Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk vervolledigt affiche Marktrock

Anouk vervolledigt affiche Marktrock

Om Lost te bekijken druk op de foto.

.
De Nederlandse rockzangeres Anouk - die zondag nog op de wei in Werchter stond - is toegevoegd aan de affiche van Marktrock. Dat meldt de VRT. Samen met Scouting for Girls en Calvin Harris maakt zij de affiche van het Leuvens stadsfestival compleet. Anouk staat op zondag 10 augustus op de Oude Markt.

Marktrock vindt dit jaar plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 augustus en keert terug naar de vertrouwde formule met optredens op de Oude Markt en de Vismarkt. Andere namen op de affiche zijn onder anderen Tim Vanhamel, Soulsister, Hooverphonic, Sandrine, The Van Jets en Baloji.

08-07-2008 om 11:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthew McConaughey is papa

Matthew McConaughey is papa

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/matthew-mcconaughey-1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
In plaats van dagenlang surfen en joggen over het strand kan Matthew McConaughey zich opmaken voor het verschonen van luiers. De gespierde acteur is gisterenmiddag vader geworden. Zijn 24-jarige vriendin Camila Alves beviel in Los Angeles van een jongen van ruim drie kilo, zo heeft een woordvoerder van de filmster bevestigd aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Geschenk van God
De baby, wiens naam nog onbekend, is voor zowel de 38-jarige McConaughey als zijn vriendin het eerste kindje. Het stel is sinds begin vorig jaar samen. "We zijn verheugd en met stomheid geslagen door dit wonder der natuur en dit geschenk van God", schreef de acteur op zijn weblog toen hij in januari het nieuws van de zwangerschap van Alves bekendmaakte.

08-07-2008 om 11:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

De Stones in je achtertuin voor 4,4 miljoen

Om Like A Rolling Stone te bekijken druk op de foto.

.
Wie geld heeft voor een duur en exclusief feestje kan overwegen om de Rolling Stones in te huren voor een privéconcertje. Dat komt op een slordige 4,4 miljoen euro. Sir Mick is met zijn legendarische band dan ook de allerduurste, volgens het nieuwe boek 'Pop Babylon' van Imogen Edward-Jones.

Sir Elton John, Robbie Williams, Rod Stewart en Amy Winehouse doen het op uw barbecue- en andere party's voor 1,25 miljoen euro, terwijl Janet Jackson en de Pussycat Dolls 630.000 euro vragen. Sting, de Sugababes en All Saints sluiten de top-tien af: zij vragen allen 314.000 euro voor een privéoptreden.

08-07-2008 om 11:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy DeVille
Willy DeVille
Om You Better Move On te bekijken druk op de foto.

.
Willy DeVille, Amerikaans zanger en liedjesschrijver, geboren als William Borsay in Stamford, Connecticut op 25 augustus 1950.

Als tiener speelde Willy in een band, Billy and the Kids. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde opstarten, maar er niet in slaagde om muzikanten met eenzelfde visie te vinden. Uiteindelijk belande hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte samen met Ruben Siguenza en drummer Tom "Manfred" Allen. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen. De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van punk en een van de originele huisbands waren van CBGB, de legendarische New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.

Een typisch nummer van DeVille (in hoeverre ook maar een van zijn nummers 'typisch' genoemd zou kunnen worden) is gevuld met veel romantische overtuiging en hunkering. Latin, bluesriffs en invloeden van country zijn te herkennen. Spanish Stroll was een hit in de V.S. en het Verenigd Koninkrijk in 1978. Storybook Love (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film The Princess Bride. DeVilles Just to Walk that Little Girl Home (geschreven met Doc Pomus) in de film The Pope of Greenwich Village en It's So Easy in de film Cruising.

Waarom DeVille minder populair is (gezien zijn invloed), dan, bijvoorbeeld Bruce Springsteen, en waarom DeVille bekender is in Europa dan in Amerika, zal voor zijn fans altijd een raadsel blijven. DeVille heeft vele jaren onder zijn drugsverslaving geleden, wat zijn carrière tevens beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers, is hij zeer gerespecteerd.

DeVille woont tegenwoordig in New Orleans, Louisana.



08-07-2008 om 11:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toto
Toto
Om Hold The Line te bekijken druk op de foto.

.
Toto is een Amerikaanse rockgroep uit Los Angeles die haar grootste successen had in de jaren tachtig.
De leden van de groep hadden als studiomuzikanten meegewerkt aan honderden elpees voordat ze onder de naam "Toto" gingen samenwerken. Toto is niet genoemd naar het hondje Toto van Dorothy uit The Wizard of Oz, zoals vaak aangenomen wordt. Waar is wel dat drummer Jeff Porcaro, kort na het zien van deze film, de demobandjes van de groep merkte met het woord 'Toto'. Toen er echter een bandnaam gevonden moest worden, kwam bassist David Hungate met de theorie die in een interview uit 1988/'89 door de inmiddels overleden drummer Jeff Porcaro, zittend in de kleedkamer van Ahoy' in Rotterdam aan interviewer Jan Douwe Kroeske uitgelegd wordt. Toto is afkomstig van het Latijnse "In Toto", "Et Toto" of "Et Totas", wat 'allesomvattend' betekent. De band is zo genoemd omdat de groep zoveel mogelijk muziekstijlen wil gebruiken bij het maken van hun muziek. In het interview zegt Porcaro: "We didn't júst play heavy metal, or didn't júst play R&B, we liked all sorts of music. We don't think there should be any barriers for what we are capable of doing or want to play." (Het interview staat op de DVD "Toto's Greatest Hits Live.. And More!"). Veel mensen denken nog steeds dat "Robert Toteaux" de officiële naam is van zanger Bobby Kimball. Dit was echter een grap, gemaakt door gitarist Steve Lukather, tijdens een interview.

Toto ontstaat in 1976 te Los Angeles, wanneer David Paich en Jeff Porcaro samen een band beginnen. Paich en Porcaro zijn op dat moment al gewaardeerde sessiemuzikanten voor onder andere Steely Dan, maar ze willen graag zelf een band beginnen. De eerste contouren tekenen zich tijdens de opnamen van het Silk Degrees album van Boz Scaggs, waarvoor Paich 8 van de 10 nummers (mede-)schrijft. Ook Porcaro en Hungate werken meer aan het album en de tour. Vooral Lowdown en Lido Shuffle (Jeff Porcaro's handelsmerk) laten al een beetje de latere Toto sound horen. High School vriend Steve Lukather en Jeff's broer Steve worden aan de band toegevoegd, als respectievelijk gitarist en toetsenist, en de uit Louisiana afkomstige zanger Bobby Kimball wordt als laatste aan de band toegevoegd. Grootheden als Michael McDonald en Kenny Loggins waren ook in de race voor de positie als leadzanger, maar de band was van mening dat Kimball's sound het beste bij de band paste (Michael McDonald is overigens nog wel te horen op het Toto-nummer "I'll Be Over You".)

Met Bobby Kimball is de band compleet. Toto is geboren.

In 1978 scoort Toto hun eerste hit met "Hold The Line", afkomstig van het debuutalbum "Toto". Voor dit album ontvangen ze een Grammy nominatie voor Best New Artist. Het succesvolle debuut wordt opgevolgd door "Hydra" (1979) en "Turn Back" (1981). Hun vierde plaat, die in 1982 onder de toepasselijke naam "Toto IV" uitkomt, leidt tot de grote doorbraak voor de Californische rockband. Het album bevat onder andere de hits "Africa" en "Rosanna". De titel van dit laatste nummer komt van actrice Rosanna Arquette, die ten tijde van de opnames van het album regelmatig uitging met Toto-toetsenist Steve Porcaro. Het nummer gaat echter niet over de actrice, maar over drie verschillende meisjes. Schrijver David Paich, op de officiële Toto-website, over het nummer: "Rosanna is about three girls that I knew all rolled into one. After I met Rosanna Arquette, I think I just stole her name and stuck it on there." Het album bereikt de status van dubbel platinum en de band ontvangt maar liefst zes (!) Grammy Awards, te weten 'Album of the year', 'Record of the year' (voor de single "Rosanna"), 'Producer of the year', 'Best Engineered Recording', 'Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocals' (wederom voor "Rosanna") en 'Best Vocal Arrangement' (opnieuw "Rosanna"). Daarnaast krijgt Steve Lukather nog een Grammy voor 'Best Rhythm and Blues Song' ("Turn Your Love Around", welke hij samen met Jay Graydon en Bill Champlin schreef). Dit ongelooflijke Grammy succes is door slechts twee artiesten overtroffen: Michael Jackson in 1983 en Carlos Santana in 1999.

Vlak voor de "Toto IV" wereldtour, besluit bassist David Hungate uit de band te stappen. Hij is net vader geworden en voelt zich verantwoordelijk voor zijn gezin. Michael Porcaro, broer van Jeff en Steve, vervangt hem.

Door de jaren heen heeft de band moeite met het behouden van hun leadzangers. De eerste leadzanger, Bobby Kimball, wordt na een aantal jaren wegens overmatig cocaïnegebruik uit de band gezet en vervangen door Fergie Frederiksen, van de band 'Le Roux'. In 1984 wordt er hard gewerkt door Toto. Niet alleen produceren ze het boks-thema voor de Olympische Spelen van dat jaar ('Moodido - The Match'), maar er wordt ook een nieuw album uitgebracht, getiteld "Isolation". In 1985 werken David Paich en Steve Porcaro namens Toto mee aan "We Are The World" van USA for Africa.

Na "Isolation" moet Frederiksen plaatsmaken voor Joseph Williams (zoon van de beroemde componist John Williams). Joseph heeft op twee Toto-albums gezongen ("Fahrenheit" uit 1986 en "The Seventh One" uit 1988) en heeft enkele wereldtournees meegemaakt. Frederiksen is overigens ook nog te horen op "Fahrenheit", maar niet als leadzanger. In 1987 vertrekt ook tweede toetsenist Steve Porcaro. Hij gaat zijn droom achterna: het schrijven van filmmuziek. Hij blijft echter tot de dag van vandaag meespelen op nieuwe studioalbums van Toto. "The Seventh One" wordt één van de populairste Toto albums, met hits als "Pamela" en "Stop Loving You". Voor het eerst in het bestaan van de band, stapt Toto af van hun principe dat ze uitsluitend 'luchtige' muziek maken, zonder protestboodschappen en maatschappelijke aanklachten. De liefdesteksten zijn nog steeds aanwezig, maar met name in "Only The Children" en "Home of the Brave" worden toch maatschappelijke misstanden aan de kaak gesteld. Na een lange wereldtournee voor "The Seventh One", besluit Joseph Williams de band te verlaten en zich op een solo carrière te storten.

Voor de opvolger van "The Seventh One", "Past to Present" (1990), wordt de Zuid-Afrikaanse Jean Michael Byron door de platenmaatschappij aan Toto opgedrongen als nieuwe zanger. Dit is een steek in het hart van de Toto leden, omdat ze net weer aan tafel zaten met Bobby Kimball en hem min of meer gevraagd hadden weer terug te komen. Kimball begrijpt de onmacht van zijn vrienden en stapt uit het plan. De relatie tussen Toto en hun platenmaatschappij is intussen meer dan bekoeld, mede door financiële strubbelingen die zich al jaren eerder afspeelden. In 1992 verlaat Toto hun platenmaatschappij en beginnen ze cd's op te nemen in eigen beheer. Tot die tijd zitten ze echter nog 'opgescheept' met Jean Michael Byron. Byron zingt op "Past to Present" slechts vier nummers, aangezien het album voor de rest uit reeds eerder uitgebrachte nummers bestaat. De zanger met de kenmerkende enorme haarbos moet voor het volgende album, "Kingdom Of Desire" uit 1992 alweer plaatsmaken voor een ander. Besloten wordt gitarist Steve Lukather zelf de leadzang over te laten nemen. Na lang werken, schrijven en opnemen is het album "Kingdom of Desire" af en staat de wereldtournee gepland.

En dan slaat het noodlot toe.

Op 5 augustus 1992 werkt drummer Jeffrey Porcaro een half uurtje in de tuin van zijn huis in Californië, waarna hij naar binnen gaat en een douche neemt. Als hij na het douchen de trap af komt, zakt hij voor de ogen van zijn vrouw en kinderen in elkaar. Zijn vrouw belt de alarmdiensten en Porcaro's vader en broers, die op hun beurt de overige Toto bandleden bellen. Allen haasten zich naar het ziekenhuis. Hier krijgen ze de mededeling dat Jeff Porcaro, één van 's werelds beste drummers, een zeer gewild muzikant en een zeer geliefd mens onderweg naar het ziekenhuis aan de gevolgen van een hartaanval is overleden. Hoewel media claimen dat Porcaro aan de gevolgen van cocaïne overleden is, blijkt bij de autopsie dat hij simpelweg een slecht hart had en al ruim vijf jaar geen cocaïne had gebruikt. Later blijkt dat Porcaro's hart en bloedvaten een genetische afwijking vertoonden die, in combinatie met een allergische reactie op een sterk insecten-verdelgingsmiddel dat hij die middag bij het onderhouden van zijn tuin had gebruikt, de fatale hartaanval veroorzaakte.

Jeff Porcaro is slechts 38 jaar geworden.

Lang wordt er getwijfeld door de overgebleven bandleden of ze door moeten gaan nu hun drummer, broer en beste vriend overleden is. In de geest van Porcaro, die een bevlogen muzikant was, besluiten ze het album "Kingdom of Desire" gewoon uit te brengen en een jaar later weer op tournee te gaan. De Britse drummer Simon Phillips, die al enige tijd bekend was met Steve Lukather, door hun werk met Jeff Beck en Carlos Santana, wordt benaderd om Porcaro's plaats over te nemen en wanneer deze toestemt blijft Toto bestaan. Vanaf het eerste concert dat zonder Jeff Porcaro gespeeld wordt, vindt de groep altijd een moment om een nummer aan hun overleden vriend op te dragen. De woorden "This one is for (our brother) Jeff" klinken gegarandeerd één keer per optreden door de zaal, vaak voor het nummer "Kingdom of Desire", wat volgens Lukather het lievelingsnummer van dat album van Porcaro was.

In december 1992 organiseert de band een 'Tribute to Jeff' concert in Los Angeles, waar vele supersterren hun opwachting maken om de drummer te herdenken. Donald Fagen, Michael McDonald, James Newton Howard, Don Henley (The Eagles), Eddie van Halen (Van Halen), David Crosby (Crosby, Stills, Nash and Young), Denny Dias en George Harrison (The Beatles) zijn onder hen.

Na "Kingdom Of Desire" komt "Tambu" in 1995 uit met eveneens Lukather als lead-zanger. Voorafgaand aan het album "Mindfields" uit 1999 wordt er weer contact gezocht met Bobby Kimball, die op dat moment al jaren in Duitsland woont. De groep duikt samen met hun oorspronkelijke leadzanger de oefenruimte in en de klik die ze 20 jaar daarvoor ook al voelden, blijkt nog steeds aanwezig te zijn: Kimball komt terug als leadzanger van Toto. De klik blijft overigens niet onopgemerkt: "Mindfields" ontvangt een Grammy nominatie voor "Best Engineered Album, Non Classical".

Naast nieuwe studioalbums van Toto, brengt de groep regelmatig compilatie-albums, live-albums of film soundtracks uit. In 1993 komt "Absolutely Live" op de markt, in 1996 gevolgd door "Best Ballads". In 1997 verschijnt de soundtrack voor de film "Dune". Deze soundtrack is volledig van de hand van toetsenist David Paich en wordt ingespeeld door Toto. Artiest Brian Eno, bekend van glamrock groep Roxy Music, werkt ook mee aan dit project. In 2003 verschijnt de DVD "Live in Amsterdam", waar ook een cd van verschijnt.

In 1997 komt ook het album "Toto XX" uit. "Toto XX" is een speciaal soort compilatie-album. Het wordt uitgebracht ter ere van het twintigjarige bestaan van Toto en bevat nummers die de vorige albums (vreemd genoeg) nooit hebben gehaald. Daarnaast staan er vier live nummers op ("Africa", "On The Run", "Dave's Gone Skiing" en Afrikaans volksliedje "Baba Mnumzane"), waarvan "On The Run" ook nog nooit op een album is verschenen.

Na "Mindfields" blijft het een paar jaar stil rond Toto op het gebied van studioalbums. Wel brengt de groep het album "Livefields" uit (1999), met een registratie van een concert uit de tour van het album "Mindfields". In 2002 komen de rasmuzikanten weer terug met een, in drummer Simon Phillips's studio opgenomen, album, getiteld "Through The Looking Glass". Dit album bestaat volledig uit covers van bekende nummers, ter ere van de artiesten die die nummers geschreven hebben. Toto bestaat in 2002 als band 25 jaar en dit is hun manier van de mensen eren die ervoor gezorgd hebben dat ze überhaupt begonnen zijn met muziek maken (aldus Lukather tijdens het concert in Amsterdam in 2003). "While My Guitar Gently Weeps" van George Harrison en "Could You Be Loved" van Bob Marley zijn voorbeelden van nummers die door Toto gecoverd zijn voor dit album.

In 2006 verschijnt hun nieuwste album "Falling In Between". Dit album verschijnt bij rockplatenmaatschappij "Frontiers Records". Wederom bewijst Toto met dit album in alle muzikale stijlen thuis te zijn. Snoeiharde rock ("Falling in Between"), catchy poprock ("King of the World"), ballads ("Bottom of your Soul" en "Simple Life") en zelfs gospel ("Spiritual Man") passeren de revue op dit album. Op dit album maakt nieuwe toetsenist Greg Phillinganes ook voor het eerst zijn opwachting. Hij zou David Paich gaan vervangen tijdens de "Falling in Between Tour" en aangezien dit al van tevoren bekend was, werd hij ook gevraagd mee te spelen en te schrijven aan het nieuwe album. Phillinganes is toetsenist geweest van Stevie Wonder, Michael Jackson, Quincy Jones en Eric Clapton. Paich, die om privéredenen een tijdje wat minder wilde touren, heeft inmiddels de draad weer opgepakt, waardoor Toto nu bij tijd en wijlen weer met twee toetsenisten speelt. Een flashback naar vroeger, toen Steve Porcaro nog als tweede toetsenist bij de band zat. De huidige live-formatie wordt overigens gecompleteerd door zanger/gitarist Tony Spinner.

De bandleden hebben naast zijn eigen hits ook veel naam gemaakt als sessiemuzikant. Paich, Lukather en Jeff Porcaro zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de muziek van bijna alle nummers op het legendarische Michael Jackson album "Thriller". Saillant detail: Lukather speelt op dit album naast gitaar ook basgitaar.

Hoewel grote hits de laatste jaren uitblijven, tourt de groep nog regelmatig de wereld rond. Nederland blijft een vaste landingsplaats voor minimaal één Totoconcert per tourjaar.

Begin 2008 zal een onlangs in Parijs opgenomen live-DVD worden uitgebracht ter gelegenheid van de "Falling In Between World Tour", waarvoor de groep momenteel de wereld rond tourt. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is zal de cd een volledige set bevatten; geen nummer (of solo) is eruit geknipt. Op de DVD is Leland "Lee" Sklar te zien, als vervanger van de aan zijn arm geblesseerde bassist Mike Porcaro. Sklar (bekend van o.a. de band van Phil Collins) is één van de meest gevraagde sessiebassisten ter wereld.

De dubbel-cd met het complete concert uit Parijs is op 29 oktober 2007 uitgekomen, de DVD op 25 februari 2008.

De dvd is in Europa en Japan zeer goed ontvangen.

Op dit moment geeft TOTO nog shows in Azië, daarna zal het rustig worden rond de band. Steve Lukather richt zich op zijn solo werk en heeft aangegeven dat TOTO misschien rond hun 35 jarig bestaan weer actief zal worden. Volgens Lukather is het op dit moment erg moeilijk aangezien hij het enige lid is dat alle optredens en dergelijke mee heeft gedaan. De laatste jaren werden veel bandleden (al dan niet tijdelijk) vervangen ivm familieomstandigheden en blessures.

Op 20 maart 2008 kwam er als ode aan de band een single uit gemaakt door circa 2000 Totofans van over de hele wereld.

Op 5 juni 2008 is bekend gemaakt dat de band TOTO ophoudt te bestaan. door alle wisselingen en blessures van bandleden is er van de originele bezetting nog maar een persoon over. (Steve Lukather). Lukather laat op zijn website weten dat het boek TOTO gesloten is.


08-07-2008 om 10:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaam
Eenzaam

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Magdalena-Wrobel-6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 uit het duister krijg jij je integere lucht
en in het licht jij
 je hoeft je niet voor te bereiden
omdat ik weet dat je door blijft reizen
totdat jij weer terug naar huis komt
 zal proberen om voor je thuis te zorgen

knap mijn leven op met plakband
het voelt niet zo veilig
maar tenslotte hoef ik niet te kiezen
hoe triest is dat mijn lief
 ben een volgroeide eenzame jongen
in de wereld
zonder dat jij naast mij loopt

08-07-2008 om 00:03 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hereniging Abba uitgesloten

Hereniging Abba uitgesloten

Om Mamma Mia te bekijken druk op de foto.

.
Agnetha Faltskog (tweede van links) en Anni-Frid Lyngstad (tweede van rechts) naast Meryl Streep (l) en Christine Baranski

Een rentree van Abba zit er niet in. Dat hebben twee van de bandleden gezegd in de Britse The Sunday Telegraph. Volgens Bjorn Alvaeus en Benny Andersson ontbreekt het bij het viertal aan motivatie om weer bij elkaar te komen.

Coverband
"We willen dat mensen ons herinneren aan diegenen die we waren: jong, uitbundig en vol met ambitie", stelde Ulvaeus. De 63-jarige Zweed denkt nog vaak terug aan een uitspraak van de zanger van Led Zeppelin. "Ik weet nog dat Robert Plant zei dat Led Zeppelin een coverband is, omdat ze al hun eigen hits blijven herhalen. Daarmee slaat hij de spijker op de kop."

Aan tijd gebonden
Hoewel Abba in de jaren zeventig en tachtig populair was, blijven hun nummers de aandacht trekken. De musical 'Mamma Mia' is gebaseerd op alle hits van de Zweedse band. De filmversie van dit stuk verschijnt 1O september in de Belgische bioscopen. "Popmuziek is erg aan tijd gebonden", stelt Andersson. "Wij waren er echt zeker van dat dit ook voor onze nummer gold."

Geen officieel einde
Abba bestond uit Agnetha Faltskog, Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson en Bjorn Alvaeus. De band scoorde grote hits met onder meer 'Knowing me, Knowing you', 'Take a Chance on Me' en 'The Winner Takes it All'. Het viertal stopte in 1982, maar kondigde nooit officieel een definitief einde aan.

07-07-2008 om 19:32 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Angeles en Malibu binden strijd aan met paparazzi

Los Angeles en Malibu binden strijd aan met paparazzi

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/large_439995.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De stadsbesturen van de Amerikaanse steden Los Angeles en het nabijgelegen Malibu willen paal en perk stellen aan de plaag die paparazzi zijn voor de beroemdheden die de regio rijk is.

De burgemeester van Malibu, bekend van het exclusieve strand Malibu Beach, wil strenger optreden tegen fotografen die de privacy van de sterren voortdurend schenden. Talloze beroemdheden, van de acteur Mel Gibson tot tieneridool Britney Spears, hebben een huis in de omgeving van de badplaats.

De roddelpers protesteert tegen het voornemen. Volgens hen gaat inperking van hun bevoegdheden in tegen de vrijheid van meningsuiting, meldden Amerikaanse media

07-07-2008 om 15:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dEUS sluit Rock Werchter magistraal af

dEUS sluit Rock Werchter magistraal af

Om Nothing Really Ends te beluisteren druk op de foto.

.
Met vuurwerk op de uitdeinende tonen van het uitstekende "Suds and Soda" van dEUS is vannacht rond half twee Rock Werchter geëindigd. dEUS starttte met "Slow", waarna nog heel wat nummers uit de cd "Vantage Point" volgde. De grote publieke respons kwam er pas met nummers als "The Architect" en op het einde "Roses" en "Bad Timing". Het eerste bisnummer "Popular Culture" werd meegezonden door een kinderkoor.

Rock Werchter 2008 gaat de geschiedenis in als een vrij goede editie op muzikaal vlak en zonder noemenswaardige problemen op organisatorisch vlak. Enkel Babyshambles lieten verstek gaan, maar zij werden vervangen door Air Traffic die Werchter donderdag al hadden geopend.

Heel wat van de 60 geprogrammeerde groepen wisten het publiek te overtuigen. De publieke belangstelling was andermaal bijzonder groot. Op 1.000 tickets op vrijdag na werden op alle vier festivaldagen het maximum aantal van 80.000 tickets verkocht.

07-07-2008 om 15:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milow
Milow
Om You Don't Know te bekijken drukop de foto.

.

Milow (14 juli 1981), geboren als Jonathan Vandenbroeck, is een Belgische singer-songwriter. Hij werd voor het eerst gehoord op Humo's Rock Rally 2004. Daar stootte hij onmiddellijk door tot de finale, maar een podiumplaats miste hij net. De jury noemde zijn cover van Bruce Springsteens 'Thunder Road' de beste van de jongste editie en oordeelde dat zijn nummer You Don't Know tot de sterkste drie van de wedstrijd behoorde.

In januari 2006 bracht Milow zijn eerste cd uit. The Bigger Picture werd opgenomen onder eigen beheer, met behulp van producer Nigel Powell. Om de cd op te nemen werd er beroep gedaan op gastmuzikanten. Onder andere Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), Frederik Sioen en Johannes Verschaeve (The Van Jets). Het openingsnummer Born in the eighties is meteen een première. Milow schetst in dit ene liedje het verhaal van een hele generatie; de generatie geboren in de jaren 80.

In hetzelfde jaar, 2006, haalde zijn single One of it De Afrekening. In januari 2007 komt de single You don't know ook binnen in De Afrekening waar het zelfs 3 weken lang op nummer 1 belandt.

Begin november kwam z'n nieuwe single Dreamers and Renegades uit, en werd na nog geen week airplay gebombardeerd tot hotshot van Studio Brussel. De single is de voorloper van Milows nieuwe album, Coming of Age, dat vanaf 1 februari in de rekken ligt. Milow stelde dit nieuwe album voor op 6 februari 2008 in Het Depot te Leuven.

De Standaard heeft Milow een plaats op hun weblog aangeboden. Op Off The Record bracht Milow verslag uit over het producen van zijn platen, en schrijft nog steeds geregeld over zijn leven als singer-songwriter.

Op 28 juni 2007 opende hij Rock Werchter in de Piramid Marquee.

Op 1 februari 2008 bemachtigde Milow drie MIA's (Music Industry Awards). Twee publieksprijzen, deze voor beste song en voor beste videoclip. De muzieksector zelf riep hem uit tot beste doorbraak.


07-07-2008 om 14:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mika
Mika
Om Relax te bekijken druk op de foto.

.
Mica Penniman (Beiroet, 18 augustus 1983), beter bekend als Mika, is een Libanees-Britse zanger. In 2007 scoorde hij wereldwijd grote hits met Grace Kelly, Relax, Take It Easy en Big Girl (You Are Beautiful). Zijn stem wordt wel vergeleken met die van Freddie Mercury van Queen en Justin Hawkins van The Darkness.

Mika (uitgesproken als: 'mi·ka; 'Mie-ka') werd op 18 augustus 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn moeder is een Libanese, zijn vader Amerikaans. Hij komt uit een gezin met vijf kinderen. Hij heeft één broer (Fortuné) en drie zussen (Palomma, Yasmine en Allegra). Mika is de middelste van de vijf. Hij verliet Libanon toen hij nog erg jong was en woonde een tijd in Parijs. Toen hij negen jaar oud was verhuisde Mika naar Londen. Hier ging hij naar school op het Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School en de Royal College of Music, waarmee hij stopte om zijn debuutalbum op te nemen.

Er is een roddel gaande, dat Mika een stembereik van wel 5 octaven zou hebben. Hij heeft dit inmiddels ontkend,

Over zijn seksualiteit wordt flink gespeculeerd. Voorlopig blijft hij er nog mysterieus over doen: "Ik praat niet over zaken die te maken hebben met mijn seksualiteit. Ik vind ook niet dat ik dat moet. Mensen vragen het constant aan me. Maar ik zie het nut er niet van in. Om te overleven heb ik gewoon mijn mond gehouden over bepaalde gedeeltes van mijn leven, zoals mijn seksualiteit, zeker zo vroeg aan het begin van mijn carrière."

Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion kwam begin 2007 uit, hier staan onder andere de hits Relax, take it easy, Grace Kelly en Love Today op. Dit tweede nummer (Grace Kelly) schreef hij als een "wraakactie" voor alle platenlabels die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "fuck you-song". Grace Kelly bereikte in 2007 de eerste plaats in de hitparades van Groot-Brittannië en Ierland. In Nederland bereikte Mika de nummer 1-positie in de Top 40 met het nummer Relax, take it easy.

11 november 2007 gaf hij een concert in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het concert, waarbij hij alle nummers zong van zijn debuutalbum Life In Cartoon Motion, was volledig uitverkocht. Ook zijn concert in België, in Vorst Nationaal, was uitverkocht. Op 8 juli 2008 staat Mika weer in Amsterdam voor een concert, maar deze keer in de Westergasfabriek, in het Westerpark. Mika komt ook naar Rock Werchter in België dit jaar.

Mika is inmiddels bezig met het schrijven van een vervolg op Life in Cartoon Motion. Een door Mika zelf bevestigde tracktitel is Holy Johnny, dat gaat over een gigolo die op zijn 24ste besluit om priester te worden.

Tijdens Lowlands 2007 kreeg Mika zijn eerste gouden plaat uitgereikt voor het album Life In Cartoon Motion. Mika verkocht meer dan 35.000 exemplaren van het album in Nederland. In België heeft het album platina, hij verkocht inmiddels meer dan 60.000 exemplaren van het album daar.

Bij de Brit Awards 2008 won Mika de award "British breakthrough" (Britse doorbraak). Ook op de Britse Capital Awards viel Mika twee keer in de prijzen. Hij werd "Best UK male" en zijn album Life in cartoon motion werd "Best UK album".


07-07-2008 om 13:05 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No Doubt
No Doubt
Om It's My Life te bekijken druk op de foto.

.

No Doubt is een Amerikaanse alternatieve rock groep. Hun muziek bevat ook ska- en new wave-invloeden.

No Doubt is opgericht in december 1986. Toen zanger John Spence in december 1987 zelfmoord pleegde, werd Gwen Stefani zangeres van de band. In de eerste jaren was de band redelijk succesvol in Californië. Na het uitkomen van het album Tragic Kingdom in 1995 werd de groep internationaal bekend. De singles Just a girl en Don't Speak werden grote hits. Het laatste nummer bereikte in Nederland de nummer 1-positie toen het voor de tweede keer werd uitgebracht. De eerste keer kwam de single niet verder dan de tipparade. Van het album Tragic Kingdom zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.

Latere hits van de groep waren onder meer Hey Baby, de cover van Talk Talk It's my life en Underneath it all.

In 2004 is zangeres Gwen Stefani op solo-tour gegaan met een bijbehorend soloalbum. Volgens Gwen Stefani zal No Doubt niet uit elkaar gaan.

Eind 2006 heeft de zangeres laten weten na haar net uitgebrachte tweede soloalbum weer terug te willen keren naar No Doubt

06-07-2008 om 23:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Outfield
The Outfield
Om Your Love te bekijken druk op de foto.

.

06-07-2008 om 00:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2Pac
2Pac
Om Changes te bekijken druk op de foto.

.
Tupac Amaru Shakur (alias 2Pac en Makaveli), (Brooklyn, New York City, 16 juni 1971 - Las Vegas, 13 september 1996) was een Amerikaanse rapper, dichter en acteur. Hij wordt door velen gezien als een van de grootste (Gangsta/Soul)-rappers aller tijden, alhoewel hij zelf liever niet als gangsta-rapper gekend wilde worden.

Tupac werd geboren als kind van twee Black Panther ouders: zijn moeder (Afeni Shakur) zat een groot deel van de zwangerschap gevangen en werd slechts enkele weken voor de bevalling vrijgelaten. Al op jonge leeftijd werd zijn naam veranderd in Tupac Amaru Shakur, waarmee hij werd vernoemd naar de Inca-revolutionaire vrijheidsstrijder Thupaq Amaru, wat Blinkende Afgodslang betekent in het quechua (taal). Zijn moeder had een boek gelezen over deze strijder en vernoemde haar zoon naar hem. Shakur is een Arabische naam.

Rond zijn twaalfde verjaardag verhuisde Tupac met zijn moeder en zus (zijn vader zat op dat moment een gevangenisstraf uit, overigens zoals veel van de leden van de Black Panthers op dat moment, om verschillende redenen) naar Baltimore, waar hij kennis maakte met acteren en dansen. In die tijd ging het erg goed met Tupac: hij maakt grote indruk op iedereen en een goede toekomst leek voor hem weggelegd. Niet veel later verhuisde hij met zijn familie naar Oakland, Californië. Hier kwam Tupac voor het eerst in aanraking met (zoals hij later zelf zei) "verkeerde lui". Hij kwam diverse malen in aanraking met justitie, maar werd niet veroordeeld.

Op 15-jarige leeftijd begon Tupac met rappen onder de alias MC New York, en later 2Pac. Na een gastoptreden op de EP This Is an EP Release van de groep Digital Underground uit 1991, kwam op 20-jarige leeftijd zijn eerste soloalbum uit, 2Pacalyse Now. Dit album werd meteen een succes, en ook enkele singles werden een hit. Hij heeft zijn album later zijn aanval op de Amerikaanse hypocrisie genoemd. Niet veel later verscheen zijn tweede album. Ondertussen speelde hij in enkele films, onder meer aan de zijde van Janet Jackson in Poetic Justice. In 1994 raakte 2Pac zwaargewond bij een roofoverval. Hij overleefde 5 kogels (waarvan twee in het hoofd), maar werd nog tijdens de revalidatie veroordeeld tot 2 tot 4 1/2 jaar gevangenisstraf vanwege verscheidene klachten van aanranding van een 19-jarige fan, haar verkrachting waar hij voor werd aangeklaagd is nooit bewezen, hij is hier dan ook niet voor veroordeeld. Hij heeft toegegeven dat de fan op zijn kamer was geweest met een paar andere mensen, het verhaal is dat de 19-jarige fan hem een massage gaf en is gaan slapen terwijl de fan nog aanwezig was, maar heeft haar niet verkracht. Hij werd gearresteerd met nog een andere jongen waarvan Tupac en zijn advocaat het vermoeden hadden dat deze een geheim agent was, aangezien hij in bijna elke staat meerdere malen was opgepakt zonder ooit zelfs maar 1 keer veroordeeld te worden.

Terwijl hij in de gevangenis zat, kwam zijn derde album Me against the world uit. Dit album belandde op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten. Hiermee was 2Pac de eerste artiest die tegelijkertijd in de gevangenis zat en met een nummer één album had. Zijn platenlabel Death Row Records wist hem vrij te krijgen uit de gevangenis. In februari 1996 brengt hij zijn Death Row debut album uit onder de naam "All Eyez On Me". Dit betekent "Alle ogen op mij gericht". Er zijn in het jaar 1996 alleen al 5 miljoen exemplaren verkocht en was de eerste dubbel cd in hiphop geschiedenis. All Eyez On Me wordt gezien als zijn beste cd.

Op 7 september 1996 werd Tupac opnieuw beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas was geweest. Na een week (vrijdag 13 september 1996) in het ziekenhuis, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag gevonden noch berecht.

Vrijwel direct na 2Pacs dood ontstonden de eerste geruchten dat 2Pac niet overleden was, maar zich had teruggetrokken van het geweld en de ellende om zich heen. Verdedigers van deze theorie baseerden zich onder meer op deze aanwijzingen:

  • Als je het album "BTNHResurrection" van Bone Thugs-N-Harmony in het licht houdt zie je Tupac staan.
  • Op de cover van het eerste album dat postuum verschijnt (The Don Kiluminati: The 7 Day Theory), is een foto te zien van 2Pac, hangend aan een kruis. Hiermee wordt verwezen naar het sterven (en impliciet naar de opstanding) van Jezus.
  • In de auto waarin 2Pac zat op het moment van de aanslag, zat zijn platenbaas Suge Knight. 2Pac wordt door 5 kogels geraakt, maar Suge zat naast hem achter het stuur en had slechts één schampschot, hoewel de dertien kogels vanuit een passerende auto werden afgevuurd (en het dus logischer zou zijn dat ook Suge gewond zou raken). De auto van waaruit geschoten is - een opvallende witte Cadillac - werd overigens niet teruggevonden.
  • De auto waarin 2Pac zat, reed in een colonne van 10 auto's. In de overige 9 auto's zaten bodyguards. Geen van deze bodyguards heeft gereageerd op de schietpartij of de dader(s) achtervolgd.
  • 2Pac droeg altijd een kogelwerend vest, maar uitgerekend op de avond van de dodelijke schietpartij niet.
  • 2Pacs album The Don Kiluminati: The 7 Day Theory werd uitgebracht onder de naam Makaveli (afgeleid van de naam van de Italiaanse filosoof Niccolò Machiavelli). In de naam van Makaveli valt "Mak alive" of "I am alive" te lezen.
  • Het album "The Art Of War" van Bone Thugs-N-Harmony is vernoemd naar een van Machiavelli's boeken. Op het album staat ook "Thug Luv" remix.
  • Volgens deze Machiavelli moest je je dood in scène zetten om de vijand te misleiden.
  • In de videoclip I ain't mad at cha, die kort voor het overlijden van 2Pac werd opgenomen en postuum verscheen, werd 2Pac op een vrijwel identieke manier vermoord als kort daarna in het echte leven. Volgens sommigen een bewijs dat zijn moord in scène zou zijn gezet.
  • In meerdere interviews vlak voor zijn dood kondigde 2Pac aan te willen stoppen met rappen, om zich rustig terug te trekken.
  • Tupac werd al één dag na zijn overlijden gecremeerd. Het is zeer ongebruikelijk dat slachtoffers van moord al na 1 dag gecremeerd mogen worden.
  • 2Pac zou na zijn dood gezien zijn op Hawaï.
  • In de videoclip van het nummer Toss It Up droeg 2Pac schoenen van het merk Penny Hardaway. Die waren nog niet te koop toen 2Pac werd neergeschoten. Ook in de videoclip To Live & Die In LA droeg hij schoenen die op het moment van zijn overlijden nog niet te krijgen waren.
  • Na zijn dood werd een enorme hoeveelheid nieuw materiaal ontdekt en uitgebracht. De (eventueel in scène gezette) dood zou een populariteitsstunt zijn, bedoeld om de verkoopcijfers verder op te krikken.

In reactie hierop verscheen er een autopsiefoto in een boek, maar die is bewezen nep te zijn omdat de juwelen nog steeds aanwezig zijn en er een tattoo ontbreekt.


06-07-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hinder
Hinder
Om Lips Of An Angel te bekijken druk op de foto.

.

06-07-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-zendschip Radio Veronica niet vertrokken ondanks plannen

Oud-zendschip Radio Veronica niet vertrokken ondanks plannen

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/radio-veronica.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De Norderney, het vroegere zendschip van Radio Veronica, moest normaal vandaag vertrekken uit het Kempisch Dok in Antwerpen, waar het sinds 2003 ligt aangemeerd. Dat gaat echter voorlopig niet door. Donderdag liet het schimmige eigenaarschap van de Norderney in een mail aan zeezenderfanaten weten dat het zendschip "binnen de zeven dagen" naar de Middellandse Zee zou vertrekken. De mail was verstuurd om "een einde te maken aan een hoop geruchten en onzekerheden".

Nederland te klein
"Het Veronica-schip mag voor Nederland als verloren worden beschouwd. Na anderhalf jaar doelloos in Antwerpen te hebben gelegen en na o­nderhandelingen met vertegenwoordigers van 23 verschillende Nederlandse gemeenten en een popmuseum is er niets uitgekomen. Dat betekent volgens ons dat Nederland schijnbaar te klein is geworden voor deze boot en dat het schip niet als cultureel erfgoed wordt gewaardeerd. Daarom zal het schip, uitgerust met nieuwe masten, binnen de zeven dagen vertrekken naar de Middellandse Zee waar het zijn laatste vaste ligplaats zal krijgen", luidde het.

Aanpassingswerken
De contactpersoon voor de Norderney, een oud-dj van Radio Caroline, vertelde vandaag dat die bewuste mail de voor vrijdag voorziene officiële communicatie over het lot van het zendschip vervangt en dat hij "niets meer wil lossen". Dus ook niet over de precieze bestemming en finaliteit van het schip waarop de voorbije twee weken serieuze aanpassingswerken zijn gebeurd.

Over de precieze vertrekdatum wilde de man wel kwijt dat het eigenlijk de bedoeling was vandaag uit te varen en dat daarvoor alles in orde was. Maar de voorspellingen omtrent de wind (7 beaufort) voor de volgende dagen hebben dit plan doorkruist, zo zei de ex-medewerker van Caroline.

Geen schulden
In de Antwerpse haven luidde het dat de eigenaars bij het havenbedrijf geen schulden meer hadden uitstaan, wat een voorwaarde voor vertrek is. In tegenstelling tot eerdere informatie zou het schip ook niet de scheepvaartcontrole hebben moeten doorstaan omdat het schip, dat geen motor heeft en onbemand is, als een "drijvend voorwerp" geldt. In dit geval moeten de eigenaar en de verzekeringsmaatschappijen er dan maar voor zorgen dat alles in orde is, hoewel er nog steeds groen licht nodig is van de havenautoriteiten om uit te varen.

Kleine lijdensweg
Na het - door nieuwe Europese wetgeving genoodzaakte - sluiten van de zender op 31 augustus 1974 dobberde de Norderney nog een jaar voor de kust van Scheveningen, waar de boot sinds 1964 de radiogolven van Veronica naar Nederland (en een deel van België) stuurde. Daarna begon een kleine lijdensweg waarbij het schip in 2001 een eerste keer in Antwerpen aanbelandde. In 2003 vertrok het daar weer, om er na enkele maanden terug te keren en dienst te doen als fuifboot. Tijdens de jarenlange omzwervingen heeft het ook in Luik gelegen.

Omtrent het lot van de Norderney deden de jongste dagen in zeezenderkringen allerhande speculaties de ronde, de ene al wat fantasierijker dan de andere.

Tentoonstellling Hoek
Als geïnteresseerde koper van het schip zei het Nationaal Popmuseum in Scheveningen dat het alle recente ontwikkelingen via de media heeft moeten vernemen en dat het na talrijke vragen van de media een informatiestop heeft afgekondigd. De hele heisa rond het schip heeft er wel voor gezorgd dat er de jongste dagen merkelijk meer Belgische bezoekers zijn opgedaagd voor een tentoonstelling in Hoek van Holland rond Radio Veronica, aldus de zegsman.

05-07-2008 om 22:18 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharapova scoort wel op modevlak

Sharapova scoort wel op modevlak

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/maria-sharapova.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Na een verrassend vroege Wimbledon-exit, maakte Maria Sharapova woensdag haar opwachting tijdens een modeshow in Parijs. De Russische tennisbabe woonde er de voorstelling van de creaties van Valentino voor de komende herfst en winter bij. In tegenstelling tot haar optreden in Wimbledon, waar ze koos voor mannelijke shorts, liet de 21-jarige 'Masha' opnieuw haar vrouwelijke kant bewonderen.

Camilla Belle
Toen Sharapova in het Place Vendome plaats nam op de voorste rij in een glamoureuze grijskleurige jas en hoge hakken, was er niemand die 'Masha' niet gezien had. Sharapova maakte voor de show maar al te graag een praatje met de Amerikaanse actrice Camilla Belle. Haar nederlaag tegen de Russische Kudryavtsev, het nummer 154 in de wereld, was duidelijk snel verteerd.

Feestje McCartney
"Ik moet heel wat ups en downs verwerken, zowel op als naast de court", sprak Sharapova na dat verlies. "Ook al is het niet altijd even makkelijk, ik houd het hoofd wel boven water." Wat we graag geloven: een dag later trok Sharapova al naar een feestje van ontwerpster Stella McCartney in Londen.

05-07-2008 om 12:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Young covert Dylan en Beatles op Werchter

Neil Young covert Dylan en Beatles op Werchter

Om Heart Of Gold te bekijken druk op de foto.

.
Neil Young heeft gisteravond tijdens Rock Werchter vriend en vijand verrast door als bisnummer "A day in the life" van The Beatles (uit het Sgt. Peppers-album) te spelen. Eerder tijdens het concert was ook al "All along the watchtower" van Bob Dylan te horen. Young speelde als voorlaatste van een zonnige en muzikaal prettige tweede festivaldag die al dansend afgesloten werd met Moby.

Intiem karakter
Young bracht heel wat vroegere hits. "Hey hey, my my" zat als tweede in de set en "When you dance" volgde even later. Na een swingend half uur speelde Young enkele nummers zoals "Oh lonesome me" en "Needle and the damage done" alleen op gitaar of orgel wat het festivalgebeuren plots een intiem karakter gaf. Het publiek reageerde pas echt enthousiast als even later nummers als "Heart of gold" en "Old man" eraan kwamen.

Geen "Rockin"
In de finale van de show volgden niet zoals verhoopt de swingende hits "Like a hurricane" en "Rockin in a free world", maar lang uitgesponnen versies van "Words" en vooral van "No Hidden Path" uit zijn meest recente CD "Chrome Dreams II". Ook in het bisnummer koos Young tot ontsteltenis van menig festivalganger op "Rock Werchter" niet het overbekende "Rockin", maar wel het rustige Cartney-nummer "A day in the life" uit die lang vervlogen jaren '60.

05-07-2008 om 12:22 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter beleeft stralende tweede festivaldag

Rock Werchter beleeft stralende tweede festivaldag

Om Jay-Z te beluisteren druk op de foto.

.
Rock Werchter beleeft een stralende en probleemloze tweede festivaldag. Net als gisteren daagden iets minder dan 80.000 festivalgangers op. Die genoten in de vooravond zichtbaar het meest van de Amerikaanse hiphopper Jay-Z.

Neil Young en Moby
Ook de Belgische groepen The Black Box Revelation en Monza maakten een goede beurt, net als Air Traffic, dat op het hoofdpodium de Babyshambles verving en op twee dagen tijd dus twee keer optrad. Vanavond concerteren nog The Verve, Neil Young en tot slot Moby.

Veiligheid
De hulpdiensten hebben volgens burgemeester Dirk Claes van Rotselaar tot nog toe geen noemenswaardige problemen gemeld. Cijfers over het aantal verzorgingen worden pas morgenochtend bekendgemaakt. Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael uitte tijdens een bezoek in de loop van de dag zijn waardering voor de veiligheidsvoorzieningen op het festival.

05-07-2008 om 12:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pussycat Dolls
Pussycat Dolls
Om Beep te bekijken druk op de foto.

.

The Pussycat Dolls is een zeskoppige vrouwelijke burleske dans revue-groep uit Los Angeles, Californië, met een tweede groep in Caesars Palace in Las Vegas. De groep werd opgericht door choreograaf Robin Antin in 1995.

Een groot aantal bekende artiesten heeft gastoptredens verzorgd met de groep. De danseressen treden op in lingerie en ouderwetse pin-up kostuums maar er is geen naaktheid of seks in hun optredens. De groep werd in de VS populair en verscheen in tijdschriften, televisie specials voor MTV en VH1, reclamecampagnes en films. Carmen Electra is de meest naar voren tredende danseres in veel van deze tijdschriftartikelen en televisieoptredens, en trad met The Pussycat Dolls het vaakst op het podium op. Nicole Scherzinger (aka Nicole Kea), een voormalig lid van de Amerikaanse Popstars winnaars Eden's Crush, is nu de lead singer. Andere voormalige en tegenwoordige leden van de groep zijn Carmit Bachar, Ashley Roberts,Jessica Sutta, Melody Thornton en Kimberly Wyatt. Er is nu bekend gemaakt dat Carmit uit de groep zal gaan.

In 2005 brachten ze hun eerste hit uit Don't cha (featuring Busta Rhymes, oorspronkelijk opgenomen door Tori Alamaze) en voerden het op in een club voor hun fans. The Pussycat Dolls brengen hun debuutalbum PCD uit op 13 september 2005. Het album bevat tracks geproduceerd door will.i.am van de Black Eyed Peas, Timbaland, Rich Harrison, Polow, en Ron Fair. will.i.am produceerde en rapte op de derde single, Beep, terwijl Timbaland produceerde en rapte op Wait a minute.

Nederlandse popgeschiedenis schreven ze op 8 april 2006, toen hun single "Beep" steeg van nummer 5 naar nummer 2 in de Nederlandse Top 40. Hiermee is PCD de eerste act die ooit met hun eerste drie singles op nummer 2 bleven steken.

De vervolgsingle 'Buttons' werd aangepast speciaal voor de single-release en een rap van Snoop Dogg werd toegevoegd. De clip deed veel stof opwaaien, omdat de dames te sexy gekleed zouden zijn. Desondanks hadden de Pussycat Dolls weer een flinke hit te pakken met 'Buttons', die in Nederland de 6e plaats in de Top 40 bereikte.

In de late zomer van 2006 werd in de Verenigde Staten 'Wait A Minute' uitgebracht op single, terwijl voor Europa en een aantal Aziatische landen 'I Don't Need A Man' werd gekozen met nummer 4 als piekpositie in de top 40.

Op 24 juni 2006 stonden The Pussycat Dolls in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Van hun debuut-cd PCD wisten de Dolls wereldwijd maar liefst 5 miljoen exemplaren te verkopen.

In januari 2007 is bekend gemaakt dat het tweede album van PCD 'Double the Trouble' gaat heten. Maar voordat dat album uitkomt brengen de Dolls eerst nog een laatste nummer van hun eerste album uit. Dit zou eerst de ballad 'How Many Times, How Many Lies' worden, maar nu is toch gekozen voor de uptempo 'Hot Stuff, maar dit is later toch geanuleerd.

Op 6 maart 2007 werd in de Verenigde Staten het televisieprogramma Pussycat Dolls Present: The Search for the Next Doll uitgezonden. In een acht weken-durend programma beoordeelde een jury een groep jonge vrouwen op hun zang- en danskwaliteiten. De 19-jarige Asia Nitollano kwam als winnaar uit de bus en wordt onderdeel van de groep. Ze zal meezingen in de nieuwe single "Double the Trouble". Inmiddels is bekend geworden dat Asia er zelf voor gekozen heeft om een solo-carrière te beginnen, zonder de Pussycat Dolls.


05-07-2008 om 12:13 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!