Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

07-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Françoise Hardy
Françoise Hardy
Om Tous Les Garcons et tous les filles te bekijken druk op onderstaande foto



Françoise Hardy tekende haar eerste contract met het platenlabel Vogue in november 1961. In april 1962, kort nadat ze eindexamen had gedaan, verscheen haar eerste album Oh oh Chéri, met het titelliedje geschreven door Johnny Hallyday's schrijfduo. Het nummer "Tous les garçons et les filles" werd een groot succes en er werden er 2 miljoen van verkocht. Ze had lang haar en droeg meestal jeans met een leren jasje en begeleidde zichzelf op de gitaar.

Hardy zong soms in het Engels, Italiaans, Spaans, en Duits. In 1963 vertegenwoordigde ze Monaco bij het Eurovisie Songfestival met L'amour s'en va en bereikte de vijfde plaats. In 1968 ontving ze de Grand Prix du Disque Académie Charles Gros.

In 1981 trouwde ze met haar oude viend en collega Jacques Dutronc, met wie ze al een zoon had, Thomas Dutronc (1973). In mei 2000 had ze een comeback met het album Clair Obscur. Haar zoon speelde gitaar en haar man zong het duet "Puisque vous partez en voyage." Iggy Pop en Étienne Daho deden ook mee. Ze woont tegenwoordig in de buurt van Parijs.

.

07-03-2008 om 17:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben E King
Ben I King
Klik op onderstaande foto om stand by me te bekijken

.

07-03-2008 om 15:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lou Reed op 16 juli in PSK met 'Berlin'

Lou Reed op 16 juli in PSK met 'Berlin

 Om perfect day te beluisteren druk op onderstaande foto

.
Lou Reed brengt op 16 juli zijn album 'Berlin' integraal in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Reed brengt de plaat, die nog steeds als zijn hoogtepunt wordt beschouwd, met een zeskoppige begeleidingsband.

Naast Steve Hunter, die meespeelde op het originele album, wordt Reed geruggesteund door Mike Rathke, Rupert Christie, Fernando Saunders, Rob Wasserman en Tony Smith.


Lou Reed speelde 'Berlin' pas in 2006 voor het eerst in zijn geheel. Het album zorgde in 1973 voor heel wat opschudding. Fans en critici hadden een opvolger voor het toegankelijke 'Transformer' verwacht, maar kregen een donker conceptalbum over drugs en depressies.

07-03-2008 om 13:16 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adamo
Adamo
Druk op ondestaande foto om een Adamo medley te bekijken


Salvatore ridder Adamo, artiestennaam Adamo (Comiso (Sicilië), 1 november 1943) is een Belgisch-Italiaans zanger. Hij zingt voornamelijk in het Frans, maar ook in het Nederlands, Engels, Italiaans, Turks, Japans en Duits. Hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums.

Toen Adamo 4 jaar oud was verhuisde hij met zijn familie naar het Belgische Bergen, waar zijn vader in de mijnen ging werken. Adamo leerde Frans. Gedurende zijn schooljaren zong hij in het kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. In 1962 bracht hij zijn eerste plaat uit, nadat hij daarvoor in Frankrijk een muziekwedstrijd had gewonnen. Tot 1966 droeg een vierde deel van alle schlagerplaten die in Frankrijk verkocht werden zijn naam. Een jaar later toerde hij ook door Duitsland.

In mei 1984 kreeg hij een lichte hartaanval.

In 2001 werd hij geridderd door Koning Albert II.

In 2002 kreeg hij het ereburgerschap van de stad Bergen.

Na een jaar pauze te hebben genomen zijn in mei 2005 zijn eerste concerten in België en Frankrijk gepland. Onlangs ontving de ridder een verzoek van Prins Filip om voor Mathilde, de Hertogin van Brabant, ook een lied te componeren. Eerder bezong Adamo al Paola, als Prinses van Luik.

.

07-03-2008 om 12:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenslied
Levenslied

De afbeelding “http://img265.imageshack.us/img265/2456/lopez861024x768dd5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
ik zing het levenslied
omdat ik elke dag
weer leven mag
van iedereen houden
mag
ik zing over de lente
die komen gaat
alle seizoenen
boeien mij
dan voel ik mij weer
vrij
dan voel ik mij
weer mens
elke dag
keer op keer

06-03-2008 om 23:19 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Drifters
The Drifters
Druk om onderstaande foto om Saterday night at the movie te bekijken.


.

06-03-2008 om 18:18 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harry Potter streng bewaakt na doodsbedreigingen

Harry Potter streng bewaakt na doodsbedreigingen

De afbeelding “http://img155.imageshack.us/img155/8465/large325908ad2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Daniel Radcliffe, alias Harry Potter, wordt 24 uur op 24 bewaakt door vier lijfwachten van de SAS, de Special Air Service van het Britse leger. Aanleiding zijn een aantal doodsbedreigingen van een dolgedraaide fan.

Overstappen geblazen
Zaterdagavond nog moest Radcliffe drie maal van wagen veranderen om naar en van de set van zijn zevende en laatste Potter-film 'The Deathly Hallows' gevoerd te worden. Zijn vaste chauffeur, die hem al zeven jaar aan een stuk van hot naar her voert, werd intussen vakkundig aan de kant geschoven. "De grote filmbonzen maken zich echt grote zorgen om het welzijn van Daniel", weet een bron. "Ze zeggen niet wat er gebeurd is, maar de veiligheidsmaatregelen zijn de laatste tijd serieus toegenomen."

William en Harry
Radcliffe zit momenteel op hetzelfde beschermingsniveau als prinsen William en Harry. Dat betekent dat een tweede wagen op elk moment de filmster volgt om eventueel te kunnen ingrijpen. "De lijfwachten zijn experts in ontsnappingsmanoeuvres. Dat het hier echter niet enkel gaat om wat paparazzi af te schudden, is wel duidelijk", aldus nog de bron.

Naakte stalkster
Het is niet de eerste keer dat Radcliffe met lastige klanten af te rekenen krijgt. Vier jaar geleden kwam een Amerikaanse naakt, maar wel gewikkeld in een badhanddoek, naar hem toe. Ze had een foto van de acteur bij met de veelzeggende slogan 'Niets kan er tussen mij en Harry Potter komen'. Ook Emma Watson, de tegenspeelster van Radcliffe, heeft al bescherming nodig gehad nadat een iets te enthousiaste fan haar tot op school volgde.

06-03-2008 om 17:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse dooft sigaret op haar kaak

Amy Winehouse dooft sigaret op haar kaak

De afbeelding “http://img401.imageshack.us/img401/4363/large325525nv5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Amy Winehouse loopt de laatste dagen met een lelijke vlek rond op haar gezicht. 'The Sun' heeft nu het diepere verhaal achter dit weinig fraaie beeld ontdekt. De 'strekenzangeres' vond er naar verluidt niet beter op dan in een vol Londens restaurant een sigaret te doven op haar kaak.

"Zo high"
Tot drie maal toe wees een serveerster vorige week mevrouw Winehouse op het rookverbod in de zaak. Amy keek de vrouw recht in de ogen aan en duwde het brandende uiteinde vervolgens in haar eigen gezicht. "Ze gaf bijna geen kick omdat ze zo high was. Iedereen keek haar met open mond aan", aldus een van de gasten.

Mazelen
Winehouse probeerde de wonde te verdoezelen onder een laagje make-up, met als resultaat dat haar kaak beginnen infecteren en zwellen is. Dit weekend maakte de woordvoerder van Winehouse zich ervan af door te stellen dat ze aan impetigo (een zeer besmettelijke huidziekte; nvdr) leed, Amy zelf grapte dat ze last had van mazelen.

Tattoo
Met vriendje Blake Fielder-Civil gaat het intussen eveneens van kwaad naar erger. Met een scheermesje verminkte de bajesklant dit weekend zijn lichaam omdat Amy het vertikt had hem vrijdag te komen steunen op zijn proces. Blake had het daarom ook vooral gemunt op zijn tattoo van Winehouse. "Zo erg was zijn zelfvernietigingsdrang nog nooit. Hij douchet zich niet meer en heeft nauwelijks contact met andere gevangenen. Alleen de drugs en de scheermesjes interesseren hem nog", weet een collega-gevangene.

06-03-2008 om 12:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard Cohen
Leonard Cohen
Druk op onderstaande foto om Suzanne te bekijken


.
Leonard Cohen (21 september 1934 te Montréal) is een joods-Canadees dichter, folk singer-songwriter en schrijver. Hij is vooral bekend door hits als Suzanne, Hallelujah en So Long Marianne.

Leonard Cohen werd geboren in een joodse middenklassefamilie in Montréal. Als tiener leerde hij gitaar spelen en formeerde een country/folkgroep genaamd the Buckskin Boys. Hij studeerde letteren aan de McGill-universiteit met als doel dichter te worden en debuteerde in 1956 met Let Us Compare Mythologies. Reeds in 1961 was hij in Canadese poëziekringen een bekende naam.

In 1967 verhuisde Cohen naar de Verenigde Staten, waar hij een reputatie als singer-songwriter vestigde met nummers als Suzanne, (ook in het Nederlands vertaald en vertolkt door Herman van Veen). Andere bekende werken van Cohen zijn Everybody Knows, The Tower of Song, First We Take Manhattan, en Road to Hell (vertolkt door Chris Rea).


06-03-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik mis je zo
 Ik mis je zo

De afbeelding “http://img108.imageshack.us/img108/7648/lopez311024x768rp4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
waarom moest het zo lopen

ik weet mij soms geen raad meer

met al die gevoelens

die maar in mij blijven rondzweven

 

ook al schijnt de zon door de ramen

schieten mijn woorden te kort

vandaag voel ik mij zo down

want ik mis je zo…

05-03-2008 om 19:18 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Jackson wint schadevergoeding van 1,5 miljoen euro

Michael Jackson wint schadevergoeding van 1,5 miljoen euro

Druk op onderstaande foto om Bad te bekijken

.
Advocaat Mark Geragos van Michael Jackson heeft een schadevergoeding van 2,25 miljoen dollar gewonnen van de eigenaar van een private luchtvaartmaatschappij die Jackson stiekem had gefilmd vlak voor hij zich bij de autoriteiten aanbood in verband met de zaak van kindermisbruik waarvan hij uiteindelijk is vrijgesproken.

Gefilmd in privéjet
Toen in november 2003 de zaak losbarstte, vlogen Jackson en meester Geragos met een privéjet vanuit Las Vegas naar Santa Barbara, waar Michael Jackson zich bij de politie meldde. In het vliegtuig werd de zelfverklaarde King of Pop in het geniep gefilmd. Volgens Geragos was het de bedoeling de film voor een som van zes cijfers te verkopen aan de media.

Recht op privacy geschonden
De rechtszaak tegen vliegtuigmaatschappij XtraJet draaide rond de schending van het recht op privacy van de popster.

05-03-2008 om 16:12 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob Marley

Hollywoodstudio koopt rechten biografie Bob Marley

Druk op onderstaande foto om No Woman No Cry te bekijken

.
De Amerikaanse Weinstein-filmstudio heeft de rechten gekocht van een biografie geschreven door de weduwe van Bob Marley, met de bedoeling een biopic over de Jamaicaanse reggaekoning in te blikken.

Weinstein wil de film eind 2009 in de zalen brengen. Bob Marley overleed in 1981, amper 36 jaar oud, aan een kwaadaardige hersentumor.

05-03-2008 om 13:28 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand
Barbra Streisand
Om Woman in Love te bekijken klik op onderstaande foto


.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer-1 hit met Woman in love. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guily Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1998 nog een nummer 1-hit met het nummer Tell him, een duet met Céline Dion.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het live optreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.


05-03-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judy Collins
Judy Collins
Druk op onderstaande foto om judy te beluisteren


.

04-03-2008 om 14:02 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna koopt legendarisch café in Londen

Madonna koopt legendarisch café in Londen

De afbeelding “http://img184.imageshack.us/img184/2294/madonna101024x768pm0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De Amerikaanse popdiva Madonna (49) heeft samen met haar echtgenoot Guy Ritchie (39) een café in Londen overgenomen. De pub 'The Punch Bowl' behoorde ooit toe aan gangster Freddie Foreman.

De pub was vroeger al een verzamelplaats voor bekende mensen. Zo kwamen Al Pacino, Barbra Streisand en Robert De Niro er al over de vloer, bericht de Britse zondagskrant News of the World.


Madonna en haar man, die al een riante woning in Londen bezitten, zouden naar verluidt een vet bedrag hebben neergeteld voor het nu al legendarische café.

04-03-2008 om 12:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Björk provoceert China met Tibet-protestsong

Björk provoceert China met Tibet-protestsong

De afbeelding “http://img148.imageshack.us/img148/7120/bjorkmp4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De IJslandse zangeres Björk heeft de reputatie regelmatig iemand tegen de schenen te schoppen. Ditmaal was China aan de beurt. De eigenzinnige artieste sloot een optreden in Shanghai af met het nummer 'Declare independance' en riep vervolgens om de onafhankelijkheid van Tibet. China voelt zich geprovoceerd.

Tibet, raise your flag
Volgens fans sloot Björk gisteravond af met de bekende tekst van haar protestsong 'Declare Independence' en zong ze aan het einde van het nummer de naam van de Himalaya-regio, die sinds 1951 door China 'bezet' wordt. Op de kreet "Tibet, Tibet" liet de IJslandse de woorden "Raise your flag" ("Hijs je vlag") volgen.

Geen reactie bij fans
De Chinese autoriteiten interpreteren de actie van de excentrieke zangeres als een provocatie. In het verleden werden buitenlanders die zich in China openlijk uitlieten over de onafhankelijkheid van Tibet uit het land gezet. De in de song ingebouwde boodschap wekte bij de 3.000 toeschouwers in het Shanghai International Gymnastics Center geen enkele reactie los. Pas vandaag werd Björks optreden op internetfora en in weblogs bediscussieerd.

Ook in Kosovo
Het is trouwens niet de eerste keer dat Björk de onafhankelijkheid van een land uitroept. Zo was Kosovo eerder aan de beurt. Björk werd toen prompt geschrapt van een festivalaffiche in Servië.

04-03-2008 om 10:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen
Queen
Om Bohemian Rhapsodie te bekijken, druk op onderstaande foto

.

Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren '70, '80, '90 en '00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis[1][2][3].

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieën en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden[4].

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.

De jaren '60

In 1968 besloten Brian May en Tim Staffell, beiden student op het Imperial College in Londen, een groep te vormen. Brian hing een advertentie op het collegeprikbord voor een type "Ginger Baker/Mitch Mitchell"-drummer. Een tandheelkundig student, Roger Taylor genaamd, deed auditie en kreeg de plaats achter de drums. Ze noemden de groep Smile. In 1969 tekenden ze een contract bij platenmaatschappij Mercury Records. Hier deden ze hun eerste ervaring op in een opnamestudio (Trident Studios). Tim Staffell was student aan het Ealing College of Art waar ook Farrokh Bulsara zijn studie volgde. Tim en Farrokh waren bevriend met elkaar. Tim introduceerde Farrokh bij de band, waarop Farrokh al snel een fan van de band werd.

De jaren '70

In 1970 besloot Smile er de brui aan te geven want er scheen niets te gebeuren voor de band. Tim vertrok en sloot zich aan bij een band Humpy Bong genaamd. Farrokh Bulsara vertrok bij zijn band Wreckage en sloot zich aan bij Brian en Roger en het begin was daar. Via audities werd ene Mike Grose de eerste basgitarist van Queen die een maand bleef. Farrokh Bulsara veranderde zijn naam in Freddie Mercury en stelde voor de naam van de band te veranderen in Queen, mede omdat dit mooi paste bij de nummers White Queen en The March of the Black Queen waar May resp. Mercury mee bezig waren[6]. John Deacon werd gevraagd om auditie te doen als bassist na vier tijdelijke bassisten. In februari 1971 kwam Deacon als vierde bandlid bij Queen en in deze bezetting bleef Queen bestaan tot aan de dood van Mercury in 1991. De band repeteerde onvermoeibaar en had verschillende kleine optredens in Imperial College, waar ze repeteerden voor goede vrienden.

Toen werd Queen aangeboden om een nieuwe opnamestudio te testen, genaamd De Lane Lea. Hiervoor in ruil mocht de band gratis demotapes maken. Ze hadden een opname-, uitgave- en managerscontract getekend in 1972 bij Trident en gedurende dat jaar kregen ze 60 pond per week betaald. Queen kreeg de zogenaamde down time van Trident Studios, waar ze begonnen te werken aan hun eerste album.

In 1973 werd door Trident en EMI een opnamecontract getekend voor Queen en in juli van dat jaar werd het eerste album "Queen" uitgebracht. De band kreeg een aanbod om in het voorprogramma van Mott The Hoople te spelen. Dat begon in november 1973 en veel mensen zeiden dat Queen tijdens die toer meer was dan alleen maar een supporting act.

De eerste hit voor Queen werd het nummer Killer Queen dat in 1974 werd uitgebracht. Hun grootste hit was het lied Bohemian Rhapsody, dat voor het eerst werd uitgebracht in 1975. Het nummer werd gepromoot met een van de eerste succesvolle videoclips, dit omdat zij de uitnodiging van het Britse muziekprogramma Top of the Pops niet konden aanvaarden in verband met een tournee. Het nummer staat al jaren nagenoeg onafgebroken bovenaan de prominente 'aller tijden lijsten' in Nederland en België, zoals die van Radio 2 en Radio Donna.

Tijdens de jaren '70 hanteerde Queen een strikte geen-synthesizer-regel, zoals ook duidelijk wordt uit de opmerking No Synthesizers were used on this Album op de hoes van hun vroege lp's. Het eerste album waar wel een synthesizer op werd gebruikt was The Game.

Veel teksten die Queen in de jaren '70 op muziek zet, bevatten verwijzingen naar geloof, religie en moraal en de afwijzing dan wel ontkenning hiervan. Onder meer op het album "A Night At The Opera" zijn hier voorbeelden van te vinden, waaronder de reeds genoemde Bohemian Rhapsody en het nummer The Prophet Song.

De jaren '80

In 1980 werd de band gevraagd de filmmuziek te schrijven voor de film Flash Gordon. Dit resulteerde in het album Flash Gordon. De film was niet erg succesvol, maar de titelsong werd wel een hit die de 18de plaats in de Nederlandse Top 40 haalde.

Ze verloren veel fans met het album Hot Space, dat meer funk en dancemuziek bevatte dan glam of hardrock van de eerdere albums. Niettemin werd het lied Under Pressure, dat samen met David Bowie werd geschreven, een grote hit. Queen tourde veel en was een van de eerste bands die in een stadion optraden, zoals bijvoorbeeld in het Londonse Wembley Stadium.

In 1984 werd het album The Works uitgebracht. Dit album bracht Queen weer in de schijnwerpers. Het succesvolle Radio Ga Ga haalde de nummer 1-positie in de hitlijsten. De opvolgende nummer één-hitsingle I Want To Break Free werd vergezeld van een bijzonder opvallende videoclip, waarin alle bandleden als vrouw verkleed te zien zijn.

Na geruchten dat de band uit elkaar zou gaan kregen de vier heren nieuwe energie nadat zij de show stalen op het Live Aid-concert in 1985. Na dit grote evenement begon het werk weer met een nieuw album (A kind of magic) en weer een Europese tournee (The Magic Tour). Het album A Kind Of Magic kreeg veel aandacht doordat het oorspronkelijk geschreven was voor de film "Highlander" met Christofer Lambert en Sean Connery. Tijdens de Magic-tour trad Queen als eerste westerse groep op in een stadion in het Oostblok, in Boedapest. De tour begon in Stockholm en eindigde in het Knebworth-park in augustus 1986. Queen zou eigenlijk nog één extra concert geven in Wembley Stadium, maar dit was helaas niet mogelijk, daardoor werd er dus uitgeweken naar Knebworth-park. Van de Magic Tour zijn twee live-albums, Live Magic en Live at Wembley '86, alsmede een live-dvd (Queen Live At Wembley Stadium) uitgebracht.

In 1987 ging de band het wat rustiger aan doen en er gingen veel geruchten rond over de gezondheid van zanger Mercury. De heren gingen ieder hun eigen weg gedurende de jaren 1987 en 1988. Mercury scoorde een hit in 1987 met The Great Pretender. Daarna werkte hij in 1988 met de Spaanse operazangeres Montserrat Caballé aan zijn laatste solo-album Barcelona. Roger Taylor richtte een nieuwe band, The Cross, op. In 1989 dook Queen de studio in om te werken aan hun volgende album (The Miracle). De clips "I want it all" en "Scandal" waren ook een van de weinige clips die een live-achtig optreden gaven. Daarna werden er meer rustige clips gemaakt. Vanaf dit album heeft Queen niet meer live opgetreden met Freddie Mercury.

De jaren '90

In 1991 werd Innuendo gelanceerd, het laatste album dat werd uitgebracht toen Mercury nog leefde. Dit album verkocht beter dan de voorgangers. Toen er videoclips verschenen van dit album, werden de geruchten over zijn gezondheid steeds heviger. In veel videoclips werd namelijk geen nieuw videomateriaal van de band gebruikt, maar animaties ("Innuendo") of oud materiaal ("The show must go on"). En in de enige videoclip van het album waarin Mercury werkelijk verscheen ("These are the days of our lives"), zag hij er zeer vermagerd en ziek uit.

In een officieel persbericht dat op 23 november van dat jaar werd uitgebracht, verklaarde de zanger dat hij leed aan aids. Nog geen 24 uur later, op 24 november 1991 rond 19.00 uur, overleed Mercury aan een longontsteking ten gevolge van aids.

Op de crematie speelde Brian May nog het door hem geschreven nummer "Dear Friends", dat op het album Sheer Heart Attack staat.

Aan het Freddie Mercury Tribute Concert, op 20 april 1992 deden veel internationaal bekende artiesten mee, waaronder Elton John, George Michael, David Bowie, Liza Minnelli en Guns N' Roses. Zij zongen de hits op het wereldwijd uitgezonden concert. De overgebleven leden van Queen speelden ook op dit emotionele afscheid.

Na het concert werd er gewerkt aan hun allerlaatste album, dat tijdens de laatste levensmaanden van Mercury nog werd opgenomen en voltooid. Het werd in 1995 uitgebracht. Made in Heaven was een ode aan Mercury en bevat "A Winter's Tale" (het laatste lied dat Mercury nog heeft geschreven), Mother Love (het laatste wat Mercury nog ingezongen heeft vlak voor zijn dood) en vele andere hits.

Tevens werd er in 1998 nog een nummer uitgebracht, namelijk No-One But You (Only The Good Die Young), wat een ode was aan Mercury en aan Prinses Diana, die een goede vriendin was van de heren.

John Deacon, de bassist, heeft zich na het optreden van Queen en Elton John bij de première van een balletvoorstelling in 1997 uit het openbare leven teruggetrokken en heeft sindsdien nog maar sporadisch contact met Brian May, Roger Taylor en manager Jim Beach.

2000 en verder

Brian May en Roger Taylor gaven sinds het begin van het nieuwe millennium steeds vaker acte de présence als Queen op verschillende festiviteiten. Zo gaven ze op Koninginnedag (Queensday) in 2002 in Amsterdam een 45 minuten durend concert met Patti Russo (van Meat Loaf) als gastzangeres en tevens Trijntje Oosterhuis die twee nummers zong. Eric Singer (drummer van KISS) was gastdrummer en er was ook een extra gitarist aanwezig. Er gingen toen vele geruchten over een reünie die onder andere nieuwe nummers en een nieuwe tour zouden betekenen. George Michael en Robbie Williams zijn hierbij genoemd als nieuwe zangers. De leden van Queen voelden echter niet veel voor een nieuwe tour, omdat een nieuwe zanger toch altijd een minder goede imitatie van Freddie Mercury zou zijn. Wel gingen de heren weer steeds meer de publiciteit opzoeken met re-recordings van oude hits zoals met Five met "We Will Rock You" in 2000 en met Robbie Williams met "We Are The Champions" in 2001.

Brian May en Roger Taylor hebben samen met Robert de Niro een musical geproduceerd, We will rock you, die in het Dominion Theatre in Londen in première ging en die nu ook in Australië, Spanje, Rusland, Duitsland en de Verenigde Staten wordt opgevoerd. Deze succesvolle musical brak op 17 augustus 2005 zelfs het record van langstlopende musical in het Dominion Theatre, wat voorheen op naam stond van Grease. De musical werd geschreven door de Britse komiek/schrijver Ben Elton en draait om het behoud van de muziek. Er werken een 50-tal acteurs en een grote band aan mee.

Ter gelegenheid van het in 2003 gehouden 46664 Concert, mede georganiseerd door Nelson Mandela, schreven Brian May en Roger Taylor nieuwe Queen-nummers: The Call, Invincible Hope, Say It's Not True en Amandla (met David A. Stewart en Anastacia).

Queen + Paul Rodgers

In september 2004 trad Brian May op in Wembley op het Stratpack-concert, een concert om de 50ste verjaardag van de Fender Stratocaster-gitaar te vieren. Een van de hoogtepunten van dit concert was het nummer All Right Now waar Brian Free- en Bad Company-zanger Paul Rodgers bijstond op zijn eigen Red Special. May stuurde een opname van het optreden naar z'n vriend Roger Taylor die ook zeer onder de indruk was van de chemie tussen May en Rodgers. In november was er de Music Hall of Fame, waarbij Queen tot beste band uit de zeventiger jaren was verkozen. Het toeval wilde dat niet zowel Queen als Rodgers daar die avond een optreden zou gaan verzorgen. Vlak ervoor had May Rodgers aan de lijn en vroeg hem of hij wilde zingen bij het optreden van Queen. Rodgers was enthousiast en wilde het doen op voorwaarde dat zij hem zouden ondersteunen bij zijn optreden. Na We Will Rock You, We Are The Champions en All Right Now werden al bijna direct de eerste plannen besproken voor een eenmalig concert.

In december 2004 maakt Roger Taylor bekend dat er in het voorjaar van 2005 een "Queen + Paul Rodgers" toernee door Europa zou komen, onder de naam Return of the Champions. De toernee begon als finale-act op het tweede 46664 Concert. Deze keer dus met Paul Rodgers als de nieuwe frontman. De tour deed ook Nederland en België aan; er werd opgetreden in Rotterdamse Ahoy, het Gelredome en het Sportpaleis in Antwerpen.Van de Europese tournee verscheen op 12 september een live-cd van het op 9 mei in Sheffield gegeven concert. Op 30 oktober werd hier tevens een dvd van uitgebracht, welke direct op 2 in de dvd-verkoop top 30 binnenkwam. Zowel de cd als de dvd dragen de titel Return of the Champions.

Na de Europese toernee werd de rest van de wereld aangedaan. Voor het eerst in 20 jaar gaf Queen weer concerten in Japan en voor het eerst sinds 1982 stond de band met ruim 20 concerten weer in de Verenigde Staten op het podium.


Na een jaar van geruchten werd tegen het einde van 2007 duidelijk dat May, Taylor en Rodgers werken aan het eerste nieuwe Queen-album in 12 jaar zouden gaan leiden. Het album staat gepland voor medio 2008 met een aansluitende Europese tour in de herfst van datzelfde jaar. Op 30 november 2007 bracht de band, het een aantal jaren eerder door Roger Taylor geschreven Say It's Not True, als single uit ter gelegenheid van de Wereld Aidsdag op 1 december als (gratis) download en op 31 december als CD-single.. Het nummer is de eerste nieuwe studiotrack die als single werd uitgebracht sinds No-One But You (Only The Good Die Young).




04-03-2008 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
03-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen in Dromen
Samen in Dromen

De afbeelding “http://img125.imageshack.us/img125/9176/lohan801024x768wr4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

kom, laat je dromen

in stil verlangen gaan

de vragen die we dragen bevroren raken

geef me jouw dromen

elkaars lichaamswarmte

te mogen voelen

dromend aan het

zelf niet denken

samen schenken,

verweven in elkaar

 

monden zwijgen

op maanverlichte paden, akkers

in een purperen nacht

waar zelfs het zachtste zacht

niet in staat te vertellen

hoeveel Liefde werkelijk is

 

vertoont een eigen droom

een dromend samen

03-03-2008 om 23:08 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack Nicholson op de bres voor Hillary

Jack Nicholson op de bres voor Hillary

De afbeelding “http://img210.imageshack.us/img210/678/nicholsonap460ym4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De Amerikaanse acteur Jack Nicholson speelt de hoofdrol in een spotje voor de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. In het filmpje, dat zaterdag op internet werd geplaatst, komen fragmenten voor uit beroemde films waarin de drievoudig Oscarwinnaar optrad.

Dat meldt de Amerikaanse internetkrant The Huffington Post. "Who do you trust?!'' roept The Joker uit de film Batman het publiek toe. "Things could be a whole lot better'', verzucht Jack Torrance uit The Shining. "There is nothing sexier than a woman that you have to salute in the morning'', knipoogt Colonel Jessup uit A Few Good Man.

Aan het slot van het filmpje komt de 70-jarige acteur ongeschminkt in beeld, om te beklemtonen dat hij achter de boodschap van zijn karakters staat.

03-03-2008 om 14:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Healy overleden

Jeff Healy overleden

Om Roadhouse Blues te bekijken druk op onderstaande foto


De blinde Canadese zanger en gitarist Jeff Healy, die jazz, blues en rock speelde, is zondag overleden aan kanker. Dat heeft zijn agent gezegd in een mededeling. Healy, die speelde met zijn gitaar plat op zijn schoot, werd 41.

Hij overleed in een ziekenhuis in Toronto aan netvlieskanker, een zeldzame kankervorm waar hij al sinds zijn geboorte aan leed en waardoor hij blind werd. In de Verenigde Staten ging het album "See the light" (1988) van The Jeff Healy Band meer dan een miljoen keer over de toonbanken. Op het album stond onder meer het nummer "Angle Eyes".

Jeff Healy heeft samen gespeeld met B.B. King, Stevie Ray Vaughan, George Harrison, Mark Knopfler en Jimmy Rogers. Hij stond op alle grote Europese popfestivals. Zijn laatste album, "Mess of Blues", een blues- en rockplaat, komt in maart in Amerika uit en in april in Europa..

03-03-2008 om 13:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!