Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace Jones en Felix Da Housecat op Lokerse Feesten

Grace Jones en Felix Da Housecat op Lokerse Feesten

Om La Vie En Rose te bekijken druk op de foto.

.
Met onder meer Grace Jones, Daniel Lanois, Felix Da Housecat en Tim Vanhamel als bijkomende namen op de affiche van de Lokerse Feesten, is de programmatie zo goed als compleet.


Grace Jones sluit op vrijdag 8 augustus af. De in Jamaica geboren Amerikaanse maakte vooral eind jaren '70 furore in de muziekwereld en verwierf met onder meer 'La Vie En Rose' en 'Pull up to the Bumper' bekendheid. Jones, inmiddels zestig geworden, werd met haar kort geknipte kopje en extravagante outfits ook een stijlicoon voor haar tijd.

Een dag later mag Felix Da Housecat, bekend van onder meer 'Silver Screen' en 'Madame Hollywood', Lokeren aan het dansen brengen. Het bekendste nummer van de Amerikaan is misschien wel 'My life muzik', dat hij uitbracht onder zijn alter ego Thee Maddkatt Courtship.

Op zondag 3 augustus mag de Canadese singer-songwriter Daniel Lanois het publiek opwarmen voor Sinead O'Connor. Naast die buitenlandse namen werden ook onder meer Arsenal, Tim Vanhamel, Isabelle A, Shameboy, Headphone en The Glimmers aan de affiche toegevoegd.

20-06-2008 om 15:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janet Jackson gaat op zoek naar nieuwe Janet Jackson

Janet Jackson gaat op zoek naar nieuwe Janet Jackson

Om All For You te bekijken druk op de foto.

.
Janet Jackson krijgt een realityshow op MTV. In de soap begeleidt de zangeres een groepje aspirant-zangers en -dansers. De casting voor het programma is al begonnen, zo meldt vakblad Variety.

Wereldtournee
"Het is een zoektocht naar de nieuwe Janet Jackson, Justin Timberlake of Usher", vertelt producent Dave Broome. Het productieteam zoekt op plekken als kerkgenootschappen, jongerencentra naar jong talent. De opnamen vinden de komende maanden plaats, terwijl Jackson zich voorbereidt op haar wereldtournee, die op 10 september van start gaat. Wanneer de show op de buis komt, is nog onbekend.

20-06-2008 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Mavericks
The Mavericks
Om Here Comes The Rain te bekijken druk op de foto.

.

20-06-2008 om 14:15 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sean Kingston
Sean Kingston
Om Beautiful Girls te bekijken druk op de foto.

.

Kisean Anderson (Miami, 3 februari 1990), beter bekend onder zijn artiestennaam Sean Kingston, is een Jamaicaans-Amerikaanse zanger. Zijn Jamaicaanse wortels leven voort in zijn artiestennaam, want Kingston is de hoofdstad van Jamaica.

Sean Kingston beleefde in 2007 zijn doorbraak door met zijn eerste single Beautiful girls direct op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 te komen. Beautiful girls bevat de muziek en een deel van de tekst van Stand by me van Ben E. King uit 1961. De single stond vijf weken op nummer 1, en bereikte later ook de eerste plek in het Verenigd Koninkrijk.

In september 2007 kwam de single uit in Nederland en bereikte het de Nederlandse Top 40. Het werd een alarmschijf en zeer populair. Ook zijn tweede single Me Love was populair, maar kwam maar tot de tipparade.

Kingston was op 5 oktober 2007 te gast in JENSEN!.


20-06-2008 om 11:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dave Berry
Dave Berry
Om mama te beluisteren druk op de foto.

.

20-06-2008 om 10:06 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een leven vol passie
Een leven Vol Passie
De afbeelding “http://img403.imageshack.us/img403/37/levenvolpassieet8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

19-06-2008 om 23:57 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvie van Sylver gaat scheiden na twee jaar huwelijk

Sylvie van Sylver gaat scheiden na twee jaar huwelijk

Om Turn The Tide te bekijken druk op de foto.

.
De 27-jarige Sylvie De Bie, zangeres van de danceformatie Sylver, gaat na twee jaar huwelijk scheiden van haar man Khalid Boujida.

Het duo trouwde op 29 april 2006 in Heist-op-den-berg. Het koppeltje leerde elkaar kennen in 2001 in een discotheek. Samen hebben ze een dochtertje van zeven maanden, Noor. Hun nieuwe huis staat al te koop voor ruim 500.000 euro.

De twee gaan "als goede vrienden" uit elkaar, stellen hun advocaten. Toch doen over Khalid geruchten van overspel en drugs de ronde. Sylvie is daarvan op de hoogte maar heeft er "nooit bewijzen van gezien". "We zijn gewoon uit elkaar gegroeid"

19-06-2008 om 19:44 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leona Lewis is meest sexy vegetariër

Leona Lewis is meest sexy vegetariër

Om Bleeding Love te bekijken druk op de foto.

.
De Britse winnares van Idool Leona Lewis en zanger van Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis werden verkozen als meest sexy vegetariërs van 2008. De verkiezing werd georganiseerd door PETA, duizenden mensen brachten hun stem uit.

De twee werden verkozen uit een hoop bekende celebs: Alicia Silverstone, Alyssa Milano, Kim Basinger, Joss Stone, Natalie Imbruglia, Petra Nemcova en Naomi Watts dingden mee naar de prijs.

Missie
"Geweld tegen dieren kan ik gewoon niet verdragen", zegt Lewis. "Ik ben een vegetariër maar ik zal ook nooit kleren, schoenen of handtassen uit leder dragen. Ik trek niets aan waar dieren voor hebben afgezien. Ik ben een meisje met een missie."

Veganist
Anthony Kiedis gaat nog een beetje verder en is veganist. Hij eet dus ook geen zuivel of andere producten afkomstig van dieren. "Ik zag een documentaire over de toestanden op veeboerderijen. Dat heeft me overtuigd."

De afgelopen jaren vielen Prince, Kevin Eubanks, Natalie Portman, Shania Twain, Chris Martin, Andre 3000, Tobey Maguire, Josh Hartnett, Alicia Silverstone and Lauren Bush al in de prijzen

19-06-2008 om 12:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sienna Miller speelt Marianne in Robin Hood-film

Sienna Miller speelt Marianne in Robin Hood-film

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/sienna_miller1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Sienna Miller neemt de rol van vrouwe Marianne op zich in een nieuwe verfilming van het verhaal van Robin Hood. Dat heeft ze bevestigd tegenover de BBC. De 26-jarige actrice gaat in de film spelen naast Russel Crowe, die de rol van de sheriff van Nottingham zou gaan vertolken. Als regisseur is Ridley Scott gestrikt.

Wie de hoofdrol van de Engelse volksheld Robin Hood gaat spelen, is nog niet bekend. Miller kijkt uit naar de filmopnamen. "Het gaat gebeuren", zei de blonde ex van Jude Law. "Ik heb het pas gehoord. Het is het leukste nieuws van de hele wereld."

De actrice is momenteel bezig aan een promotietournee voor de romantische dramafilm 'The Egde of Love', waarin ze samen met haar vriendin Keira Knightley de hoofdrol speelt

19-06-2008 om 12:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urban Trad in zwaar verkeersongeval

Urban Trad in zwaar verkeersongeval

Om Sanoma te bekijken druk op de foto.

.
De Belgische folkgroep Urban Trad is in de buurt van Saint-Avold, in het noordoosten van Frankrijk, slachtoffer geworden van een zwaar verkeersongeval. Als bij wonder raakte niemand van de zes muzikanten levensgevaarlijk gewond.

De groep was op weg naar een festival in het Franse Ostwald. De wagen, met zes mensen aan boord, knalde onderweg op een Oostenrijkse vrachtwagen, die in brand schoot. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en moesten zes mensen bevrijden. Twee raakten zwaargewond en liepen verschillende breuken op. Drie anderen raakte lichtgewond, één was ongedeerd maar in shock. De bestuurder verklaarde dat hij was ingedommeld achter het stuur.

De zwaargewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis van Metz, de anderen naar andere ziekenhuizen in de buurt. "Mirakels bestaan, want uiteindelijk bleek niemand levensgevaarlijk gewond", zo zegt de manager van de groep. Voor de optredens van dit weekend worden de drummer en accordeoniste wel vervangen.

19-06-2008 om 12:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Coninx verkoopt villa voor 1,5 miljoen

Stijn Coninx verkoopt villa voor 1,5 miljoen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/stijn-coninx.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Stijn Coninx (51) verkoopt zijn stulpje in Opwijk. Vraagprijs: 1.475.000 euro. De filmbaron, op het ogenblik druk bezig met de voorbereiding van zijn nieuwste film over het leven van Soeur Sourire, vindt zijn woonst te groot.

19-06-2008 om 12:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte Church zwanger van tweede kind

Charlotte Church zwanger van tweede kind

Om Somewhere over the Rainbow te bekijken druk op de foto.

.
Charlotte Church is alweer zwanger. Dat heeft de 22-jarige Britse zangeres, die negen maanden geleden beviel van haar eerste kind, laten weten op haar website. "Daar gaan we weer", schrijft ze.

Church en haar 26-jarige vriend, rugbyer Gavin Henderson, verwelkomden eind september dochtertje Ruby Megan Henderson. Op haar weblog schrijft de zangeres, die op 12-jarige leeftijd doorbrak met haar album 'Voice of an angel', dat zowel het koppel als de directe familie 'dolgelukkig' is met het nieuws. Wanneer de nieuwe spruit wordt verwacht, is niet bekendgemaakt.

19-06-2008 om 12:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lori Spee
Lori Spee
Om How Many Times te bekijken druk op de foto.

.

Lori Spee (1 september 1946, Oklahoma) is een Amerikaans-Nederlandse zangeres.
Vanaf 1970 woont ze samen met haar Nederlandse echtgenoot in het Limburgse Geleen.

Met behulp van studio-eigenaar Jan Theelen pakt ze omstreeks 1974 haar zangcarrière weer op. Als ze in 1980 optreedt in het televisieprogramma Music Gallery, betekent dat het begin van een succesvolle loopbaan. Twee jaar later, in 1982, verschijnt haar debuutalbum Behind Those Eyes, waarvoor ze een Edison en een gouden plaat krijgt. Van dit album wordt "How Many Times" een grote hit. Later volgt "Good News, Bad News".

In oktober verschijnt meteen de tweede plaat, Dreamland. Het titelstuk van deze plaat wordt gebruikt in de film Ademloos, met Monique van de Ven in de hoofdrol. In 1983 krijgt Lori Spee voor haar hele oeuvre de Pall Mall Export Prijs. Ze geeft diverse optredens, tourt langs theaters in Nederland en België. Als presentatrice verschijnt ze in het Amerikaanse televisieprogramma Holland On Satellite. In België speelt ze de hoofdrol in de Engelse televisieserie/cursus Take It Easy van de BRTN. In 1983 verschijnt ook haar derde album, Intuition, waar ze opnieuw een Edison voor ontvangt. In 1986 nam ze samen met de leadzanger van Procol Harum, Gary Brooker het duet "Two fools in love" op.


19-06-2008 om 12:21 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Rawls
Lou Rawls
Om Lady Love te bekijken druk op de foto.


.

Louis Allen Rawls (Chicago, 1 december 1933 - Los Angeles, 6 januari 2006) was een Amerikaanse soulzanger.

In zijn schooltijd was hij al bevriend met de soulzanger Sam Cooke, met wie in de jaren '50 in een gospelkoor: Teenage Kings of Harmony zong. Na zijn militaire dienst ging Rawls zingen bij de groep Pilgrim Travelers. Tijdens zijn tournee kreeg hij in 1958 een ernstig auto-ongeluk. Hij lag hierna 5 1/2 dag in coma.

In 1962 kreeg hij een contract bij de platenmaatschappij Capitol Records. Zijn eerst R&B-nummer: Love Is a Hurtin' Thing verscheen in 1966 op zijn album Soulin'. Een jaar later kreeg hij zijn eerste Grammy voor zijn single Dead End Street. Hij zou in zijn muzikale carrière uiteindelijk drie Grammy's behalen.

In 1976 brak hij wereldwijd door met het album "All Things in Time" waarop het nummer You'll Never Find Another Love Like Mine staat. In 1977 had hij nog een grote hit met Lady Love uit zijn album "When You've Heard Lou, You've Heard It All".

Naast het zingen, verscheen hij ook als acteur in een aantal speelfilms, zoals Leaving Las Vegas, Blues Brothers 2000 en Baywatch Nights.

In december 2005 werd bekend, dat Rawls aan longkanker en aan een hersentumor leed. Hij overleed op 6 januari 2006 in het ziekenhuis van Los Angeles op 72-jarige leeftijd.


19-06-2008 om 10:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen voor jou
Alleen voor jou
De afbeelding “http://img174.imageshack.us/img174/8171/aniston301024x768ba5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

18-06-2008 om 23:55 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roman Keating
Roman Keating
Om Nothing At All te bekijken druk op de foto.

.

18-06-2008 om 19:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duffy huilt nadat Johnny Rotten haar zegt op te rotten

Duffy huilt nadat Johnny Rotten haar zegt op te rotten

Om Warwick Avenue te bekijken druk op de foto.

.
Zangeres Duffy barstte in tranen uit toen Sex Pistol Johhny Rotten haar zei "f**k off". De zangeres benaderde de punklegende backstage tijdens de Mojo Honours List awards maandag en probeerde hem een knuffel te geven. Johnny duwde haar weg en zei: "F**k off, jij teef. Dat doe je niet met mij".

Duffy was zo geschokt dat ze begon te huilen. "Ze sloeg haar arm rond hem toen ze poseerden voor een groepsfoto. Hij verwachtte dat duidelijk niet en gaf haar een sneer. Duffy zag er geschrokken uit en begon te huilen", aldus een ooggetuige. Duffy trok na het incident meteen naar huis.

Johnny Rotten verklaarde achteraf dat hij niet wist wie Duffy was. "Oh, kreeg zij ook een award? Dan mag ik haar wel", was zijn reactie. Duffy won de award voor single van het jaar ('Mercy'), de Sex Pistols wonnen de Icon award.

18-06-2008 om 14:33 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzi Quatro
Suzi Quatro
Om Can The Can te bekijken druk op de foto.

.

Suzi Quatro (Detroit, 3 juni 1950) is een Amerikaans zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest en had in de jaren zeventig veel succes in Europa, Australië en Japan.

Quatro werd geboren als Susan Kay Quatrocchio; haar vader Art Quatrocchio was van Italiaanse afkomst en had een eigen groep, het Art Quatro Trio. Haar moeder Helen Rebel was van Hongaarse afkomst.

Quatro groeide met drie zusters en een broer op in Grosse Pointe, een voorstad van Detroit. Ze begon haar muzikale carrière als basgitariste "Suzi Soul" bij de meidenband Pleasure Seekers, waar ook haar zusters Arlene en Patti deel van uitmaakten. In 1971 werd de bandnaam gewijzigd in Cradle en begon de groep stevige rock te spelen. Quatro werd dat jaar ontdekt door platenproducer Mickie Most die in Detroit was voor het produceren van een nieuw plaat van Jeff Beck. Hij haalde haar over om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen en een solo-carrière te beginnen.

Haar eerste single ("Rolling Stone") flopte in het Verenigd Koninkrijk, maar werd een nummer-1 hit in Portugal. Most liet nu nummers voor haar schrijven door Nicky Chinn en Mike Chapman, die beroemd waren geworden met hun hits voor The Sweet. Met "Can the Can" had ze in 1973 zowel in Europa als in Australië een nummer-1 hit. Er volgden nog drie grote hits: "48 Crash" (eveneens 1973), "Daytona Demon" (1974) en "Devil Gate Drive" (1974). Haar eerste twee albums werden eveneens grote successen in Europa en Australië. Toen Elvis Presley hoorde dat ze zijn hit Al Shook Up had opgenomen, nodigde hij haar uit om naar Graceland te komen, maar ze sloeg de uitnodiging af.

In de Verenigde Staten verkochten haar albums slecht, en zelfs pogingen om Quatro's populariteit op te vijzelen via tournees (als voorprogramma van Alice Cooper) haalden weinig uit. Na 1975 nam de populariteit van Quatro's glamrock snel af, behalve in Australië. Pas in 1978 had ze weer succes; ze had toen een top-10 hit in het Verenigd Koninkrijk en Australië met "If You Can't Give Me Love". Ook dit keer had ze in de VS geen succes. Samen met Chris Norman van de band Smokie haalde ze er in 1979 wel een vierde plaats met "Stumblin' In". Verdere hits bleven uit. Alleen in Australië had ze begin 1981 nog een hit met "Rock Hard".

Intussen was ze in 1978 actrice geworden in de Amerikaanse comedy-serie Happy Days waarin ze zeven afleveringen de rol van "Leather Tuscadero" speelde. Ze was in de jaren tachtig in uiteenlopende rollen te zien, zowel op televisie als in het theater waar ze "Annie Oakley" speelde in een Londense productie van Annie Get Your Gun (1986).

Quatro leeft zowel in het Verenigd Koninkrijk als Duitsland en heeft een wekelijks Rock and Roll programma op BBC Radio 2. Als muzikant tourt ze nog steeds, en in februari 2006 kwam een nieuw album uit: "Back To The Drive", geproduceerd door gitarist Andy Scott van The Sweet. De titelsong is geschreven door Mike Chapman.

Quatro trouwde in 1978 met haar gitarist Len Tuckey. Het paar kreeg twee kinderen (Laura in 1982, en Richard Leonard in 1984), maar ging in 1992 uit elkaar.

Quatro is tante van actrice Sherilyn Fenn.


18-06-2008 om 13:54 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva De Roovere
Eva De Roovere
Om Anoniem te beluisteren druk op de foto.

.

Eva De Roovere is een Vlaamse folkzangeres.

Haar vaste band bestaat uit Roeland Vandemoortele (gitaar), Sara Gilis (toetsen, accordeon & gitaar), Dagobert De Smet (bas) en Arnout Hellofs (drums), aangevuld met Marc de Maeseneer (sax).

In 1996 sloot ze zich aan als zangeres bij de Belgische folk formatie Kadril ter vervanging van Patrick Riguele. De groep was zo tevreden met haar als nieuwe zangeres dat de eerstvolgende CD Eva (1999) werd gedoopt. In dezelfde periode deed ze ook aan cabaret (in 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo) en zong ze bij de groep Oblomow, opgericht door Gerry De Mol. Deze laatste samenwerking leverde onder meer de radiohit Later op en hieruit ontstonden de albums Min en Meer (2004) en Kleine Blote Liedjes (2005).

Na 8 jaar Kadril verliet ze de groep om zich ten volle te kunnen toeleggen op haar solo carrière. In 2006 kwam haar eerste soloalbum uit: De Jager, waar ook de singles Fantastig Toch en Anoniem op staan.

In Nederland brak ze door in 2007 met het album De jager, nadat ze in het voorprogramma van Ilse DeLange had opgetreden. Ook trad ze op bij het radioprogramma Giel (van Giel Beelen) en bij het televisie programma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw.


18-06-2008 om 12:18 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel
Billy Joel
Om Leningrad te bekijken druk op de foto.

.
William Martin (Billy) Joel (geboren op 9 mei, 1949 in The Bronx (New York)), beter bekend als Billy Joel, is een Amerikaanse pianist, zanger en componist. Hij produceerde popmuziekhits vanaf 1973 (begonnen met de single "Piano Man") tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Van jongs af aan had Joel sterke interesse in muziek, vooral klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.

Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een stad op Long Island (New York)), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007, werd bekend gemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds 1993's River of dreams). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my lives.

Joel is geboren in wat vandaag de dag bekend staat als de South Bronx en groeide op op Long Island (New York)), een welvarende regio buiten New York City, in een stad genaamd Hicksville in de historische wijk Levittown. In zijn teksten refereert hij vaak naar locaties in New York City. Zo verwijst hij bijvoorbeeld in het lied "It's Still Rock & Roll to Me" naar Miracle Mile, een winkelcentrum op Northern Boulevard in de wijk Manhasset.

Joel werd bij het schrijven van zijn teksten ook sterk geïnspireerd door eigen ervaringen; wellicht zijn de beste voorbeelden hiervan "Piano Man", dat hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen als pianist in een pianobar in de jaren zeventig, en "Scenes from an Italian Restaurant" dat waarschijnlijk gaat over het restaurant Christiano's of een vergelijkbaar restaurant in de New Yorkse wijk Little Italy. Zijn lied "New York State of Mind", een nummer van het in 1976 verschenen album Turnstiles dat sindsdien een popklassieker is geworden, geeft ook blijk van zijn affiniteit met zijn thuisstaat.

Joel staat ook bekend om zijn impressies van het leven in Lehigh County (Pennsylvania), dat hij hulde toeschrijft in een van zijn meest populaire liederen, "Allentown" dat in 1982 uit kwam. Het lied verwoordt het leven in industrieel Allentown (Pennsylvania) in het begin van de jaren tachtig.

Joels dochter Alexa is ook een bron van inspiratie geweest; hij schreef "Lullabye" voor haar. Hij combineert zijn liefde voor zijn dochter met een impressie van het onaangename leven van kapiteins in de zeevisserij in het lied "The Downeaster Alexa". "Uptown Girl" was een liefdeslied over de schijnbaar onmogelijke liefde tussen hemzelf en Christie Brinkley, Alexa's moeder en zijn tweede vrouw.

Joel had altijd een goedgelovige, open instelling in zowel zijn zakelijke als persoonlijke relaties. Deze instelling manifesteerde hij in nummers als "Tell Her About It", "Honesty" en "And So It Goes". Het is ook terug te vinden in zijn omschrijving van de ingrediënten die benodigd zijn voor een geslaagde relatie in "A Matter of Trust".

Het nummer "We Didn't Start the Fire" somt historische gebeurtenissen op van zijn geboorte in 1949 tot midden jaren tachtig, de eerste vijfendertig jaren van Joels leven, die zijn fascinatie voor cultuur en geschiedenis weerspiegelen. Het lied "Leningrad" toont Joels waardering voor de geschiedenis van de Sovjet-Unie en zijn gevoelens voor de Koude Oorlog, waarin hij opgroeide. Voordat Joel de muziekindustrie betrad wilde hij geschiedenisleraar worden; later in zijn carrière kreeg hij de bevoegdheid om in de staat New York te onderwijzen.

Joel heeft recentelijk opnieuw vorm gegeven aan zijn interesse voor klassieke muziek en is gaan experimenteren op dat gebied. "Fantasies and Delusions", zijn eerste album met klassieke werken, kreeg een lauwe reactie van critici, maar kreeg een nummer 1-notering op klassieke hitlijsten.

Joel trouwde zijn zakelijke manager Elizabeth Weber in mei 1971. Het huwelijk eindigde in een echtscheiding in juli 1982.

Joel trouwde daarna in maart 1985 met supermodel Christie Brinkley. Uit hun huwelijk is één dochter voortgekomen, Alexa Ray Joel. Zij is geboren op 29 december 1985. Dit huwelijk eindigde ook in een scheiding in augustus 1994.

Op 3 oktober 2004 trouwde Joel met de 23-jarige Katie Lee. Lee studeerde af aan de Miami University in Oxford (Ohio). Op hun trouwdag was Joel 54 jaar. Joels dochter van 18 jaar, Alexa, was bruidsmeisje. De ex-vrouw van Joel, Christie Brinkley, begeleidde de ceremonie en gaf het koppel haar zegen. Lee werkt als culinair journalist voor het PBS(Public Broadcasting Service)-programma George Hirsch: Living it Up!.

Joel heeft in het verleden een aantal auto-ongevallen gehad, inclusief verscheidene die naar verluidt veroorzaakt zijn onder invloed van drank.

In de lente van 1982, toen Joel al was begonnen aan zijn album The Nylon Curtain, raakte hij betrokken bij een motorongeval; een vrouw reed in een auto door rood licht en raakte Billy Joel op zijn Harley-Davidson-motor. Hij brak zijn linkerpols en zijn hand was ernstig verwond. Wanneer Billy Joel het verhaal vertelt, zegt hij dat de politieagent op de plaats van het ongeval zijn rijbewijs bekeek, de naam "William Joel" las en tegen de vrouw zei: "Hey mevrouw, u hebt Billy Joel aangereden!". Nadat de vrouw vernam wie ze had aangereden, vroeg ze zijn handtekening. Joel bood haar, met bloedende pols, aan een handtekening te zetten. Door de operatie, nodig om een tijdelijke pin aan te brengen, en een verblijf van een maand in het ziekenhuis werd de productie van het album tijdelijk stopgezet tot Joel voldoende was hersteld.

Een bijkomstig obstakel voor de zanger was de instorting van zijn huwelijk met Weber, een gebeurtenis die hoofdzakelijk wordt toegeschreven aan de spanning, veroorzaakt door Webers management van de carrière van haar man.

Tegen het eind van 1982 ging het stel uit elkaar. Toen ze vertrok, nam ze de helft van de bezittingen van de zanger mee. Onder zulke persoonlijke omstandigheden bleek het maken van muziek voor het album erg lastig: "Je bent altijd in de woestijn op zoek naar de oase en alles wat je daar bij je hebt is de piano; dat grote, zwarte beest met 88 tanden... 50.000 pakjes sigaretten later begin je het te begrijpen."

In 2003 reed Joel met zijn gloednieuwe Mercedes-Benz Coupé tegen een boom. In 2004 reed hij met zijn Citroën uit 1967 het huis van een 90-jarige vrouw binnen.

Joel werd in maart 2005 opgenomen in het Betty Ford Center voor de behandeling van drankmisbruik vanwege "een tijdelijke, ernstige, aan de maag gerelateerde noodzaak" aldus zijn mediavoorlichter. Hij verliet de inrichting in april 2005. Een vriend van Joel gaf aan dat Joel alle vormen van alcohol compleet had afgezworen. Joel was al eerder behandeld wegens alcoholmisbruik in 2002, toen hij twee weken in het Silver Hill-ziekenhuis in Connecticut verbleef.


18-06-2008 om 09:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!