Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalig Atomic Kitten-zangeres wint rechtszaak tegen krant

Voormalig Atomic Kitten-zangeres wint rechtszaak tegen krant

Om Whole Again te bekijken druk op de foto.

.
Voormalig Atomic Kitten-zangeres Kerry Katona heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Britse krant Sunday Mirror. In juni publiceerde de krant een artikel waarin stond dat haar moeder een boek zou uitbrengen waarin ze haar dochter van prostitutie beticht.

Excuses en schadevergoeding
De rechtbank concludeerde dat deze berichtgeving niet klopt. De advocaat van de Sunday Mirror heeft inmiddels ook laten weten dat het artikel niet op waarheid berust. De krant is veroordeeld tot het betalen van een onbekende schadevergoeding aan de zangeres. Ook moet de Sunday Mirror de proceskosten van Katona betalen en publiekelijk excuses aanbieden.

Verdrietig en gegeneerd
Volgens de advocaat van de 27-jarige zangeres heeft zijn cliënte enorm onder het gerucht geleden. "Katona is heel erg verdrietig en gegeneerd door het artikel. Ze was vooral bedroefd dat het gerucht zogenaamd van haar moeder afkomstig zou zijn."

29-07-2008 om 11:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse televisiekok Gordon Ramsey bijna verdronken

Britse televisiekok Gordon Ramsey bijna verdronken

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/gordon-ramsay.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
De bekende televisiekok Gordon Ramsay is was bijna verdronken, dat meldt de Britse krant The Sun. Tijdens de opnames van zijn televisieprogramma in IJsland gleed de 41-jarige Brit van een klif en kwam in het ijskoude water terecht. "Ik dacht dat het gedaan was", aldus Ramsay.

"Toen ik in het water terechtkwam, dacht ik alleen maar: 'fuck, dit gaat fout'", gaat hij verder. "Ik kan heel goed zwemmen, maar droeg op het moment van het ongeval zware bergschoenen. Ik slaagde er maar niet in om boven te komen."

"Ik raakte in paniek, maar slaagde er uiteindelijk toch in mijn schoenen uit te spelen. Toen ik boven kwam, voelde mijn hoofd helemaal gevoelloos." De filmploeg slaagde er in in om Ramsey aan wal te krijgen en brachten hem naar zijn hotel. "Het enige waar ik nog kon aan denken, toen ik onder water zat, waren mijn kinderen", besluit de kok.

29-07-2008 om 11:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse opgenomen op spoedafdeling

Amy Winehouse opgenomen op spoedafdeling

Om Back To Black te bekijken druk op de foto.

.
De Britse zangeres en enfant terrible Amy Winehouse is gisterenavond opgenomen op de spoedafdeling van een Londens hospitaal. Een ambulance werd om 20.40 uur Britse tijd opgeroepen naar een adres in de wijk NW1. Het bericht wordt bevestigd door Chris Goodman, een woordvoerder van Winehouse.

"Amy Winehouse werd onwel na de inname van geneesmiddelen en is naar het ziekenhuis overgebracht", zegt Goodman. "Dokters houden haar nu in observatie. Mogelijk mag ze morgen al het ziekenhuis verlaten."

De 24-jarige Winehouse kampt al een hele tijd met een zware drugs- en alcoholverslaving. Vorige maand werd ze al eens in allerijl in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze thuis was flauwgevallen. Haar vader deelde nadien mee dat ze een longemfyseem had opgelopen.

29-07-2008 om 10:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luther Vandross
Luther Vandross
Om A House Is Not A Home te bekijken druk op de foto.


.
Luther Vandross (New York, 20 april 1951 - Edison (New Jersey), 1 juli 2005) was een Amerikaanse R&B en soul zanger. Gedurende zijn carrière verkocht hij meer dan 25 miljoen albums en won acht Grammy Awards

Luther Vandross werd geboren in New York. Hij begon zijn carrière in de jaren '70 als achtergrondzanger van onder meer David Bowie, Roberta Flack, Carly Simon, Donna Summer, Bette Midler en Barbra Streisand. Hij nam in het midden van diezelfde jaren '70 twee lp's op met de band Luther, waar ook het origineel van "A brand new Day" uit The Wiz-musical op staat. In het begin van de jaren '80 was hij te horen op de eerste elpee van de groep Change ("Searching" en "Glow of love"). Zijn eerste grote hit kwam van zijn eerste soloalbum, en heette "Never too much". Hij kreeg acht Grammy's. Zijn grootste hit in Nederland en Vlaanderen was Endless Love, een duet met Mariah Carey.

Luther Vandross leed aan diabetes. Op 16 april 2003 kreeg hij een hersenbloeding, waarvan hij nooit meer volledig herstelde. Uiteindelijk overleed hij op amper 54-jarige leeftijd in een ziekenhuis.


29-07-2008 om 10:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
28-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn schatje
Mijn Schatje

De afbeelding “http://img265.imageshack.us/img265/2266/charlizetheron068lx7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
zo blij
wakker te worden
met jou naast mij
onze lichamen tegen elkaar
je zachte huid strelend
je adem voel ik gaan
als kriebels over mijn schouder
ik kruip nog meer tegen je aan
vriendin van mij
zo worden we samen ouder

28-07-2008 om 22:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanilla Sky
Vanilla Sky
Om Umbrella te bekijken druk op de foto

.

28-07-2008 om 18:43 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Beckham dol op Dita Von Teese

David Beckham dol op Dita Von Teese

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/dita-von-teese.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
David Beckham is dol op de burlesque danseres Dita Von Teese. Een bron vertelt: "Hij vindt haar aangebrande dansjes geweldig en denkt dat ze erg getalenteerd is." Von Teese kan de aandacht van de beroemde ster moeiteloos appreciëren: ze was vereerd met zijn sms.


Maar verder speelt er niets tussen de twee, zegt dezelfde bron. "Ze is eerder een vriendin van Victoria. David heeft haar pas één keer ontmoet." Jaja...

28-07-2008 om 12:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson weigerde rol van Scully in 'The X Files'

Pamela Anderson weigerde rol van Scully in 'The X Files'

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/pamela-anderson-1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Pamela Anderson kreeg de rol van Scully in de tv-serie 'The X Files' aangeboden, maar weigerde. Dat onthult Gillian Anderson, die de rol van FBI-onderzoekster uiteindelijk kreeg.

"De studiobazen kenden Pamela. Ze zochten ook iemand die groter en voluptueuzer was dan ik. Ze konden zich niet voorstellen dat David (Duchovny, die agent Mulder speelt in de reeks) voor een succesvolle reeks zouden kunnen zorgen. In het begin had niemand vertrouwen in mij. Ik had nog geen reputatie in tv-series opgebouwd en bij Fox dachten ze aanvankelijk dat ik de job niet zou aankunnen", aldus Gillian Anderson.

Inmiddels beseft Gillian Anderson dat ze, na de tv-reeks en twee films, voor altijd zal geassocieerd worden met het personage van Scully. "Mensen hebben het moeilijk om me als iemand anders dan Scully te zien. Zelfs al hebben ze me met een Iers accent bezig gezien in 'The Mighty Celt' of in 'Bleak House' op de BBC, voor de meeste mensen is het moeilijk om me in een andere rol te aanvaarden".

28-07-2008 om 12:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keira Knightley: "Blijf van mijn borsten"


Keira Knightley: "Blijf van mijn borsten"

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/keira-knightlley.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Keira Knightley heeft filmbazen verboden haar decolleté op te blazen voor de posters voor de film 'The Duchess' waarin ze een hoofdrol speelt. Knightley is trots op haar bescheiden boezem en wil niet dat haar borsten groter worden voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn.

"Ze heeft er op aangedrongen dat haar figuur niet aangepast wordt. Ze is trots op haar lichaam en ziet geen reden om het anders voor te stellen dan het is", aldus een bron in de Britse pers. "Maar in de hele film ziet ze eruit alsof ze geen borsten heeft", voegt die er aan toe.

Knightley wilde niet dat haar hetzelfde zou overkomen als in 2004. Toen werden de publiciteitsfoto's voor de film 'King Arthur' digitaal bijgewerkt, vooral de zone van haar melkklieren. Dat is immers een pijnpunt voor Keira. Toen verzuchtte ze immers: "Die dingen zijn zeker niet van mij. Ik zou dolgraag borsten hebben, maar ik zal er nooit krijgen. Ik ben wie ik ben, en daar horen blijkbaar geen borsten bij".

28-07-2008 om 12:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naomi Campbell open en bloot op restaurant

Naomi Campbell open en bloot op restaurant

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/naomi-campbell.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Naomi Campbell had heel wat bekijks toen ze in Saint Tropez met haar miljardairsvriendje Vladislav Doroning op restaurant ging eten. Het 38-jarige topmodel droeg een zwarte doorkijkjurk zonder BH. An sich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat het jurkje wel bijzonder weinig om het lijf had...

28-07-2008 om 12:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandrine
Sandrine
Om The Story Of Us te bekijken druk op de foto

.
Sandrine Van Handenhoven (3 juli 1984) is een Belgische zangeres.

Van Handenhoven nam in 2004 deel aan het Belgische televisieprogramma de talentenjachtshow Idool. Ze werd door velen beschouwd als de winnares maar uiteindelijk werd ze derde. Aanvankelijk zou platenfirma Sony-BMG maar één contract uitreiken, aan de winnaar maar besloot Van Handenhoven ook een contract aan te bieden.

In juli 2005 kwam haar eerste single uit, Goosebumps. De single, geschreven door de Britse zangeres Beverly Knight, behaalde de tiende plaats in de Belgische hitlijst. Hierna kreeg zij een een TMF-award en een Zamu-award. Haar single uit 2007 "Story of Us" was de soundtrack van de film "Windkracht 10- Koksijde Rescue". In het najaar van 2007 verscheen haar eerste CD, "That's Me". In 2007 vormde Van Handenhoven een eigen band, met muzikanten als Patrick Dorcean (Zap Mama), Nina Babet (Ozark Henry), Daniel Romeo (Axelle Red) en Hans Francken (Clouseau).

Van Handenhoven nam in 2007 deel aan het tweede seizoen van de televisiedanswedstrijd Sterren op de Dansvloer op VTM waarin zij als eerste werd weggestemd. In februari en maart 2008 nam Van Handenhoven deel aan de Vlaamse voorrondes van Eurosong. Ze won de vierde voorronde en werd uiteindelijk tweede in de finale met het funky soul liedje nummer I Feel The Same Way. Vanaf mei 2008 zal Sandrine ook te zien zijn als omroepster bij één. Van Handenhoven is de zus van de voetballer Gunter Van Handenhoven.

28-07-2008 om 10:06 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren Blikken
Verloren Blikken

De afbeelding “http://img99.imageshack.us/img99/9383/verlorenblikkenqf5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

27-07-2008 om 23:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mary J Blige
Mary J Blige
Om Family Affair te bekijken druk op de foto


.

Mary Jane Blige (artiestennaam Mary J. Blige) (New York, 11 januari 1971) is een Amerikaanse soulzangeres. In 1992 brak zij door met het nummer You Remind Me van haar debuutalbum What's the 411?. Grote hits waren As, met George Michael (1999), Family Affair (2001) en No More Drama (2001). In 2003 is Mary getrouwd met Kendu Isaacs.

Ze wordt ook wel de "Queen of Hip-Hop Soul" genoemd.


27-07-2008 om 12:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Rolling Stones
The Rolling Stones
Om Satisfaction te beluisteren druk op onderstaande foto.

.

De Rolling Stones (beter bekend als The Rolling Stones en vaak afgekort met de Stones) is een Engelse Rock & Rollband die actief is sinds 1962. Zij spelen, naast Rock & Roll, ook rock, blues, country, hardrock, reggae en punk.

Sinds de Rolling Stones in 1962 werden opgericht hebben zij vele grote hits gehad, als Angie, Paint It, Black en (I can't get no) Satisfaction. Zij hebben meer dan 25 studio albums uitgebracht, waarvan de bekendste Tattoo You, Goats Head Soup, Some Girls en Let It Bleed zijn. Hun laatste album was Shine A Light (2008).

The Rolling Stones bestaan tegenwoordig uit Mick Jagger (zang), Keith Richards (gitaar), Ron Wood (gitaar) en Charlie Watts (drums). De bekendste ex-leden zijn Brian Jones, Mick Taylor, Bill Wyman en Ian Stewart.

Michael Philip Jagger, beter bekend als Mick Jagger, had al bij Keith Richards op de kleuterschool gezeten, toen ze elkaar eind jaren '50 weer tegenkwamen op een treinperron in Dartford, Kent. Mick en Keith werden goede vrienden en begonnen een bandje - Little Boy Blue and the Blue Boys - samen met Dick Taylor, die er al snel uitstapte, en Brian Jones. Ze hadden eerst geen platencontract, maar kregen dat wel toen Dick Taylor werd vervangen door Charlie Watts, een jazzdrummer. Als bassist kozen de mannen Bill Wyman. Ze traden eerst op in de club van Alexis Corner. De band ging een beetje rondtoeren in clubs en steden, en in 1963 kwam hun eerste single uit: Come on, een cover van Chuck Berry. Ook kreeg de band een manager: Andrew Oldham. De band tekende een contract bij Decca Records. In die jaren was na Mick Jagger, Brian Jones eigenlijk het muzikale talent, niet Keith Richards.

n 1964 werd de single Not Fade Away uitgebracht, die een vrij grote hit werd. Daarna volgde hun debuut album, in hetzelfde jaar: The Rolling Stones. Ook openden The Rolling Stones in dat jaar de eerste uitzending van Top of the Pops, met de single I wanna Be Your Man. Vervolgens werd het album 12 X 5 uitgebracht, met de hits Time is on my Side, It's all over now en Chuck Berry's Around & Around. De opvolger van 12 X 5 was The Rolling Stones, Now!. Een succesvol album met de hitsingle Heart of Stone.

In 1965 kwam het nieuwe album Out of our Heads uit. Het album bevatte de superhit (I can't get no) Satisfaction. Dit is waarschijnlijk het bekendste nummer van de Stones. Keith Richards heeft het bekende riffje gedaan. Ook werd er in 1965 een tour door Europa gemaakt, waarbij de Rolling Stones voor het eerst in Nederland kwamen.

Het volgende album, December´s Children (and everybody´s) werd een klein succes. Het bevatte de hits Get of my Cloud en I'm Free. Ook hadden de Stones voor Marianne Faithfull (destijds Mick Jagger's vriendin) het nummer As Tears Go By geschreven, waar Faithfull een grote hit mee had. De Stones namen dat nummer op dit album ook zelf op.

Toen kwam in 1966 een album dat een van de Rolling Stones' meest succesvolle albums ooit zou worden uit: Aftermath. Het album bevatte de hits Under My Thumb, Lady Jane, Mother's Little Helper, Out Of Time (nog datzelfde jaar een nummer-1 hit van Chris Farlowe) en Stupid Girl. Under my Thumb is een van de Rolling Stones' grootste hits geweest.

Het nieuwe album Between The Buttons (1967) bevatte de hits Ruby Tuesday en Let's Spend the Night Together. Het werden grote hits die alle twee in de top 250 aller tijden staan.

De opvolger van Between the Buttons werd Their Satanic Majesties Request. Uit dit album zijn geen noemenswaardige hits voorgekomen, ook al is tegenwoordig het nummer 2000 Light Years from Home wel bekend. In die tijd raakten Keith Richards en Brian Jones ernstig aan de drugs verslaafd. Met Brian Jones ging het toen steeds slechter. Bovendien stal Richards Jones' vriendin, Anita Pallenberg.

Aan het nummer Sympathy for the devil werd heel erg lang gewerkt, en het kwam uit op de plaat Beggars Banquet. Het nummer is een van hun grootste hits. Ook stond hier nog de hit No Expectations op. Met Beggars Banquet sloegen de Stones een andere weg in. Wel ging het steeds slechter met Brian Jones, die op het album niet veel meer deed. Hij speelde op vrijwel geen enkel nummer nog gitaar.

Na de tour van Beggars Benquet werd Brian Jones door de andere Stones ontslagen. Hij zou een aantal weken daarna dood werden gevonden op de bodem van zijn zwembad. In 2006 werd over zijn dood en de weken daarvoor een film gemaakt: Stoned.

Eerst kwam Ry Cooder in de aanmerking als vervanger van Brian Jones, en hij speelde dan ook op een aantal nummers mee, zoals Sister Morphine en Memo From Turner (later uitgegeven als solosingle van Mick Jagger). Hij kon het echter niet vinden met Keith, en Keith weigerde nog langer bij de Rolling Stones te blijven als Ry Cooder meedeed. Dus werd hij, na nooit officieel lid geweest te zijn, uit de band gezet.

Als vervanger werd Mick Taylor aangetrokken, een gitarist met veel talent. Eerst speelden de Stones in concert in Hyde Park (Londen), dat gratis was. Toen werd Let It Bleed(1969) uitgebracht. Op dit album staan onder andere de hits You can´t always get what you want en Let it bleed. Met Mick Taylor erbij brak er voor de Stones een andere tijd aan: de muziek veranderde van Rock & Roll naar echte Rock en Pop.

Het tweede album met de nieuwe gitarist Mick Taylor was Sticky Fingers, uit 1971. Het werd een groot succes met als grote hit Brown Sugar. Andere hits waren Dead Flowers, Wild Horses en Bitch. Ondertussen kreeg Keith Richards een relatie met Brian Jones' ex-vriendin Anita Pallenberg.

Met Exile on Mainstreet 1972 werd weer een succesvol album uitgegeven. Het album bevatte de hits Tumbling Dice en Happy (gezongen door Keith Richards). Het album staat 7e in de top 500 albums aller tijden en er staan naast de hits ook klassiekers op als Rocks Off en Shine a Light. De officiële naam van het album is Exile On Mainst. Op het live album Stripped(1995) stonden vooral nummers van dit album.

De opvolger van Exile on Mainst. werd het album Goats Head Soup, die de grote hit Angie bevatte. Het nummer werd een van de grootste successen. Er wordt aangenomen dat het is geschreven voor een vriendin van Mick Jagger, die ook lange tijd een relatie had met David Bowie (een goede vriend van Jagger). Een andere kleine hit van het album was Star Star.

In 1980 kickte Richards definitief af van de drugs, en kon hij zich weer op de muziek gaan richten. Met Emotional Rescue werd een goed album uitgegeven. Het bevatte de hits She´s so Cold en Emotional Rescue. Ook begonnen de Stones nu echte videoclips te maken, in plaats van de gebruikelijke live-opnames.

In 1981 kwam het succesvolle Tattoo You uit. Het bevatte de hits Start Me Up en Waiting on a Friend. De opname voor de nummers Tops, Waiting on a Friend en Start Me Up waren gemaakt voor het Goats Head Soup album, maar werden toen niet goed genoeg gevonden. Hier begonnen de ruzies tussen Jagger en Richards, want Jagger had het album deze naam gegeven zonder Keith te informeren. Het zou eigenlijk gewoon Tattoo heten. In 1983 kwam Undercover uit, met de kleine hit Undercover of the Night

Met Darryl Jones werd een nieuw album opgenomen, genaamd Voodoo Lounge. Het werd een succes, met de hits Love is Strong en You got me Rocking. Ook de opvolger Bridges too Babylon(1997) werd een succes. Anybody seen my Baby werd eindelijk weer eens echt een grote hit. Ook Flip The Switch, Saint of Me en Out of Control waren succesvol.

In 2002 werd er een compilatiealbum uitgebracht genaamd 40 Licks. Het bevatte alle hits van de Stones, en er stonden ook nog een aantal nieuwe nummers op. Don't Stop werd een hit. Ook hierop volgde een tour, de LICKS TOUR 2002, een groot succes die de Stones onder andere door Nederland voerde
In 2006 werd er een nieuw studioalbum uitgebracht: A Bigger Bang. De bijbehorende tour was de langste (2005-2006-2007) en meest lucratieve tour van de Stones ooit. Ze reisden door Europa, Azië en de Verenigde Staten. In 2006 werd er ook nog een gratis concert op Copacabana Beach in Rio de Janeiro gegeven, waarbij naar schatting tussen de anderhalf en twee miljoen toeschouwers aanwezig waren.

Of de Stones nog albums zullen maken en of ze nog gaan touren is onbekend. Enkele geruchten spreken wel over een kleinere tour naar aanleiding van de lancering van de Shine a Light documentaire over de Stones van Martin Scorsese.

27-07-2008 om 11:00 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Shadows
The Shadows
Om Moonlight Shadows te bekijken druk op de foto.


.
The Shadows was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke line-up, bestaande uit een sologitaar, een slaggitaar, een basgitaar en drums. The Shadows was jarenlang de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard en het voorbeeld voor talloze gitaristen, waaronder Tony Iommi, Mark Knopfler, Pete Townshend, Frank Zappa en Brian May.

In 1958 trokken de zestien jaar oude Hank B. Marvin en Bruce Welch van Newcastle naar Londen om aan een muziekwedstrijd deel te nemen.

De manager van Cliff Richard ontdekte hen in de Two I's Coffee Bar, toen het mekka van de Londense muziekscène, en bood hen een contract aan om Cliff, die intussen met de hit Move it in Engeland bekendheid kreeg, te begeleiden. Later sloten Jet Harris (basgitarist) en Tony Meehan (drummer) zich bij hen aan. The Drifters was de naam waarmee deze line-up startte.

Ze brachten snel een single uit, met daarop twee vocale nummers: Feelin' Fine en Don't be a Fool with Love.

Toen de Amerikaanse groep The Drifters zich verzette tegen het gebruik van hun naam in de Verenigde Staten, veranderden zij die in The Shadows.

Toen Jerry Lordan hen een melodie aanbood kwam hun carrière pas echt van de grond. Apache stond in Engeland gedurende zes weken op de eerste plaats en werd een wereldhit, behalve in de Verenigde Staten, waar men de groep te saai vond maar een coverversie wel scoorde. Kon-Tiki, Wonderful Land, Dance On en Foot Tapper waren de vier volgende nummer één-hits in Engeland. Behalve de vier Shadows, moet ook zeker Norrie Paramor genoemd worden. Deze orkestleider/arrangeur wordt ook wel de vijfde Shadow genoemd. "Wonderful Land" is een klassiek voorbeeld van zijn invloed. Veel later trok de band Cliff Hall aan, die op synthesizer de orkestpartijen voor zijn rekening nam.

In september 1961 werd Tony Meehan aan de drums vervangen door Brian Bennett, terwijl The Shadows in niet geringe mate bijdroegen tot het succes van de film Summer Holiday. In april 1962 verliet Jet Harris de groep voor Brian Locking. Toen Locking in april 1963 voorrang gaf aan zijn religieuze werk voegde een zeer getalenteerde basgitarist zich bij de groep: John Rostill. Deze zou tot 1973 deel uitmaken van The Shadows.

Jet Harris en Tony Meehan zouden nog zo'n tien jaar als duo optreden en zelfs twee Britse Nummer-Eén hits in Shadows-stijl scoren. Op 27 november 2005 kwam Meehan op tragische wijze om het leven vanwege een val in huis. Tony Meehan is 62 jaar geworden en zal altijd herinnerd blijven als een Shadow van het eerste uur.

Rostill schreef enkele zeer succesvolle composities. Tragisch genoeg kon hij het succes ervan niet meer meemaken. Toen Bruce hem in zijn studio opzocht trof hij John daar dood aan als gevolg van elektrocutie. Alan Jones (en later Mark Griffiths) is zijn meest geziene vervanger aan de bas.

De jaren die volgden werden gekenmerkt door incidentele optredens als groep (1975: Eurovisiesongfestival met Let me be the one) en het vocale experiment Marvin, Welch & Farrar (1971). Door dit laatste experiment kwam men de Australische countryster Olivia Newton-John tegen, hetgeen jaren later leidde tot enkele songs voor Grease en het Xanadu-project. In 1979 werden de Shadows opnieuw erg populair dankzij hun cover van de John Williams-instrumental Cavatina, beter bekend als Theme from 'The deerhunter' , hun enige Nederlandse Nummer-Eén hit. Na hun Engelse hit Ghost riders in the sky (1980) werd het allengs stiller op het hitsingle front. Wel verscheen elk jaar een album, dat steeds zeer hoog in de hitlijsten terecht kwam. De groep bewerkte in die tijd bekende hits. Hank Marvin vertolkte die op zijn zo karakteristieke wijze. Alan Jones is op veel van die opnamen te horen op bas en voornoemde Ciff Hall op toetsen. Eind 1990/begin 1991 viel het doek definitief. Hank Marvin ging solo toeren en bracht solo-cd's uit. Bekend zijn zijn "tribute"albums, gewijd aan Cliff Richard, Buddy Holly, Lloyd/Webber en filmmuziek. Zijn CD The Guitar Player, waarop hij en akoestische Favino-gitaar bespeelt, stond in 2002 nog in de toptien in Engeland. Samen met zijn zoon Ben en Warren Bennett (de zoon van Brian) gaf hij in 2001 een concert in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Waarschijnlijk onder druk van de talloze fans en het naderend 45-jarig jubileum besloten de heren nog eenmaal als Shadows een "Final tour" te maken.

In 2004 gingen ze op tournee door het Verenigd Koninkrijk met een reeks van 37 concerten (The Final Tour) om op die manier een 45-jaar durende carrière af te sluiten. Door het grote succes krijgt de concertreeks een vervolg in 2005 met in totaal 27 optredens in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Hank Marvin woont sinds november 1986 in het Australische Perth en heeft daar een eigen studio, genaamd "Nivram Studios". 'Nivram' is 'Marvin' teruggespeld.


27-07-2008 om 10:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graig David
Graig David
Om Hot Stuff te beluisteren druk op de foto.



27-07-2008 om 10:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bos Liefde


Een bos Liefde

De afbeelding “http://img130.imageshack.us/img130/5338/go4islafisher003oq3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


27-07-2008 om 00:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond Van Het Groenewoud
Raymond Van Het Groenewoud
Om twee meisjes te bekijken druk op de foto.

.

Raymond van het Groenewoud (Schaarbeek, 14 februari 1950) is een Belgisch zanger. Hij is de zoon van Amsterdamse ouders.

Zelf noemt hij zichzelf ook tekstdichter, filosoof en clown. Zijn teksten zijn soms vrolijk, dan weer droevig, joviaal of filosofisch. Hij is zowel in België als in Nederland bekend van grote hits als Meisjes en Liefde voor muziek

De vader van Raymond van het Groenewoud vluchtte in 1947 naar Brussel om aan de dienstplicht en de politionele acties in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, te ontsnappen. Aanvankelijk woonde het gezin in de Hoogstraat, later verhuisde het naar Schaarbeek. Hij debuteerde in het begin van de jaren '70 als gitarist bij Johan Verminnen. In 1972 vormde hij de groep "Louisette" met Erik Van Neygen en Johnny Dierick. Later volgde een aantal soloalbums en albums met zijn begeleidingsgroep "De Centimeters".

In 1977 kwam zijn album Nooit meer drinken uit, met onder andere zijn eerste hit Meisjes, onder andere gevolgd door optredens op het podium van Torhout-Werchter in 1978 en 1979. In 1980 verhuisde hij naar Brugge en brak ook in Nederland door met een optreden op het Pinkpopfestival en de hit Je veux de l'amour.

Het grootste deel van zijn nummers werden in 1990 opnieuw opgenomen om een verzamel-cd uit te brengen. Als uitsmijter werd het gospelachtige Liefde voor muziek opgenomen. Dit nummer werd een nummer 1-hit in België en Nederland.

De afgelopen tien jaar was hij de vaste afsluiter op de Gentse Feesten.

Raymond van het Groenewoud werd in 2005 genomineerd voor de titel De Grootste Belg. Hij belandde op nummer 44 buiten de officiële nominatielijst.


26-07-2008 om 22:36 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alicia Keys
Alicia Keys
Om No One te bekijken druk op de foto

.
Alicia J. Augello-Cook (Manhattan, New York, 25 januari 1980) is een Amerikaanse R&B-liedjesschrijver, componist, recordproducent, pianist en actrice-zangeres.

Alicia is de dochter van een Italiaans-Ierse moeder, Terri Augello, en een Jamaicaanse vader, Craig Cook. Ze is in New York geboren en opgegroeid. Op haar zevende kwam ze voor het eerst in aanraking met een piano. Ze leerde klassieke muziek van Beethoven, Mozart en Chopin (haar favoriet). Zij schreef haar eerste lied Butterflyz toen ze veertien was. Dat nummer staat ook op haar debuutalbum Songs in A minor. Voor een groot deel was het haar moeder die haar ondersteunde bij het ontwikkelen van haar talenten.

Haar inspiratiebronnen waren onder anderen Stevie Wonder, met wie ze inmiddels al een aantal keren heeft opgetreden, Marvin Gaye, Nina Simone, Donny Hathaway, maar ook Notorious B.I.G., 2Pac, Jay-Z en Wu Tang Clan.

In 2001 brak ze wereldwijd door met haar debuutalbum Songs In A Minor, en de bijbehorende singles Fallin' en A Woman's Worth. Voor dit album kreeg ze een VMA, twee Billboard Awards, twee American Music Awards, twee NAACP Image Awards, drie Soul Train awards, twee World Music Awards, een ECCHO Award en het belangrijkste van allemaal: vijf Grammy Awards.

Haar doorbraak was voor een deel te danken aan een optreden dat ze gaf bij Oprah Winfrey, dit had haar platenbaas Clive Davis voor haar kunnen regelen.

In 2003 kwam haar tweede album The Diary of Alicia Keys uit. Op het album staan onder meer de nummers You Don't Know My Name (eerste single van het album), If I Ain't Got You en Diary. In 2005 zal er een nieuwe versie van het album uitkomen met onder meer de single My Boo, die in samenwerking met Usher is gemaakt.

In 2004 heeft ze haar gedichtenbundel uitgebracht, genoemd Tears For Water. Hierin zijn zowel gedichten als de teksten van eerder uitgebrachte liedjes te lezen.

Rond 2005 wilde zij meer gaan doen dan zingen alleen. Zo zal ze spelen in een door Halle Berry gecoproduceerde film spelen, over een begin 20e eeuw levende pianiste, getiteld 'Compositions in Black & White'.

In oktober 2005 is haar derde album uitgekomen, een live-album, opgenomen op 14 juli 2005 in New York. Het is "MTV Unplugged", een eenmalig vervolg op de successerie van MTV, waarbij artiesten hun liedjes 'stripped-down' presenteren. De eerste single Unbreakable deed het goed op radio en tv.

In november 2005 begon ze met de opnames van de speelfilm 'Smokin' Aces'. Hierin spelen onder andere Ben Affleck, Ryan Reynolds, Jeremy Piven en Andy García. Alicia Keys speelt een vrouwelijke huurmoordenaar. De film kwam uit in januari 2007.

In april 2007 verscheen de film The Nanny Diaries, gebaseerd op het populaire gelijknamige boek, waarin Alicia Keys naast Scarlett Johansson een rol speelde. Inmiddels zijn de opnames voor haar nieuwste album afgerond. Op 13 november ligt As I Am in de winkels. No One is de eerste single. Deze wordt opgevolgd door Like you'll never see me again. Het album bevat gastbijdragen van o.a. John Mayer (Lesson Learned) , Marsha Ambrosius en Linda Perry (Sure Looks Good To Me, The Thing About Love).


26-07-2008 om 10:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angie Stone
Angie Stone
Om Wish I Didn't You te bekijken druk op de foto

.

Angie Stone (geboren als Angela Laverne Brown in 1961 in Columbia, South Carolina) is een Grammy Award-genomineerde neo soul-zangeres. Ze is ook een songwriter en actrice.

Angie Stone is tegenwoordig een van de meest bekende artiesten van de neo soul, naast onder meer Macy Gray en Erykah Badu. Voor haar grote doorbraak heeft ze ook nog in een paar verschillende groepen gespeeld. Met The Sequence had ze een klein hitje met "Funk You Up". Hierna probeerde ze het opnieuw met de groep Vertical Hold, die een zomerhit had met het nummer "Seems Your Much To Busy". In 1999 kwam haar grote doorbraak met haar soloalbum "Black Diamond ".

Stone heeft o.a. samengewerkt met Prince, Lenny Kravitz, Mary J. Blige, Mantronix en D'Angelo. Ze heeft een aantal nummers voor D'Angelo geschreven en heeft een zoon, Michael, met hem gekregen. Later kregen zij samen ook nog een dochter, genaamd Imani.


26-07-2008 om 10:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!