Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brad Pitt: Verloofde dumpte me voor een andere man

Brad Pitt: "Verloofde dumpte me voor een andere man"


http://img146.imageshack.us/img146/2569/bradpitth.jpg

Brad Pitt heeft in een openhartig interview verteld dat de breuk met zijn ex-verloofde Jill Schoelen een van de grootste dieptepunten uit zijn leven is.

De 47-jarige acteur en Jill Schoelen waren amper drie maanden verloofd nadat de actrice de relatie verbrak. Ze liet Pitt met zijn laatste centen speciaal overvliegen naar Boedapest. Daar dumpte ze hem genadeloos voor een andere man.

"Ze belde me al huilend op. Ze vertelde me hoe ze moederziel alleen in Hongarije zat en daar maakte ze dan op gepaste wijze ook een heel drama van. Ik had welgeteld 800 dollar op mijn bankrekening staan waarvan ik er 600 spendeerde om van Los Angeles naar Boedapest te vliegen, en dat enkel en alleen om haar te zien." steekt de acteur van wal.

Verliefd op regisseur
"Nadat ik geland was, trok ik meteen richting de set waar de opnames van haar nieuwste film aan de gang waren. Diezelfde avond gingen we uit eten. Op restaurant vertelde me dat ze smoorverliefd was geworden op de regisseur. Ik was zo van de kaart dat ik meteen mijn boeltje heb gepakt en ben vertrokken."

"Ik bracht diezelfde nacht in Boedapest door op een bankje. Daar rookte ik de ene sigaret na de andere met een zwerver die geen Engels sprak. Het zijn zulke momenten die je je het beste herinnert wanneer je succes hebt. Ik kwam compleet platzak en als een gebroken man terug in de VS. Dit is één van de redenen waarom een bekende kop me gestolen kan worden." besluit de Hollywoodacteur.


19-04-2011 om 11:46 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigella Lawson in boerkini op Australisch strand

Nigella Lawson in boerkini op Australisch strand


http://img607.imageshack.us/img607/9991/nigellalawson.jpg
© photo news


Tv-figuur Nigella Lawson heeft zich doen opmerken toen ze in het Australische Sydney naar het beroemde strand van Bondi trok in boerkini.


De 51-jarige kookdiva is onder meer bekend omwille van haar voluptueuze vormen die ze kijkers uitvoerig toont wanneer ze weer eens een dessert heeft gemaakt om duimen en vingers van af te likken. Haar flirterige manier van presenteren leverde haar zelfs de bijnaam 'queen of food porn' op.


Het maakt haar badpak des te vreemder, zeker omdat de herfstzon in Sydney echt niet meer zo fel schijnt. Toch is de zonneschijn de reden waarom Lawson het badpak droeg, zegt haar woordvoerder aan de Mirror.


Onder het kapje van haar boerkini droeg Lawson nog een pet, kwestie van de zon ook weg te houden van haar gezicht. De Britse is in Australië voor de opnames van het kookprogramma 'Masterchef'. (br.hln)


19-04-2011 om 11:39 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits leger is verkikkerd op Bohemian Rhapsody van Queen

Brits leger is verkikkerd op 'Bohemian Rhapsody' van Queen

Klik op de foto om ' Bohemian Rhapsody ' te beluisteren





Geen 'You're in the Army Now' voor de Britse soldaten: uit een poll blijkt dat het Britse leger 'Bohemian Rhapsody' van Queen als favoriete song aller tijden koos. Dat meldt muziekblad NME op zijn website.

De rockopera-klassieker werd door de strijdkrachten als beste nummer verkozen na een enquête door de zender British Forces Broadcasting Service (BFBS) die naar de 500 meest geliefde songs van zijn luisteraars vroeg.

Oasis scoort beter dan The Beatles
'Chasing Cars' van Snow Patrol staat op nummer twee in het lijstje, in de top 5 treffen we ook Kings Of Leon, Robbie Williams en Bryan Adams aan. Verrassend is dat Oasis met negen noteringen in de lijst beter doet dan The Beatles - waarme de Gallagher-broers dus hun grote idolen en voorbeelden aftroeven.

Queen-drummer Roger Taylor toonde zich in de Britse krant The Guardian verguld met de eerste stek van 'zijn' groep. "Het is fantastisch", zei Taylor. "Hier word ik heel erg trots van. Ik wens de strijdkrachten het allerbeste toe, vooral diegenen die voor 'Bohemian Rhapsody' hebben gestemd."



19-04-2011 om 10:35 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kortfilm 'Badpakje 46' dingt mee naar Gouden Palm

Vlaamse kortfilm 'Badpakje 46' dingt mee naar Gouden Palm

Klik op de foto om de trailer te bekijken





De Vlaamse kortfilm 'Badpakje 46' van Wannes Destoop heeft een selectie in de wacht gesleept voor de officiële competitie op het Internationaal Filmfestival van Cannes. De film is het eindwerk van Destoop aan de filmschool KASK in Gent.

'Badpakje 46' maakt kans op de Gouden Palm voor beste kortfilm. De jury in die competitie wordt voorgezeten door regisseur Michel Gondry, die onder meer The Green Hornet en Eternal Sunshine of the Spotless Mind draaide.
 
De Vlaamse kortfilm gaat over een mollig meisje van twaalf dat het moeilijk heeft om haar weg te vinden in het leven. Enkel in het plaatselijk zwembad, waar ze hard traint voor de komende zwemwedstrijd, voelt ze zich thuis. Wanneer ze een nieuwe zwembril nodig heeft, lopen de zaken niet helemaal zoals gepland en zet ze alles op alles om de bril te bemachtigen.
 
De hoofdrollen worden vertolkt door Janis Vercaempst, Wim Opbrouck, Lies Pauwels, Kenneth Vanbaeden en Johan Heldenbergh. De muziek is van de hand van Amatorski. Het is zes jaar geleden dat er nog eens een Vlaamse kortfilm werd geselecteerd voor Cannes.



18-04-2011 om 21:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy niet te spreken over biografische film

Sarkozy niet te spreken over biografische film

Klik op de foto om de trailer ' La Conquête ' te bekijken






In het Elysée zitten ze er niet op te wachten, maar op het filmfestival van Cannes gaat de Franse film 'La Conquête' in première. De film is een biografie van Nicolas Sarkozy en toont een weinig fraai beeld van de Franse president.

Sarkozy ligt niet bepaald in de bovenste schuif bij de Fransen, en deze film kan hij dus missen als kiespijn. Afgelopen weekend konden onze zuiderburen al kennismaken met de trailer van de film en die werd fel gesmaakt.

De entourage van de president zag de trailer ook in de bioscoop en Sarkozy is naar verluidt "pas amusé". "Wat we gezien hebben, bevalt ons allerminst", zei één van zijn raadgevers aan de Daily Telegraph. (br.hln)


18-04-2011 om 17:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-vrouw Charlie Sheen terug in rehab

Ex-vrouw Charlie Sheen terug in rehab


http://img218.imageshack.us/img218/189/brookemueller.jpg


Nu Brooke Mueller terug in de afkickkliniek zit, ziet het ernaar uit dat Charlie Sheen het tijdelijke hoederecht over hun twee zoontjes zal krijgen. Dat meldt entertainmentwebsite RadarOnline.

Sheen's advocaat gooit namelijk alle middelen in de strijd om ervoor te zorgen dat de tweeling gedurende Mueller's verblijf in de afkickkliniek bij hun vader kan blijven. Daarvoor trekt de acteur vandaag naar een rechter in Los Angeles.

Straatdealer
Mueller (33) ging vorig weekend vrijwillig in rehab nadat ze eerder weigerde om een drugstest af te leggen. Vorige week donderdag beweerde een straatdealer uit Inglewood nog dat hij haar voor 150 dollar aan cocaïne had verpatst. Sheen's ex ging eind vorig jaar nog in behandeling wegens drugs- en alcoholproblemen.

Over enkele weken zal de scheiding tussen het voormalige showbizzkoppel officieel worden afgerond. De twee gingen in 2009 uit elkaar nadat Sheen tijdens een fikse ruzie in Colorado werd opgepakt voor huiselijk geweld.

Na de breuk kreeg Brooke de voogdij over hun twee zonen toegewezen op voorwaarde dat ze zich moest melden voor een drugstest, die ze uiteindelijk weigerde.


18-04-2011 om 17:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marlene Dietrich wou Hitler doden met giftige haarspeld

Marlene Dietrich wou Hitler doden met giftige haarspeld

http://img846.imageshack.us/img846/7063/hitlera.jpg


De Duitse actrice Marlene Dietrich had plannen om Adolf Hitler te verleiden en te vermoorden met een vergiftigde haarspeld. Dat staat te lezen in een nieuwe biografie over Dietrich, zo meldt het AD.

In het boek van Charlotte Chandler zegt Douglas Fairbanks Jr dat Dietrich al in de jaren 30 een hekel had aan de Nazi's. Dietrich wou Hitler zelfs uit de weg ruimen. Ze was van plan de dictator naakt te verleiden. Ze wist alleen niet waar ze het moordwapen zou verstoppen.

Daarom had ze plannen om een vergiftigde haarspeld te gebruiken. Het is echter bij een plan gebleven. "Ze was een dapper meisje en ik ben er zeker van dat ze haar leven had willen riskeren", zegt haar ex-geliefde Fairbanks. Dietrich is in 1992 overleden in Parijs. Hitler pleegde op 30 april 1945 zelfmoord in een ondergrondse bunker in Berlijn. (br.hln)



18-04-2011 om 16:42 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lacuna Coil en Dio Disciples ook op affiche Graspop

Lacuna Coil en Dio Disciples ook op affiche Graspop

Klik op de foto om ' Heavens A Lie' te beluisteren





Er zijn opnieuw namen voor Graspop Metal Meeting 2011 bekend gemaakt. Zo zullen onder andere Lacuna Coil en Dio Disciples op 24, 25 en 26 juni op het Desselse podium staan naast Scorpions, Ozzy Osbourne en Slipknot.

Ronnie James Dio mag ons dan wel verlaten hebben, zijn muziek blijft verder leven en wel in de vorm van Dio Disciples. Deze band bestaat uit de voormalige muzikanten van Dio, aangevuld met zangers Tim Owens en Toby Jepson. Het project werd aangekondigd door Wendy Dio, de weduwe van de overleden metalicoon.

Europa
Lacuna Coil, een gothische metalband uit Italië, komt reeds voor de vijfde keer afgezakt naar Dessel. De Italiaanse band is al aan zijn vijftiende levensjaar toe, maar met Cristina Scabbia heeft de band nog steeds een aantrekkelijke frontvrouw.

Nog uit Europa komt Black Spiders, een hardrockgroep uit het Verenigd Koninkrijk. Zij hebben vorig jaar de Metal Hammer Award gewonnen voor 'Best Underground Band' en doet qua genre wat denken aan Black Sabbath.

Metalschop onder de kont
Voorts komen alle aangekondigde groepen uit Noord-Amerika. Uit Canada komt Anvil iedereen "een fucking metalschop onder de kont geven". Zij spelen zowel speed, power en thrash metal. Uit de Verenigde Staten komt onder andere Wayne Static, de hoofdman van de industriële metalgroep Static-X. Hij heeft al twee keer met zijn band op Graspop gestaan, maar nu komt hij zijn soloplaat promoten.

Dirty Rotten Imbeciles weet al drie decennia lang zowel punk, hardcore als metalliefhebbers te bekoren. Net zoals The Dwarves zijn ze al sinds de jaren tachtig aanwezig op het metaltoneel.

The Rods, The Dwarves, After The Burial, Black Spiders en Dirty Rotten Imbeciles vervolledigen de nieuwe lijst aankondigingen.

Afzeggingen
Spijtig genoeg zijn er ook drie afzeggingen. Zo zullen Disturbed, All That Remains en Masters of Reality dit jaar niet afzakken naar de Desselse weide.


18-04-2011 om 16:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss mag niet naar huwelijk van Lily Allen komen

Kate Moss mag niet naar huwelijk van Lily Allen komen


http://img831.imageshack.us/img831/7005/katemossw.jpg


Kate Moss is niet meer welkom op het huwelijk van Lily Allen. De zangeres ontdekte dat Moss, die zelf op trouwen staat, haar vrijgezellenfeestje in hetzelfde weekend had gepland.

Volgens de krant de Daily Mail betekende het vrijgezellenfeestje het einde van de vriendschap tussen beide dames. Lily Allen heeft de datum van haar feestje wel nog verzet, maar daarmee is de kous nog lang niet af. De bruiden in spe hebben veel gezamenlijke vrienden.

De huwelijksdatums vallen gelukkig niet op dezelfde dag. Lily trouwt op 11 juni, Kate trouwt pas in juli.



18-04-2011 om 15:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.X-Factor wil Ozzy als jurylid, hoewel die de show haat

X-Factor wil Ozzy als jurylid, hoewel die de show haat


http://img856.imageshack.us/img856/4117/ozzyosbourneo.jpg


De Britse X-Factor probeert Ozzy Osbourne te strikken als nieuw jurylid. Hij zou er Cheryl Cole moeten vervangen. Eerder was ook zijn vrouw al jurylid in de show. Nochtans heeft Ozzy een ongezouten mening over de talentenjacht: "Het programma maakt de muziek kapot met licht entertainment."

Ozzy zou in de show samen met Louis Walsh en Dannii Minogue in de jury zitten. Het gerucht werd verspreid door de Britse tabloid The Sun. Volgens de krant zijn de programmamakers aan het onderhandelen met de 62-jarige rocker. Controversieel zou Ozzy zeker zijn, aangezien hij een tegenstander van de show is. "Het zou om muziek en talent moeten draaien, maar dat is niet het geval."

Ozzy's echtgenote Sharon was gedurende vier seizoenen lid van de jury van X-Factor. Ze trok zich terug door een ruzie met Dannii Minogue.


18-04-2011 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prince trekt Eva Longoria op podium

Prince trekt Eva Longoria op podium

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Desperate Houwewife Eva Longoria had haar avondje uit wellicht anders ingebeeld. Tijdens een optreden van Prince in Los Angeles werd de actrice door 'his royal funkiness' op het podium getrokken om haar danstalent te showen. Prince zag dat het goed was en zong en danste lustig voort. Daarmee deed Longoria het alvast beter dan Kim Kardashian. Zij werd een tijd geleden eveens op het podium getrokken, maar kon Prince niet overtuigen en werd al even vlug terug weggeleid.


18-04-2011 om 13:33 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders KateMiddleton betalen 113.000 euro van prinselijk huwelijk

Ouders KateMiddleton betalen 113.000 euro van prinselijk huwelijk


http://img571.imageshack.us/img571/6963/katemiddleton.jpg
Kate Middleton.


De ouders van Kate Middleton dragen voor 100.000 pond, of z
o'n 113.000 euro, bij tot het huwelijk van hun dochter met de Britse prins William. Dat staat vandaag in de Britse krant The Sunday Times. Het huwelijk vindt plaats op 29 april.

De familie van de bruid houdt de traditie overeind en betaalt onder andere voor de kleren van Kate, de kleding van de bruidsmeisjes en de getuige en de huwelijksreis, aldus de Sunday Times. Ze doen ook hun duit in het zakje voor het avonddiner en -feest.
 
Vanuit Buckingham Palace luidt het dat de Middletons zelf mogen kiezen wat ze betalen. De ouders van Kate hebben een onlinebedrijf voor feestartikelen en zijn zo miljonair geworden. Alleen de factuur voor de kamers in het luxehotel in Londen, waar Kate samen met haar familie haar laatste vrijgezellenavond doorbrengt, zou zo'n 20.000 pond kosten, weet de Sunday Times. Het prijskaartje voor de bruidskledij zou in totaal 30.000 pond bedragen.


18-04-2011 om 10:16 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
17-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arctic Monkeys hebben muziekvideo voor nieuwste hit

Arctic Monkeys hebben muziekvideo voor nieuwste hit

Klik op de foto om ' Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair' te beluisteren






Er is nu ook een muziekclip bij de nieuwe single van Arctic Monkeys 'Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair'. Die werd door de Britse band op hun website gepost.

Het nummer is de eerste single van 'Suck It And See', hun vierde studioalbum. Dat zal op 6 juni 2011 in de rekken liggen. De single is online al te kopen, maar zal pas 30 mei in de winkel liggen. 'Suck It And See' werd gedeeltelijk opgenomen in Los Angeles met als producer James Ford.

Arctic Monkeys staan op vrijdag 1 juli op de main stage van Rock Werchter.


17-04-2011 om 13:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Faillissement voor Philadelphia Orchestra

Faillissement voor Philadelphia Orchestra


http://img560.imageshack.us/img560/4366/arethafranklin.jpg
Aretha Franklin met het Philadelphia Orchestra.


Het gerenommeerde Amerikaanse symfonieorkest Philadelphia Orchestra gaat faillissement aanvragen. Dat maakte het bestuur gisteren bekend.

Volgens een woordvoerster van het 111 jaar oude orkest heeft het faillissement geen gevolgen voor de concerten die al zijn gepland. Het orkest werkt ondertussen aan een reddingsplan. De komende dagen probeert het bestuur een bedrag van 214 miljoen dollar (148 miljoen euro) op te halen.

Het Philadelphia Orchestra behoort tot de zogeheten Big Five. Dat zijn de symfonieorkesten van New York, Boston, Chicago, Philadelphia en Cleveland. Door de economische crisis zijn in de Verenigde Staten meerdere prestigieuze kunstgroepen en musea in financiële problemen geraakt.


17-04-2011 om 13:10 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-vrouw Charlie Sheen weigert drugstest af te leggen

Ex-vrouw Charlie Sheen weigert drugstest af te leggen


http://img7.imageshack.us/img7/189/brookemueller.jpg



Charlie Sheen krijgt al een hoop negatieve media-aandacht over zich heen, maar met de moeder van zijn kinderen, zijn ex-vrouw Brooke Mueller, gaat het ook niet goed. Mueller zou volop aan het feesten zijn en riskeert het verlies van de voogdij over haar tweeling, schrijft AD.nl.

Als onderdeel van de voogdijregeling had Mueller beloofd de komende drie maanden verschillende drugstests te ondergaan. Maar het lijkt voor Mueller nogal moeilijk om van de drank af te blijven en ze is niet van plan om bloed af te staan.

Als Mueller weigert bloed af te staan zou de rechter kunnen besluiten om de kids aan Charlie toe te wijzen. De acteur doorstond de drugstesten namelijk wel zonder probleem.


17-04-2011 om 13:05 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier slaapt Kate tijdens laatste nacht als vrijgezel

Hier slaapt Kate tijdens laatste nacht als vrijgezel


http://img13.imageshack.us/img13/5910/thegoringhotel.jpg

Kate Middleton en haar familie zullen de nacht voor het huwelijk doorbrengen in het befaamde 'The Goring Hotel' in de chique wijk Belgravia in Londen. De afgehuurde familiesuite bestaat uit vijf vertrekken en kost zo'n 5.500 euro per nacht.

Volgens officiële bronnen was het de persoonlijke keuze van de Middletons om in dit vijfsterrenhotel, dat vlakbij Buckingham Palace gelegen is, te logeren. Op die manier kan het gezin nog eens samen zijn alvorens Kate toetreedt tot de koninklijke familie.

De suite op de bovenste verdieping werd voor 165.000 euro verbouwd zodat Kate zich in alle rust kan voorbereiden op het huwelijk. Aan de muren hangt zijden behangpapier van 550 euro per meter.

Prins William daarentegen slaapt in zijn appartement in Saint James's Palace. (br.hln)


17-04-2011 om 12:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry gepromoveerd tot kapitein

Prins Harry gepromoveerd tot kapitein


http://img130.imageshack.us/img130/7906/prinsharry.jpg


De Britse prins Harry heeft na vijf jaar legerdienst de graad van kapitein gekregen in het Britse leger. De prins, die steeds dichter komt bij een terugkeer naar het front, gaat voortaan door het leven als Captain Harry Wales.

Prins Harry heeft ondertussen ook zijn eerste stage succesvol heeft afgerond om te leren vliegen met een Apachte-helikopter. Hij mag het toestel nu besturen zonder instructeur. Een volgende stap is leren omgaan met de wapens van de gevechtshelikopter.
 
De 26-jarige broer van prins William komt zo steeds dichter bij een terugkeer naar het front. In een interview begin april zei Harry nog dat het nutteloos zou zijn dat hij een opleiding tot piloot zou volgen als het leger niet van plan was hem weer de wei in te sturen.
 
Prins Harry werd in 2007-2008 al eens tien weken ingezet in Afghanistan. Hij begeleidde toen vliegtuigen die bombardementen uitvoerden op talibanstellingen in de provincie Helmand.


17-04-2011 om 12:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolas Cage aangehouden wegens huiselijk geweld

Nicolas Cage aangehouden wegens huiselijk geweld


http://img823.imageshack.us/img823/2510/nicolascage.jpg
Nicolas Cage


De Amerikaanse acteur Nicolas Cage is vanochtend gearresteerd in New Orleans op verdenking van huiselijk geweld. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie met zijn vrouw Alice Kim. Volgens de website RadarOnline.com hebben de lokale autoriteiten het bericht intussen bevestigd.

Volgens de website is het niet de eerste keer dat de acteur zijn boekje te buiten gaat. Een aantal weken geleden is het volledig uit de hand gelopen in een restaurant. Eind vorig jaar was er ook al een video in omloop waarop een razende Cage stond te schreeuwen tegen een vrouw. Ook toen zou het om zijn vrouw Alice Kim gegaan hebben.

Cage bouwde de afgelopen jaren een hoge belastingschuld op, en heeft grote financiële problemen.


17-04-2011 om 12:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record Store Day zet platenwinkels in de kijker

Record Store Day zet platenwinkels in de kijker


http://img197.imageshack.us/img197/243/recordstoreday.jpg


Vandaag wordt wereldwijd Record Store Day gevierd. Het betreft een initiatief van onafhankelijke platenwinkels die hun dagelijkse overlevingsstrijd even onder de aandacht willen brengen. Dat schrijft deredactie.be.

In ons land moesten vorig jaar ongeveer zestig platenzaken de deuren sluiten. Om te kunnen overleven is het voor de kleinere muziekwinkel van belang zich op een bepaald segment te kunnen toeleggen. "De muziekmarkt blijft populair en is daarvoor gelukkig groot genoeg", bekent Olivier Maeterlinck van de Belgian Entertainment Association.

Zo concentreert Music Mania zich volledig op vinyl. "Vinyl is er altijd geweest en wordt steeds populairder", verklaart Karel Van Audenaerde van de platenwinkel.

Er worden vandaag, ter ere van Record Store Day, ook vijf nieuwe vinylplaten gepresenteerd. Maeterlinck voorspelt voor de toekomst van de muziekverkoop enerzijds een mengeling van cd's en vinyl. Hij gaat er anderzijds van uit dat op streamingabonnementen zal worden ingezet. Hierdoor zou de muziekliefhebber tegen een maandelijkse vaste prijs naar muziek kunnen luisteren.


17-04-2011 om 12:04 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
16-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van La Esterella: Schitter en schijn voor altijd

Afscheid van La Esterella: "Schitter en schijn voor altijd"


http://img94.imageshack.us/img94/5777/laesterella.jpg


Een duizendtal mensen hebben in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal afscheid genomen van Esther Lambrechts, beter gekend als La Esterella. De zangeres, die door velen aanzien werd als een icoon van de Vlaamse volksmuziek, overleed maandag op 91-jarige leeftijd.

Haar kist werd rond 10 uur de kathedraal binnen gedragen op eenvoudige orgelmuziek. Vooraan in de kathedraal prijkte een grote zwart-witfoto uit haar gloriedagen. Priester Louis Van Lommel prees haar mooie stem, die zoveel mensen beroerd had, maar ook haar kracht en levensvreugde.

"Ze was een sterke vrouw", vertelde Van Lommel. "Niet alleen omdat ze 91 werd, maar omdat ze zelfs in het rusthuis de kracht nog had om haar medebewoners zalige momenten te laten beleven met haar optredens. Dat La Esterella nu mag fonkelen tussen de vele andere sterren aan de hemel."

'My way'
Op de tonen van 'My Way' en 'Con te Partiro', gezongen door sopraan Anne Cambier, bracht iedereen een laatste groet aan de overleden Vlaamse diva en werden de bidprentjes uitgedeeld. Daarop prijkten foto's van de zangeres in jaar jonge jaren en van na haar comeback. Aan de binnenkant stond de tekst van haar bekendste nummer 'Oh Lieve Vrouwe Toren'.

Schrijver Tom Lanoye hield de afscheidsrede. Hij vertelde onder meer een anekdote over hoe hij als eerste Antwerpse stadsdichter tijdens de Cultuurmarkt in 2004 samen met La Esterella het gedicht 'De kathedraal antwoordt' bracht. "Ik zie dat nog steeds als mijn meest dierbare optreden. Ik heb zelden zoveel plezier beleefd ervoor, tijdens en erna."

Waardig en trots
Hij herinnerde zich ook nog die keer dat ze optrad in Theater Carré in Amsterdam voor een publiek van 1.800 homo's. "Toen ze 'My Jiddische Mama' zong, ging er een rilling door het publiek. Ze kreeg een staande ovatie en de manier waarop ze daar stond - waardig, trots en geen seconde pretentieus - zo zal ik me haar herinneren."

Lanoye bracht vervolgens een eigen bewerking van 'She is gone', het gedicht van David Harkins dat tijdens de uitvaart van de Britse 'Queen mum' werd voorgelezen. La Esterella was volgens hem de Queen Mum van Antwerpen.

Vaarwel Esterel
Een echt kippenvelmoment volgde toen hij iedereen in de kathedraal opriep om het bidprentje te nemen en samen met hem de eerste strofe van 'Oh Lieve Vrouwe Toren' te zingen. Hij eindigde zijn afscheid met de woorden: "Vaarwel Esterel, schijn en schitter elders voortaan en voor altijd, vaarwel." (br.hln)



16-04-2011 om 21:17 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!