Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

22-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Colin Firth Oscar voor b-b-beste acteur zal winnen

Waarom Colin Firth Oscar voor b-b-beste acteur zal winnen

Klik op de foto om de trailer te bekijken






'The King's Speech' is met twaalf nominaties de grote favoriet bij de Oscars, maar hoeveel beeldjes zal de stotterende Britse koning mee naar huis nemen? Zo goed als zeker gaat dat voor beste acteur naar hoofdrolspeler Colin Firth, die de rol van koning George VI glansrijk neerzet. Wij verwedden er alvast onze hele collectie platen van onze favoriete stotteraar Arno op.

Waarom? Om tal van redenen: iedereen kent wel een stotteraar, kostuumfilms hebben een sterke oscartraditie, Hollywood sluit de voorbije jaren Britten in de armen en - bovenal - heeft de Academy een zwak voor gebrekkigen die hun handicap weten te overstijgen.

Vooral mannen stotteren
Naar schatting één op honderd mensen stottert, zo'n 60 miljoen in totaal. Als we spreken, in eender welke taal, gebruiken we 105 verschillende spieren. Het is dus helemaal niet raar dat daarbij een en ander kan foutlopen. Vooral mannen hebben er last van: 80 % van de stotteraars zijn mannen.

Van Aristoteles tot Frans Bauer
Stotteren is te wijten aan een coördinatiestoornis in de hersenen, waardoor stotteraars er niet in slagen hun gedachten vloeiend te verwoorden. Het is vaak een familietrekje, waardoor wordt aangenomen dat er een genetische oorzaak in het spel is. Beroemde stotteraars zijn of waren onder meer Aristoteles, Marilyn Monroe, Ozzy Osbourne, Charles Darwin, Winston Churchill, Rowan Atkinson en de in Hollywood ietwat minder bekende Frans Bauer.

Basisingrediënten filmbeleving
Stotteraars wekken bij hun aanhoorders tegelijk lichte irritatie, een zweem van amusement en medelijden op, en laat dat nu basisingrediënten zijn van elke beklemmende filmbeleving.

De scène aan het begin van 'The King's Speech' zou dus eigenlijk al moeten volstaan om Firth op het podium van het Kodak Theater te ontbieden zondag.

In die scène moet de latere koning George VI in 1925 een speech brengen in het nokvol Wembley Stadium. Al in zijn eerste zin gaat het grondig fout. De woorden haperen in zijn mond, de keelgeluiden galmen door het stadion en terwijl de prins vecht tegen zijn frustratie en onmacht reageert het publiek meewarig. De toekomstige koning wordt op dat moment als een gebrekkige ontbloot.

Hollywood houdt van succesverhalen. De prins zoekt heil bij een maffe spraaktherapeut en overstijgt zijn spraakstoornis. Het helpt natuurlijk ook dat Firth de hele tijd subliem speelt en dat experts en stotteraars hem unaniem bejubelen om zijn uiterst geloofwaardige prestatie.

Traditie
Als hij de Oscar voor beste acteur wint, treedt Firth binnen in de oscartraditie van gehandicapten die de koe bij de horens vatten. De leden van de Academy hebben immers een zwak voor dat soort personages. Kijk maar naar de autistische Dustin Hoffman in 'Rain Man', de doofstomme Marlee Matlin in 'Children of a Lesser God', de lamme Daniel Day-Lewis in 'My Left Foot' en natuurlijk de zwakzinnige Tom Hanks in 'Forrest Gump': allemaal oscarrollen.

Barometerstand optimaal
Maar er zijn wel meer indicaties voor de zege van Firth, die het in de categorie 'beste acteur' opneemt tegen Javier Bardem ('Biutiful'), Jeff Bridges ('True Grit'), Jesse Eisenberg ('The Social Network') en James Franco ('127 Hours').

Firth ziet een Oscar al enkele jaren aankomen, er nu naast grijpen zou zonde zijn. In 2002 kreeg hij een European Film Award voor zijn rol in 'Bridget Jones's Diary', vorig jaar won hij een BAFTA voor zijn rol in 'A Single Man'. Voor deze rol was hij vorig jaar ook genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol. Vorige maand kreeg hij een Golden Globe voor beste acteur in 'The King's Speech'. Gunstiger kan de barometer dus niet staan.

Britten geliefd
Voeg daarbij dat de Britten de voorbije jaren aardig in de prijzen zijn gevallen (Rachel Weisz, Daniel Day-Lewis, Helen Mirren, Kate Winslet en het succesverhaal van 'Slumdog Millionaire) en dat het al enige tijd geleden is dat een kostuumfilm zulke hoge ogen gooide.

Haast u dus naar het wedkantoor en zet uw geld in op - goed articuleren - Colin F-f-f-firth. (br.hln)



22-02-2011 om 14:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucie en Jimmy uit Mijn Restaurant starten eigen zaak


Lucie en Jimmy uit Mijn Restaurant starten eigen zaak


http://img38.imageshack.us/img38/3723/lucieenjimmy.jpg


Het jonge Limburgse koppeltje Lucie (22) en Jimmy (24) - de verliezende finalisten uit het tv-programma Mijn Restaurant - start een eigen zaak. Op 10 april moet het nu nog bouwvallige 19de-eeuwse pand in Tongeren - een oude bakkerij - helemaal klaar zijn voor de opening van de "betere bistro". Het kost hen een fortuin, maar "wie geen risico's neemt, bereikt niets", luidt het ambitieus in de krant Het Laatste Nieuws.

Lef hebben de jonkies zéker. Bij hun eerste bezoekje aan het pand stuikte Lucie door de dakkoepel, om drie meter lager hard neer te komen. Twee zware verstuikingen en een barstje in de linkervoet maakten dat Lucies beide benen in het gips moesten. Maar: "Scherven brengen geluk."

Opvallend is dat Marco, de souschef met wie Lucie in restaurant 'Terrae' meermaals overhoop lag, ook van de partij is in de nieuwe zaak. Net als de ervaren Valère, de eerste weken. "Bedoeling is dat we over 4-5 jaar zonder personeel kunnen werken", zegt Jimmy aan Het Laatste Nieuws. "Enkel op die manier zullen we er iets aan verdienen."

Naast Marco en Valère zal ook het interieur in de Tongerse bistro herkenbaar zijn voor de trouwe MR-kijker. "We hebben de inboedel terug opgekocht", bevestigt Jimmy, die met zijn Lucie boven de zaak gaat wonen.



22-02-2011 om 13:57 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna bestookt Colin Farrell met sexy sms'en

Rihanna bestookt Colin Farrell met sexy sms'en

http://img819.imageshack.us/img819/2325/rihannaq.jpg



Volgens The Sun heeft Rihanna haar zinnen gezet op de Ierse acteur Colin Farrell. Die leerde ze even voor Kerstmis kennen toen ze beiden te gast waren in een Britse talkshow. De 34-jarige Farrell bekende tijdens die show dat hij zijn ogen niet van haar kon houden, sindsdien bestookt ze hem met pikante sms'jes.

"Colin kreeg het echt warm van haar sms'en, en hij is van geen kleintje vervaard. Hij plant haar te bezoeken in Los Angeles van zodra hun drukke agenda's dat toelaten", aldus een bron in The Sun. Gisteren vierde Rihanna haar 23ste verjaardag.

Op het feestje voor haar verjaardag werd ze getrakteerd op spontane optredens van Snoop Dogg en Warren G. Zondag trad Rihanna zelf op tijdens de rust van de NBA All Star Game in Los Angeles, na afloop trok ze naar een afgehuurde residentie in Beverly Hills.

De twee hiphoplegendes gaven er hun grootste hits ten beste. Onder de gasten waren Mary J. Blige, Jay-Z, P. Diddy, Cee Lo Green, Ryan Philippe, Zac Efron, Joel Madden en Christina Milian.

De gasten kregen hapjes geserveer die in het teken stonden van Rihanna's Caribische afkomst, zoals ossestaart en cupcakes met de vlag van Barbados erop. Volgens People was Jay-Z de hele avond aan het keuvelen met Mary J. en gaf Rihanna 'reuzenknuffels' aan Ryan Philippe en Zac Efron. Als Colin Farrell dit leest, haast hij zich naar LA.


22-02-2011 om 13:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kevin Costner in Superman: Man of Steel


Kevin Costner in 'Superman: Man of Steel'


http://img291.imageshack.us/img291/7113/kevincostner.jpg



Kevin Costner werd aangezocht om de rol van Clark Kents adoptievader spelen in 'Superman: Man of Steel'. Costner is de eerste keuze van regisseur Zack Snyder en producer Christopher Nolan. De rol van Superman wordt gespeeld door de Britse acteur Henry Cavill (27). Hij treedt daarmee in de voetsporen van Brandon Routh en wijlen Christopher Reeve.

Costner werkt momenteel als regisseur aan de oorlogsfilm 'A Little War of their Own' en speelt later dit jaar in 'Learning Italian'. 'Superman: Man of Steel' komt in december volgend jaar in de zalen.



22-02-2011 om 13:25 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paris Hilton verloofd?

Paris Hilton verloofd?


http://img695.imageshack.us/img695/2604/parishiltonp.jpg


Paris Hilton zou verloofd zijn met haar vriend Cy Waits. Het koppel werd vrijdag in New York gespot in een dure juwelierszaak op zoek naar verlovingsringen, schrijft De Telegraaf.

Volgens een insider genoten Paris en Cy van een gezellige namiddag en waren ze op zoek naar gepaste ringen. Miss Hilton grapte zelfs dat de ring minstens 24 karaat goud moest zijn. Of het echt om een grapje ging, laten we in het midden.

Ze verliet de winkel in elk geval niet met lege handen. Paris wandelde buiten met een ring ter waarde van 25.000 dollar. Volgens een woordvoerder was het koppel aan het shoppen voor de verjaardag van Paris. Paris en Cy begonnen vorige zomer een relatie en de hotelerfgename liet eerder al verstaan dat ze de relatie heel serieus neemt.


22-02-2011 om 11:46 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.QOTSA speelt debuutalbum in Antwerpen en Brussel

QOTSA speelt debuutalbum in Antwerpen en Brussel

Klik op de foto om ' No One Knows ' te beluisteren





De Amerikaanse rockgroep 'Queens of The Stone Age' (QOTSA) staat in mei twee keer op een Belgisch podium. Op 3 mei komen ze naar de Brusselse AB en op 24 mei naar Trix in Antwerpen.

De band van de charismatische frontman Josh Homme, brengt hun allereerste plaat uit 1998 opnieuw uit en dat zetten ze graag in de verf met een reeks concerten in de VS en in Europa, waarbij ze enkel kleinere zalen aandoen.

De rockgroep zal het eerste album 'Queens of the Stone Age' volledig live spelen, aangevuld met ander materiaal uit hun vroegere jaren. Belgische fans hebben dubbel geluk. Op 3 mei staan ze in de AB en op 24 mei in Trix. De voorverkoop voor deze twee concerten begint aanstaande vrijdag 25 februari om 11u. Per persoon kunnen er maximaal 4 kaarten besteld worden. Wie eerst komt, eerst maalt. (br.hln)

Tickets kosten 35 euro en kunnen besteld worden via www.proximusgoformusic.be 



21-02-2011 om 23:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pete Doherty maakt acteerdebuut in kostuumfilm

Pete Doherty maakt acteerdebuut in kostuumfilm


http://img840.imageshack.us/img840/7353/petedoherty.jpg



Schandaalrocker Pete Doherty (31) staat de komende drie weken in het Duitse Regensburg voor de camera van een Franse kostuumfilm. De frontman van de Britse band The Libertines en ex-lief van topmodel Kate Moss maakt zijn debuut op het witte doek met een hoofdrol in de verfilming van de roman 'Confessions d'une enfant du siècle', over het leven van de 19e eeuwse dichter en toneelschrijver Alfred de Musset.
 
Charlotte Gainsbourg
De andere hoofdrollen in de Duits-Frans-Britse coproductie worden vertolkt door Charlotte Gainsbourg ('Antichrist') en August Diehl ('Inglourious Basterds'). De eerste filmopnames vonden in Parijs plaats. Tot en met 14 maart strijkt de filmploeg neer in Regensburg in Duitsland. 'Confessions d'une enfant du siècle' wordt dit jaar nog in de filmzalen verwacht.



21-02-2011 om 19:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Nicole Kidman zoekt Oscarjurk uit

Dochter Nicole Kidman zoekt Oscarjurk uit


http://img193.imageshack.us/img193/5382/nicolekidmanm.jpg


Het blijft uitkijken naar wat Nicole Kidman straks op de Oscaruitreiking zal aantrekken. Dochtertje Sunday Rose mag naar verluidt de gepaste outfit uitzoeken.


Het lijkt erop dat Kidman met een heuse kinderstyliste opgescheept zit. Aan het Amerikaanse blad US Weekly beweerde ze dat dochterlief de mooiste jurkjes uitzoekt en duidelijk voor ogen heeft wat mama straks aanmoet voor de Oscars. "Dat kan evengoed een tutu worden", beweerde ze al lachend.

Ook Kidman's ex, Tom Cruise, beweert kledingadvies van dochtertje Suri te krijgen. Kidman is genomineerd voor beste actrice in de film Rabbit Hole.



21-02-2011 om 18:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna trapt op zere tenen met greep in eigen kruis

Rihanna trapt op zere tenen met greep in eigen kruis

Klik op de foto om de clip te bekijken






De passage van Rihanna op de drukbekeken NBA All-Star Game is vandaag hét gespreksonderwerp aan Amerikaanse schoolpoorten.

Haar optreden was immers net iets te suggestief voor het familiepubliek. Het moment waarop ze in haar kruis greep, werden miljoenen kindertjes door mama en papa aangemaand de andere kant op te kijken of even een frisdrankje uit de koelkast te halen.

Rihanna, die vandaag haar 23ste verjaardag viert, staat nochtans bekend om haar weinig verhullende podiumoutfits. Maar volgens de Amerikaanse publieke opinie ging ze het voorbije weekend tijdens de rust van de sterrenmatch een stapje te ver. Haar sexy outfit, tot daar aan toe. Maar zo krols bewegen en dan ook nog naar haar kruis grijpen, moest dat echt, vraagt Amerika zich collectief en retorisch af.

Vorig jaar zorgde Rihanna ook in Groot-Brittannië voor controverse. Haar optreden in 'X Factor' zorgde toen voor 4.500 klachten bij de tv-waakhond. Maar Rihanna staat niet alleen. Christina Aguilera zat onlangs in dezelfde show en haar performance werd door Britse ouders 'soft porno' genoemd.


21-02-2011 om 17:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitts ouders trekken in bij Brangelina in Frankrijk

Pitts ouders trekken in bij Brangelina in Frankrijk

http://img215.imageshack.us/img215/1953/chateaumirava.jpg


Brad Pitt en Angelina Jolie renoveren momenteel het oude duivenhok op hun landgoed in het zuiden van Frankrijk. Daar gaan Brads ouders Bill en Jane intrekken, die het koppel gaan helpen met de opvoeding van hun zes kinderen. Brad en Angelina gaan zich naar verluidt voltijds in Chateau Miraval vestigen.

Pitt en Jolie kochten enkele jaren geleden de wijnboerderij 'Chateau Miraval' in Brignole, op zo'n veertig kilometer van Aix-en-Provence.

Duiventil
"Zodra de verbouwing klaar is, gaat de hele familie in Frankrijk wonen. Momenteel hebben ze voor elk kind een nanny, maar Brad en Angelina willen dat Bill en Jane die taak op zich nemen. De annex waarin Brads ouders zullen wonen, is een oud gebouw dat vroeger dienst deed als duiventil. "Het is groot genoeg om er een woonkamer, een keuken en enkele slaapkamers in te installeren", stelt een bron in The Sun.

Stabieler gezinsleven
Brad en Angelina hopen dat het inlijven van zijn ouders zal bijdragen tot een stabieler gezinsleven voor de kinderen, die nu soms maandenlang in het zog van mama en papa de wereld rondreizen. "Brad is nogal traditioneel en wil dat de kinderen ergens kunnen aarden, vrienden maken en naar een vaste school gaan in plaats van voortdurend te moeten verhuizen. Ze zullen een tijdlang Hollywood de rug toekeren".

Op aanraden Johnny Depp
Aangenomen wordt dat Johnny Depp, die met Vanessa Paradis en hun twee kinderen ook in het zuiden van Frankrijk woont, Brangelina tot deze stap heeft overhaald. "Johnny vertelde hen dat ze Los Angeles moeten verlaten om een normaal leven te kunnen leiden. Brad en Angelina zien nu in dat het hoog tijd is dat ze zich focussen op de opvoeding van de kinderen. Ze hebben geld genoeg, en daar willen ze nu van gaan profiteren"



21-02-2011 om 16:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afterparty van de Oscars: 1.600 gasten, 1.200 flessen champagne, 13.000 bloemen


Afterparty van de Oscars: 1.600 gasten, 1.200 flessen champagne, 13.000 bloemen


http://img443.imageshack.us/img443/324/afterpartyvandeoscars.jpg
Chef Wolfgang Puck deed het allemaal al eens voor, kwestie van echt niets aan het toeval over te laten.


Het 'Governors Ball' is de officiële afterparty van de oscaruitreiking. Alles wordt in stelling gebracht om er de gekste avond van het jaar van te maken. Wat gaan de sterren eten? Wat drinken ze? De antwoorden vind je hier.


Vlak na de oscarceremonie worden de meest prestigieuze acteurs en actrices vanuit de zaal begeleid naar het traditionele 'Governors Ball', al 22 jaar de officiële afronding van het evenement. Dit jaar zijn er 1.600 gasten.

Iedereen is inmiddels in het getouw om de avond te doen slagen. Zo meent Cheryl Cecchetto, 'master of ceremony' voor het bal, dat het geserveerde eten makkelijk weg moet happen. "Ik wil dat de gasten de indruk krijgen dat ze thuis zijn: het is hun club, hun omgeving. Ik wil dat de vrouwen hun hoge hakken uittrekken, dat iedereen bij zichzelf zegt: 'Ok, nu kan ik hamburgers eten of pizza met zalm en Moet & Chandon drinken. Ik ga me amuseren, mensen ontmoeten, feestvieren en de winnaars feliciteren'".

Pardon, service! De chef presteert het best onder druk
Voor het 17de opeenvolgende jaar staat chef Wolfgang Puck aan het fornuis. En het wordt druk in de keukens van de balzaal vlak naast het Kodak Theater. "Ik hou van die spanning. Ik presteer het best wanneer ik onder druk sta. Als de mensen uit het theater komen, zijn ze uitgehongerd. Ik zal er voor zorgen dat ze hier niet met honger vertrekken".

Op het menu dit jaar? Paëlla 'Black Swan' en zeetong uit Dover als hoofdschotel. "We hebben ons laten inspireren door de genomineerde films", bekent de chef. Als voorgerecht gerookte zalm, als dessert chocolade met goudstof.

Muziek van de jaren '30 en '40

Het thema van de avond is de muziek en de nachtclubs van Hollywood in de jaren '30 en '40. In de zaal komen 13.000 bloemen: orchideeën, tulpen en rozen. "Dit jaar pakken we het anders aan", jubelt Mark Held, die al 18 jaar de bloemstukken van het gala verzorgt. "Het wordt ludieker, kleurrijker. Gewoonlijk is er één kleurthema, nu gooien we alle registers open".

Bij de maaltijd zijn 1.200 flessen champagne voorzien. De gasten kunnen ook opteren voor een cocktail 'Black Swan': een martini met witte chocolade en een toets zwarte om de gelijknamige film te eren. "Een glamoureus drankje", verzekert ons Cheryl Ceccheto. We hadden niets anders verwacht. (Déborah Laurent in Hollywood)


21-02-2011 om 15:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studio Brussel een week lang puur Belgisch

Studio Brussel een week lang puur Belgisch


http://img198.imageshack.us/img198/1056/studiobrussel.jpg



Studio Brussel zal tussen 28 februari en 4 maart enkel Belgische muziek spelen. Tijdens die Week van eigen kweek, op woensdag 2 maart, nodigt Studio Brussel ook bekende Belgische groepen uit om in de AB op te treden met hun "poulains".
 
Zo zullen Triggerfinger, Hooverphonic, A Brand en Customs optreden met respectievelijk Little Trouble Kids, Marble Sounds, The Sore Losers en Arquettes.
 
Studio Brussel profileert zich het hele jaar door als gangmaker van de Belgische muziekscène - tot een vierde van de muziek is Belgisch - en wil dat de komende week in de verf zetten.
 
Tickets voor het concert in de AB, De Poulains, zijn niet te koop, maar vanaf woensdag 23 februari te winnen via de radio of op de website www.stubru.be.


21-02-2011 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Portman heel wat minder knap in nieuwe film

Natalie Portman heel wat minder knap in nieuwe film

Klik op de foto om de trailer te bekijken






Met 'Black Swan', waarin ze een gracieuze balletdanseres speelt, dingt Natalie Portman naar de gegeerde titel van beste actrice op de Oscars; in haar nieuwste prent 'Hesher' speelt ze een veel minder knap meisje. Het haar ziet er niet uit, ze draagt grote brilglazen en werkt aan de kassa van een supermarkt. 'Hesher', de hoofdfilm van het Sundance filmfestival, gaat over een familie die zijn gezinshoofd en de juiste richting verliest. Rainn Wilson speelt de vader die helemaal gebroken en verward is door het verlies van zijn vrouw, terwijl Joseph Gordon-Levitt een doelloze en kwade man is die bevriend raakt met de zoon van Wilson. Waarna Portman haar intrede maakt, waarop de jongen al dan niet verliefd is.


21-02-2011 om 12:19 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het meisje van tien jaar dat Lady Gaga doet wenen

Het meisje van tien jaar dat Lady Gaga doet wenen

Klik op de foto's om de filmpjes te bekijken






Amper tien jaar is ze, maar met haar versie van de nieuwe Lady Gaga-single 'Born This Way' is de Canadese Maria Lourdes Aragon op weg naar wereldfaam. Gaga postte de video van het meisje op haar Twitter en schreef erbij dat "ze niet kon stoppen met wenen tijdens het kijken." Ondertussen is het filmpje al meer dan acht miljoen keer bekeken op YouTube. Het succes is zo verbijsterend dat Gaga nu een duet voorstelt tijdens haar optreden op 3 maart in Toronto.

Tijdens een Canadese radioshow werd Aragon tijdens een telefoongesprek in contact gebracht met haar popidool (zie video hieronder). Het was showbizzjournalist Perez Hilton die Lady Gaga de video doorstuurde. "Niet alleen heb je een mooie stem, maar je slaagt er ook in me zo te raken dat ik begin te wenen en zo een slechte dag makkelijker achter me kan laten", zegt Lady Gaga.







"Misschien dat als ik op 3 maart in Toronto optreedt, je me tijdens 'Born This Way' op het podium kan vergezellen. Bedankt om in mij te geloven, ik doe dat ook in jou. En terwijl je opgroeit en een superster wordt, zal ik er altijd zijn voor jou." Met nog veel meer video's op YouTube lijkt de opzet van Maria nu al een succes.



21-02-2011 om 11:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27.000 bezoekers voor 9de editie van Kulturama


27.000 bezoekers voor 9de editie van Kulturama


http://img96.imageshack.us/img96/2594/kulturama.jpg


Het Leuvense cultuurfeest Kulturama heeft circa 27.000 bezoekers over de vloer gehad. Dat zijn er 3.000 meer dan vorig jaar. Kulturama is een organisatie van het stadsbestuur in samenwerking met 26 Leuvense culturele organisaties. Het bood de afgelopen vier dagen meer dan 160 activiteiten in uiteenlopende domeinen zoals muziek, beeldende kunst, theater en mediakunst.

Opvallend dit jaar was de aandacht voor jazz. Optredens van jazzlegende Archie Shepp en van het Orchestre National du Jazz dat een ode bracht aan Billie Holiday, het Jazz Filmfestival van Cinema ZED en het muzikaal-literair salon Jazz'N'Words kenden een bemoedigende tot hoge opkomst. Andere muzikale toppers in het programma waren The Undertones, Gold Panda en Amiina, het strijkerskwartet van Sigur Ros.
 
Stinkende stoommachine
Veel belangstelling ook voor het Artefact-festival rond media en kunst dat dit jaar aandacht had voor achterliggende productieprocessen van media en technologie. Zo stond op het binnenplein van 't Stuk een stinkende stoommachine op basis van steenkool elektriciteit te produceren om een computer draaiend te houden. Wegens de grote belangstelling wordt Artefact verlengd tot 24 februari.
 
Opvallend was ook de samenwerking met hoogtechnologische bedrijven. Zo stelde de LOST TM-technologie van Essensium personen in staat door middel van eigen bewegingen kunstzinnig tekeningen te maken.
 
Eigenaardigheden
Volgend jaar is Kulturama aan zijn tiende editie toe en twee zaken staan al vast voor deze feesteditie. Er zal een expo zijn met werk van Charles Burns, een van de belangrijkste striptekenaars van het moment. Stadsfotograaf Marco Mertens zal een boek voorstellen over "de eigenaardigheden" van Leuven.



20-02-2011 om 21:51 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The King's Speech' stevent af op Oscarzege


'The King's Speech' stevent af op Oscarzege


http://img831.imageshack.us/img831/4853/thekingsspeech.jpg
Colin Firth, genomineerd voor beste acteur.


Het is niet de vraag óf 'The King's Speech' volgende week zondag een stapel Oscars mee naar huis mag nemen, maar hoevéél beeldjes de makers toebedeeld krijgen.

Uit alle graadmeters, zoals de prijzen van de Amerikaanse filmvakbonden en de Golden Globes, valt op te maken dat het waar gebeurde drama de 83ste uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld, zal domineren. 'The King's Speech', dat verhaalt over de Britse koning George VI die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zijn stotterprobleem overwint, is met twaalf nominaties veruit favoriet.

Record: elf beeldjes
In theorie kan de film het record van elf beeldjes, dat op naam van 'Ben-Hur', 'Titanic' en 'Lord of the Rings III' staat, zelfs verbreken. Maar de kans lijkt reëler dat koning George de beeldjes moet delen met populaire titels als de western 'True Grit' (tien nominaties) en het drama 'The Social Network', over de oprichting van sociaalnetwerksite Facebook (acht nominaties).

Beste acteur
De beeldjes voor beste film en beste acteur (Colin Firth) lijken het Britse drama, op basis van de diverse graadmeters, nauwelijks te kunnen ontgaan. Maar de vraag of de regieprijs naar debutant Tom Hooper gaat, is de vraag. De Academy weegt vaak ook het aantal dienstjaren van een genomineerde mee, wat regisseur David Fincher ('The Social Network') ook een serieuze kanshebber maakt.

Natalie Portman
Datzelfde argument zou mogelijk roet in het eten kunnen gooien voor de grote favoriet in de categorie beste actrice. Natalie Portman is de gedoodverfde winnaar met haar vertolking van overspannen balletdanseres in het drama 'Black Swan'. Maar na vier nominaties zou het kunnen zijn dat de Academy de tijd rijp acht dat collega Annette Bening, genomineerd voor haar vertolking van lesbische moeder in 'The Kids are all right', de prijs eens mee naar huis neemt.

Gewichtsverlies
De bijrolprijs voor beste acteur kan Christian Bale eigenlijk niet ontgaan. De Academy waardeert graag grote fysieke transformaties en Bale viel vijftien kilo af voor zijn rol van verslaafde ex-bokser in het drama 'The Fighter'. Maar bij de vrouwen is het nog geen gelopen koers. De strijd lijkt te gaan tussen veteraan Melissa Leo, die in 'The Fighter' de manipulatieve moeder van de hoofdpersoon speelt, en de 14-jarige debutant Hailee Steinfeld, die diepe indruk maakte als jeugdige engel der wrake in de rauwe western 'True Grit'.

Inception
In categorieën als beste special effects, art direction en geluid lijkt de thriller 'Inception' (waarin crimineel Leonardo DiCaprio met zijn team in het hoofd van een zakenman inbreekt) de grootste kanshebber te zijn.

De Oscaruitreiking vindt plaats in de nacht van zondag 27 op maandag 28 februari.



20-02-2011 om 21:42 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Beer voor Iraans familiedrama

Gouden Beer voor Iraans familiedrama

http://img832.imageshack.us/img832/822/asgharfarhadi.jpg
Regisseur Asghar Farhadi is dolgelukkig met zijn gouden beer.


Het Iraanse familiedrama 'Nader and Simin: a separation' heeft op het internationale filmfestival van Berlijn een Gouden Beer gewonnen. De film van regisseur Asghar Farhadi was voorafgaand aan de 61e editie van het evenement al de favoriet. De Belgische film 'Rundskop' kon in de nevencompetitie ondanks de lovende kritieken geen prijs in de wacht slepen.

Het is voor het eerst dat een Iraanse film de prestigieuze prijs krijgt. De jury van het festival stuurt daarmee een duidelijke boodschap naar het regime in Iran: meer vrijheid voor kunstenaars en intellectuelen.

Regisseur Farhadi is een van de weinige Iraanse filmmakers, die ook in het buitenland zijn werk kan tonen. Dat is wel anders voor zijn collega Jafar Panahi, die in Iran gevangen zit wegens kritiek op het regime. Een lege stoel naast juryvoorzitter en actrice Isabelle Rossellini symboliseerde zijn afwezigheid op het festival.

De spannende film, die ook de Zilveren Beren voor beste acteur en actrice in de wacht sleepte, verhaalt over een huwelijk in crisis. Tegelijkertijd komen onderwerpen als klassenverschillen, religieus conservatisme en het juridisch systeem van Iran aan bod.

In zijn dankwoord drukte de regisseur de hoop uit dat zijn collega Jafar Panahi volgend jaar naar Berlijn zal kunnen komen. Panahi was dit jaar uitgenodigd om in de jury te zetelen, maar hij werd in Iran veroordeeld tot een celstraf van zes jaar omdat hij ervan verdacht wordt een film te willen maken over de manifestaties van 2009 in Teheran. Regisseur Asghar Farhadi kreeg in 2009 al eens de zilveren beer als beste regisseur voor "About Elly".

De film 'Schlafkrankheit' van de Duitse regisseur Ulrich Köhler kreeg de Zilveren Beer voor beste regie. Hierin speelt de Nederlandse acteur Pierre Bokma de hoofdrol.

Geen prijs voor Rundskop
Ook in de nevencompetities werden prijzen uitgereikt. Het Belgische "Rundskop" van Michäel R. Roskam met Matthias Schoenaerts, en het Belgisch-Nederlandse "The devil's double" waren geselecteerd voor de prestigieuze Panorama Publieksprijs, maar vielen echter niet in de prijzen


20-02-2011 om 13:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex Jermaine Jackson wil familiegeheimen verkopen

Ex Jermaine Jackson wil familiegeheimen verkopen


http://img249.imageshack.us/img249/4388/alejandrajackson.jpg



Alejandra Jackson, de ex van Michael Jacksons broer Jermaine, leurt momenteel in Hollywood met haar 'idee' voor een realityshow waarin ze best wel wat familiegeheimpjes wil onthullen. Tenminste, als er genoeg geld op tafel komt.

Volgens TMZ onderhandelt de moeder van Jermaine's vier kinderen met verscheidene producenten om samen met de kindjes een realityshow te doen. Daarnaast werkt ze ook aan een boek, waarvoor ze naar een ghostwriter op zoek is.

Alejandra en haar kinderen Jaafar, Jermajesty, Genevieve, Done en Randy Jr. wonen nog altijd op het familielandgoed, hoewel de erven van Michael Jackson haar rechterlijk dwingen te vertrekken. Moeder Katherine Jackson wil het huis waarin Alejandra verbouwen en bood haar ex-schoondochter een appartement aan op voorwaarde dat ze een vertrouwelijkheidsakkoord zou tekenen. Maar vertrouwelijkheid en geheimen blootleggen, dat gaat niet samen.

Midden maart beslist de rechter of Alejandra het huis moet verlaten. Alejandra heeft geld vandoen, naar eigen zeggen omdat de vaders van haar kinderen achterstaan met de betaling van alimentatie. Zo zou Jermaine al 100.000 dollar achterstaan.



20-02-2011 om 11:47 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Geubels sluit contract met Woestijnvis

Philippe Geubels sluit contract met Woestijnvis


http://img337.imageshack.us/img337/472/philippegeubels.jpg


Philippe Geubels gaat een contract sluiten met Woestijnvis. De populaire komiek kiest uiteindelijk voor het productiehuis nadat ook vtm lange tijd had geprobeerd hem aan zich te binden. Woestijnvis wil nog niet zeggen welke programma's Geubels zal maken, schrijft De Morgen.

Het contract van Geubels is nog niet getekend, maar Woestijnvis bevestigt dat het heel snel zal gebeuren. De gesprekken zijn nog niet helemaal afgerond, maar het productiehuis gaat er niet vanuit dat er nog een kink in de kabel komt.
 
Geubels was volgens De Morgen al enkele maanden een begeerd man op de Vlaamse televisiemarkt. De populaire comedian werd het hof gemaakt door verschillende productiehuizen en de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, moederbedrijf van onder meer vtm en 2BE).
De strijd ging lange tijd tussen Woestijnvis en vtm, dat hem onder meer had voorgesteld samen een sitcom te maken. Uiteindelijk legde Woestijnvis de beste papieren voor en koos Geubels voor het productiehuis. Bij vtm bevestigt men dat er de laatste tijd geen gesprekken meer waren.
 
Wat het productiehuis van plan is met de populaire comedian, wil men nog niet zeggen. "Meer communicatie volgt als het contract daadwerkelijk getekend is." Nu Geubels een contract heeft met Woestijnvis, betekent dat hij alvast tot midden 2012 programma's voor de VRT zal maken. Woestijnvis wou niet zeggen of hij volledig exclusief met hen zal samenwerken en dus niet meer op andere zenders mag verschijnen.



19-02-2011 om 18:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenn Close speelt Susan Boyle in biopic

Glenn Close speelt Susan Boyle in biopic


http://img513.imageshack.us/img513/1158/glennclose.jpg



Glenn Close, voornamelijk bekend van 'Fatal Attraction', gaat de Schotse zangsensatie Susan Boyle vertolken in een biopic over Boyle's onwaarschijnlijk succesverhaal: van haar deelname aan 'Britain's Got Talent' tot haar interview met Oprah Winfrey en haar optreden voor de paus. Dat meldt The Sun.


Boyle wilde dat de onbekende Schotse tv-actrice Elaine C Smith haar zou gaan spelen, maar de studiobazen opteerden voor een grote naam en lieten hun oog al snel vallen op de 63-jarige Close. De opnames zouden nog dit jaar van start gaan.


19-02-2011 om 13:59 geschreven door artist lover


» Reageer (4)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!