Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

06-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemproblemen verstoren Europese tour Duran Duran

Stemproblemen verstoren Europese tour Duran Duran

Klik op de foto om ' Come Undone ' te beluisteren






Duran Duran ziet zich genoodzaakt om hun Europese tour uit te stellen. Er lijkt namelijk maar geen einde te komen aan de stemproblemen van frontman van Simon LeBon.

Over de aard van de problemen blijft LeBon heel vaag. "Niemand kan me precies zeggen hoe lang dit nog zal aanslepen. Ik moet me even terugtrekken om terug op volle kracht te komen. Van zodra dat het geval is, kunnen we meteen nieuwe data vastleggen voor de tour."

De 'Rio' hitmakers' tournee zou normaal volgende week starten in Dublin en lopen tot 12 september.  Alle optredens - ook dat van Vorst Nationaal op 10 september - zijn nu uitgesteld naar een later te bepalen datum.


06-07-2011 om 12:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn zet dertig bussen in voor TW Classic

De Lijn zet dertig bussen in voor TW Classic


http://img26.imageshack.us/img26/9494/delijn.jpg



Openbaarvervoermaatschappij De Lijn zet zaterdag 9 juli dertig bussen en 46 chauffeurs in om concertgangers naar TW Classic te brengen. De bussen rijden van het station van Leuven naar de festivalweide in Werchter.
 
Opstappen kan aan het station van Leuven op zaterdag 9 juli vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf 23.00 uur kunnen de concertgangers ook met de bus naar huis. De TW Classic-bussen rijden tot 02.00 uur naar het station van Leuven. Er zijn voor de gelegenheid ook speciale nachttreinen naar Kortrijk, Antwerpen-Centraal, Hasselt en Oostende. De nachttreinen vertrekken rond 02.00 uur aan het station van Leuven.
 
Concertgangers betalen 4 euro voor de heen- en terugreis per bus. Met een geldig abonnement zijn de bussen gratis. Ook concertgangers met een B-Dagtrip rijden gratis heen en terug. (br.hln)

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het nummer 070 220 200.


06-07-2011 om 12:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le gamin au vélo valt in de prijzen in Italië

'Le gamin au vélo' valt in de prijzen in Italië


http://img825.imageshack.us/img825/3724/legaminauvelo.jpg


'Le Gamin au Vélo', de nieuwe film van de broers Dardenne, valt in de prijzen in Italië. De film won eerder al op het filmfestival van Cannes de Grand Prix.

Op 8 juli wordt de 'Premio Fiesole ai Maestri del Cinema' uitgereikt, meldt filmverdeler Cineart. Deze award ging in het verleden al naar grote namen, zoals Alfred Hitchcock, Luis Buñuel, Bernardo Bertolucci of Ken Loach.
 
Twee dagen later mogen de broers Jean-Pierre en Luc Dardenne dan de 'Premio internazionale Flaiano del cinema' in ontvangst nemen, in de Italiaanse stad Pescara.
 
In september worden de regisseurs in Venetië verwacht, in het kader van de Mostra. Daar zullen ze de 'Prijs Robert Bresson' ontvangen.
 
'Le gamin au vélo' speelt nog in de zalen in België, Frankrijk, Italië en Zwitserland.


06-07-2011 om 10:28 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
05-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werchter krijgt volgend jaar drie of vier podia

Werchter krijgt volgend jaar drie of vier podia


http://img263.imageshack.us/img263/2699/werchter.jpg


De festivalweide in Werchter zal volgend jaar drie of vier podia kunnen opstellen. Dat schrijft De Morgen vandaag. De site zelf blijft even groot, maar er komt meer ruimte vrij door het hertekenen van de zones. Het gemeentebestuur van Rotselaar, waarvan Werchter een deelgemeente is, heeft daarvoor samen met de provincie Vlaams-Brabant het Ruimtelijk uitvoeringsplan aangepast.
 
Ze geven daarmee toe aan de dreiging van Werchter-baas Herman Schueremans om naar het Limburgse Brustem te verhuizen, waar meer ruimte is. Schueremans reageert positief op de veranderingen. "Het festival blijft volgend jaar zeker in Werchter", zegt hij. Of dat ook in 2013 nog zo zal zijn, wil hij niet bevestigen.


05-07-2011 om 17:19 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neil Diamond (70) kust 45 seconden lang fan

Neil Diamond (70) kust 45 seconden lang fan

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Hoezo, zeventigers niet kwiek meer? Neil Diamond bewees donderdagavond het tegendeel door halverwege zijn optreden in Birmingham tot twee maal toe een mysterieuze dame binnen te draaien. Niet zomaar even een vluchtig kusje op de lippen, maar passioneel tonggedraai van respectievelijk vijftien seconden en een halve minuut.


De oude rocker viel daarna achterover op het podium en gooide er nog een paar flirterige zinnen achteraan. "Ben ik in de hemel? Jij kust heel goed, zijn alle meiden in de buurt hier zoals jij?" Toen de vrouw antwoordde dat ze uit Londen kwam, riposteerde Diamond dat hij daar binnen enkele dagen zijn opwachting zal maken...


De meeste toeschouwers konden dit bizarre intermezzo wel smaken, maar anderen voelden zich tekortgedaan: die lange kussen haalden volgens hen het ritme uit het optreden. Een van zijn fans vond het zelfs schokkend om te zien dat een man van zijn leeftijd zich zo vreemd gedroeg.


Diamond stapelt al vijf decennia lang de successen op, met hits als 'Sweet Caroline', 'I'm a believer' en 'You'll be a woman soon'. Wereldwijd zijn al 115 miljoen plaatjes van hem over de toonbank gegaan. Later deze maand sluit hij zijn wereldtournee af in de Londense O2 Arena.


05-07-2011 om 12:26 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wout Bru opent restaurant op Tomorrowland

Wout Bru opent restaurant op Tomorrowland


http://img814.imageshack.us/img814/4468/woutbru.jpg


Op vrijdag 22, zaterdag 23 & zondag 24 juli 2011 vindt de 7de editie van Tomorrowland plaats in het recreatiedomein De Schorre in Boom. Het festival staat wereldwijd bekend voor haar sprookjesachtig decor en de sterke line-up, dit jaar komen er ook nog lekker eten bij. Daar zorgen een aantal gerenommeerde Belgische chefs en kwalitatieve eethuizen voor. Niet alleen de artiesten backstage, maar ook het grote publiek zal kunnen proeven van lekkere en gezonde maaltijden.

In vijf dagen waren alle tickets de deur uit voor Tomorrowland, dat dertien in & outdoor areas met meer dan 300 dj's serveert. In 2010 konden bezoekers al genieten van versgemaakte en gezonde gerechten en werden er à la minute Mojito's geshaket. Dit jaar doet de organisatie ID&T daar, met culinaire ondersteuning van Belgische chefs, nog wat bij. "We willen verder gaan dan het traditionele festivalcatering-aanbod en hebben het aanbod uitgebreid en verfijnd met oog voor detail. We vinden het fantastisch dat we hiervoor support krijgen van vooraanstaanden uit de foodwereld. Eetkraampjes, bars, picknicktafels en foodareas worden nog zomerser aangekleed. Daarnaast wordt het aanbod ruimer en gezonder. Tomorrowland wil de komende jaren hierin evolueren", zegt organisator Manu Beers.

Tomorrowland Magic
Alain van het Antwerpse Lombardia is een ambassadeur van gezonde voeding en is geen onbekende voor de Tomorrowland-organisatie. Hij bereidde tijdens het festival al heel wat vegetarische en veganistische gerechten voor de artiesten, waaronder voor Moby in 2009. Dit jaar werkte hij een speciale Tomorrowland Magic. Alain: "Jongeren vertoeven vier dagen lang op een festivalweide en zijn op zoek naar lekker eten. Ik wil daarbij graag helpen en serveer alleen maar gezonde, lekkere maaltijden. De Tomorrowland Magic is een speciale creatie voor Tomorrowland. Ik ben heel benieuwd wat de bezoekers ervan vinden." De pittige gemberthee GingerLove van Lombardia wordt ook aangeboden.

Burgers en pitta
Een ander hip Antwerps restaurant, de Burgerij, opent eveneens een restaurant tijdens Tomorrowland. De Burgerij staat bekend om hun kwalitatieve, verse en à la minute bereide burgers. Tijdens het festival zullen ze de lekkerste festival burger ooit serveren. Dit jaar wordt er ook samengewerkt met Finjan. Dit Antwerpse restaurant is gespecialiseerd in gerechten uit het Midden-Oosten. Zij bieden een gezonde en lekkere variant op de typische festival-pitta. Finjan is de enige pittabar die vermeldt wordt in de gids Gault Milleau.

Wout Bru
De Belgische sterrenchef Wout Bru kookt niet voor de artiesten, maar wel voor de bezoekers. Aan de valei van de mainstage zal hij een gezellig restaurant met 15 tafeltjes optrekken. Wout Bru: "De sprookjeswereld van Tomorrowland is betoverend en elk jaar slaagt de organisatie erin om het festival uniek te brengen, daar werken wij heel graag aan mee." De artiesten worden zoals elk jaar verwend met lekkere Belgische kost zoals bijvoorbeeld stoofvlees met frietjes. Dit jaar wordt er voor een mooie afsluiter gezorgd. De topchef Roger van Damme laat de dj's backstage nagenieten van overheerlijk, speciaal ontworpen tiramisu.

Cocktails
Sinds de geboorte van Tomorrowland worden er cocktails geserveerd op het festivalterrein. Vorig jaar werden er verse Mojito's geshaket in een rustig gelegen, Cubaanse bar. Dit jaar komt Manuel Wouters van de bekende cocktailbar SIPS langs. Hij zal in de VIP ruimte de lekkerste mixen - in het glas weliswaar - toveren. Manuel Wouters leerde de stiel op een prestigieus cruiseschip om daarna in Antwerpen een gerenommeerde cocktailbar uit de grond te stampen. Deze zomer zullen de Tomorrowland bezoekers ook van zijn shake-kunsten kunnen genieten.

Nationale feestdag ingezet als BBQ-dag
Op 21 juli openen de deuren van DreamVille (Tomorrowland camping). DreamVille zal dezelfde magie uitstralen als het festival. Ook na de festivaluren worden ze in de watten gelegd. Onze Nationale Feestdag is een ideale gelegenheid om de opening van DreamVille te vieren en daarom zorgde de organisatie voor heel wat plezier en vertier met dj's, animatie en een barbeque. De DreamVille-gasten kunnen al hun ingrediënten meenemen en vanaf 14 uur zelf roosteren op de verschillende barbecues die worden geïnstalleerd op de 3 BBQ-zones op het DreamVille terrein. Op die nationale feestdag worden de BBQ's voorzien van kolen. Op de andere festivaldagen kunnen de BBQ-zones ook nog gebruikt worden. Zo wordt het festival op de vooravond van haar opening al goed ingezet. (br.hln)



05-07-2011 om 10:26 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
04-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis David Beckham ziet helemaal roze voor komst dochter


Huis David Beckham ziet helemaal roze voor komst dochter


http://img696.imageshack.us/img696/2494/victoriabeckhambk.jpg



Het huis van David Beckham ziet helemaal roze, in afwachting van de geboorte van zijn dochter. Vrouwlief Victoria moet vandaag nog via een keizersnede bevallen. "Het is een totaal nieuwe ervaring om zoveel meisjesspullen in ons mannenbastion te hebben", aldus de voetballer. En inderdaad, de Beckhams hebben tot nu toe inderdaad alleen maar zonen op de wereld gezet: Brooklyn (12), Romeo (8) en Cruz (6).

David geeft toe dat 4 juli altijd een speciale betekenis zal hebben voor het koppel, want in 1999 pakten ze er net die datum uit om te trouwen. Speciaal voor de komst van het kleintje downloadde 'Becks' bovendien enkele liedjes van de Beatles. Dat voedt dan weer de speculatie dat ze hun dochtertje Judy zouden noemen, naar de song 'Hey Jude'.

"Qua namen blijven er nog drie opties over, maar ze houden ze goed geheim", aldus een bron. "Romeo wil haar Justine Bieber noemen, maar die mogelijkheid valt om evidente redenen af. Brooklyn is een Beatles-fan en stelde Jude voor, en dat zien David en Victoria wél zitten."


04-07-2011 om 21:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Charlène van Monaco poogde drie keer te vluchten


"Prinses Charlène van Monaco poogde drie keer te vluchten"


http://img221.imageshack.us/img221/1059/prinsescharlene.jpg


De kersverse prinses Charlène van Monaco zou niet één maar drie keer geprobeerd hebben haar man, prins Albert II, te ontvluchten. De Zuid-Afrikaanse voormalige zwemkampioene zou zelfs haar toevlucht genomen hebben tot de ambassade van haar geboorteland. Toch kon ze uiteindelijk overhaald worden alsnog te huwen met Albert. Volgens geruchten na het uitwerken van een overeenkomst tussen beiden.

Charlene Wittstock heette ze toen ze nog een Zuid-Afrikaanse rugslagzwemster was. Ze is met haar 33 lentes twintig jaar jonger dan haar nieuwbakken echtgenoot Albert II van Monaco, die er 53 is. Net voor haar huwelijk met Albert, op 1 juli, raakte bekend dat Charlene nog aan haar lot probeerde te ontkomen en te vluchten naar de luchthaven van Nice. Ze werd echter door de politie onderschept en moest worden overhaald om door te gaan met de huwelijksplannen die ze met Albert II had.

Nu blijkt dat prinses Charlène van Monaco, zoals ze sinds vrijdag heet, eerder al twee vluchtpogingen had ondernomen. Een eerste keer in mei van dit jaar, tijdens een trip naar de Franse hoofdstad Parijs, om er haar trouwkleed van Armani te passen. Niet veel later, tijdens de GP Formule 1 van Monaco, poogde ze nogmaals weg te geraken. En de derde keer had ze dus een enkele reis naar Zuid-Afrika geboekt, toen ze werd tegengehouden door de politie en haar reispas in beslag werd genomen.

Ze werd overhaald te blijven, volgens de Franse media met een overeenkomst tussen het bruidspaar. Die zou te maken kunnen hebben met de geruchten als zouden er nog meer bastaardkinderen van Albert bekendgemaakt worden. Prins Albert II heeft er officieel twee erkend: Jazmin Grimaldi (19) en Alexandre Coste (6). De eerste is de dochter van Tamara Rotola, een Amerikaanse vastgoedagente; de tweede is de zoon van de voormalige Togolese stewardess, Nicole Coste.

Maar Albert zou toegestemd hebben om een aantal DNA-tests te ondergaan om hem uit te sluiten van het vaderschap van nog twee andere eventuele bastaardkinderen. Mochten die toch de zijnen blijken en jonger zijn dan vijf jaar, dan betekent dat dat de beruchte rokkenjager 'zijn' Charlene heeft bedrogen, want de twee zijn al vijf jaar een koppel. En ja hoor, het ene vermoedelijke buitenechtelijke kind zou al geboren zijn, het andere nog niet...

De bastaardkinderen komen alleszins volgens de Monegaskische wet niet in aanmerking voor de troonopvolging. Voor een troonopvolger is het wachten op de kindjes die Albert persoonlijk bij prinses Charlene zal verwekken. Die langverwachte baby is van enorm belang voor het kleine prinsdom. (br.hln - foto ap)


04-07-2011 om 19:31 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss schaamt zich dood op eigen trouwfeest

Kate Moss schaamt zich dood op eigen trouwfeest


http://img829.imageshack.us/img829/1297/katemossa.jpg


Het zal je maar overkomen: je huwelijksfeest is tot in de puntjes uitgedokterd -tot travestieten toe!-, en dan vindt een getuige het nodig de sfeer te verpesten.

Kate Moss wist naar verluidt niet waar kruipen toen Alison Mosshart, zangeres bij de rockgroep van haar kersverse echtgenoot, haar speech afstak. Ze rakelde het ene gênante verhaal na het andere op over Jamie Hince en begon daarna aan een eindeloze lijst van tips over hoe Kate haar vent moet behandelen.

"Alison ging er zwaar over", aldus een bron. "Het was een lange, vervelende en betuttelende speech. Kate zat op het eind met haar hoofd in haar handen en haar broer kreeg te horen dat hij de microfoon moest uitzetten."

Het wilde feestje, dat vrijdagavond begon, zou uiteindelijk drie dagen duren. Pas vorige nacht verliet de laatste gast haar domein in het domein Cotswold. Uitgeputte feestvierders konden intussen crashen in de sofa's die Kate en Jamie her en der geplaatst hadden. "Kate zelf ging die eerste avond tot 8 uur door. Om 5 uur werd iedereen wakker gemaakt voor een braspartij, want de gastvrouw stond erop dat iedereen de zonsopgang zou meemaken."

Voor het entertainment zorgden onder meer burlesque danseressen en trapezeartiesten. Op zaterdag trok Jamie naar een café voor nog meer alcohol. Kate deelde intussen gelei, chocolaatjes en bubbels uit aan de buurtbewoners, ter compensatie voor het ongemak.

Ook het einde van het peperdure feestje verliep in stijl: Kate en Jamie werden opgepikt door een helikopter, die hen naar een luchthaven bracht. Vandaar trekken beiden naar een onbekende bestemming. Thailand of een Afrikaanse tournee met tussenstops in de Sahara, Algerije en het Malinese Timboektoe behoren tot de mogelijkheden


04-07-2011 om 12:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schueremans: Verhuis Werchter ten vroegste in 2013


Schueremans: "Verhuis Werchter ten vroegste in 2013"


http://img580.imageshack.us/img580/57/schueremans.jpg


Een eventuele verhuis van Rock Werchter naar de voormalige luchtmachtbasis in het Limburgse Brustem (Sint-Truiden) komt er ten vroegste in 2013. Dat vertelde organisator Herman Schueremans vandaag in een interview met het VRT-journaal. Het mogelijke vertrek van het muziekfestival uit de Vlaams-Brabantse gemeente houdt heel wat medewerkers en bezoekers van het festival in de ban.

"De vraag over een eventuele verhuis zweeft al enkele dagen als een donkere wolk boven de festivalwei", zegt burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar. "Echt iedereen die bij het festival betrokken is, stelt die vraag. Zeker voor de motivatie van de medewerkers die al jaren nauw betrokken zijn met Rock Werchter en nu niet weten wat hen te wachten staat, is het een vervelende zaak."

 
"Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt. Ik zie zelf niet in waarom het festival zou moeten verhuizen. Het loopt hier vlot en de provincie en de gemeente steunen het festival. Er komt zelfs een herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) om meer podia en meer volk toe te laten. Waarom op een ander locatie van nul herbeginnen?", vraagt burgemeester Claes zich af.
 
Organisator Herman Schueremans zou graag een derde en vierde podium zetten en ziet in het 120 hectare grote domein in Brustem nog steeds een grote opportuniteit. "Maar een mogelijke verhuis zal in het allerbeste geval pas voor 2013 zijn", aldus Schueremans.


04-07-2011 om 12:32 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
03-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs herdenkt 40e verjaardag overlijden Jim Morrison

Parijs herdenkt 40e verjaardag overlijden Jim Morrison

Klik op de foto om ' The end ' te beluisteren







Het is vandaag zondag exact veertig jaar geleden dat rockicoon Jim Morrison is overleden. In de Franse hoofdstad Parijs, waar de zanger begraven ligt, wordt vanavond hulde gebracht.

Morrison ging naar de filmacademie in Los Angeles, Californië, en leerde daar Ray Manzarek kennen, met wie hij The Doors oprichtte. Deze naam was ontleend aan 'The Doors of Perception', de titel van een boek van Aldous Huxley, die op zijn beurt de frase had ontleend aan een gedicht van William Blake: "If the doors of perception were cleansed every thing would appear to man as it is, infinite".

Morrison was voor veel jongeren in die dagen een idool. Hij leefde zeer intens en gebruikte verschillende en vele soorten verslavende genotsmiddelen. Zijn enorme drankgebruik was exemplarisch. Hij was gefascineerd door literatuur, las enorm veel en was fanatiek bezig met het maken van poëzie. Zijn muziek toont invloeden van jazz en blues en zijn teksten waren vaak zeer filosofisch en dichterlijk van aard. Van Morrison is een aantal dichtbundels uitgegeven, zoals "The Lords & The New Creatures", "Wilderness" en "The American Night".

Hij overleed op 27-jarige leeftijd onder omstandigheden die nooit helemaal opgehelderd zijn, waarschijnlijk als gevolg van een overdosis drugs en interne lichamelijke kwalen. Als officiële doodsoorzaak staat in de overlijdensakte een hartaanval genoteerd.

Hij ligt begraven op de begraafplaats 'Père-Lachaise'. Zijn graf trekt nog steeds veel bezoekers, onder wie zich ook religieus geïnspireerde vereerders bevinden. Op het graf staat de Griekse tekst KATA TON DAIMONA EAYTOY. Er zijn meerdere vertalingen mogelijk. In het Oudgrieks is de strekking iets in de trant van: Trouw aan zijn ziel. In het Nieuwgrieks is de vertaling Hij schiep zijn eigen demonen. Door zijn voortijdige dood hoort hij bij de 27 club samen met Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain en Brian Jones, popidolen die toevallig allemaal op 27-jarige leeftijd overleden. Volgens de laatste biografie zou Pamela Courson tijdens zijn bescheiden begrafenis de laatste paragraaf uit Celebration of the lizard hebben voorgelezen, dit was wat Jim volgens haar had gewild.


"Light my fire", "Riders on the storm" en "The end" zijn de bekendste hits van The Doors.

Ray Manzarek en Robbie Krieger, twee voormalige leden van The Doors, geven een concert in Le Bataclan. Nadien trekt het duo op tournee. Op 17 juli wordt België aangedaan, meer bepaald Blues Peer.


03-07-2011 om 21:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft minder verzorgingen op festivalsite Werchter

Helft minder verzorgingen op festivalsite Werchter




http://img62.imageshack.us/img62/9369/rockwerchter.jpg


Het Rode Kruis heeft op de tweede dag van Rock Werchter in totaal 1.250 festivalgangers moeten verzorgen. Dertien mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het aantal interventies van de hulpdiensten ligt maar half zo hoog als vorig jaar, en dat is vooral te danken aan de weersomstandigheden.

 'Het weer is een zeer bepalende factor voor het aantal interventies dat we moeten uitvoeren', zegt Jean-Pierre Vanelslander, hoofd hulpdienst van het Rode Kruis-Vlaanderen. 'Voor de festivalgangers mag het misschien nog iets warmer en droger. Voor ons is dit weer gewoon ideaal. Als de temperaturen de 30 graden naderen, stijgt het aantal verzorgingen spectaculair. Dat blijft nu uit.'

'Een andere risicofactor krijgen we ook als een grote massa zich in beweging zet. Het is dan ook niet toevallig dat de meeste gewonden vallen bij aanvang van een nieuw optreden. De festivalgangers schuiven naar voren en sommige mensen krijgen het benauwd. Op dag twee hebben we zowat zeventig mensen moeten evacueren naar de frontstage omdat ze zich niet goed voelden in de massa', aldus Vanelslander nog.

'Voorlopig is Rock Werchter 2011 een rustige editie. Dat er zelfs op een doorsnee festivaldag heel wat verzorgingen gebeuren is logisch. Eigenlijk moet je rekenen dat Werchter vijf dagen lang een kleine stad is van ruim 50.000 mensen. Alles wat je op een normale dag in zo’n stad meemaakt, heb je hier ook. Van tandpijn, snijwonden, misselijkheid tot een ontstoken appendix.'


03-07-2011 om 19:13 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopenhagen en Roskilde verzuipen

Kopenhagen en Roskilde verzuipen


http://img163.imageshack.us/img163/6116/regenval.jpg

Boven de Deense hoofdstad Kopenhagen en omgeving gingen gisterenavond de hemelsluizen wagenwijd open. Delen van de stad liepen onder water. Ook de 75.000 bezoekers van het rockfestival Roskilde, dat op 35 kilometer ten westen van Kopenhagen plaatsvindt, kregen de volle laag.

In één uur tijd viel de hoeveelheid regen waarvoor normaal twee maanden nodig is. Bijna alle wegen rond de Deense hoofdstad waren afgesloten, en dat blijft ook vandaag voorlopig zo. Het attractiepark Tivoli moest volledig geëvacueerd worden, en verschillende bioscoopzalen stonden blank. Tienduizend inwoners van Kopenhagen hadden tijdelijk geen elektriciteit.

Beterschap is niet onmiddellijk in zicht, want voor deze namiddag wordt opnieuw heftige regen voorspeld. (br.hln - foto ap)


03-07-2011 om 13:12 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yelle, de enige echte dancing Queen van Roskilde

Yelle, de enige echte dancing Queen van Roskilde


http://img691.imageshack.us/img691/8828/yelle.jpg
Yelle.


M.I.A. mocht dan (vrijdag) geprogrammeerd staan als afsluiter op het grote Orangepodium, de Franse Yelle overklaste haar zaterdag moeiteloos in de Odeontent. Ondanks de stortregens en de aanhoudende bliksems, kon ze de aandacht tot ver buiten de tentgrenzen het hele concert lang vasthouden. Dat maakt haar de enige, echte dancing Queen van het Roskilde Festival.

De Franse band trapte niet in de val van andere dansgroepen: hol geluid, ijl stemmetje, vlakke show. Niets van dat alles: de stem van 'Yelle' (Julie Budet) was helder als een klok en kwam mooi boven de muziek uit, geleverd door vaste groepsleden GrandMarnier (uitstekend op drums) en Tepr (keyboards). De lichtshow was gevarieerd en leuk, en het rode catsuit met luipaardprint dat de zangeres droeg maakte het geheel af.


03-07-2011 om 13:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw Arnold Schwarzenegger vraagt scheiding aan

Vrouw Arnold Schwarzenegger vraagt scheiding aan


http://img217.imageshack.us/img217/9544/arnoldschwarzeneggemari.jpg


Maria Shriver, de echtgenote van filmacteur en gewezen gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger, heeft de scheiding aangevraagd. Dat gebeurde enkele weken nadat de "governator" erkend had dat hij een kind verwerkt had bij een huishoudster van het koppel. Zo is vernomen bij het Hooggerechtshof van Los Angeles. Schriver riep "onoverkomelijke geschillen" in met haar die ze in 1977 had ontmoet en met wie ze in 1986 in het huwelijksbootje was gestapt.
 
Maria Shriver, de nicht van de legendarische Amerikaanse president John F. Kennedy, vraagt het gezamenlijke hoederecht over de twee minderjarige kinderen, Patrick (17 jaar) en Christopher (13 jaar), de betaling van de advocatenkosten en een alimentatie.
 
De 63-jarige Arnold Schwarzenegger had midden mei bekend gemaakt dat hij een kind had met een huishoudster. Enkele dagen eerder was de scheiding met zijn 55-jarige echtgenote officieel aangekondigd nadat zijn vrouw begin dit jaar het echtelijk dak had verlaten.


02-07-2011 om 18:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoekers Rock Werchter vaak gewond door foute schoenkeuze

"Bezoekers Rock Werchter vaak gewond door foute schoenkeuze"


http://img21.imageshack.us/img21/853/fouteschoenkeuze.jpg


Volgens het Rode Kruis belanden heel wat bezoekers van Rock Werchter in de loop van het festival in een hulppost als gevolg van een foute schoenkeuze. Vooral vrouwelijke festivalgangers kiezen al te vaak voor mooie of heel makkelijke schoenen in plaats van voor degelijk schoeisel. Met verstuikingen, blaren en letsels aan de voeten tot gevolg.

"Bovenaan de lijst van verzorgingen die we tijdens Rock Werchter uitvoeren, staan voorlopig letsels aan voeten", zegt Jean-Pierre Vanelslander van het Rode Kruis-Vlaanderen.
 
"Festivalgangers stappen uiteindelijk best wel wat af op zo'n evenement. Een juiste schoenkeuze is belangrijk. Jammer genoeg zijn er heel wat bezoekers die compleet ongeschikt schoeisel dragen. Vooral jonge vrouwen maken op dat vlak nogal eens foute keuzes. Met iets stevigere en aangepaste schoenen zou het aantal snijwonden, blaren en letsels aan voeten en enkels alvast een stuk lager liggen", aldus Vanelslander van het Rode Kruis-Vlaanderen.


02-07-2011 om 10:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.700 busreizigers richting Rock Werchter op dag 2

11.700 busreizigers richting Rock Werchter op dag 2


http://img848.imageshack.us/img848/6324/delijnrockwerchter.jpg



Op de tweede festivaldag namen ongeveer 11.700 reizigers de bus naar de festivalweide van Werchter. Woensdag reden 3.500 kampeerders met de bus richting de campings in Haacht. Donderdag, op de eerste dag van Rock Werchter, vervoerde De Lijn uiteindelijk 23.000 festivalgangers heen. Zaterdag en zondag verwacht de vervoermaatschappij nog heel wat eendagsbezoekers op de festivalbussen.
 

"Het meest opmerkelijke aan deze editie is tot dusver dat wachtrijen en échte piekmomenten aan de bussen volledig zijn uitgebleven", zegt Karen Vandenplas van De Lijn Vlaams-Brabant. "De festivalgangers die de bus namen waren talrijk, maar zijn dit jaar mooi gespreid naar Werchter afgezakt, zodat van de traditionele beelden van grote groepen wachtenden in de buurt van de haltes hoegenaamd geen sprake was".


02-07-2011 om 09:37 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
01-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verminnen, Nicole & Hugo en Anne Theresa De Keersmaecker ereburgers van Wemmel

Verminnen, Nicole & Hugo en Anne Theresa De Keersmaecker ereburgers van Wemmel


http://img13.imageshack.us/img13/204/johanverminnen.jpg



De Wemmelse gemeenteraad heeft beslist om zes opvallende figuren uit de muziekwereld, die in Wemmel wonen, een ereburgerschap te geven. Meest bekend zijn de zangers Johan Verminnen en Nicole en Hugo. Ook choreografe Anne Theresa De Keersmaecker, dirigent Eric Lederhandler en oude zangglorie Lize Marcke worden binnenkort ereburger van faciliteitengemeente Wemmel.
 
Wie Johan Verminnen ("Laat me nu toch niet alleen") en Nicole en Hugo ("Goede morgen") zijn, hoeft geen uitleg. Barones Anne Theresa De Keersmaecker creëert sinds het begin van de jaren '80 dansvoorstellingen zoals het bekende "Rosas danst Rosas". Eric Lederhandler richtte in 1992 zijn kamerorkest Nuove Musiche op, maar is tevens vaak gastdirigent in het buitenland. Vooral in China staat hij regelmatig aan het hoofd van de belangrijkste orkesten. Lize Marcke nam in 1965 voor ons land deel aan het Eurosongfestival met "Als het weer lente is".


01-07-2011 om 18:59 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rammstein komt met hitparade naar Sportpaleis

Rammstein komt  naar het Sportpaleis

Klik op de foto om ' Du hast  ' te beluisteren





De jongens van Rammstein kunnen maar niet genoeg krijgen van het touren. Na een concertreeks die hen van Australië over Zuid-Afrika naar Noord-Amerika voerde, komen ze nu op de proppen met een nieuwe 'Made in Germany 1995 - 2011'-tour. De Belgische fans mogen zich alvast opwarmen voor een avondje metal geweld in het Antwerpse Sportpaleis op 8 maart.

De band belooft een overzicht van hun grootste successen. De Rammstein machine zal door heel Europa razen met het beste uit hun zestienjarige carrière. Rammstein's grootste hits in een gloednieuwe show. Ter gelegenheid van de nieuwe tour komt er ook een greatest hits album 'Made in Germany 1995 - 2011' met daarop de 20 beste Rammstein singles, één onuitgegeven nummer en de hele Rammstein video catalogus.  Tickets voor het sportpaleis zijn beschikbaar vanaf vrijdag 8 juli om 9u via 0900 2 60 60 of www.proximusgoformusic.be


01-07-2011 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Chemical Brothers sluiten openingsdag Rock Werchter af

The Chemical Brothers sluiten openingsdag Rock Werchter af


http://img641.imageshack.us/img641/2699/werchter.jpg


Op de tonen van The Chemical Brothers is het vierdaags muziekfestival Rock Werchter haar eerste nacht ingegaan. Dat de daverende elektronische muziek van de Britse formatie rond 2.30 uur ruim tien kilometer verder in Leuven-stad nog klachten van nachtlawaai veroorzaakte, zal de festivalgangers een zorg wezen. De meesten beleefden een geslaagde openingsdag, die ondanks enkele regenbuien en een paar wisselvallige optredens, toch meteen enkele hoogtepunten kende.

De Californische rappers van Odd Future Wolf Gang Kill Them All (OFWGKTA) openden om 15 uur de 37e editie van het vierdaags muziekfestival. Het energieke gezelschap werd op het hoofdpodium afgelost door Seasick Steve (70). De oudste muzikant die ooit op Werchter heeft gespeeld, kreeg versterking van bassist John Paul Jones (Led Zeppelin). De Amerikaanse bluesmuzikant plukte net als twee jaar geleden een meisje uit het publiek. Maar ook muzikaal kon hij de vollopende festivalweide boeien.

The Hives hadden de weergoden tegen, maar de rockende Zweden lieten het publiek een eerste keer flink uit de bol gaan. Een stevige 'Tick Tick Boom' deed bovendien de regenwolken verdwijnen. De Nederlandse Anouk bleek een ideale opwarmer voor het echte eerste hoogtepunt van Rock Werchter '11: Queens of the Stone Age.

De festivalgangers doken vol energie de nacht in met Linkin Park en The Chemical Brothers. In de Pyramid Marquee sloot Hurts de openingsdag af. Eerder op de dag konden de fans al genieten van Beady Eye, Eels, James Blake, Aloe Blacc , Tv On The Radio en Warpaint. (br.hln)


01-07-2011 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!