Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 idiote redenen om een concert af te blazen

10 idiote redenen om een concert af te blazen

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/David-Bowie.jpg?t=1280224408
David Bowie: glamrock-koning werd slachtoffer van snoepgoed.


Brute pech voor Kings of Leon, die een concert in het Amerikaanse St. Louis moesten afblazen omdat duivenuitwerpselen het podium te veel besmeurden. Van de stage gekakt worden door vogels mag dan pijnlijk zijn, Kings of Leon zijn niet de enigen die om een zeer onnozele reden hun optreden moesten staken. Hier volgt een top-tien.

1. David Bowie
Van het podium gekogeld worden, tot daar aan toe. David Bowie moest in 2004 een optreden in Noorwegen echter stopzetten omdat hij een lolly in zijn oog kreeg. Het concert werd afgeblazen terwijl de popster medische verzorging kreeg.

2. So Solid Crew
In november 2001 kreeg So Solid Crew, een Brits urban-collectief, een goeie reden om het voor bekeken te houden tijdens een show in de Astoria in Londen. Gewapende mannen in het publiek openden het vuur. De groep was zo aangedaan dat niet alleen de show zelf, maar ook heel wat volgende tourdata werden afgeblazen.

3. Oasis
Tijdens een concert in Toronto wordt Oasis-gitarist Noel Gallagher door een gesjeesde concertganger gewoon van het podium geduwd. Slecht voor het ego van het oudste Oasis-broertje, en jammer voor het publiek: het concert was meteen gedaan.

4. 50 Cent
Liefst 1,2 miljoen euro hadden de organisatoren van het Britse Reading Festival in 2004 veil voor de Amerikaanse rapper. Het publiek was iets minder enthousiast: 50 Cent en zijn crew werden getrakteerd op een regen van flessen, blikjes, rollen wc-papier en andere projectielen. 'Fiddy' en co doorstonden de storm 15 minuten lang - niet toevallig precies de minimumtijd die een artiest moet 'presteren' om betaald te worden.

5. Morrissey
Geen regen van projectielen voor Morrissey tijdens een recent concert in Liverpool, één pint bier volstond. De voormalige Smiths-frontman trapte het boos af toen hij in november vorig jaar een bierglas tegen zijn hoofd kreeg.

6. Fuji Rock Festival
Dat noemen ze dan een geval van overmacht: het Japanse Fuji Rock Festival werd in 1997 na één dag geannuleerd omdat er een tyfoon voorbijraasde. Maar ere wie ere toekomt: op de eerste dag speelden headliners Red Hot Chili Peppers gewoon hun set, ondanks de tropische storm.

7. The Flaming Lips
Dubbele tegenslag voor de Flaming Lips toen ze in 2006 in Brighton concerteerden. Eerst werden de laptop en camera van zanger Wayne Coyne gejat uit de kleedkamer van de groep, daarna kreeg een meisje vooraan in het publiek een epileptische aanval - de show werd stopgezet terwijl het meisje verzorging kreeg.

8. Metallica
Frontman James Hetfield werd in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd toen hij in het gezicht werd geraakt door het vuurwerk van de groep, tijdens een optreden in het Canadese Montreal in 1992. Hij hield tweede- en derdegraads brandwonden aan het incident over.

9. The Rolling Stones
Rolling Stones-gitarist Keith Richards werd eveneens het slachtoffer van podiumproblemen, en dat tijdens de eerste Amerikaanse tour van de Stones in 1965. Hij kreeg een elektrische schok toen zijn gitaarsnaren een ongeaarde microfoon raakten. Dokters vreesden voor zijn leven, maar zoals gebruikelijk bij Richards was hij een uur na de somberste prognoses alweer te been.

10. Roisin Murphy
Voormalige Moloko-zangeres Roisin Murphy liet zich een beetje meeslepen tijdens een concert in Moskou: terwijl ze stond te headbangen op een liedje, slaagde ze erin om haar oog tegen een stoel te rammen. Toen er bloed uit haar oog begon te lopen, werd het concert gestaakt - Murphy vloog in allerijl terug naar het Verenigd Koninkrijk voor dokterszorgen.




27-07-2010 om 14:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldhit 'Ça plane pour moi' is niet van Plastic Bertrand

Wereldhit 'Ça plane pour moi' is niet van Plastic Bertrand

Klik op de foto om 'Ça plane pour moi' te beluisteren






Lou Deprijck is de enige vertolker van de wereldhit 'Ça plane pour moi', blijkt uit een rapport van experts. Sinds 1977 is Lou Deprijck de producer van het nummer 'Ça plane pour moi'. Bovendien heeft hij de muziek gecomponeerd en de tekst gezongen. Plastic Bertrand heeft dit altijd betwist.
 
Als gevolg van een rechtszaak die in 2006 was aangespannen door Plastic Bertrand, werden experts aangesteld. "Vandaag blijkt uit het rapport van de experts dat de stem van 'Ça plane pour moi' van Lou Deprijck is", preciseert de krant La Dernière Heure.



27-07-2010 om 14:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. Dre aangeklaagd voor 1,2 miljoen dollar

Dr. Dre aangeklaagd voor 1,2 miljoen dollar



http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Dr-Dre.jpg?t=1280231605


De Amerikaanse rapproducer Dr. Dre is aangeklaagd voor 1,2 miljoen dollar omdat hij de huur van zijn opnamestudio niet betaald zou hebben. De hiphopgrootheid, wiens eigenlijke naam Andre Young luidt, zou van april 2009 tot en met juni 2010 in de Paramount Recording Studios in Los Angeles hebben vertoefd. Die hebben naar verluidt nog geen cent huur van Dre gezien.

Daar komt nog bij dat Young volgens website Allhiphop.com korting kreeg van de Studio, omdat hij er zo'n trouwe en vaste klant is. Dre is er namelijk al sinds een jaar of tien gast aan huis. De 45-jarige rapper is in de Paramount Studios al jaren bezig aan zijn derde cd 'Detox', maar die geraakt maar niet afgewerkt.  (br.hln)



27-07-2010 om 14:27 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.City Parade 2010 op 21 augustus in Brussel

City Parade 2010 op 21 augustus in Brussel

http://img46.imageshack.us/img46/6516/cityparade.jpg

Foto 2008 Luik


De 10de editie van de City Parade houdt op zaterdag 21 augustus halt aan de voet van het Atomium in Brussel. De organisatoren verduidelijken vandaag in een persbericht dat alle voorzorgsmaatregelen genomen zijn en dat het evenement, ondanks het drama op de Love Parade in Duisberg, blijft plaatsvinden.

Het team achter de City Parade betuigt in het persbericht haar medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers in Duisburg. De organisatie verduidelijkt dat de Parade zal plaatsvinden in een gesloten traject. Zo kan de toegang geweigerd worden wanneer de toestroom van het publiek te groot is.

"Niets aan het toeval overlaten"
"De City Parade is een evenement dat zeer nauw samenwerkt met onder meer de veiligheidsdiensten van de stad, de politie, de brandweer en het Rode Kruis", aldus organisator Claude Van Cools. "Niets wordt aan het toeval overgelaten. De veiligheidsdiensten van de hoofdstad hebben veel ervaring met grote evenementen, ze kunnen een uitstekend verloop van de festiviteiten garanderen."
 
Elk deel van het traject is goedgekeurd door professionals, aldus de organisatoren nog. Het terrein beschikt in geval van een massale evacuatie over veel (uitbreidbare) nooduitgangen. Een politiehelikopter controleert het evenement en kan op elk ogenblik problemen signaleren.




27-07-2010 om 01:20 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson woont graag in trailerpark

Pamela Anderson woont graag in trailerpark


http://img155.imageshack.us/img155/577/pamelaandersonf.jpg



Pamela Anderson gaat gebukt onder geldproblemen maar vindt het niet erg dat ze langer dan voorzien met haar zonen Brandon (13) en Dylan (11) in een mobilhome in Malibu zal moeten wonen. "De jongens en ik zijn dol op het trailerpark, het is een gemeenschap op zich en we zijn hier zeer gelukkig. Het is een zalige plek, ik heb hier mijn motorfiets en mijn surfplank. Er wonen hier brandweermannen met hun kinderen en surfers, mensen van alle slag. Ik zou nergens anders meer willen wonen".

De 43-jarige Pamela verhuisde naar het trailerpark toen haar huis in Malibu werd verbouwd. Dat huis bezit ze nog, net als een huis in haar geboorteland Canada, maar ze heeft wel een enorme schuld bij de belastingen en onbetaalde rekeningen van aannemers.



26-07-2010 om 16:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Winslet is aan de rol met model

Kate Winslet is aan de rol met model


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Kate-Winslet-2.jpg?t=1280153879



Kate Winslet, die in maart scheidde van haar man Sam Mendes, beleeft een romance met het Engelse model Louis Dowler, die ze enkele maanden geleden via gemeenschappelijke vrienden leerde kennen.

Een bron in de Britse zondagskrant News of the World: "Louis en Kate brengen heel wat tijd samen door. Onlangs waren ze nog samen in New York, waar hij een reclamespot opnam. Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar alles is nog heel pril".  Kate, die met haar twee kinderen in New York woont, zou nu overwegen met Louis op vakantie te gaan bij zijn ouders in Cornwall.

Louis is onder contract bij Select Model Agency en heeft met Kate Moss campagnes gedaan voor Burberry.(br.hln)



26-07-2010 om 16:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. House maakt bluesplaat

Dr. House maakt bluesplaat


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Hugh-Laurie.jpg?t=1280153594



Hugh Laurie - de populaire hoofdrolspeler uit de succesvolle Amerikaanse televisieserie 'House M.D.' - gaat deze zomer nog een bluesalbum opnemen. Achter de knoppen zit Joe Henry (muzikant, producer en Grammy Award-winnaar), die in het verleden met onder anderen Elvis Costello en Solomon Burke heeft samengewerkt.

De ondertussen 51-jarige Laurie tekende recentelijk een contract bij platenmaatschappij Warner, die Laurie's album dit najaar zal uitbrengen.

De Britse acteur speelt keyboards bij de charitygroep Band From TV en leverde een gastbijdrage aan het laatste album van zanger-acteur Meat Loaf, die ook in een 'House'-aflevering meespeelde.



26-07-2010 om 16:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stierven Brittany Murphy en haar man door schimmel in huis?

Stierven Brittany Murphy en haar man door schimmel in huis?


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/brittany-murphy-simon-monja.jpg?t=1280148171



De overlijdens van Brittany Murphy en haar man Simon Monjack is mogelijks veroorzaakt door een schimmel die in hun huis werd aangetroffen. Monjack stierf zes maanden na Murphy, hun beider overlijdens werden toegeschreven aan een longontsteking.

Momenteel onderzoekt de gezondheidsdienst hun overlijdens, en die meent dat de schimmel in hun huis in West Hollywood een relevante factor kan geweest zijn in de ademhalingsproblemen waar beiden aan leden. Dat meldt website TMZ.COM.

De schimmel werd al genoteerd tijdens het onderzoek naar het overlijden van Murphy, in december 2009, maar werd toen nog niet als een mogelijke doodsoorzaak beschouwd.



26-07-2010 om 14:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love Parade mocht maar 250.000 mensen toelaten

Love Parade mocht maar 250.000 mensen toelaten


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Love-Parade.jpg?t=1280141794


Het festivalterrein voor de Love Parade in Duisburg werd maar vrijgegeven voor 250.000 bezoekers. Dat schrijft Spiegel Online, dat een intern document kon inkijken. In werkelijkheid wordt het aantal festivalgangers geschat op 1,5 miljoen. Er vielen 19 doden te betreuren toen er paniek uitbrak in de mensenmassa.

Er werd een beperking opgelegd van 250.000 bezoekers van de Love Parade omdat de veiligheidsmaatregelen onvoldoende waren en omdat de brandweer geen interventieplannen kreeg. Spiegel Online beweert dit nadat het een intern document van 21 juli 2010 kon inkijken, dat gericht was aan de organisator van het dance festival.


De organisatie zou naar verluidt een paar uur voor het ongeval al met trots aangekondigd hebben dat er 1,4 miljoen festivalgangers waren. "Dat kan ik niet bevestigen", zei waarnemend politiechef Detlef von Schmeling. De meeste bezoekers waren tussen 9 en 14 uur nog onderweg en "binnen dat tijdvenster werden er 105.000 personen geteld. Dat is het enige betrouwbare cijfer", zei hij op de persconferentie gistermiddag.

De rampzalige beelden lijken zo'n laag bezoekersaantal helemaal niet te staven. Bovendien waren er in Essen in 2007 tijdens de Love Parade 1,2 miljoen danceliefhebbers aanwezig, en in Dortmund in 2008 zelfs 1,6 miljoen.

Prof verdedigt veiligheidsplan
De Duisburgse professor Michael Schreckenberg verdedigde op de persconferentie het fel bekritiseerde veiligheidsplan, waar hij zelf aan meewerkte. De tunnel, waar de paniek ontstond, was volgens hem groot genoeg. Volgens Schreckenberg hadden enkele jongeren kort voor het ongeval een hek omvergeworpen en een niet beveiligde trap bestormd. Daar hadden de organisatoren, aldus de wetenschapper, geen rekening mee kunnen houden.



  http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/tunnel-Love-Parade.jpg?t=1280141519



Toch kon de tunnel de massale toeloop niet slikken en brak er paniek uit. Heel wat festivalgangers werden vertrappeld. Er vielen 342 gewonden en 19 doden.

De federale politie ontkent intussen dat alle gegevens in verband met de Love Parade op de computers zouden gewist zijn. "Alle documenten dienaangaande zijn nog beschikbaar en kunnen worden opgevraagd en ingekeken", zei een woordvoerder.

Nog 1.138 mensen zijn officieel als vermist opgegeven. De politie kon voorlopig de helft van de 2.367 gezochte personen lokaliseren. (br.hln)



26-07-2010 om 12:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolling Stones willen stoppen in 2012

Rolling Stones willen stoppen in 2012

Klik op de foto om 'Angie' te beluisteren





Na een muzikale carrière van maar liefst vijftig jaar, willen de Rolling Stones ermee ophouden in 2012. De band is van plan om met een afscheidstour de hele wereld rond te reizen.

Drummer Charlie Watts, de senior van de band, wordt binnenkort zeventig. Keith Richards en Mick Jagger zijn beiden 66 jaar, Ronnie Wood is ook al 63. "De heren beseffen dat ze een dagje ouder worden", vertelt een bron aan de Britse krant The Sun. "Ze willen stoppen op hun hoogtepunt."

De Rolling Stones willen op een grootse manier afscheid nemen van de fans met een laatste wereldtournee. Het is niet geweten of ze dan in België zullen optreden.

De band heeft meer dan 200 miljoen platen verkocht. Grote hits zijn Satisfaction, Paint it Black en Brown Sugar. Ze stonden  onlangs voor het eerst sinds lange tijd weer in de hitlijsten met een heruitgave een van hun beste albums: Exile on Main Street.



26-07-2010 om 11:50 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bon Jovi niet opgezet met publicatie blootfoto's

Bon Jovi niet opgezet met publicatie blootfoto's






Jon Bon Jovi wilde liever niet dat de wereld de reeks foto's uit de jaren tachtig zou zien waarop hij met halfnaakte vrouwen te zien is. Ze verschijnen echter binnenkort in het boek 'Sex, Drugs and Bon Jovi'. De beelden van de band, op een bed met een handvol topless vrouwen, werden in 1985 genomen. Jon Bon vond ze echter te gewaagd en liet ze veilig opbergen.

 Maar de toenmalige tourmanager van Bon Jovi, die het boek schreef, vond dat ze moesten getoond worden. (br.hln)


26-07-2010 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonnen gesloten kloosterorde tekenen platencontract

Nonnen gesloten kloosterorde tekenen platencontract


http://img571.imageshack.us/img571/2066/nonnenm.jpg
De ondertekening van het contract gebeurde achter de tralies van het klooster.


Nonnen van een gesloten kloosterorde nabij Avignon hebben een platencontract getekend met Decca Records. De platenfirma schuimde kloosters over de hele wereld af op zoek naar de mooiste Gregoriaanse gezangen en kwam uit bij de Benedictinessen van de Abbaye de Notre-Dame de l'Annonciation.

De Benedictinessen leiden een contemplatief en teruggetrokken bestaan achter de Zuid-Franse kloostermuren. "We hebben er niet zelf om gevraagd, men heeft ons gevonden", zo reageerde moeder-overste op de site van de Britse omroep BBC.
 
Contract door tralies getekend
De strenge kloosterregels zorgden ervoor dat platenbaas Dickon Stainer de nonnen niet eens persoonlijk kon feliciteren. "Ik moest het contract door het traliewerk steken. Ze tekenden het en gaven het terug", getuigde hij. Dat belooft voor de opnames van de plaat, die "Voice: Chant From Avignon" zal heten en in november wordt uitgebracht.
 
Gebed tot Sint-Jozef
Moeder-overste was bij aanvang een beetje beducht voor de interesse van de platenfirma. "Eerst vreesden we dat het ons kloosterleven zou schaden, dus hebben we tot Sint-Jozef gebeden. Onze gebeden werden beantwoord en we dachten dat dit album een goede zaak zou kunnen zijn indien het de mensen raakt en hen helpt vrede te vinden".
 
In spoor van Oostenrijkse monniken
Decca heeft naast het verspreiden van mooie muziek allicht ook meer aardse motieven. De platenfirma die ooit The Beatles afwees, droomt van een herhaling van het succes van de Oostenrijkse monniken van Stift Heiligenkreuz die in 2008 meer dan één miljoen exemplaren van hun plaat verkochten. Decca behoort tot het Universal-imperium, dat onder meer Lady Gaga en U2 in de portefeuille heeft.



25-07-2010 om 21:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivenpoep dwarsboomt show van Kings of Leon in St. Louis


Duivenpoep dwarsboomt show van Kings of Leon in St. Louis

Klik op de foto om 'use somebody' te beluisteren



Kings of Leon, vorig jaar in Werchter.


Geen haperende instrumenten of ongelukkige valpartijen, maar een eindeloos bombardement van duivenpoep heeft dit weekeinde een vroegtijdig einde gemaakt aan een show van de Amerikaanse rockband Kings of Leon in St. Louis.

"Er was tijdens eerdere zomerconcerten hinder door een duivenplaag in de nok van het amfitheater, maar we doen alles om het probleem aan te pakken", zo hadden de organisatoren de band verwittigd voor aanvang.
 
De Kings lieten zich niet afschrikken, maar de duiven bleken kranige pretbedervers te zijn. De band zag de 'bui' al hangen toen de supporting acts The Postelles en The Stills bedolven onder de poep het podium verlieten.
 
Volle laag voor bassist
Ook de Kings werden meteen bestookt. Vooral bassist Jared Followill kreeg de volle laag. Die probeerde zich moedig op zijn baspartijen te focussen terwijl een roadie met een zakdoek zijn gezicht schoonveegde.
 
Drek naast de mond
Voor de welriekende bassist was de maat echter vol toen er tijdens de derde song duivendrek net naast zijn mond belandde. "De setlist telde twintig nummers. Tegen het einde had ik van kop tot teen bedekt geweest", mopperde hij in Amerikaanse media.
 
Niet omhoog kijken
Followill had geen idee hoeveel duiven er in de nok rondhingen. "Omhoog kijken is wel het laatste wat je wil doen. Maar als dat slechts een paar duiven waren, hadden ze wel een heel copieuze maaltijd gehad".
 
Hygiënisch onverantwoord
Drummer Nathan twitterde na afloop een verontschuldiging naar de fans en beloofde de tickets terug te betalen. "Het was hygiënisch niet verantwoord om voort te doen. Geef niet de schuld aan Jared, maar aan de organisatoren".



25-07-2010 om 18:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpjes opgedoken van 'tunnel des doods'

Filmpjes opgedoken van 'tunnel des doods'

Klik op de foto om zo'n filmpje te bekijken






Na het drama in Duisburg zijn er op YouTube diverse filmpjes online gekomen, die laten zien hoe extreem druk het was in de buurt van de bewuste tunnel.


Terwijl het parket een onderzoek heeft geopend naar wat er misliep bij de ramp op de Love Parade in Duisburg waarbij minstens 19 doden en honderden gewonden vielen, rijst de vraag naar de verantwoordelijkheden voor deze tragedie. Heel wat festivalgangers wijzen met een beschuldigende vinger naar de organisatoren die veel te veel volk hadden toegelaten. Anderen vinden dan weer dat de politie de ramp niet goed heeft aangepakt. Een steward getuigt alvast dat ze de poorten niet mochten openen om de druk op de menigte te verlagen. Bovendien werd er op internetfora al weken op voorhand gewaarschuwd voor grote problemen door een te grote massa op een te klein terrein in Duisburg.


Volgens de politie brak er paniek uit, toen een aantal bezoekers probeerde over een versperde, smalle noodtrap bij het terrein te komen. Anderen klommen op een soort luidsprekerplatform. Sommige klauteraars vielen acht tot tien meter naar beneden en kwamen bovenop de mensenmassa terecht en toen ontstond een nooit geziene chaos door massale paniek.

Zes op zeven mensen op hoop
Omdat er op hetzelfde moment heel wat mensen in tegenovergestelde richtingen door de beruchte 'tunnel des doods' wilden drummen, liep het helemaal mis. Een pak festivalgangers werd vertrappeld. "Op sommige plaatsen lagen zes tot zeven mensen op elkaar na de tragedie", zegt een steward op Bild.de. "Toen de druk op de massa te groot werd en er nog tijd was om in te grijpen, wilden we de poorten al openen, maar we mochten niet."

Crimineel
De grootste kritiek is het feit dat het terrein, een gewezen station voor goederentreinen, hoogstens een half miljoen mensen kon herbergen, terwijl er bijna drie keer zoveel binnenkwamen. Op internetfora voelden insiders vorige week al nattigheid. "Wie Duisburg kent, weet dat het daar een totale chaos zal worden", klonk het daar. Of nog: "Wat ze daar uitsteken, is ronduit crimineel. Wat als er bij de chaos ook nog paniek ontstaat? Waarheen zal die mensenmassa moeten vluchten bij paniek?"

Amper ruimte
Een andere schreef op het forum 'Der Westen' een heel concrete voorspelling. "230.000 m² voor laat ons zeggen 460.000 mensen, dat betekent een halve m² per persoon. En dan heb ik het nog niet over de podia. Als daar paniek uitbreekt, dan vallen er zeker doden en niet een paar." En er kwamen niet 460.000 mensen, maar ruim 1,4 miljoen af op het evenement.

Val
Een andere wees meteen op het gevaar van de tunnel. "Zie ik dat goed dat die organisatoren een miljoen mensen door die tunnel willen sturen? Volgens mij is dat een levensgevaarlijke en regelrechte val. Dat kan nooit goed aflopen. Ik voorspel doden als de massa na het laatste optreden het terrein willen verlaten." (br.hln)



25-07-2010 om 17:43 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Love Parade wordt afgevoerd na drama in Duisburg

Love Parade wordt afgevoerd na drama in Duisburg


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Love-Parade-1.jpg?t=1280061573


De Love Parade zal nooit meer georganiseerd worden, zo heeft een van de organisatoren van het evenement verklaard. Een dag eerder vielen negentien doden toen er paniek ontstond in de massa tijdens dat festival in Duisburg.

"Woorden schieten te kort om de schok die ik voel te beschrijven", zei organisator Rainer Schaller tijdens een persconferentie in Duisburg. Schaller zei dat alles in het werk gesteld zal worden om de exacte oorzaak achter de tragedie van zaterdag te achterhalen.

Vertrappeld
Bij het zware incident raakten mensen vertrappeld in een tunnel, die de enige toegang gaf tot het elektromuziekfestival. Er vielen behalve negentien doden, ook zeker 342 gewonden. De doden waren tussen twintig en veertig jaar oud en volgens de politie zijn er vier buitenlanders onder de doden. Ze hadden de Nederlandse, Australische, Italiaanse en Chinese nationaliteit. Nog niet alle slachtoffers werden geïdentificeerd.

Miljoen bezoekers
Meer dan een miljoen bezoekers waren aanwezig. Detlef von Schmeling, politiechef in Duisburg, kon het aantal van 1,4 miljoen bezoekers niet bevestigen. Volgens de crisisteamleider, Wolfgang Rabe, kon het festivalterrein in principe zo'n 300.000 mensen aan. Op het moment van het incident was die maximumcapaciteit nog niet bereikt. Vanochtend heeft hij naar eigen zeggen het gerecht al de nodige documenten overgemaakt. Een vooronderzoek is van start gegaan.

Berlijn
Na het drama ging het festival gewoon door. Uit angst voor nieuwe incidenten vonden de organisatoren het verstandiger om het evenement niet plots te staken. De uitvinder van de Love Parade, Dr. Motte, liet in de Duitse media zijn ongenoegen over de organisatie blijken. Sinds een paar jaar organiseert hij het evenement niet meer. Vroeger was Berlijn de thuisbasis van de Love Parade. Dit jaar mocht Duisburg de organisatie voor het eerst op zich nemen.





25-07-2010 om 14:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Jarreau is uit intensieve en wil donderdag al optreden

Al Jarreau is uit intensieve en wil donderdag al optreden

Klik op de foto om 'Teach me tonight' te beluisteren






De gezondheidstoestand van de Amerikaanse jazz zanger Al Jarreau is verbeterd. Hij is stabiel maar erg moe, meldt Le Parisien op basis van informatie van het ziekenhuis van Gap in de Franse Alpen. De 70-jarige zanger werd daar donderdag opgenomen met ademhalingsproblemen.

Jarreau werd behandeld op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis. Vrijdagmiddag was hij weer bij bewustzijn en was zijn toestand niet meer kritiek.

Jarreau zou optreden op een festival in Barcelonnette, niet ver van Gap. Zijn beide concerten in Duitsland voor zondag en maandag zijn afgezegd. Volgens radiostation France Infor speelt Jarreau echter al met de gedachte om aanstaande donderdag weer op het podium te staan.



25-07-2010 om 14:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel bezoekers merkten niets van ramp Love Parade

Veel bezoekers merkten niets van ramp Love Parade


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Love-Parade.jpg?t=1280054082


In Duisburg hebben veel bezoekers van de Love Parade niets gemerkt van de ramp waarbij tientallen mensen werden verpletterd. De Nederlander Werner was een van de 'ravers' die pas later doorkreeg dat er een ramp had plaatsgevonden. "Ik weet nu wel wat er aan de hand is," zei hij rond half tien vanavond aan De Telegraaf. "Maar ik heb er verder niks van gezien en ook niets van gemerkt."


De Nederlander was nog in Duisburg en verwachtte niet snel uit de stad te kunnen vertrekken. Er was volgens hem geen sprake van een paniekerige situatie, in tegenstelling tot op het moment van de ramp zelf. "Wij stonden er middenin. Steeds meer mensen probeerden nog het terrein op te komen", zegt de 21-jarige Fabio aan het Duitse persagentschap DPA. Hij kwam vast te zitten bij de ingang van het festivalterrein, dat was afgesloten omdat het al overvol was. "Wij zijn daarna door de tunnel teruggekeerd. Mijn vriendin en ik konden nog maar amper ademhalen en hebben onze ellebogen gebruikt om nog weg te komen."


"De mensen stonden voor me als een muur," zegt de 18-jarige Marius. "Er was geen mogelijkheid om te vluchten, ik was bang dat ik zou doodgaan." Sommige feestgangers zagen mensen in het gedrang op de grond liggen en beseften pas later dat die op dat moment misschien al dood waren. "Iedereen werd samengeperst. Ik hoorde alleen nog maar gegil, overal lagen mensen," vertelt de 34-jarige Daniel. "We zaten echt tegen elkaar op te lopen," getuigen enkele Vlamingen uit Limburg op de VRT-radio.



25-07-2010 om 13:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodental Love Parade loopt op tot 19 en ruim 300 gewonden

Dodental Love Parade loopt op tot 19 en ruim 300 gewonden


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Love-Parade-in-Duisburg.jpg?t=1279989476


 
Het aantal dodelijke slachtoffers van de massapaniek die gisterennamiddag is uitgebroken tijdens de Love Parade in Duisburg is ondertussen opgelopen tot 19. Ze werden verpletterd toen er paniek uitbrak in een tunnel die leidde naar het festival. De hulpdiensten konden nog tien andere slachtoffers reanimeren. Onder de dodelijke slachtoffers zou zich ook een Nederlander bevinden.

 
 
http://img530.imageshack.us/img530/7960/loveparadeinduisburg.jpg



Er is ook al sprake van meer dan 300 gewonden, zegt de politie. Dat aantal is sinds gisterenavond al flink opgelopen van 80 tot 342. Hoe erg de betrokken personen eraan toe zijn, is niet duidelijk. De nationaliteit van de dodelijke slachtoffers is nog niet gekend. Zeventien mensen stierven ter plaatse. Bezorgde familieleden kunnen terecht op het nummer 0049-203/94000.

Tunnel
De paniek ontstond toen toestromende bezoekers kwamen vast te zitten in dezelfde tunnel als mensen die het evenement wilden verlaten. Blijkbaar had de politie bezoekers terug naar buiten gestuurd toen het plein te vol geraakte. Getuigen hadden het over enkele duizenden mensen die vast raakten "in een ware heksenketel". Aanwezigen zeggen dat zij de politie op voorhand hadden verwittigd, maar dat hun waarschuwingen in de wind werden geslagen. "Geprogrammeerde chaos", noemde een aanwezige het gebrek aan organisatie.

Niet stilgelegd
Het festival werd niet stilgelegd omdat de organisatoren vreesden voor nieuwe paniek bij een massa-evacuatie. Wel werd het nabijgelegen treinstation tijdelijk afgesloten, omdat mensen in paniek tot op de sporen waren gevlucht. Ook de autostrade werd afgesloten omdat mensen daarop liepen. De meeste aanwezigen waren aanvankelijk niet op de hoogte van het drama. Degenen die nog op toegang stonden te wachten, zijn met luidsprekers opgeroepen naar huis te gaan. "Op het einde zeiden de organisatoren nog: 'We bedanken jullie voor deze mooie dag'", aldus een ooggetuige.

Bezoekers
De Love Parade is een van Europa's grootste elektronische muziekevenementen. Het event kent zijn oorsprong in Berlijn en kende daarna navolging in andere grote steden over de hele wereld. Er komen vaak tienduizenden deelnemers op af. In Duisburg waren honderdduizenden bezoekers, volgens de organisatie zelfs 1,4 miljoen, een mensenzee waarop de organisatie niet was voorbereid.

Onderzoek
De politie van Duisburg is begonnen met het zoeken naar de juiste oorzaak achter de massapaniek. Over mogelijk betrokken Belgen is er nog geen nieuws. Onder de doden is een 22-jarige Nederlander. Ook een Australiër zou het leven gelaten hebben in de paniek.


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Dodental-Love-Parade.jpg?t=1280053539


"In deze moeilijke uren gaan mijn gedachten uit naar de naasten van de slachtoffers", reageerde Duits bondskanselier Angela Merkel. "De jonge mensen kwamen om te feesten en in plaats daarvan vielen er doden en gewonden. Ik ben geschokt en bedroefd." De Love Parade, een van de 's werelds grootste elekromuziekevenementen, werd in 1989 in Berlijn opgestart. (br.hln)



25-07-2010 om 12:26 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vienna Art Orchestra gooit de handdoek in de ring

Vienna Art Orchestra gooit de handdoek in de ring


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Vienna-Art-Orchestra.jpg?t=1279982088


Het gerenommeerde Vienna Art Orchestra, een van de weinige jazz-bigbands in Europa, gooit de handdoek in de ring omwille van onderfinanciering. Dat kondigde orkestleider Mathias Rüegg zaterdag aan in de Oostenrijkse krant Der Standard.
 
Volgens Ruëgg werd de bigband een pak minder gevraagd door de Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse concertpromotoren. Bovendien verloor de jazzgroep een belangrijke sponsor. Ook speelde de economische crisis in landen als Spanje, Italië en Frankrijk een rol in de beslissing.
 
Vienna Art Orchestra kende al verschillende jaren financiële problemen. De bigband speelde 33 jaar lang jazz en bracht tientallen platen uit. Een optreden in het Oostenrijkse Viktring (Klagenfurt) op 9 juli was het laatste wapenfeit van het orkest, zo leert de website.
 
Ruëgg betreurt "dat het orkest op een piek moet stoppen" en spreekt van "33 jaren op het hoogste niveau".



24-07-2010 om 17:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Penelope Cruz zwanger?

Is Penelope Cruz zwanger?


http://img530.imageshack.us/img530/2276/penelopecruzh.jpg


De Spaanse actrice Penelope Cruz is volgens de Madrileense krant El Mundo vier maanden zwanger. De 36-jarige Oscarwinnares verwacht een kind van haar kersverse echtgenoot, de Spaanse acteur Javier Bardem. De actrice zou meer op haar gezondheid letten en is gestopt met roken.

Het is wel niet de eerste keer dat er geruchten zijn dat de actrice in verwachting is. Voor Cruz zou het haar eerste kindje zijn.

Momenteel werkt ze aan de opnames van het vierde deel van Pirates of the Caribbean. Daarin speelt ze een oude geliefde van Jack Sparrow, de piraat vertolkt door Johnny Depp. El Mundo meent zaterdag te weten dat de actrice voor actiescènes vermoedelijk een stand-in ingeschakeld heeft omwille van haar zwangerschap.

Begin juli trouwen Cruz en Bardem in het geheim voor beperkte kring op de Bahamas. Het feest duurde een week. De trouw vond plaats op een eiland dat eigendom is van goochelaar David Copperfield. Cruz en Bardem wonnen elk al een Oscar voor beste bijrol. Cruz voor haar rol in 'Vicky Christina Barcelona' en Bardem voor 'No Country for Old Men'.



24-07-2010 om 16:23 geschreven door artist lover


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!