Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

06-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elisa Waut
Elisa Waut
Om Four Times More te beluisteren druk op de foto.

.

Elisa Waut is een Brugse popgroep uit de jaren '80.

De band was opgebouwd rond broer en zus Hans en Elsje Helewaut, samen met bassist Chery Derycke.

Elisa Waut won in 1984 Humo's Rock Rally. Na vier albums stopte de groep in 1990, maar in 1995 kwam er toch nog een album uit.


06-06-2008 om 12:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Youssou n'dour & Neneh Cherry
Youssou n'dour & Neneh Cherry
Om 7 Seconds te bekijken druk op de foto.

.

Youssou N'Dour (Dakar, 11 oktober 1959) is een Senegalees zanger en musicus. Hij hielp mee de hedendaagse muziek in Senegal uit te bouwen, meer speciaal een vorm die in de plaatselijke Wolof-taal mbalax genoemd wordt: een mengeling van de traditionele griot, met percussie en lofgezang en Afro-Cubaanse arrangementen en toevoegingen.

N'Dour begon op te treden toen hij 12 was. Na enkele jaren al trad hij regelmatig op met de Star Band, de populairste groep van Dakar in het begin van de jaren '70. In 1979 vormde hij zijn eigen band, Etoile de Dakar, die na een paar jaar werd omgedoopt in The Super Etoile. In zijn vroege werk met Etoile de Dakar is de typische Latijns-Amerikaanse stijl herkenbaar die op dat moment in Afrika populair was. Later in de jaren '80 ontwikkelde hij zijn eigen stijl met Super Etoile de Dakar, samen met Jimi Mbaye op gitaar, bassist Habib Faye, en drummer Assane Thiam.

Hij richtte zijn eigen opnamestudio Xippi op, en zijn eigen platenlabel Jololi. Hij startte ook Project Joko op, met de bedoeling internetcafés te openen in Afrika en de Senegalese gemeenschap in de wereld samen te brengen.

Voor het westerse publiek is N'Dour het best bekend door zijn samenwerking met Peter Gabriel in 1986, met Neneh Cherry en met Wyclef Jean. Hij heeft ook gespeeld en opgenomen met Sting, Paul Simon, Bruce Springsteen, Dido, Tracy Chapman, Branford Marsalis, en anderen. In juli 1993 ging een door N'Dour geschreven Afrikaanse opera in première in de Opera van Parijs, en hij schreef en zong de openingshymne voor de Wereldbeker Voetbal in 1998, samen met Axelle Red.

Hij won zijn eerste Amerikaanse Grammy Award voor zijn cd Egypt in 2005.

N'Dour is begaan met verschillende sociale en politieke problemen. In 1985 organiseerde hij een concert voor de vrijlating van Nelson Mandela. Hij heeft rondgetoerd voor Amnesty International en samengewerkt met de Verenigde Naties en Unicef.


06-06-2008 om 11:04 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzachtende omstandigheden
Verzachtende omstandigheden

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/barton1111024x768.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

verzachtende omstandigheden
verdriet maakt je zo troosteloos
het gevoel is machteloos
 
treuren om hen die zijn gegaan
steeds hun beeld naast je blijft staan
 
verward is je gevoel
voor je ogen slechts één doel
 
verder door te stappen
één voor één op hoge trappen
 
je blijft droevig steeds maar weer
een lach tover je niet meer
 
maar wat geeft het leven met de tijd
een begin van eenzaamheid
 
het doet je zoveel pijn
als je denkt alleen te zijn
 
het geluk klopt aan je deur
dan ruik je weer bloemengeur
 
je ziet weer bloemen overal
en hoopt dat het zo blijven zal
 
maar je blik buigt niet voor het verleden
je krijgt enkel verzachtende omstandigheden
 
ga daarom door iedere morgen
neem een kijkje tussen je zorgen
 
en zeg ik kan het aan
mijn leven gaat voortaan vooruit

06-06-2008 om 00:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdrol in musical voor André Hazes junior

Hoofdrol in musical voor André Hazes junior

Om Bedankt Lieve Vriend te bekijken druk op de foto.

.
André Hazes junior heeft de hoofdrol bemachtigd in de musicalversie van 'Kruistocht in spijkerbroek'. De 14-jarige zoon van André Hazes is ter voorbereiding druk bezig met zang- en danslessen, zo meldt De Telegraaf donderdag.

Zijn moeder Rachel is apetrots op haar zoon, die ook wel Dreetje wordt genoemd. "Zijn vader André zag het talent al", vertelt ze. "Hij zit nu trots te zijn op een wolk."

De Hazes-telg geeft gestalte aan Dolf, die met een tijdmachine in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij terecht in een kinderkruistocht van Keulen naar Jeruzalem.

'Kruistocht in spijkerbroek' is vanaf september in de theaters te zien.

05-06-2008 om 19:10 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roberta Flack
Roberta Flack
Om Killing Me Softly With This Song te bekijken druk op de foto.

.
Roberta Flack (Asheville (North Carolina), 10 februari 1937) is een Amerikaanse zangeres. Ze is vooral bekend van haar hit Killing me softly with his song.

Roberta Flack groeide op in Arlington, Virginia. Vanaf haar negende volgde ze pianolessen en toen ze 13 was, mocht ze haar moeder Irene vervangen als organiste bij het kerkkoor. Omdat ze als kind enkele klassen mocht overslaan, mocht ze op 15-jarige leeftijd al naar het conservatorium, waar ze drie jaar later afstudeerde. Voordat ze doorbrak in de muziek, heeft ze nog vijf jaar Engels en muziekles gegeven middelbare scholen. Hoewel ze zich aanvankelijk op jazz en klassiek repertoire richtte, schakelde ze langzamerhand over op popmuziek. Hierin werd ze ook gestimuleerd door haar zangleraar. Zo ging ze in clubs als pianiste en zangeres optreden.

Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar. Haar grote doorbraak kwam echter pas in 1972 toen ze een Amerikaanse #1-hit scoorde met The first time I saw your face. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play misty for me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy's op.

Ze is waarschijnlijk het meest bekend van haar nummer Killing me softly with his song, dat in 1973 tot #3 in de Top 40 kwam, en in 1996 in uitvoering van de Fugees zelf op #1 kwam. In Nederland had ze ook nog een hit met Feel like makin’ love. In haar thuisland Amerika haalden beide nummers de hoogste positie van de Billboard Hot 100. Negen jaar na Feel like makin’ love stond Roberta nog eens in de Top 40 met het nummer Tonight I celebrate my love, een duet met Peabo Bryson. Na dat nummer werd het stil rondom Roberta Flack, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. In 1991 (ze was toen 52 jaar) stond ze in Amerika nog eens op #6 met Set the night to music, een duet met Maxi Priest, maar dat nummer heeft in Nederland de hitlijsten niet gehaald. Haar meest recente album is Holiday, een cd met kerstliedjes uit 2003.


05-06-2008 om 17:07 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The 'O Jays
The 'O Jays
Om The Backstabbers te beluisteren druk op de foto.

.
The O'Jays is een Amerikaanse soulgroep, een van de belangrijkste zanggroepen uit de Philadelphia soul. The O'Jays waren voornamelijk succesvol in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen ze samenwerkten met het liedschrijvers- en producersduo Gamble & Huff.

De vijf oorspronkelijke leden, Eddie Levert, Walter Williams, William Powell, Bill Isles en Bobby Massey, kenden elkaar van de middelbare school. In 1958 werd de zanggroep opgericht in Canton, Ohio als The Triumphs. Later veranderden ze dit in The Mascots. Onder die naam bracht de groep in 1961 de eerste single uit, "Miracles". Het nummer werd opgepikt door de in Cleveland uitzendende diskjockey Eddie O'Jay, die de groep regelmatig zou draaien. Ten ere van hem veranderde de groep in 1963 de naam definitief naar The O'Jays. Onder deze naam hadden ze hun eerste hit, "Lonely Driver" uit 1963. In 1965 volgde het debuutalbum, Comin' Through. Dat jaar verliet Isles de groep, waardoor The O'Jays werden teruggebracht tot een kwartet.

In 1967 had de groep zijn eerste toptienhit, "I'll Be Sweeter Tomorrow (Than I Was Today)". Ze hadden echter moeite het succes van deze single te evenaren en overwogen te stoppen, totdat ze Gamble & Huff ontmoetten. Met hun ondersteuning brachten The O'Jays enkele singles uit.

The O'Jays, inmiddels een trio door het vertrek van Massey, debuteerden in 1972 op het label van Gamble & Huff, Philadelphia International, met het album Back Stabbers. Het album maakte van The O'Jays een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Philadelphia soul. De titeltrack en het eveneens van dit album afkomstige "Love Train" werden grote hits. Gedurende de jaren zeventig had de groep een reeks van hits in de Verenigde Staten, waaronder "Put Your Hands Together", "For the Love of Money", "Let Me Make Love to You", "Give the People What They Want" en "I Love Music".

In 1977 stierf Powell aan kanker en werd vervangen door Sammy Strain, afkomstig van Little Anthony & The Imperials. In deze samenstelling bracht de groep nog verscheidene albums en singles uit, maar met minder succes. De laatste topvijfhit in de VS was "Use Ta Be My Girl" uit 1978. In 1987 maakte de groep een comeback met het R&B-album Let Me Touch You, waarop "Lovin' You" stond, een nummer dat op de eerste plek belandde van de R&B-hitlijsten. In latere jaren brachten ze minder albums uit, maar bleven een succesvolle live-act.

In 2005 werden The O'Jays opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.


05-06-2008 om 16:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

Dana Winner uit Hazes-concert geknipt

Om als je alles weet te bekijken druk op de foto.


Grote consternatie ten huize Dana Winner. De 43-jarige schlagerzangeres zou normaal gezien vrijdag te zien geweest zijn op de Nederlandse tv met een duet ter ere van de overleden André Hazes, maar blijkt nu uit de show geknipt. André Leijten, haar concertorganisator, snapt er niets van. "Ze gaf een keurig optreden. Ik had er stellig op gerekend dat ze erin zou zitten", klinkt het teleurgesteld. Ook Gino Moerman, de manager van Winner, betreurt de beslissing. De opnames vonden vorige week al plaats in de Amsterdam-Arena. Naast Dana waren onder meer ook René Froger, Frans Bauer en Guus Meeuwis van de partij.

Weduwe Rachel Hazes snapt niets van de heisa. Voor haar is de zaak dan ook zo klaar als een klontje. "De Tros moest van een concert van tweeëneenhalf uur een samenvatting maken van een uur en tien minuten. Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Dat is logisch toch?" Leuk detail: Winner trad op met het nummer 'Als je alles weet'. Blijkbaar wist ze toch niet alles...

05-06-2008 om 16:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antony en Leila winnen Sterren op de Dansvloer

Antony en Leila winnen Sterren op de Dansvloer

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/antony-en-leila.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Acteur Antony Arandia en danseres Leila hebben het VTM-programma 'Sterren op de Dansvloer' gewonnen. Zij werden de opvolgers van Dina Tersago en Pieter Loridon, die de vorige edities op hun naam wisten te schrijven. Het duo klopte Tiana Kiriloff en haar partner Guy in de finale.

Antony en Leila hebben de kijkers én de jury het meest weten te bekoren met hun paso doble op 'Malaguena' van Connie Francis, de tango op 'Tangera' van Sexteto Mayor en de freestyle op 'Thriller' van Michael Jackson. Het duo kreeg van de jury het meeste punten (107 tegen 99 voor het andere duo) en ook de kijkers schaarden zich achter die keuze. Antony neemt zo de wisselbeker over van Pieter Loridon.

Presentatrice Francesca Vanthielen kreeg het even benauwd toen haar decolleté dreigde af te zakken, maar kon nog net een Janet Jackson-moment afwenden.

05-06-2008 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Claude Van Damme stelt nieuwe film voor in Brussel

Jean-Claude Van Damme stelt nieuwe film voor in Brussel

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/jean-claude-van-damme.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Zowat honderd fans van Jean-Claude Van Damme verzamelden aan de ingang van de bioscoop UGC De Brouckère in Brussel om er een glimp op te vangen van de Hollywoodster. "The Muscles from Brussels" is naar de Belgische hoofdstad afgezakt om er zijn nieuwe semi-biografische film JCVD voor te stellen.

Verleden
Voor hij de zaal in ging, nam Van Damme kort de tijd om handtekeningen uit te delen en met enkele van zijn fans te praten. Maandag en dinsdag deed hij al hetzelfde in Parijs en Rijsel, morgen woont hij de avant-première bij in Luxemburg. In JCVD speelt de Hollywoodster met Brusselse roots zichzelf en poogt hij in het reine te komen met zijn verleden en met de problemen waar hij de laatste jaren mee geconfronteerd wordt. Van Damme heeft niet alleen financiële beslommeringen, maar zit ook verwikkeld in een strijd met zijn ex om het hoederecht over hun dochter.

Schaarbeek
In de film zit ook zijn carrière in de actiethrillers in het slop en heeft zijn eeuwige rivaal Steven Seagal net een rol voor zijn neus weggepikt. JCVD beslist om de VS tijdelijk de rug toe te keren en op zoek te gaan naar wat rust in zijn geboorteland. Daar wordt de acteur geconfronteerd met een overval en moet hij bewijzen of hij echt een superheld is. De film is geregisseerd door de Franse cineast Mabrouk El Mechri. Verschillende scènes werden in oktober 2007 opgenomen in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

05-06-2008 om 12:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie jonge Vlaamse regisseurs op de koffie bij Spielberg

Drie jonge Vlaamse regisseurs op de koffie bij Spielberg

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_406649.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Drie jonge Vlaamse filmregisseurs slaagden erin om voor het JIM-programma Climbing Spielberg meer dan drie kwartier te praten met dé god van Hollywood: Steven Spielberg.

Senne Dehandschutter, Raf Roosens en Cecilia Verheyden kennen mekaar vanop het RITS in Brussel en hebben elk al een behoorlijk aantal kortfilms op hun palmares staan. Samen bedachten ze het scenario van een film én een unieke manier om hun idee aan de man te brengen: het voorstellen aan Steven Spielberg.

De afgelopen 9 weken konden de JIM-kijkers de avonturen van het trio volgen, langsheen de Oscars, het restaurant van de moeder van Steven Spielberg en allerhande society-events.

"We hebben echt alles uit de kast gehaald om hem te pakken te krijgen," vertelt Raf Roosens. "We zijn met een helicopter flyers boven zijn huis gaan droppen, we hebben heel Hollywood volgehangen met affiches en hebben met heel wat mensen gesproken die met hem hebben samengewerkt."

"We hebben Spielberg heel kort ontmoet op een feestje, maar dat was het", zegt Cecilia Verheyden. "Tot we op 2 april - toevallig de dag dat onze eerste uitzending op JIM in première ging - telefoon kregen van de assistente van Spielberg met de vraag of we interesse hadden in een ontmoeting."

"Wat oorspronkelijk slechts vijf minuten zou duren, nam uiteindelijk drie kwartier in beslag: Spielberg had het duidelijk naar zijn zin en zei ons dat het een van de leukste interviews uit zijn carrière was", zegt Senne Dehandschutter.

Voor Senne, Cecilia en Raf is de ontmoeting met hun grote idool één van de strafste momenten uit hun leven en het resultaat is ook erg mooi om zien. Ontdek het op JIM, donderdagavond 5 juni om 22u00.

05-06-2008 om 12:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcazar
Alcazar
Om Crying At The  Discotheque te bekijken druk op de foto.

.

Alcazar is een Zweedse popgroep die in 1999 het daglicht zag. De leden van de groep zijn: Andreas Lundstedt, Tess Merkel en Lina Hedlund. Voor 2007 waren Magnus Carlsson en Annikafiore Kjaergaard (i.p.v. Lina) ook lid van de band. Lina Hedlund heeft de groep pas vervoegd in 2007.

In 1999 verschijnt hun eerste single "Shine On" in de Zweedse hitlijst. "Crying at the Discotheque" betekent in 2001 de doorbraak voor de groep. Deze single komt in vele internationale hitlijsten terecht. "Sexual Guarantee" is hun derde single die in 2002 scoort. Al hun singles werden reeds in 1999 verzameld op de cd "Casino". In 2003 neemt Alcazar deel aan de preselecties van het Eurovisie Songfestival. Met het nummer "Not a Sinner, nor a Saint" eindigen ze op de derde plaats. In 2003 komt hun tweede cd "Alcazarized" uit. In 2005 nemen ze weer deel aan de preselecties van het Eurovisie Songfestival. Met hun lied "Alcastar" eindigen ze weer op een 3de plek tijdens de finale.

In 2007 trad de band, na een paar jaar van onderbreking, weer voor het eerst op in Londen in het Astoria Theatre. De bedoeling was om eenmalig terug op te treden voor Alexander Bard 's 20e verjaardag in de muziekindustrie, maar na het optreden begon het terug te kriebelen. Begin november kwam dan de bevestiging dat Alcazar terug bijeen was en aan nieuwe materiaal werkt. Ook een deelname aan het Melodifestivalen behoort tot de mogelijkheden.


05-06-2008 om 03:09 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles is liefde
Alles is Liefde

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kylie21.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Zoals het water in een rivier

van loop verandert

als je er een steen in werpt

zo gaat het ook met eenmaal

uitgesproken woorden

in de atmosfeer

 

jouw klank gaat leven

trillen bewegen

wordt opgevangen

doorgegeven

“alles is liefde”

 trilt door de lucht

raakt wolken en sterren

streelt vleugels van de vogels

koestert zich aan zonnestralen

wurmt zich in regendruppels

maar ook in de dauw

op tere bloemblaadjes

04-06-2008 om 23:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel
Billy Joel
Om Piano Man te bekijken druk op de foto.


William Martin (Billy) Joel (geboren op 9 mei, 1949 in The Bronx (New York)), beter bekend als Billy Joel, is een Amerikaanse pianist, zanger en componist. Hij produceerde popmuziekhits vanaf 1973 (begonnen met de single "Piano Man") tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig nam hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een stad op Long Island (New York)), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007, werd bekend gemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds 1993's River of dreams). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my lives.

Joel is geboren in wat vandaag de dag bekend staat als de South Bronx en groeide op op Long Island (New York)), een welvarende regio buiten New York City, in een stad genaamd Hicksville in de historische wijk Levittown. In zijn teksten refereert hij vaak naar locaties in New York City. Zo verwijst hij bijvoorbeeld in het lied "It's Still Rock & Roll to Me" naar Miracle Mile, een winkelcentrum op Northern Boulevard in de wijk Manhasset.

Joel werd bij het schrijven van zijn teksten ook sterk geïnspireerd door eigen ervaringen; wellicht zijn de beste voorbeelden hiervan "Piano Man", dat hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen als pianist in een pianobar in de jaren zeventig, en "Scenes from an Italian Restaurant" dat waarschijnlijk gaat over het restaurant Christiano's of een vergelijkbaar restaurant in de New Yorkse wijk Little Italy. Zijn lied "New York State of Mind", een nummer van het in 1976 verschenen album Turnstiles dat sindsdien een popklassieker is geworden, geeft ook blijk van zijn affiniteit met zijn thuisstaat.

Joel staat ook bekend om zijn impressies van het leven in Lehigh County (Pennsylvania), dat hij hulde toeschrijft in een van zijn meest populaire liederen, "Allentown" dat in 1982 uit kwam. Het lied verwoordt het leven in industrieel Allentown (Pennsylvania) in het begin van de jaren tachtig.

Joels dochter Alexa is ook een bron van inspiratie geweest; hij schreef "Lullabye" voor haar. Hij combineert zijn liefde voor zijn dochter met een impressie van het onaangename leven van kapiteins in de zeevisserij in het lied "The Downeaster Alexa". "Uptown Girl" was een liefdeslied over de schijnbaar onmogelijke liefde tussen hemzelf en Christie Brinkley, Alexa's moeder en zijn tweede vrouw.

Joel had altijd een goedgelovige, open instelling in zowel zijn zakelijke als persoonlijke relaties. Deze instelling manifesteerde hij in nummers als "Tell Her About It", "Honesty" en "And So It Goes". Het is ook terug te vinden in zijn omschrijving van de ingrediënten die benodigd zijn voor een geslaagde relatie in "A Matter of Trust".

Het nummer "We Didn't Start the Fire" somt historische gebeurtenissen op van zijn geboorte in 1949 tot midden jaren tachtig, de eerste vijfendertig jaren van Joels leven, die zijn fascinatie voor cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Het lied "Leningrad" toont Joels waardering voor de geschiedenis van de Sovjet-Unie en zijn gevoelens voor de Koude Oorlog, waarin hij opgroeide. Voordat Joel de muziekindustrie betrad wilde hij geschiedenisleraar worden; later in zijn carrière kreeg hij de bevoegdheid om in de staat New York te onderwijzen.

Joel heeft recentelijk opnieuw vorm gegeven aan zijn interesse voor klassieke muziek en is gaan experimenteren op dat gebied. "Fantasies and Delusions", zijn eerste album met klassieke werken, kreeg een lauwe reactie van critici, maar kreeg een nummer 1-notering op klassieke hitlijsten.

Joel trouwde zijn zakelijke manager Elizabeth Weber in mei 1971. Het huwelijk eindigde in een echtscheiding in juli 1982.

Joel trouwde daarna in maart 1985 met supermodel Christie Brinkley. Uit hun huwelijk is één dochter voortgekomen, Alexa Ray Joel. Zij is geboren op 29 december 1985. Dit huwelijk eindigde ook in een scheiding in augustus 1994.

Op 3 oktober 2004 trouwde Joel met de 23-jarige Katie Lee. Lee studeerde af aan de Miami University in Oxford (Ohio). Op hun trouwdag was Joel 54 jaar. Joels dochter van 18 jaar, Alexa, was bruidsmeisje. De ex-vrouw van Joel, Christie Brinkley, begeleidde de ceremonie en gaf het koppel haar zegen. Lee werkt als culinair journalist voor het PBS(Public Broadcasting Service)-programma George Hirsch: Living it Up!.

Joel heeft in het verleden een aantal auto-ongevallen gehad, inclusief verscheidene die naar verluidt veroorzaakt zijn onder invloed van drank.

In de lente van 1982, toen Joel al was begonnen aan zijn album The Nylon Curtain, raakte hij betrokken bij een motorongeval; een vrouw reed in een auto door rood licht en raakte Billy Joel op zijn Harley-Davidson-motor. Hij brak zijn linkerpols en zijn hand was ernstig verwond. Wanneer Billy Joel het verhaal vertelt, zegt hij dat de politieagent op de plaats van het ongeval zijn rijbewijs bekeek, de naam "William Joel" las en tegen de vrouw zei: "Hey mevrouw, u hebt Billy Joel aangereden!". Nadat de vrouw vernam wie ze had aangereden, vroeg ze zijn handtekening. Joel bood haar, met bloedende pols, aan een handtekening te zetten. Door de operatie, nodig om een tijdelijke pin aan te brengen, en een verblijf van een maand in het ziekenhuis werd de productie van het album tijdelijk stopgezet tot Joel voldoende was hersteld.

Een bijkomstig obstakel voor de zanger was de instorting van zijn huwelijk met Weber, een gebeurtenis die hoofdzakelijk wordt toegeschreven aan de spanning, veroorzaakt door Webers management van de carrière van haar man.

Tegen het eind van 1982 ging het stel uit elkaar. Toen ze vertrok, nam ze de helft van de bezittingen van de zanger mee. Onder zulke persoonlijke omstandigheden bleek het maken van muziek voor het album erg lastig: "Je bent altijd in de woestijn op zoek naar de oase en alles wat je daar bij je hebt is de piano; dat grote, zwarte beest met 88 tanden... 50.000 pakjes sigaretten later begin je het te begrijpen."

In 2003 reed Joel met zijn gloednieuwe Mercedes-Benz Coupé tegen een boom. In 2004 reed hij met zijn Citroën uit 1967 het huis van een 90-jarige vrouw binnen.

Joel werd in maart 2005 opgenomen in het Betty Ford Center voor de behandeling van drankmisbruik vanwege "een tijdelijke, ernstige, aan de maag gerelateerde noodzaak" aldus zijn mediavoorlichter. Hij verliet de inrichting in april 2005. Een vriend van Joel gaf aan dat Joel alle vormen van alcohol compleet had afgezworen. Joel was al eerder behandeld wegens alcoholmisbruik in 2002, toen hij twee weken in het Silver Hill-ziekenhuis in Connecticut verbleef.


04-06-2008 om 22:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen krijgt ridderorde van Québec

Leonard Cohen krijgt ridderorde van Québec

Om Suzanne te bekijken druk op de foto.

.
De Canadese zanger, dichter en romanschrijver Leonard Cohen is uitgeroepen tot Grootofficier in de Nationale Orde van Québec, zijn geboorteprovincie. Dat heeft de ministerraad van de Franstalige Canadese provincie gisteren bekendgemaakt. De orde van Grootofficier is de hoogste officiële onderscheiding van Québec.

De 73-jarige zanger zal op 18 juni samen met 48 anderen officieel door de premier van Québec, Jean Charest, worden gedecoreerd.

Leonard Cohen begint vrijdag aan zijn eerste wereldtour in vijftien jaar tijd. Hij zal daarbij ook België aandoen.

04-06-2008 om 21:40 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina 'Dirrty' op dansvloer met blondine

Christina 'Dirrty' op dansvloer met blondine

Om Candyman te beluisteren druk op de foto.

.
Het moederschap heeft Christina Aguilera nog niet veel veranderd. De zangeres van de hit 'Dirrty' ging nog eens lekker uit de bol op de dansvloer. In een exclusieve nachtclub vrijde ze haar man Jordan Bratman op en een blondine. Gekleed in een sexy jurkje stal ze de show, schrijft de Daily Mail.

Aan boezem gedrukt
Aguilera ging helemaal los. Ze drukte het hoofd van haar blonde vriendin tegen haar boezem en danste met haar. Jordan Bratman liet zijn vrouw begaan en keek toe. Het koppel genoot zichtbaar van een avondje uit zonder kinderzorgen. In januari werd Aguilera mama van Max en daar zal het niet bij blijven. "Natuurlijk wil ik nog kinderen. Alleen kan ik niet vertellen wanneer precies. Ik plan zoiets niet. Misschien wel na mijn volgende tournee", aldus de blondine.

04-06-2008 om 15:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toots Thielemans ontvangt hoogste Amerikaanse jazzonderscheiding

Toots Thielemans ontvangt hoogste Amerikaanse jazzonderscheiding

Om Toets Tielemans te bekijken druk op de foto.

.
In de Verenigde Staten heeft de National Endowment for the Arts (NEA) de NEA Jazz Master 2009 toegekend aan de Belg Toots Thielemans. De NEA Jazz Master is de hoogste nationale eer in de VS in de jazzsector.

Op vrijdag 17 oktober vinden in het Lincoln Center in New York een publieke ceremonie en concert plaats. Tijdens de ceremonie besteedt het Lincoln Center Orchestra, met Wynton Marsalis, aandacht aan het werk van de laureaten.

Naast Thielemans worden nog vijf andere NEA Jazz Masters uitgereikt: aan zanger en gitarist George Benson, drummer Jimmy Cobb, saxofonist Lee Konitz en trompettist Snooky Young. Geluidsingenieur Rudy van Gelder ontvangt de A.B. Spellman NEA Jazz Masters Award for Jazz Advocacy. De laureaten ontvangen elk 25.000 dollar (16.000 euro).

04-06-2008 om 14:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Aniston meent het serieus met nieuwe vriend

Jennifer Aniston meent het serieus met nieuwe vriend

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/jennifer-ariston.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Actrice Jennifer Aniston lijkt het serieus te menen met haar nieuwe vriend John Mayer. Ze heeft hem immers voorgesteld aan haar boezemvriendin, en ex-collega in de serie Friends, Courteney Cox. Vorige maand werd het koppel in Miami een eerste keer gespot. Het bezoek aan Cox is een goed teken, want sinds de breuk tussen Jennifer en Brad Pitt is ze heel bezorgd om haar vriendin. Zo bestaan er geruchten dat Cox de vorige vriend van Aniston, acteur Vince Vaughn, zou hebben afgekeurd.

Schoonmoeder
Een vriendin van Jennifer Aniston omschreef het bezoek aan Courteney Cox in een Amerikaans tijdschrift als een eerste introductie aan zijn toekomstige schoonmoeder. Volgens de Amerikaanse media gaan Aniston en Mayer al drie maanden met elkaar uit. Mayer had eerder al een relatie met twee andere beroemde vrouwen: Jennifer Love Hewitt en Jessica Simpson.

Tattoo
En er is nog een reden om te geloven dat Aniston en Mayer het ernstig menen. Ze zijn van plan om een tattoo te laten zetten. Mayer bezit natuurlijk al een hoop tatoeages en ook Jennifer heeft een hartje op haar buik staan, maar nu denken ze aan een gezamenlijke tattoo. Aniston zou een tweede hartje op haar buik laten tekenen en ook Mayer zou een gelijkaardige tattoo krijgen. Maar Mayer zou dat hartje niet echt zien zitten en zou liever voor een 'J' gaan, aangezien hun beide voornamen met die letter beginnen.

04-06-2008 om 14:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Logan
Johnny Logan
Om What's Another Year te bekijken druk op de foto.

.

Johnny Logan (Frankston (Australië), 13 mei 1954) is een Ierse zanger en liedjesschrijver. Zijn werkelijke naam luidt Seán Patrick Michael Sherrard. Zijn vader was een bekende Ierse tenor, Patrick O'Hagan, die drie keer optrad in het Witte Huis.

Johnny Logan won het Eurovisiesongfestival niet minder dan drie keer voor Ierland. De eerste keer was dat met What's Another Year, gecomponeerd door Shay Healy, in Nederland in 1980. Hold Me Now, dat Johnny zelf schreef, won in 1987 in België. Hij had bijna vier keer gewonnen; in 1984 behaalde hij de tweede plaats als schrijver van het liedje Terminal 3. Het werd gezongen door Linda Martin. In 1992 won hij als componist met Why Me, gezongen door (diezelfde) Linda Martin.

Johnny is vooral populair in Duitsland, Nederland en Denemarken, waar hij bekend is als Mister Eurovision.

In 2006 zetelde hij in de Belgische voorronde van het songfestival. In zijn thuisland weigerde hij in de jury te zitten, maar aangezien hij in België zijn 2de overwinning behaalde kon hij het niet weigeren. Hier raakte hij onder de indruk van de Leuvense zanger Kaye Styles en zijn nummer "Profile". Samen brachten Logan en Styles in 2006 de hit "Don't Cry" uit, een r&b-versie van het nummer "Hold Me Now

04-06-2008 om 13:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roch Voisine
Roch Voisine
Om Chanson à Hélène te bekijken druk op de foto.



04-06-2008 om 10:07 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik hoorde weer diezelfde stem
Ik hoorde weer diezelfde stem

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kylie2621024x768.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 ik hoorde weer diezelfde stem
die ging door merg en been
en riep, wij hebben hem
allen hierheen

Wat heb ik misdaan
dat ik hier op het schavot moet staan
mij van geen kwaad bewust

vanwaar die blikken vol diepe haat
die geen ziel onbewogen laat
als had ik de satan zelve gekust

03-06-2008 om 22:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!