Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Checklist van verzekeringen Pukkelpop op website Assuralia

Checklist van verzekeringen Pukkelpop op website Assuralia


http://img62.imageshack.us/img62/5668/verzekeringenpukkelpop.jpg


Voor de slachtoffers van het noodweer dat vorige week donderdag het festival Pukkelpop in Hasselt trof, heeft Assuralia op zijn website een overzicht geplaatst van alle verzekeringen die kunnen helpen, telkens met het juiste aanspreekpunt, zo heeft de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen meegedeeld.
 
De vereniging geeft op assuralia.be een lijst van de polissen die in aanmerking komen voor lichamelijke letsels, voor schade aan zaken, voor rechtshulp en voor vergoeding door een andere.
 
Het noodweer dat tijdens Pukkelpop over Kiewit trok, kostte aanvankelijk vier mensen het leven, terwijl acht anderen zwaargewond raakten. Een van deze acht stierf dinsdagnacht, wat de balans van het aantal doden op vijf bracht. Tientallen festivalgangers liepen lichtere verwondingen op door de ravage die het onweer aanrichtte.


26-08-2011 om 14:02 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne Hathaway: Wilde vroeger non worden


Anne Hathaway: "Wilde vroeger non worden"


http://img571.imageshack.us/img571/3095/annehathawayo.jpg


Heel wat acteurs en actrices willen het in Hollywood maken, maar de kans dat hun droom ook werkelijkheid wordt is bijzonder klein. Daar was ook Anne Hathaway zich van bewust, en kwam daarom met een ambitieus back-up plan op de proppen: non worden.

"Toen ik jonger was, heb ik een tijdje overwogen om non te worden. Je weet wel hoe je als kind de meest uiteenlopende beroepen uitkiest. Ik wilde in de eerste plaats actrice worden, non worden was mijn back-up plan voor het geval mijn filmcarrière zou mislukken."

Anne weet precies wat ze wil, en dat laat ze ook duidelijk zien wanneer ze op de filmset staat: "Het enige waar ik me ooit slecht om heb gevoeld, is wanneer mijn acteerprestatie niet perfect is." (br.hln)


26-08-2011 om 13:14 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga en Jamie Foxx gelinkt aan internationaal drugskartel

Lady Gaga en Jamie Foxx gelinkt aan internationaal drugskartel


http://img641.imageshack.us/img641/6743/ladygagajjj.jpg


De namen van Lady Gaga en acteur Jamie Foxx worden gelinkt aan een internationaal drugskartel. De sterren zijn immers vrienden én zakenpartners van twee mannen die er nu van beticht worden het brein te zijn achter de criminele organisatie. Met het stinkende zaakje zijn naar verluidt miljoenen gemoeid.

Warren Braithwaite werd op 14 juni gearresteerd omdat hij zo'n 4.500 kilo marihuana versmokkeld zou hebben van Mexico naar de VS. De drugssectie had hem al een jaar in het vizier, maar sloeg pas toe toe nadat ze voldoende (afluister)bewijs tegen hem verzameld hadden. Nog geen twee weken voor hij in de boeien geslagen werd, woonde hij samen met Foxx een liefdadigheidsevent ter ere van NBA-legende Magic Johnson bij. Braithwaite, die vijftig jaar cel riskeert, pleit onschuldig.

Lady Gaga heeft dan weer banden met zijn kompaan Kevin Mucthison. Die laatste werkte mee aan haar 'Heartbeats'-hoofdtelefoons en heeft nu bizar genoeg ook een gelijkaardig project met Foxx lopen.

Gaga en Foxx worden niet officieel verdacht, maar de politie onderzoekt wel of hun geld in het illegale bedrijfje van de drugssmokkelaars gepompt werd. Vast staat wel dat Braithwaite dankzij zijn contacten met Foxx ook zakendeals kon afsluiten.


26-08-2011 om 13:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss China "te Chinees" om Miss Universe te worden

Miss China "te Chinees" om Miss Universe te worden

http://img585.imageshack.us/img585/4093/misschina.jpg

Al meer dan tien jaar is er geen Chinese vrouw in geslaagd Miss Universe te worden en daar willen de Chinezen verandering in brengen. Hun troef is de 24-jarige Lou Zilin: 1,83 meter groot, ravenzwart haar, onberispelijke huid, smalle heupen, grote ogen en volle lippen.

Maar haar coach, Yue-Sai Kan, vindt dat er nog veel werk aan de winkel is. Ze is vastberaden Lou te laten winnen, maar daarvoor moet ze "wat minder Chinees" worden.

En dus werd Lou herdoopt tot Rosaline en werd ze naar New York gestuurd om er lessen in Amerikaanse etiquette en gewoontes te krijgen. Zo leert ze hoe zich te gedragen tijdens chique recepties.

"De vrouwen die Miss Universe winnen zijn zelfverzekerd en sociaal heel vaardig, Chinese vrouwen worden opgevoed om bescheiden en gereserveerd te zijn", weet Kan.


26-08-2011 om 12:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ron Wood staat al twee jaar droog

Ron Wood staat al twee jaar droog

Klik op de foto om ' Ooh La La ' te beluisteren





Rolling Stones-gitarist Ron Wood (64), die jarenlang op een dieet van Guinness en vodka leefde, heeft de fles vaarwel gezegd. Volgens zijn huidige vriendin, poloinstructrice Ana Araujo, staat hij al twee jaar droog. Ze kreeg Wood zo ver alle drank uit zijn bar in zijn huis in Ierland in de gootsteen te gieten. Wood in de Daily Mail: "Ik tapte de beste Guinness van heel Ierland. Maar Ana heeft me aangespoord om de drank te laten en mijn bar is nu een koffiesalon".

Ook Mick Hucknall, de Simply Red-zanger die zingt bij Woods band The Faces, bevestigt dat Wood zijn drankdemonen heeft verslagen. "Ik drink nog altijd, maar ik heb dan ook geen drankprobleem, bij mij is het geen verslaving. Ik ken mijn grenzen. Maar voor Ronnie is het moeilijk, als we van het podium komen en beginnen drinken. Voor we beginnen lullen, maakt Ronnie zich uit de voeten. Het ligt nog gevoelig voor hem, in het gezelschap te zijn van mensen die wel drinken. Maar het is geen strijd meer voor hem".


26-08-2011 om 11:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga is machtigste vrouwelijke celeb

Lady Gaga is machtigste vrouwelijke celeb


http://img849.imageshack.us/img849/9365/ladygagao.jpg


Volgens het zakenblad Forbes is Lady Gaga de machtigste vrouwelijke celebrity ter wereld. Ze steekt daarmee Oprah Winfrey voorbij in de lijst die de zakenanalisten van Forbes jaarlijks opstellen. In de tophonderd staat Lady Gaga op elf.

Vorig jaar stond Oprah nog op de derde plaats, nu tuimelt ze naar de veertiende positie. In de toptien staan geen showbizzfiguren, die lijkt voorbehouden aan politici en zakenvrouwen. 

Eerder dit jaar bleek Lady Gaga al de machtigste vrouw in de celebritylijst van Forbes, "niet enkel omdat ze 90 miljoen dollar verdiende, maar ook omdat ze 32 miljoen fans heeft op Facebook en 10 miljoen volgelingen op Twitter".

Opmerkelijk in de nieuwe lijst zijn de Britse koninging Elizabeth II op nummer 49, supermodel Giselle Bundchen op 60 en hoofdredacteur van Vogue Anna Wintour op 69. (bang/lb)

Toptien van de machtigste vrouwen volgens Forbes
1. Angela Merkel (Duits bondskanselier)
2. Hillary Clinton (Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken)
3. Dilma Rousseff (president van Brazilië)
4. Indra Nooyi (PepsiCo)
5. Sheryl Sandberg (Facebook)
6. Melinda Gates (Bill & Melinda Gates Foundation)
7. Sonia Gandhi (voorzitter Indiase Congrespartij)
8. Michelle Obama (presidentsvrouw VS)
9. Christine Lagarde (voorzitter IMF)
10. Irene Rosenfeld (Kraft Foods)


25-08-2011 om 15:37 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Back to Black' best verkochte album van de eeuw

'Back to Black' best verkochte album van de eeuw

Klik op de foto om ' Back To Black ' te beluisteren





'Back to Black' is in Groot-Brittannië het best verkochte album van de eeuw geworden. Met 3.259.100 verkochte exemplaren stoot Amy Winehouse postuum het debuutalbum van James Blunt van de troon. Dat maakte Official Charts Company vandaag bekend.

James Blunt moest deze week met 3.241.118 verkochte albums de duimen leggen tegen de overleden soulzangeres. Toen de 27-jarige Winehouse vorige maand dood werd aangetroffen, piekte de verkoop van 'Back to Black', en belandde haar album uit 2006 op amper een paar dagen tijd opnieuw op de eerste plaats in de hitlijsten.

Crooner Tony Bennet (85) zal aanstaande zaterdag op de MTV Video Music Awards hulde brengen aan de overleden soulzangeres. In maart werkten Bennett en Winehouse nog samen aan het nummer 'Body and Soul', dat Bennett "een getuigenis van jaar artistieke genie en haar talent als een van de meest eerlijke muzikanten die ik ooit heb ontmoet" noemt. Tijdens de uitreiking zullen er nooit vertoonde beelden van Bennet en Winehouse in de opnamestudio worden getoond.

Winehouse, die jarenlang met een drugs- en alcoholverslaving kampte, werd op 23 juli dood aangetroffen in haar appartement in Camden. Met haar overlijden werd de zogenaamde '27 Club' uitgebreid. Net als rockgoden Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix en Janis Joplin werd Winehouse niet ouder dan 27.


25-08-2011 om 11:10 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artiesten storten geld Pukkelpop terug

Artiesten storten geld Pukkelpop terug


http://img819.imageshack.us/img819/90/pukkelpop.jpg


Uit solidariteit met de financieel geteisterde organisatie van muziekfestival Pukkelpop storten Belgische artiesten massaal hun gage terug.

Na het Pukkelpop drama kampt de festivalorganisatie niet alleen met zware emotionele maar ook met financiële kopzorgen. Zowel terugbetaling van de tickets als compensatie van de artiesten dreigt voor een aderlating te zorgen.
 
In de Belgische rock scène is de hulpvaardigheid echter bijzonder groot. Vijfendertig van de 210 geprogrammeerde acts waren van eigen bodem, ongeveer de helft ervan bevestigde al zijn financiële steun.
 
De festivalorganisatie heeft ondertussen 15 november vooropgesteld als deadline om de terugbetaling van de tickets en schade af te handelen.


25-08-2011 om 11:05 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martin Scorsese maakt documentaire over George Harrison

Martin Scorsese maakt documentaire over George Harrison

Klik op de foto om de trailer te bekijken





Martin Scorsese maakte voor HBO de tweedelige documentaire 'George Harrison: Living in the Material World' over de meest onderschatte Beatle. Harrison schreef klassiekers als 'Something', 'Within You Without You' en 'Here Comes the Sun', maar was ook bekend als sitarspelende Indiareiziger, financier van de Krishnabeweging en de man die geld pompte in de Monty Pythonfilm 'Life of Brian'.

De drie en een half uur durende documentaire exploreert het leven van Harrison, die in november 2001 overleed, aan de hand van interviews met onder meer Eric Clapton, Terry Gilliam, Beatlesproducer George Martin, Paul McCartney, Yoko Ono en Phil Spector.

Scorsese maakte eerder 'The Last Waltz', over het laatste concert van The Band, 'No Direction Home', een docu over Bob Dylan en 'Shine A Light', een concertfilm van de Rolling Stones. Hij maakte ook de video voor Michael Jacksons 'Bad'. 'George Harrison: Living in the Material World', wordt op 5 en 6 oktober uitgezonden op HBO.


24-08-2011 om 14:22 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liam Gallagher trekt rechtszaak tegen broer in

Liam Gallagher trekt rechtszaak tegen broer in

http://img716.imageshack.us/img716/9366/liamgallagherx.jpg



Liam Gallagher heeft zijn aanklacht tegen zijn broer Noel ingetrokken, waarin hij stelde dat die laatste te bekaterd was om op te treden op het V Festival in 2009. Liam diende klacht in nadat Noel zowat het tegenovergestelde had verklaard, namelijk dat Liam te veel gedronken had en dat de twee een ruzie hadden over Liams kledinglijn Pretty Green.

Noel gaf inmiddels toe dat zijn broer met een keelontsteking kampte en dat een dokter hem adviseerde zijn stem te laten rusten. Dat deed Noel in een webcast met komiek Matt Morgan. Enkele weken na het afgelaste concert op het V Festival splitte Oasis. De twee broers hebben sindsdien niet meer gepraat met elkaar. Het was volgens The Sun mama Peggy die de twee broers tot bedaren bracht.


24-08-2011 om 13:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen drugs, wel alcohol in lichaam Amy Winehouse

Geen drugs, wel alcohol in lichaam Amy Winehouse


http://img840.imageshack.us/img840/712/amywinehousew.jpg

Bij het toxicologische onderzoek op het lichaam van de Britse zangeres Amy Winehouse zijn geen illegale substanties gevonden maar wel alcohol. Dat heeft een woordvoerder van de familie gezegd. Winehouse overleed eind juli in omstandigheden die nog niet opgehelderd zijn.

"De resultaten van de toxicologische analyses, die de autoriteiten aan de familie Winehouse hebben gegeven, bevestigen dat er geen enkele illegale substantie in het lichaam van Amy was op het ogenblik van haar dood", deelde de familie mee.
 
"De resultaten wijzen op de aanwezigheid van alcohol, maar het is nog niet mogelijk uit te maken of dit een rol gespeeld heeft in haar dood", zo staat voorts in de mededeling. De familie verwacht de conclusies van het gerechtelijk onderzoek naar het overlijden in oktober.
 
Souldiva Amy Winehouse, die met verslavingsproblemen kampte, werd op 23 juli dood aangetroffen in haar woning in Londen. Ze was 27 jaar oud. De autopsie bracht de doodsoorzaak niet aan het licht. De politie vond geen "verdachte elementen" in haar appartement.


24-08-2011 om 11:03 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger en songschrijver Nickolas Ashford overleden

Zanger en songschrijver Nickolas Ashford overleden

Klik op de foto om ' Solid ' te beluisteren



Het echtpaar Nickolas Ashford en Valerie Simpson

Zanger en songschrijver Nickolas Ashford (70) is gisteren overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was onlangs opgenomen in een ziekenhuis in New York.

Ashford was samen met zijn echtgenote Valerie Simpson verantwoordelijk voor een lange reeks hits in de tweede helft van de vorige eeuw. Het uiterst succesvolle songwritersduo schreef klassiekers als Ain't No Mountain High Enough, Reach Out and Touch, I'm Every Woman (uitgevoerd door onder anderen Chaka Khan en Whitney Houston) en Ain't Nothing Like the Real Thing.

Ashford & Simpson maakten vooral furore door liedjes te schrijven voor artiesten als Marvin Gaye, Diana Ross, Aretha Franklin en Ray Charles, maar boekten zelf ook enkele hits, waaronder Solid uit 1984.


23-08-2011 om 18:07 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Bernhard had nog een buitenechtelijke dochter

"Prins Bernhard had nog een buitenechtelijke dochter"


http://img853.imageshack.us/img853/9669/prinsbernhard.jpg
Prins Bernhard met zijn dochter koningin Beatrix, hier in november 2004


De Nederlandse prins Bernhard (1911-2004) zou nog een buitenechtelijk kind hebben. De Nderlandse royaltyverslaggever Marc van de Linden kwam haar op het spoor tijdens de vier jaar waarin hij werkte aan het boek 'De vrouwen van prins Bernhard'. Dat meldt De Telegraaf.

Naast de al eerder bekend geworden buitenechtelijke kinderen Alicia de Bielefeld en Alexia Grinda, gaat het volgens Van de Linden om een inmiddels 65-jarige Nederlandse vrouw die is geboren na een "gloedvolle" ontmoeting van de prins tijdens de bevrijdingsdagen van 1945.

De royaltyverslaggever zegt in de krant dat meerdere mensen melden dat de vrouw de dochter van prins Bernhard is, "onder wie haar moeder, haar stiefvader en een burgemeester. Via het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag en met behulp van de familie Donner is zij weggewerkt."

Cees Faseur, auteur van de bestseller Juliana en Bernhard, het verhaal van een huwelijk, noemt de onthulling opmerkelijk. 'Voor mij is dit nieuw. Hopelijk kan degene om wie het gaat wel schriftelijke stukken overleggen, zoals correspondentie met prins Bernhard', aldus Faseur in De Telegraaf.


23-08-2011 om 13:59 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clara Cleymans (22) samen met 15 jaar oudere man

Clara Cleymans (22) samen met 15 jaar oudere man


http://img196.imageshack.us/img196/1196/claracleymans.jpg


Het wonderjaar van actrice Clara Cleymans lijkt voorlopig niet te stoppen. Ze kreeg in februari op de 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren' nog de 'Rijzende Ster', schitterde met 'Tegen de Sterren Op' en 'Code 37' in dé tv-reeksen van het jaar en nu scoort ze ook op amoureus vlak.

Sinds twee maanden is ze dolgelukkig met de Zwitserse Aviel Cahn. Het leeftijdsverschil -15 jaar- met de 37-jarige directeur van de Vlaamse Opera deert de roodharige schone niet. "We zijn beiden volwassen mensen met een job. Het is helemaal niet zo dat ik op oudere mannen val. Leeftijd doet er niet toe, ik val op persoonlijkheid", zegt ze in de krant Het Laatste Nieuws. Voor Karin Jacobs, Clara's moeder, is er alvast geen probleem. "Mijn dochter vertelt mij altijd alles. En eigenlijk snap ik de heisa niet."

"Omdat mijn relatie met Aviel zo pril is, wil ik er nog niet te veel over zeggen. Ik wist dat het nieuws vroeg of laat door de media zou worden opgepikt. Familie en vrienden waren al langer op de hoogte dat er iets tussen Aviel en mij bloeide, maar ik doe het rustig aan. Ik heb hem ook nog niet voorgesteld aan mijn ouders. Al die 'tralala', het hoeft niet voor mij. Laat Aviel en mij gewoon in alle rust verder bouwen aan onze prille relatie." (br.hln)


23-08-2011 om 13:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Beckham wordt kaal

David Beckham wordt kaal


http://img20.imageshack.us/img20/754/davidbeckhamhy.jpg


Sommige mensen zeggen wel eens dat ze grijze haren krijgen van hun kinderen. Bij David Beckham lijkt het nog erger te zijn, want de voetballer wordt er kaal van. Afgelopen weekend ging Becks samen met zijn kroost en vriend Gordon Ramsay naar een sushirestaurant. Toen hij zich omdraaide, verscheen er opeens een grote kale plek.

Beckham is altijd erg trots geweest op zijn haar. In zijn beginjaren als voetballer werd de coupe van Becks bijna net zoveel besproken als zijn prestaties op het veld. Wie kent niet de bekende hanenkam die Beckham tijdens het WK 2002 introduceerde?

Toch lijkt het erop dat ook hij zijn wilde haren begint te verliezen. Wie weet zien we Becks binnenkort net als Matt Damon en Jake Gyllenhaal met een kale kop. (br.hln - foto brunopress)


23-08-2011 om 13:40 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eminem verdient meer dan miljoen per optreden

Eminem verdient meer dan miljoen per optreden

Klik op de foto om ' Not Afraid ' te beluisteren





Eergisteren zette Eminem de boel in vuur en vlam op het V Festival in het Britse Staffordshire. De rapper schuimde deze zomer al tal van festivals af, maar daar staat wel iets tegenover: een miljoen pond meerbepaald, of omgerekend 1.145.000 euro. En dat voor een show van negentig minuten, waarin 25 liedjes de revue passeren.

De rapper weet maar al te goed dat hij zelfs het grootste stadion in een vingerknip kan vullen. Toch verkiest hij festivals boven soloconcerten. "Eminem is een slimme kerel", legt een bron uit. "Hij en zijn entourage weten maar al te goed dat er op festivals veel meer en veel sneller geld te verdienen valt. Bovendien hoeft hij zich ook nog eens niets aan te trekken van de organisatie."

Eminem had normaal ook op Pukkelpop moeten optreden. Als het festival ook nog eens moet opdraaien voor de annulatiekosten van de artiesten ziet het er dus niet zo goed uit.


23-08-2011 om 11:25 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse psychotherapeute lanceert praatgroep na drama Pukkelpop

Gentse psychotherapeute lanceert praatgroep na drama Pukkelpop


http://img8.imageshack.us/img8/214/pukkelpopc.jpg


Wie erbij was op Pukkelpop en nood heeft aan erover praten als remedie, kan aansluiten bij een praatgroep. Het initiatief komt van de Gentse psychotherapeute Freya Vandenbossche, die haar initiatief lanceerde via de socialenetwerksite Facebook. Dat schrijft De Standaard vandaag.
 
"Ik heb het in een impuls op mijn Facebookpagina aangekondigd, toen ik op tv zag hoe al die jongens en meisjes met verdwaasde blik naar huis sjokten", zegt Vandenbossche, niet te verwarren met haar naam- en stadsgenote in de politiek. De wetenschap dat je op een plek bent geweest waar anderen gestorven zijn, kan op zich al traumatisch zijn, oordeelt ze.
 
"We kunnen morgen met een eerste groep starten, als er interesse is.", kondigt ze aan in de krant. (br.hln - foto belga)



22-08-2011 om 18:42 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100.000 muziekliefhebbers op Brussels Summer Festival

100.000 muziekliefhebbers op Brussels Summer Festival


http://img807.imageshack.us/img807/8821/jamiecullum.jpg
Jamie Cullum,


Het Brussels Summer Festival (BSF) heeft dit jaar zowat 100.000 bezoekers gelokt. Dat maakten de organisatoren bekend. De Brusselse nachten werden met 24 concerten van de meest verscheidene muziekstijlen gedurende tien dagen opgeluisterd.

De tiende editie van het festival vond plaats op vier podia: op het Paleizenplein, de Kunstberg, het Museumplein en in het Warandepark. Onder meer Ozark Henry, Archive, Soprano, Jamie Cullum, Cali, Moriarty, Yodelice, K's Choice en Stromae traden op.
 
De nieuwe indeling van de festivalsite voldeed aan de verwachtingen van de organisatoren. "Zo bevorderde het festivaldorp van het Koningsplein naar de Keizerlaan de feestelijke sfeer", zeiden ze.
 
Het geluid- en lichtspektakel 'Page Blanche' van de Compagnie Luc Amoros trok dagelijks talrijke bezoekers naar het Museumplein, net zoals de muziekshows 'Burlesque Star', die vijf avonden opgevoerd werden in de 'Magic Mirrors' in het Warandepark.


22-08-2011 om 13:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische Belg Gotye heeft wereld aan zijn voeten

Australische Belg Gotye heeft wereld aan zijn voeten

Klik op de foto om ' Somebody That I Used To Know ' te beluisteren





Met 'Making Mirrors' heeft de Australische singer-songwriter Gotye inmiddels zijn derde studio-album afgeleverd, met de single 'Somebody That I Used To Know' als absolute smaakmaker. Vrijdag kwam het album uit, een dag later kwam Gotye het voorstellen in het Sydney Opera House, met een tienkoppige band en een resem animatiefilmpjes als toemaatje. HLN.be was er ook bij en raakte danig onder de indruk van de Australische Belg, of Belgische Australiër zo u wil.

Voor zij die Gotye niet kennen, is een kleine biografie misschien wel op zijn plaats. Wouter De Backer werd in 1980 in Brugge geboren, om  niet veel later met zijn ouders naar Australië te verhuizen. Nu, als beginnend artiest raak je als Wouter -Wally voor de vrienden- wellicht niet veel verder dan de braderij van Smeerebbe-Vloerzegem en dus koos Wally met het oog op een internationale doorbraak voor de artiestennaam Gotye, een Engelse versie van zijn voornaam die zich in het Frans als Gaultier vertaalt. Dat bekt nu eenmaal beter. In België raakte hij drie jaar geleden bekend met 'Learnalilgivinanlovin' en 'Hearts A Mess' van zijn tweede album 'Like Drawing Blood'. Met 'Somebody That I Used To Know' lijkt hij nu ook internationaal door te breken.

Zaterdag mocht hij dus, naar aanleiding van het Graphic animatiefilmfestival, in het prachtige decor van een tot de nok gevuld Sydney Opera House zijn album komen voorstellen. En Gotye deed dat met stijl. Voor het eerst met een tienkoppige band -hijzelf incluis- bracht de veelzijdige artiest een eclectische mix van stijlen, van electropop tot ska, dat alles doorspekt met een portie humor. En een stem als een klok. Geen enkele valse noot, ook niet van zijn bandleden die tot in de kleinste details op elkaar waren ingespeeld alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. En alsof dat niet genoeg was, gaven de vaak verbluffende animatiefilmpjes een extra dimensie aan het verhaal dat hij wilde vertellen.

De wereld ligt dan misschien wel aan zijn voeten -de clip van 'Somebody That I Used To Know' is een enorme hype op YouTube en celebrities als Ashton Kutcher en Lily Allen hebben de clip op hun twitter gepost-, toch blijft Gotye eenvoudig en bescheiden. Zijn Belgische kantje, allicht. Zo leek hij zelf best onder de indruk te zijn van de omstandigheden, hoe zou je zelf zijn, en voelde hij zich niet te beroerd om de makers van de filmpjes met lof te overstelpen of na het nummer 'I Feel Better' als een verlegen schooljongen zijn liefde aan vriendin Tash te verklaren. Een langgerekte 'ooohh' van het Australische publiek was zijn deel.

Dat publiek had hij toen echter al lang in zijn binnenzak, na een door merg en been scheurende versie van 'Hearts A Mess' en een enthousiast onthaald 'Somebody That I Used To Know', met gastzangeres Kimbra als kers op de taart. En dan vergeten we nog nummers als 'Eyes Wide Open', 'Don't Worry, We'll Be Watching You', 'Save Me' of 'State Of The Art' waarin Gotye zelf als een bezetene op zijn drumstel zat te rammen of als een volleerde 'computer wizard' aan de knoppen van zijn symphonizer draaide. Werkelijk alles zat perfect in elkaar, ook de videos die synchroon met de muziek achter zijn rug werden afgespeeld. Moet u zeker eens opzoeken op YouTube, die clips. Ze zijn de moeite waard.

Wegens tijdsgebrek -het optreden begon door omstandigheden een half uurtje later- sloeg Gotye de bisronde over. Dat overdreven applaus hoefde hij niet en dus speelde hij, zichtbaar genietend, de bisnummers maar gewoon als verlengstuk van zijn set. Met 'Learnalilgivinanlovin' deed Gotye het dak van het Sydney Opera House er net niet afgaan ... Het zou trouwens zonde geweest zijn. In ieder geval, deze Gotye is een 'must see'. Eind dit jaar komt hij trouwens naar België. U kan er maar beter snel bij zijn. (br.hln)


22-08-2011 om 12:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangedane Foo Fighters herdenken Pukkelpop

Aangedane Foo Fighters herdenken Pukkelpop

Klik op de foto om ' These Days ' te beluisteren





Foo Fighters, de band die donderdagavond Pukkelpop zou afsluiten, heeft tijdens een concert op het Frequency-festival in Oostenrijk uitgebreid stilgestaan bij de dodelijke ramp die het Limburgse festival trof.

Frontman Dave Grohl kreeg bijval van het publiek toen hij voor het nummer 'These Days' zijn persoonlijke versie van de noodlottige donderdagavond gaf.

"Vanavond is de eerste avond van onze korte Europese tour", verklaarde Grohl op het podium in Oostenrijk. "Het had de twééde avond moeten zijn, want eergisteren hadden we op Pukkelpop moeten spelen. Op weg naar het concert, toen we op zo'n 30 kilometer van het festival waren, belde iemand ons om te zeggen dat er een grote storm was, podia waren ingestort en dat er misschien mensen waren omgekomen. Mijn eerste reactie was dat we, uit respect voor de slachtoffers, beter op een ander moment konden terugkeren."

"Vanavond hebben we geluk, omdat het zo'n mooie nacht is", vervolgde Dave Grohl. "Soms is het net in het in het midden van een tragedie dat je ook de mooie dingen moet zien. Toen ik vanochtend wakker werd en het zonlicht zag, besefte ik: deze avond kan oké zijn. Elke ochtend dat je wakker wordt, is het begin van een goede dag."

Daarop zette de groep 'These Days' in. "One of these days the ground will drop out from beneath your feet/ One of these days your heart will stop and play its final beat/ One of these days the clocks will stop and time won't mean a thing", begint die song. (br.hln)


22-08-2011 om 10:59 geschreven door artist lover


» Reageer (3)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!