar eigen televisieshow Tracey Takes On... (2 Emmy's). Ook vervulde ze een terugkerende gastrol in de televisieserie Ally McBeal als Tracey Clark, de therapeute van Ally, waarvoor ze in 1999 haar zesde Emmy won. Verder won ze in diverse series en films in totaal 10 American Comedy Awards.

Daarnaast speelde Ullman in vele speelfilms, waaronder I Love You to Death, Robin Hood: Men in Tights, Household Saints en A Dirty Shame. In 2007 speelt ze moeder natuur in Amy Heckerling's I Could Never Be Your Woman.

Ze is sinds 1993 getrouwd met televisieproducent Allan McKeown, waarmee ze twee kinderen heeft (Mabel en John.). In 2003 werd Ullman genaturaliseerd tot Amerikaans staatsburger.


07-06-2008 om 12:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soul To Soul
Soul Two Soul
Om Back To Life te bekijken druk op de foto.

.

Soul II Soul is een Britse popgroep geformeerd rondom Jazzie B (26 januari 1963), die eind jaren '80 enkele grote hits scoorde.

Naast Jazzie B waren leden van Soul II Soul zangeres Caron Wheeler, producer Nellee Hooper, zangeres Do'reen Waddell en instrumentalist Philip 'Daddae' Harvey.

Soul II Soul werd opgericht in 1988 nadat Jazzie B de jonge, maar getalenteerde productent Nelle Hooper ontmoet. Gezamenlijk zochten ze een zangeres, en toen Caron Wheeler zich aansloot was Soul II Soul een feit. Hun eerste singles flopten, maar met de single Keep on movin' scoorden ze een grote internationale hit. Hierna kwamen de single Back to life uit. Dit laatste nummer werd een nummer 1-hit in onder meer Nederland. Van het eerste album van Soul II Soul werden wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht, en Soul II Soul werd een trendsetter in zowel dance-muziek als R&B.

Na Back to life verliet zangeres Caron Wheeler de groep om een solocarrière te beginnen. Soul II Soul scoorde echter enkele andere hits, hoewel de groepsleden succesvoller waren als producent van andere artiesten, waaronder Madonna, U2, Björk en Massive Attack.

In 1995 kwam Caron Wheeler terug bij de groep, maar de groep wist geen grote hits meer te scoren. In 2002 kwam voormalig zangeres Do'reen Waddell op 36-jarige leeftijd om het leven bij een verkeersongeluk.


07-06-2008 om 01:14 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
06-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer
Wanneer

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Britney-Spears-108.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


wanneer zal het weer bloeien

het onbevangenen in het mij

nu kan alleen maar groeien

het verlangen

naar een toekomst vrij

zoals in mijn kinderjaren

een kind nog werkelijk blij

schokkend nieuws vult nu alle dagen

en mij rest alleen ernaar te verlangen

en te vragen

wanneer.... is het ooit voorbij

06-06-2008 om 23:57 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shania Twain heeft gebroken hart

Shania Twain heeft gebroken hart

Om Gonna Getcha Good tebekijken druk op de foto.

.
Shania Twain heeft tijd nodig om haar gebroken hart te lijmen. "Maar vergis je niet, ik kom terug en hopelijk ben ik dan sterker dan ooit", schrijft de zangeres op haar website.

Huwelijk op klippen
De 42-jarige Twain zag onlangs haar huwelijk met Robert 'Mutt' Lang op de klippen lopen. De 59-jarige Lang, die samen met de zangeres een 6-jarig zoontje heeft, zou verliefd zijn geworden op een goede vriendin van Twain. "Ik heb zo veel te zeggen, maar ik weet dat de beste manier om te spreken is via mijn muziek", vindt de donkerharige artieste, die hits scoorde met 'Man I feel like a woman', 'You're still the one' en 'From this moment on'. "Dat is mijn therapie, mijn passie, mijn grote liefde. Ik kijk ernaar uit om dat met iedereen te delen nu ik begin aan deze nieuwe reis."

06-06-2008 om 19:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stone huurt dwergen in voor dochters trouwfeest

Rolling Stone huurt dwergen in voor dochters trouwfeest

Om Ron Wood solo te bekijken druk op de foto.

.
Rolling Stone Ron Wood huurt dwergen in om een performance te geven op het trouwfeest van zijn dochter. Wood (61) wil dat vijf dwergacteurs zich als elfjes verkleden en trucs uithalen met de gasten op de receptie van het huwelijk van zijn dochter Leah (29).

Giechelende kleinerds
Het bedrijf dat het huwelijk organiseert, is op zoek naar "ondeugende, giechelende kleinerds, niet groter dan 1.20 meter. Die moeten uit de struiken springen en de gasten verrassen met stunts zoals het stelen van dameshoeden".

Shakespeare
Thema van de trouwerij wordt het personage Puck uit 'Midsummer Night's Dream' van Shakespeare. Het vijftal dwergen moet de hele avond zijn personage spelen, en moeten een vertrouwensakte tekenen zodat ze zwijgen over geheimpjes van gasten die ze gebeurlijk zouden opvangen.

Kate Moss
The Stones zullen tijdens het feest optreden, Kate Moss en Mick Jaggers dochter Lizzie zullen aanwezig zijn en Rons vrouw Jo zorgt voor organisch voedsel uit eigen tuin. Leah trouwt met tv-nieuwsproducer Jack Macdonald, met wie ze al elf jaar samen is. Ze wonen samen in Londen en Jack vroeg haar in januari ten huwelijk tijdens een vakantie in Kenia.

06-06-2008 om 16:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plain White T'S
Plain White T'S
Om Hey There Delilah te bekijken druk op de foto.

.
Plain White T's is een alternative/rock band uit Villapark, Illinois, een voorstad van Chicago. De band brak in 2007 wereldwijd door met de ballad Hey There Delilah.

De band werd in 1997 opgericht door Tom Higgenson, Dave Tirio, Steve Mast en Ken Fletcher. Ondertussen zijn Steve Mast en Ken Fletcher uit de band gestapt en vervangen door Mike Retondo ,De'Mar Hamilton en Tim Lopez.

Hun eerste volledige album Come on Over werd in 2000 gereleased. Voor deze tijd hadden ze slechts succes met enkele losse nummers. Na dit debuutalbum volgden er nog 3 alsook een EP en enkele singles. Op dit moment tourt de band rond met andere bands in hetzelfde muziekgenre.

Op het album All That We Needed uit 2005 staat de ballad Hey there Delilah, dat een beetje uit de toon valt bij de rest van het repertoire van de band. Het nummer werd in eerste instantie dan ook niet opgemerkt, maar het werd tijdens de controversiële zomertournee van 2007 alsnog door het publiek opgepikt en haalde in juli al de eerste plaats in de Billboard Hot 100. In september bereikte de plaat ook de Nederlandse hitlijsten.


06-06-2008 om 16:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevie Wonder kondigt Europese tournee aan

Stevie Wonder kondigt Europese tournee aan

Om Superstion te bekijken druk op de foto.

.
Tijdens een showcase die de soullegende vandaag in Londen gaf, kondigde Stevie Wonder (58) aan dat hij voor het eerst in meer dan tien jaar een tournee door Europa maakt.

Wonder speelde een set in het Londense Hard Rock Café. "Ik kijk uit naar de optredens in Europa. We gaan er een reeks prachtige avonden vol intieme opwinding van maken", verklaarde hij.

Grote hits van Wonder zijn 'I Just Called To Say I Love You', waarvoor hij in 1985 een Oscar won, en 'Superstition' uit 1973. Hij kreeg in 1996 een lifetime achievement award op de Grammys en werd twee jaar later opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Tijdens de aansluitende persconferentie vandaag vertelde Wonder dat hij terug zin kreeg om op tournee te gaan nadat zijn moeder, die in 2006 overleed, hem bezocht in een droom. Hij bedankte iedereen die hem in de loop der jaren steunde. "Zonder jullie had ik nooit steun gekregen voor mijn muziek. En zonder jullie zou ik mijn moeder nooit een beter leven hebben kunnen schenken dan datgene waarvoor ze in de wieg gelegd was".

Voorlopig zijn concertdata vastgelegd tussen 8 en 28 september, in Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk (Bercy, 28 september), Italië en Nederland (Ahoy, Rotterdam, 14 september). Tickets voor het concert in Rotterdam kan je hier bestellen.

06-06-2008 om 13:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie wil natuurlijke bevalling

Angelina Jolie wil natuurlijke bevalling

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/angelina-jolie-3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Angelina Jolie wil koste wat het kost op natuurlijke wijze haar tweeling baren. Ze was immers teleurgesteld toen ze een keizersnee kreeg bij de geboorte van haar eerste kind, dochter Shiloh.

Verwacht wordt dat Angelina nog voor het eind van deze maand zal bevallen. En dus niet in augustus, zoals Dustin Hoffman en Jack Black 'onthulden'. Angelina en Brad Pitt zijn al sinds begin mei in het zuiden van Frankrijk. Angelina wil bij onze zuiderburen bevallen als hulde aan haar overleden Frans-Canadese moeder. Het stel verwacht naar verluidt twee dochters.

06-06-2008 om 13:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britney Spears wordt Pussycat Doll

Britney Spears wordt Pussycat Doll

Om Baby One More Time te bekijken druk op de foto.

.
Britney Spears gaat een gastrol spelen in de nieuwe video van Pussycat Dolls. Gisteren was Britney in Burbank, Californië, waar ze de dames van Pussycat Dolls vervoegde voor de opnames van de video bij hun nieuwe single 'When I Grow Up'.

Britney trad al eens eerder op met Pussycat Dolls, op het verjaardagsfeest van haar broer Bryan.

Heropstanding
De cameo in de video is het laatste project van Britney, die sinds ze in januari instortte haar carrière terug op de rails probeert te krijgen. Vorige week was ze nog in onderhandelingen om een eigen tv-show te produceren, nadat ze succes oogstte met een gastrolletje in de komische tv-serie 'How I Met Your Mother'. Ze werd ook gevraagd de rol van Sandy te spelen in een Broadwayversie van de hitmusical 'Grease'.

06-06-2008 om 13:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisa Waut
Elisa Waut
Om Four Times More te beluisteren druk op de foto.

.

Elisa Waut is een Brugse popgroep uit de jaren '80.

De band was opgebouwd rond broer en zus Hans en Elsje Helewaut, samen met bassist Chery Derycke.

Elisa Waut won in 1984 Humo's Rock Rally. Na vier albums stopte de groep in 1990, maar in 1995 kwam er toch nog een album uit.


06-06-2008 om 12:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Youssou n'dour & Neneh Cherry
Youssou n'dour & Neneh Cherry
Om 7 Seconds te bekijken druk op de foto.

.

Youssou N'Dour (Dakar, 11 oktober 1959) is een Senegalees zanger en musicus. Hij hielp mee de hedendaagse muziek in Senegal uit te bouwen, meer speciaal een vorm die in de plaatselijke Wolof-taal mbalax genoemd wordt: een mengeling van de traditionele griot, met percussie en lofgezang en Afro-Cubaanse arrangementen en toevoegingen.

N'Dour begon op te treden toen hij 12 was. Na enkele jaren al trad hij regelmatig op met de Star Band, de populairste groep van Dakar in het begin van de jaren '70. In 1979 vormde hij zijn eigen band, Etoile de Dakar, die na een paar jaar werd omgedoopt in The Super Etoile. In zijn vroege werk met Etoile de Dakar is de typische Latijns-Amerikaanse stijl herkenbaar die op dat moment in Afrika populair was. Later in de jaren '80 ontwikkelde hij zijn eigen stijl met Super Etoile de Dakar, samen met Jimi Mbaye op gitaar, bassist Habib Faye, en drummer Assane Thiam.

Hij richtte zijn eigen opnamestudio Xippi op, en zijn eigen platenlabel Jololi. Hij startte ook Project Joko op, met de bedoeling internetcafés te openen in Afrika en de Senegalese gemeenschap in de wereld samen te brengen.

Voor het westerse publiek is N'Dour het best bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel in 1986, met Neneh Cherry en met Wyclef Jean. Hij heeft ook gespeeld en opgenomen met Sting, Paul Simon, Bruce Springsteen, Dido, Tracy Chapman, Branford Marsalis, en anderen. In juli 1993 ging een door N'Dour geschreven Afrikaanse opera in première in de Opera van Parijs, en hij schreef en zong de openingshymne voor de Wereldbeker Voetbal in 1998, samen met Axelle Red.

Hij won zijn eerste Amerikaanse Grammy Award voor zijn cd Egypt in 2005.

N'Dour is begaan met verschillende sociale en politieke problemen. In 1985 organiseerde hij een concert voor de vrijlating van Nelson Mandela. Hij heeft rondgetoerd voor Amnesty International en samengewerkt met de Verenigde Naties en Unicef.


06-06-2008 om 11:04 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzachtende omstandigheden
Verzachtende omstandigheden

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/barton1111024x768.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

verzachtende omstandigheden
verdriet maakt je zo troosteloos
het gevoel is machteloos
 
treuren om hen die zijn gegaan
steeds hun beeld naast je blijft staan
 
verward is je gevoel
voor je ogen slechts één doel
 
verder door te stappen
één voor één op hoge trappen
 
je blijft droevig steeds maar weer
een lach tover je niet meer
 
maar wat geeft het leven met de tijd
een begin van eenzaamheid
 
het doet je zoveel pijn
als je denkt alleen te zijn
 
het geluk klopt aan je deur
dan ruik je weer bloemengeur
 
je ziet weer bloemen overal
en hoopt dat het zo blijven zal
 
maar je blik buigt niet voor het verleden
je krijgt enkel verzachtende omstandigheden
 
ga daarom door iedere morgen
neem een kijkje tussen je zorgen
 
en zeg ik kan het aan
mijn leven gaat voortaan vooruit

06-06-2008 om 00:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdrol in musical voor André Hazes junior

Hoofdrol in musical voor André Hazes junior

Om Bedankt Lieve Vriend te bekijken druk op de foto.

.
André Hazes junior heeft de hoofdrol bemachtigd in de musicalversie van 'Kruistocht in spijkerbroek'. De 14-jarige zoon van André Hazes is ter voorbereiding druk bezig met zang- en danslessen, zo meldt De Telegraaf donderdag.

Zijn moeder Rachel is apetrots op haar zoon, die ook wel Dreetje wordt genoemd. "Zijn vader André zag het talent al", vertelt ze. "Hij zit nu trots te zijn op een wolk."

De Hazes-telg geeft gestalte aan Dolf, die met een tijdmachine in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij terecht in een kinderkruistocht van Keulen naar Jeruzalem.

'Kruistocht in spijkerbroek' is vanaf september in de theaters te zien.

05-06-2008 om 19:10 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack
Roberta Flack
Om Killing Me Softly With This Song te bekijken druk op de foto.

.
Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing me softly with his song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The first time I saw your face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play misty for me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend van haar nummer Killing me softly with his song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelf op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel like makin’ love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel like makin’ love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I celebrate my love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 (ze was toen 52 jaar) stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the night to music, een duet met Maxi Priest, maar dat nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.


05-06-2008 om 17:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The 'O Jays
The 'O Jays
Om The Backstabbers te beluisteren druk op de foto.

.
The O'Jays is een Amerikaanse soulgroep, een van de belangrijkste zanggroepen uit de Philadelphia soul. The O'Jays waren voornamelijk succesvol in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen ze samenwerkten met het liedschrijvers- en producersduo Gamble & Huff.

De vijf oorspronkelijke leden, Eddie Levert, Walter Williams, William Powell, Bill Isles en Bobby Massey, kenden elkaar van de middelbare school. In 1958 werd de zanggroep opgericht in Canton, Ohio als The Triumphs. Later veranderden ze dit in The Mascots. Onder die naam bracht de groep in 1961 de eerste single uit, "Miracles". Het nummer werd opgepikt door de in Cleveland uitzendende diskjockey Eddie O'Jay, die de groep regelmatig zou draaien. Ten ere van hem veranderde de groep in 1963 de naam definitief naar The O'Jays. Onder deze naam hadden ze hun eerste hit, "Lonely Driver" uit 1963. In 1965 volgde het debuutalbum, Comin' Through. Dat jaar verliet Isles de groep, waardoor The O'Jays werden teruggebracht tot een kwartet.

In 1967 had de groep zijn eerste toptienhit, "I'll Be Sweeter Tomorrow (Than I Was Today)". Ze hadden echter moeite het succes van deze single te evenaren en overwogen te stoppen, totdat ze Gamble & Huff ontmoetten. Met hun ondersteuning brachten The O'Jays enkele singles uit.

The O'Jays, inmiddels een trio door het vertrek van Massey, debuteerden in 1972 op het label van Gamble & Huff, Philadelphia International, met het album Back Stabbers. Het album maakte van The O'Jays een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Philadelphia soul. De titeltrack en het eveneens van dit album afkomstige "Love Train" werden grote hits. Gedurende de jaren zeventig had de groep een reeks van hits in de Verenigde Staten, waaronder "Put Your Hands Together", "For the Love of Money", "Let Me Make Love to You", "Give the People What They Want" en "I Love Music".

In 1977 stierf Powell aan kanker en werd vervangen door Sammy Strain, afkomstig van Little Anthony & The Imperials. In deze samenstelling bracht de groep nog verscheidene albums en singles uit, maar met minder succes. De laatste topvijfhit in de VS was "Use Ta Be My Girl" uit 1978. In 1987 maakte de groep een comeback met het R&B-album Let Me Touch You, waarop "Lovin' You" stond, een nummer dat op de eerste plek belandde van de R&B-hitlijsten. In latere jaren brachten ze minder albums uit, maar bleven een succesvolle live-act.

In 2005 werden The O'Jays opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.


05-06-2008 om 16:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

Om als je alles weet te bekijken druk op de foto.


Grote consternatie ten huize Dana Winner. De 43-jarige schlagerzangeres zou normaal gezien vrijdag te zien geweest zijn op de Nederlandse tv met een duet ter ere van de overleden André Hazes, maar blijkt nu uit de show geknipt. André Leijten, haar concertorganisator, snapt er niets van. "Ze gaf een keurig optreden. Ik had er stellig op gerekend dat ze erin zou zitten", klinkt het teleurgesteld. Ook Gino Moerman, de manager van Winner, betreurt de beslissing. De opnames vonden vorige week al plaats in de Amsterdam-Arena. Naast Dana waren onder meer ook René Froger, Frans Bauer en Guus Meeuwis van de partij.

Weduwe Rachel Hazes snapt niets van de heisa. Voor haar is de zaak dan ook zo klaar als een klontje. "De Tros moest van een concert van tweeëneenhalf uur een samenvatting maken van een uur en tien minuten. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Dat is logisch toch?" Leuk detail: Winner trad op met het nummer 'Als je alles weet'. Blijkbaar wist ze toch niet alles...

05-06-2008 om 16:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!