Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

10-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondie
Blondie
Om Heart Of Glass te bekijken fruk op de foto.

.
Blondie is een Amerikaanse popband, die is voortgekomen uit de Newyorkse new-wavescene. De muziek van Blondie is waarschijnlijk te hitparadegevoelig om als voorbeeld van deze provocerende muziekstroming te gelden.

Blondie wordt in 1974 in New York opgericht, waar de groep zijn invloeden in de beroemde punkrockclub CBGBs opdoet. Andy Warhol bedenkt het uiterlijk van Debbie Harry, geblondeerd en slechts gekleed in een wit t-shirt en onderbroekje. Het eerste album, getiteld Blondie, speelt sterk in op het punk-ethos. De muziek doet denken aan meidengroepen uit de jaren zestig, een soort vrouwelijke versie van de Ramones. Blondie maakt zes albums tussen 1976 en 1982, waarvan Parallel lines door velen als het hoogtepunt wordt gezien.

Ze breken in 1978 door in Europa met het tweede album Plastic letters, met daarop het op de stijl van Buddy Holly geënte liedje Denis (oorspronkelijk van het jaren-zestigduo Randy and the Rainbows alias Vinni Careller en Mike Zero) dat in Nederland drie weken lang op de eerste plaats staat. "Denis" is geschreven door ene "Neil". Het succes wordt vervolgd met Presence dear. Op het derde album Parallel lines staan hun grootste hits Picture this en Hanging on the telephone en het disco-achtige Heart of glass. Daarop volgt het album Autoamerican met de reggaecover The tide is high (oorspronkelijk van The Paragons), dat de vierde plaats haalt in Nederland. Ook maakt Blondie het eerste blanke rapnummer dat een grote hit wordt, Rapture. Nu nog worden ze zeer gewaardeerd door hun zwarte collega's, en menig artiest heeft Rapture gecoverd.

De groep valt in de loop van de jaren tachtig uiteen, met bittere rechtszaken over royalty's als gevolg. Debbie Harry en haar levenspartner Chris Stein waren al die tijd de motor achter de band en de andere bandleden voelen zich door hen financieel benadeeld. Een ernstige ziekte zorgt ervoor dat Stein vanaf eind jaren tachtig helemaal niet meer muzikaal actief kan zijn, en Debbie geeft haar solocarrière op om twee jaar lang voor Stein te zorgen.

In 1998 maakt de groep evenwel een comeback met het album No Exit. Er wordt een wereldtournee ondernomen en men heeft een nummer 1-hit met het nummer Maria. Ze worden de eerste Amerikaanse band die in drie decennia nummer 1-hits scoort. In 1999 zijn ze de hoofdact op het Haagse Parkpop. Hier geven ze een zeer spetterend optreden.

In 2003 komt de opvolger van No exit uit, The Curse of Blondie. De single Good Boys haalt de 7de plaats in de Britse hitlijsten en wederom volgt in 2003 en 2004 een wereldtournee, waarbij ze ook drie uitverkochte concerten in Nederland geven.

In 2004 komen de dvd en cd Live by request uit.

Eind 2005 volgt wederom een wereldtournee en brengt de band in samenwerking met het management van The Doors een nieuwe single uit, genaamd Rapture Riders. Deze single is een mix van het alom bekende Rapture en Riders on the storm (The Doors). Ook verschijnt er een nieuwe Greatest Hits-album met dvd: Sight & Sound. Naast hun bekende hits zal dit album ook een nieuwe uitvoering van In the Flesh bevatten, een nieuwe mix van Good boys (Blow Up-remix), Rapture Riders (single-edit) en daarbij alle video's van X-offender tot Good boys. Het album wordt goud in Europa.

In 2006 krijgt Blondie een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. Aan het eind van 2006 Brengt Debbie Harry in samenwerking met Moby een nieuwe single uit: "New York, New York", dat twee wordt in The World dance Charts.

In 2007 volgt er een tour door Europa. Ook is er een nieuw soloalbum van Debbie Harry in de maak.

De kern van de band wordt gevormd door: Deborah Harry, zang, Chris Stein, gitaar, Clem Burke, drums en Jimmy Destri, toetsen. Nigel Harrison is de bassist die het langst heeft meegedraaid bij Blondie, maar Frank Infante heeft er ook een tijd gespeeld. Vandaag de dag spelen bij Blondie, naast Stein, Harry, Burke en Destri:

  • Leigh Foxx (bas) speelde ook eind jaren tachtig en begin jaren negentig mee in de achtergrondband van Deborah's solotours. Ook speelt hij op Deborah's soloalbums Def, Dumb & Blond en Debravation.
  • Paul Carbonara die al een aardig tijdje gitaar meespeelt in de band.
  • Kevin Patrick die sinds de Phasm 8-tour de keyboards voor zijn rekening neemt.

10-04-2008 om 01:30 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
09-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haat
Haat
De afbeelding “http://img90.imageshack.us/img90/4533/liv841024x768fp2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
gemoederen laaien op

de spiraal draait opwaarts

en plotseling sta je

aan de andere kant

van de cirkel

 

en daar is hij

die kreet

“ik haat je”

die zo vaak onnodig

wordt geslaakt

 

dan plotseling

mindert de druk

en langzaam

stopt het draaien

en komt je tot rust

 

door het laten

van een zucht

het hoge

niet gemeende woord

is er uit

 

en alles zoekt

weer zijn plaats

in de cirkel

waar liefde en haat

naast elkaar staan.

09-04-2008 om 20:11 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
08-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy James and The Vagebonds
Jimmy James and The Vagebonds
Om Now Is The Time te bekijken druk op de foto.

.

08-04-2008 om 12:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
07-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jo Lemaire
Jo Lemaire
Om Parfum De Réve te bekijken druk op de foto.

.
Jo Lemaire (Gembloers, 5 januari 1956) is een Waalse zangeres. Ze wordt beschouwd als één van de beste zangeressen uit België. In 1981 had ze een nationale en Europese hit met haar bekendste nummer: "Je suis venue te dire que je m' en vais."

Jo Lemaire werd in Gembloers (Gembloux) bij Namen geboren. Eind jaren '70 begon haar muzikale carrière. Met haar groep "Jo Lemaire + Flouze" nam ze in 1979 een gelijknamig album op. Na "Precious Time" (1980) volgde "Pigmy World" waarmee de groep echt doorbrak. Met haar cover van Serge Gainsbourg' "Je suis venue te dire que je m’en vais" scoorde ze zowel in België als de rest van Europa een grote hit. Toen haar groep splitte en er een echtscheiding tussen haar en haar man Philippe Depireux volgde begon ze haar leven met een nieuwe lei. In 1982 verhuisde ze met haar nieuwe vriend Fa Vanham naar Bilzen in Limburg.

Haar nieuwe album, "Concorde" (1983) werd een groot succes, zowel in Vlaanderen als Wallonië. De plaat bestond uit een Frans- en Engelstalige kant. Een jaar later lag een tweede, titelloos album in de platenzaken, geproduceerd door Jean-Marie Aerts. Het album deed niet zoveel, maar was nog vrij goed, zeker in vergelijking met haar derde plaat, "Stand Up" ( ). Lemaire was voor "Stand Up" overgestapt van Phonogram België naar Polygram International, maar de plaat werd niet zoals zij hem bedoeld had en flopte verschrikkelijk. Sindsdien kende haar carrière afwisselend pieken en dalen.

Via haar concerten en meertaligheid kreeg Lemaire fans in België, Nederland, Frankrijk, Canada, Duitsland,...Ze nam deel aan de "Transmusicales de Rennes", de "Printemps de Bourges" en de tour "Rock en France".

"Duelle" (1990), een plaat vol sobere Franse chansons ging goud en werd een succes in Frankrijk. Datzelfde jaar zong ze voor het eerst in het Nederlands op de hommage-cd "Turalura" waarop ze Will Tura's "Heimwee naar huis" coverde.

Haar album "Liverpool" (1994) werd in de gelijknamige Britse stad opgenomen. De Britse soulzangeres Carmel was co-zangeres en producer.

In 1998 speelde ze een rol in de musical "Brel Blues", een hommage aan de liedjes van Jacques Brel. Datzelfde jaar nam ze een plaat op waarop haar bekendste liedjes door Vlaamse schrijvers en muzikanten (waaronder Wigbert, Geert van Istendael, Benno Barnard) vertaald worden.

Een jaar later coverde tijdens haar concerten liedjes van Édith Piaf. Eén van haar concerten belandde ook op cd en er werd een televisiedocumentaire rond gemaakt.

In 2000 tourde de zangeres met een concert-programma langs Vlaamse scholen waar ze op een speelse manier de jeugd interesse en smaak voor de Franse taal trachtte bij te brengen. Het werd een succes waaruit twee cd's volgen ("Eventail Junior"), gebaseerd op personages uit de strip Suske en Wiske.

In 2001 nam ze met producer Frank Duchêne (ex-Hooverphonic) en songschrijvers Michel Bisceglia en Ronny Mosuse het album "Flagrants Délices" op. De single "La saison des amours" was de voorbode van het album dat vol akoestische popsongs en enkele big band-nummers stond.

Op 31 januari 2005 trad Lemaire op in de Bozar te Brussel in het bijzijn van koningin Paola.

In 2007 nam ze samen met Rocco Granata een song op " La Vie à Deux" waar de videoclip is opgenomen in Restaurant Sardis

07-04-2008 om 13:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
06-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Robrecht
Philippe Robrecht
Om Zeven Dagen Lang te bekijken druk op de foto.

.

06-04-2008 om 13:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
04-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonvader Hazes toch niet akkoord met café in Oostende

Schoonvader Hazes toch niet akkoord met café in Oostende.

Om Bloed Zweet en Tranen te bekijken druk op de foto


.
De schoonvader van de overleden Nederlandse zanger André Hazes gaat toch niet akkoord met de komst van een André Hazes-café in Oostende. Zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Alleen muziek Hazes
Onze landgenoot Rudie Marciano maakte gisteren bekend dat hij samen met de schoonvader van Hazes op het idee gekomen was om een café in Oostende te openen, dat helemaal op de Nederlandse zanger gericht was. Zo zou er vanaf 18 uur 's avonds alleen nog maar muziek van André Hazes gedraaid worden.

Geen vriendschap
Marciano maakte kennis met Hazes' schoonvader in Benidorm en zei bevriend met hem te zijn. Maar Jan van Galen, de schoonvader van Hazes, zegt dat de vork anders aan de steel zit. "Ik heb Marciano inderdaad een keer of twee ontmoet in Benidorm, maar van een vriendschap kan je dan toch niet spreken", aldus van Galen. "Ik ken die man oppervlakkig, maar ik heb niks te maken met zijn café en wíl er ook niets mee te maken hebben.

04-04-2008 om 19:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ron Wood bevestigt reünieplannen The Faces

Ron Wood bevestigt reünieplannen The Faces.

Om Maybe I'm Amazed te bekijken druk op de foto.

.
Ronnie Wood wil zijn oude band The Faces nieuw leven inblazen. De 60-jarige gitarist van de Rolling Stones heeft onthuld dat alle groepsleden, onder wie zanger Rod Stewart, terug samenkomen zodra hun agenda's dit toelaten. "Het zal gebeuren, als we allemaal tijd hebben", verklaarde Wood. Hij bevestigt daarmee wat drummer Kenney Jones vorig jaar al beweerde, namelijk dat een reünie "een grote kans maakt". Jones had toen net een diner gehad met Stewart.

Toen hun band The Jeff Beck Group in 1969 splitte, vervoegden Wood en Stewart de leden van de Small Faces: bassist Ronnie Lane, keyboardspeler Ian McLagan en drummer Jones. Zo ontstonden The Faces, die vier studioalbums zouden uitbrengen voordat Wood in 1975 bij de Rolling Stones Mick Taylor ging vervangen. Lane had in 1973 de band al verlaten. Hits van The Faces, die een hele generatie gitaarbands zouden gaan beïnvloeden, zijn onder meer 'Stay With Me', 'Maggie May', 'Maybe I'm Amazed' en 'I'm Losing You'.

04-04-2008 om 16:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mart Hopkin
Mary Hopkin
Om Goodbye te bekijken druk op de foto

.

Mary Hopkin (Pontardawe (Wales), 3 mei 1950) is een Britse zangeres.

Haar single "Those Were the Days", geproduceerd door Paul McCartney, kwam in Groot-Brittannië uit in augustus 1968 op het Apple label en bereikte daar een eerste plaats (en een tweede plaats in de Verenigde Staten).

Tevens vertolkte zij een prachtige compositie van McCartney (officiëel een Lennon/McCartney track), met de titel "Goodbye", welke hij eveneens produceerde.

Hopkin vertegenwoordigde Groot-Brittannië tijdens het Eurovisie Songfestival in 1970 en bereikte met het liedje "Knock Knock Who's There" een tweede plaats.

Mary bracht een drietal lp's uit op het APPLE label; Postcard, Earth Song Ocean Song en Those were the Days.

In 1971 trouwde Hopkin met platenproducent Tony Visconti. Zij zong daarna veel minder om voldoende tijd te hebben voor haar gezin. In 1981 zijn Hopkin en Visconti gescheiden.


04-04-2008 om 15:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whitney Houston verdrietig over boek ex-man

Whitney Houston verdrietig over boek ex-man

Om I Wanna Dance With Solebody te beluisteren druk op de foto.

.
Whitney Houston is verdrietig over de uitlatingen die haar ex-man Bobby Brown doet in zijn autobiografie, die volgende maand verschijnt. Dat vertelt de woordvoerder van de zangeres aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Getrouwd om biseksualiteit te maskeren
Gisteren verschenen delen uit het boek in de New York Post. In 'Bobby Brown: The Truth, the Whole Truth and Nothing But' geeft Brown zijn ex de schuld van zijn drugsverslaving. Ook zegt hij dat Houston, die vijftien jaar lief en leed deelde met de r&b-zanger, alleen maar met hem trouwde om geruchten over haar vermeende biseksualiteit de kop in te drukken.

Waardigheid behouden
"Whitney probeert haar waardigheid te behouden en kiest ervoor niet kwaad te spreken over de vader van haar kind, zelfs als het alleen maar is om fabeltjes uit de wereld te helpen", laat haar woordvoerder weten.

Allebei verslaafd
De 44-jarige Houston en de 39-jarige Brown hadden een tumultueus huwelijk, waaraan twee jaar geleden een einde kwam. De zanger, die hits scoorde met 'My prerogative' en 'Two can play that game', werd meermaals gearresteerd voor drugs- en alcoholgerelateerde zaken. Houston kampte ook met een drugsverslaving ten tijde van haar huwelijk. Zij kwam twee keer in een afkickkliniek terecht. Houston en Brown hebben een dochter, de 15-jarige Bobbi Kristina.

04-04-2008 om 14:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naomi Campbell in de cel voor bespugen agent

Naomi Campbell in de cel voor bespugen agent

De afbeelding “http://img172.imageshack.us/img172/2566/naomi91024x768ew0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Naomi Campbell is gisteren op de Londense luchthaven Heathrow in de boeien geslagen nadat ze een agent zou hebben bespuugd. Het supermodel verloor haar zelfbeheersing nadat een van haar tassen niet was ingecheckt op een vlucht naar Los Angeles.

Tas zoekgeraakt
Campbell was op weg naar Los Angeles om de begrafenis van de moeder van modefotograaf Herb Ritts bij te wonen. "Naomi was ruim op tijd op de luchthaven", vertelt haar woordvoerder Celena Aponte in de Britse krant The Sun. "Ze heeft twee tassen ingecheckt, maar toen ze in het vliegtuig zat, hoorde ze dat een van haar tassen zoek was. British Airways wilde het oplossen door de politie te bellen en haar van de vlucht te laten verwijderen."

Steward uitgescholden
Volgens cabinepersoneel misdroeg het heetgebakerde model zich toen ze aan boord van het toestel kwam. Ze zou een steward hebben uitgescholden, die daarop de politie inschakelde.

Spugen, stampen en slaan
Een bron bij de politie vertelt dat Campbell helemaal was doorgedraaid. "Ze spuugde, stampte en sloeg. We kwamen om haar te kalmeren, maar we konden niets anders doen dan haar arresteren." De andere tas van Campbell moest van de vlucht worden gehaald, waardoor overige passagiers ruim anderhalf uur vertraging opliepen.

Ticket van 7.500 euro
De 37-jarige Campbell werd vanochtend op borgtocht vrijgelaten. Het model, gekleed in een leren jas, grijze pet en grote zwarte zonnebril, stapte onder grote belangstelling van fotografen in een klaarstaande auto. Het is onduidelijk of Campbell, die ruim 7.500 euro neertelde voor het eersteklas ticket, vandaag alsnog afreist naar de Verenigde Staten.

Driftkikker
Naomi Campbell heeft een reputatie als driftkikker. Ze werd meermaals door voormalige werknemers aangeklaagd wegens mishandeling. Vorig jaar bekende het model dat zij een dienstmeisje heeft verwond door een telefoon naar haar hoofd te gooien. Ze kreeg daarvoor een taakstraf.

04-04-2008 om 13:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imagination
Imagination
Om Music and Lights te bekijken druk op de foto

.

04-04-2008 om 12:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beyoncé en Jay-Z trouwen morgen

Beyoncé en Jay-Z trouwen morgen

De afbeelding “http://img164.imageshack.us/img164/6177/large356542py6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Naar verluidt zullen Beyoncé en Jay-Z morgennamiddag in New York trouwen. De twee zijn al zes jaar samen en hebben dinsdag een trouwaanvraag ingediend. Die licentie is zestig dagen geldig, maar Jay-Z wil snel trouwen om de ceremonie zo intiem mogelijk te kunnen houden. Vermoed wordt dat hij haar vorig jaar in mei ten huwelijk vroeg tijdens een vakantie in het Franse Cannes.

03-04-2008 om 15:13 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sergio Mendes
Sergio Mendes
Om Mas Que Nada te bekijken druk op de foto

.

Sérgio Santos Mendes (Niterói, 11 februari 1941) is een Braziliaans muzikant.

Mendes was een veelbelovend klassiek pianist, maar raakte geïnteresseerd in jazz. Hij begon eind jaren 50 te spelen in nachtclubs tijdens de opkomst van de bossa nova. Mendes speelde met Antonio Carlos Jobim, die trouwens als zijn mentor wordt gezien, en vele andere jazzmuzikanten door heel Brazilië.

Mendes vormde de groep Sexteto Bossa Rio en nam het album Dans Moderno op in 1961. Hij begon te touren door Europa en de Verenigde Staten, Mendes nam albums op met Cannonball Adderly en Herbie Mann en speelde in de Carnegie Hall. Mendes ging in de Verenigde Staten wonen omstreeks 1964 en nam twee albums met de groep Brazil '65. Toen de verkoop van het nieuwe album tegenviel, verving hij de Braziliaanse zangeres Wanda da Sah door de talentvolle Lani Hall. Daarmee nam hij het album op Sergio Mendes and Brasil '66.

Het album werd platina dat grotendeels was gebaseerd op het succes Mas Que Nada. Na deze baanbrekende plaat, ging Mendes commerciëlere nummers maken. Zo coverde hij het beroemde nummer van Burt Bacharach en Hal David The Look of Love wat meteen in de top 10 stond. Daarna volgden de covers van The Fool on the Hill (The Beatles) en Scarborough Fair (Simon and Garfunkel). Dit werden grote hits. Hierna zou hij jarenlang geen grote hits meer hebben tot Never Gonna Let You Go in 1983.

Sinds 1968 is Sergio Mendes de grootste Braziliaanse ster van de wereld. Hij trad onder meer op in het Witte Huis voor President Johnson en President Nixon.

De carrière van Mendes was over z'n hoogtepunt in de jaren 70, maar hij bleef zeer populair in Zuid-Amerika en Japan. Hij bleef de Braziliaanse muziek ontwikkelen, met onder andere Stevie Wonder, die de R&B-hit The Real Thing schreef. In de jaren 80 maakte hij weer succesvolle platen maar z'n echte succes komt pas met z'n album Brasileiro in 1992. Daarmee won hij een Grammy. In de jaren 90 ging hij albums maken zoals hij in het begin met Brasil '66 maakte. En ook anno 2006 lijkt Sergio Mendes weer de oude weg in te slaan met het album Timeless. Met sterren Stevie Wonder, Will.i.am, The Black Eyed Peas en vele anderen brengt hij oude nummers uit in een nieuw jasje.


03-04-2008 om 14:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicole Richie gaat zwangerschapskledij ontwerpen

Nicole Richie gaat zwangerschapskledij ontwerpen

De afbeelding “http://img146.imageshack.us/img146/9411/large356415hu9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Kersverse mama Nicole Richie blijft onvermoeibaar bezig. Onlangs kondigde ze aan een carrière als juweelontwerpster te beginnen. Verder gaan er roddels de ronde over een lijn in kinderkledij en een eigen parfum. Nu kondigde ze op een feestje van modemerk Balenciaga aan dat ze ook zwangerschapskledij zal ontwerpen.

T-shirts
"Ik droeg zelf veel stukken van Balenciaga tijdens mijn zwangerschap." Toch vond Nicole Richie het blijkbaar niet altijd even makkelijk om mooie, passende kledij te vinden tijdens haar zwangerschap. "Ik droeg t-shirts van mijn vriend. Mijn bloesjes werden snel te kort, dus trok ik een jasje en een t-shirt van Joel aan.", bekent ze.

"Met mijn ontwerpen wil ik vrouwen doen stralen tijdens een erg emotionele tijd. Ik weet dat je tijdens je zwangerschap soms moe en versleten voelt. Maar met een mooie outfit kan je het beste van jezelf tonen."

03-04-2008 om 13:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Hammond
Albert Hammond
Om It Never Rains In Southern California te beluisteren druk op de foto

.
Albert Hammond heeft het merendeel van zijn jeugd doorgebracht in Gibraltar waar hij met het professioneel entertainen begon op de leeftijd van 13 jaar. In 1966 ontmoette hij Mike Hazelwood, een presentator van Radio Luxemburg, wat leidde tot vele samenwerkingen op het gebied van songschrijven.



In 1968 scoorde het duo internationaal met "Little Arrows" voor Leapy Lee, "Gimme dat ding" voor the Pipkins en "Way of life" van Magic. De tweede Hammond-single "It Never Rains In Southern California", verkocht een miljoen stuks in Amerika en ook de opvolger "Free Electric Band" deed het goed. Zijn grootste hit was het nummer "I'm A Train". Hij bleef hits schrijven voor anderen, en heeft vele duetten gezongen met onder andere de Nederlandse hitzanger Albert West.

02-04-2008 om 19:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
01-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz-zangeres Nancy Wilson opgenomen met klaplong

Jazz-zangeres Nancy Wilson opgenomen met klaplong

Om Turned to blue te bekijken druk op de foto.

.
Zangeres Nancy Wilson is in het ziekenhuis opgenomen met een klaplong. Dat heeft haar woordvoerder bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de 71-jarige jazz-zangeres, die drie Grammy's op haar naam heeft staan, er weer helemaal bovenop komt. Een optreden dat komend weekeinde zou plaatsvinden in Memphis is geannuleerd.

Het is onbekend wat de klaplong heeft veroorzaakt. Wel heeft haar woordvoerder gezegd dat Wilson de afgelopen jaren last had van ademhalingsproblemen.

Wilson zingt al ruim vijftig jaar. Vorig jaar nog won de zangeres een Grammy voor haar album 'Turned to blue'. Ook in 2005 en 1964 won ze de felbegeerde muziekprijs.

01-04-2008 om 14:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regisseur Jules Dassin (96) overleden

Regisseur Jules Dassin (96) overleden

Om l'été van Joe Dassin te bekijken druk op de foto.

.
De Amerikaanse regisseur Jules Dassin is vandaag op 96-jarige leeftijd in Athene overleden aan de gevolgen van een griepaanval. Dassin regisseerde in zijn lange carrière tal van belangrijke film noirs als 'Night and the City' en 'The Naked City' en de Franse prent 'Du Rififi chez les hommes'. Hij maakte evenwel ook sprankelende levensfilms als 'Never on Sunday' en 'Topkapi'. Jules Dassin was de vader van de zanger Joe Dassin, die in 1980 op 42-jarige leeftijd aan een hartaanval stierf.

Communistenjacht
Dassin behoort tot de club van grote Hollywoodregisseurs van wie de carrière ernstig werd gedwarsboomd door de communistenjacht van senator McCarthy. In 2000 kreeg hij enig eerherstel toen de New York Film Critics hem bedachten met een 'special award'.

Vier voltreffers in drie jaar
Dassin, op 18 december 1911 in Middletown (Connecticut) geboren, debuteerde achter de camera in 1941 met 'The Tell-Tale Heart', naar de gelijknamige novelle van Edgar Allen Poe. Na een aantal minder bekende films scoorde hij in drie jaar, van 1947 tot 1950, vier (artistieke) voltreffers: de harde gevangenisprent 'Brute Force' (met Burt Lancaster), de misdaadfilm 'The Naked City', de noir 'Thieves Highway' (met Richard Conte als slachtoffer en Lee J. Cobb als slechterik) en 'Night and the City', een film noir met als achtergrond het Londense worstel- en gokmilieu. In die prent, die 45 jaar later een remake kreeg met Robert De Niro in de hoofdrol en New York als setting, vertolkte Richard Widmark , die vorige week Dassin in de dood voorafging, de tragische hoofdrol.

Buitenspel in Hollywood
Daarna was het Hollywoodvat af voor Dassin, die in 1952 door collega Edward Dmytryk voor het HUAC (House Un-American Activities Committee) als "sympathisant" van het communistische ideeëngoed werd "verklikt": Dassin werd op de zwarte lijst gezet, wat destijds betekende dat je ook elders in de wereld amper nog aan de bak kon komen.

Belg in hoofdrol
Uiteindelijk kreeg hij in 1955 weer wat geld en een cast bijeen voor een nieuwe film. 'Du Rififi chez les Hommes', naar de roman van Auguste le Breton, werd een voltreffer in het noirgenre. Dassin, die in de film een belangrijke nevenrol vertolkte, won er de regieprijs op het filmfestival van Cannes mee. De hoofdrol van de film werd vertolkt door de Belg - in Antwerpen geboren - Jean Servais.

01-04-2008 om 13:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna in remake 'Casablanca'

Madonna in remake 'Casablanca'

Om Jump te bekijken druk op de foto


Madonna wil haar acteercarrière nieuw leven inblazen met een remake van de filmklassieker 'Casablanca' uit 1942. Madonna wil het romantische drama met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman moderniseren en denkt eraan de film op te nemen in Irak. Volgens de Britse krant Mail on Sunday stuit het project echter op heel wat tegenkanting bij filmbazen in Hollywood.

"Niemand begrijpt waarom ze een remake wil doen van wat heel wat mensen de beste film aller tijden vinden. Bovendien wil ze zelf de rol van Ilsa Lund spelen. Bergman was een twintiger toen ze die rol speelde, Madonna is bijna vijftig", aldus een studiobron. "Ze wil het verhaal updaten en laten plaatsgrijpen in een moderne oorlogszone zoals Irak. Maar er is nog geen script. Madonna en haar team toetsen momenteel af of dit het geschikte project is om haar acteercarrière te herlanceren en of een grote studio zich achter de plannen wil scharen".

Madonna's jongste film, 'Swept Away' uit 2002, werd door critici met de grond gelijk gemaakt. Op het filmfestival in Berlijn stelde ze vorige maand 'Filth and Wisdom' voor, haar regiedebuut dat wel goed werd onthaald.

01-04-2008 om 13:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rod Stewart verkoopt Brits landgoed van 7,5 miljoen euro

Rod Stewart verkoopt Brits landgoed van 7,5 miljoen euro.

Om Sailing te bekijken druk op de foto.

.
Rod Stewart (63) heeft besloten dat hij zijn tweejarige zoon Alastair in Los Angeles wil grootbrengen en stelt daarom zijn landgoed in het Britse Essex te koop.

Stewart, wiens fortuin op 125 miljoen euro wordt geschat, heeft in Los Angeles een huis met twintig slaapkamers en wil geen geld meer verkwisten aan een landgoed waar hij amper verblijft. "Het huis in Epping, Essex is zeer groot en er is een volledige staf in dienst. Dat kost hem honderdduizenden om te onderhouden. Dat soort uitgaven heeft weinig zin als het gezin vrijwel nooit in Engeland verblijft. Rod en Penny willen van Los Angeles hun thuis maken", aldus een woordvoerder.

Stewart, die zeven kinderen heeft, kocht meer dan twintig jaar geleden het landgoed in Essex. Het omvat een voetbalveld, een tenniscourt en een zwembad.

01-04-2008 om 12:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jessica Simpson in ziekenhuis met nierinfectie

Jessica Simpson in ziekenhuis met nierinfectie

 Om I Wanna Love You Forever te bekijken druk op de foto

.
De Amerikaanse zangeres Jessica Simpson is met spoed opgenomen in in het Cedars Sinai Hospital in Los angeles. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

Simpson had veel pijn en hoge koorts. In het ziekenhuis werd een nierinfectie vastgesteld, aldus een vriendin. Ondertussen gaat het alweer heel wat beter. Simpson zal waarschijnlijk donderdag naar huis mogen. "Ze zit te trappelen om weer naar huis te mogen", klinkt het nog.

01-04-2008 om 11:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!