Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

15-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé tv-hype van het jaar eindigt in tranen

Dé tv-hype van het jaar eindigt in tranen

http://oi60.tinypic.com/24zhr8p.jpg

En óf het de voorbije maanden zwaar is geweest, voor Koen Wauters (46) en Tom Waes (45). De twee kunnen hun emoties niet meer wegstoppen achter hun stoere façade in de laatste aflevering van 'Wauters vs. Waes', nu al dé tv-hype van het jaar.

Over de felbegeerde eerste plaats beslist een afmattende rolstoelmarathon. En die hadden ze allebei niet kunnen uitrijden zonder de steun van hun vrouwen, vertellen ze. "Tijdens die marathon heb ik tegen de productie gezegd: 'Bél naar Mieke!' Ik wou haar horen", zegt Tom Waes. "Ze hielden de gsm naast mijn oor terwijl ik mezelf voortduwde. En ik hoorde haar roepen: 'Komaan! Hou vol!' Ik word er nog warm van."

De duels die Koen Wauters en Tom Waes nu al een dikke twee maanden uitvechten in 'Wauters vs. Waes', zijn uitgegroeid tot dé televisiehype van het jaar. En het programma zou maandag bij de slotaflevering wel eens dik boven de 2 miljoen kijkers kunnen pieken. "Niet normaal hoeveel mensen mij op straat straat toeroepen dat ik 'de Waes' op zijn doos moet geven", schetst Koen de waanzin. "En ik heb nooit geweten dat er zo véél Koen Wauters-haters zijn", tennist Waes lachend terug. De stand staat voorlopig op 4-3 in het voordeel van Wauters en allebei kunnen de kemphanen nog zegevieren. Maar of ze elkaar de eindoverwinning ook gunnen? "We zijn vrienden voor het leven geworden."

15-03-2014 om 16:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
14-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselaar die 'Kili Watch' componeerde overleden

Brusselaar die 'Kili Watch' componeerde overleden

http://oi57.tinypic.com/e6y9f6.jpg

Gustave Derese, componist van de wereldhit 'Kili Watch' is vorige week overleden in Evere. Derese werd gisteren begraven, zo bericht BrusselNieuws op zijn website. Zijn hit mocht ook op de begrafenis niet ontbreken.

Het nummer 'Kili Watch' mag dan al van 1960 dateren, ook vandaag is het voor de meeste mensen nog een begrip. Veel minder bekend is dat de componist een Brusselaar was. Derese componeerde het nummer voor de gitaargroep The Cousins, waarin hij ook bassist was. Er werden destijds meer dan een miljoen singles van verkocht. Onder meer Johnny Halliday coverde de hit.

De geestelijke vader van het nummer overleed vorige week op 85-jarige leeftijd, zo vernam Brusselnieuws.be. "Mijn vader woonde het grootste deel van zijn leven in Evere", vertelt dochter Myriam. "Muziek is altijd een hobby geweest voor hem. Zijn beroepsleven speelde zich af op de dienst Stedenbouw van de Stad Brussel."

Het nummer zelf is geïnspireerd op een liedje dat Derese bij de scouts leerde kennen, mogelijk een indianendeuntje. Op verzoek van zijn kinderen werd het nummer ook op de begrafenis gespeeld.

14-03-2014 om 16:21 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofie Van Moll gaat trouwen

Sofie Van Moll gaat trouwen

http://oi61.tinypic.com/xfqmvq.jpg

Presentatrice en actrice Sofie Van Moll gaat trouwen. Dat heeft ze gisteren zelf laten weten via Facebook. "We hebben onze dag geboekt bij de gemeente! 8/8/2015, dat is twee keer oneindig. Nu nog een jurk", aldus de 30-jarige Van Moll.

Van Moll zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Jelle Van Riet, broer van Bartel. Het koppel heeft met Charel en Joske al twee kinderen. Amper zes maanden na de geboorte van hun dochter Joske was Sofie opnieuw zwanger van haar tweede spruit.

14-03-2014 om 16:15 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharon Stone (56): "Heerlijk om nog sekssymbool te zijn"

Sharon Stone (56): "Heerlijk om nog sekssymbool te zijn"

http://oi61.tinypic.com/xndwtl.jpg

Sharon Stone vindt het heerlijk dat ze nog steeds geprezen wordt om haar uiterlijk, ook nu ze in de vijftig is. "Het doet deugd, ik word 56 jaar binnenkort! Als mensen nog steeds vinden dat ik een sekssymbool ben, kan ik daar enkel blij om zijn", aldus de Basic Instinct-actrice tijdens een interview met Oprah Winfrey vlak voor haar 56e verjaardag.

"Ik vind het ook goed dat er nog vrouwen van mijn leeftijd zijn die zich als een sekssymbool voelen. Waarom zouden we dat eigenlijk niet meer doen als we vijftig gepasseerd zijn?" Sharon beweert dat ze zich niet verzet tegen het ouder worden. Ze vindt het ook belangrijk om zowel innerlijk als uiterlijk mooi te zijn om zich goed te voelen.

"Om je absoluut op je best te voelen, moet je beseffen dat het om het innerlijke gaat. Niet enkel om het uiterlijk. We moeten innerlijk ook gezond en fit zijn. Voor mij is het een combinatie van fysieke, mentale en spirituele gezondheid."

De blonde actrice, die momenteel vrijgezel is, heeft met Roan (13), Laird (8) en Quinn (7) drie adoptiezonen.

14-03-2014 om 16:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Chimpansee Michael Jackson jaren mishandeld"

"Chimpansee Michael Jackson jaren mishandeld"

http://oi59.tinypic.com/ogdttj.jpg

Volgens experte Jane Goodall is de bekende chimpansee van Michael Jackson jarenlang mishandeld op Neverland. Goodall zegt dat Bubbles geslagen werd toen hij bij de King of Pop verbleef, maar wil geen namen noemen wie het diertje mishandelde. Ze heeft de zanger er naar eigen zeggen wel mee geconfronteerd, schrijft TMZ.

Ook Jack Gordon, de ex-man van La Toya Jackson, bevestigt dat Bubbles mishandeld werd. "Ik heb Michael het dier zien slaan en in de maag stompen. Michael zei dat Bubbles dat niet voelde omdat het een chimpansee was. Volgens hem moest hij het discipline bijbrengen."

Andere insiders ontkennen dan weer dat Bubbles geslagen werd en zeggen dat de aap als een koning behandeld werd. "Hij at samen met Michael aan tafel en had vrije toegang tot de ijskast."

Bubbles, ondertussen 30 jaar, is nog altijd levend en wel en verblijft in een dierencentrum in Florida.

14-03-2014 om 16:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clouseau in Sportpaleis: 25.000 tickets verkocht in minder dan één dag

Clouseau in Sportpaleis: 25.000 tickets verkocht in minder dan één dag

http://oi59.tinypic.com/ay7rxz.jpg

En óf Vlaanderen op Clouseau zat te wachten. Woensdag, enkele uren na de start van de ticketverkoop voor het Sportpaleis, waren al 25.000 tickets de deur uit. Gisteren waren voor het concert van zaterdag 13 december alle zitplaatsen al uitverkocht. Voor het optreden op vrijdag 12 december restten er nog 2.000.

"Mocht men mij nu vragen wat ik nog meer voor Clouseau zou wensen, zou mijn antwoord 'niets' zijn", aldus een zeer gelukkige Kris Wauters. Afhankelijk van welke podiumopstelling Koen en Kris kiezen, biedt het Sportpaleis plaats aan 20.000 (in het midden) of 17.000 (aan een zijkant) mensen. Met andere woorden: Clouseau heeft na één dag verkoop al meer dan één Sporttempel uitverkocht.

Een onverhoopt succes. "In mijn geheime dagboek en stoutste dromen had ik gehoopt op 20.000 tickets", zegt organisator Jan Van Esbroeck. "Nu zijn voor zaterdag al alle zitplaatsen de deur uit en restten er nog 2.000 voor vrijdag. Staanplaatsen zijn er voor beide concerten nog voldoende. Een typisch verschijnsel, trouwens. Clouseau-fans zitten liever."

Al dringt dé vraag zich nu al op: wat als de ticketverkoop aan dit tempo blijft lopen? "Dan zouden we er nog graag één of zelfs twee avonden bij doen", klinkt het bij Kris Wauters. "We zullen dan wel moeten bekijken welke avonden nog vrij zijn." En wie weet, komt er zelfs een 'oud naar nieuw' met Clouseau. "Als dat onze enige piste blijkt, zie ik geen enkel bezwaar. We hebben dat in het verleden nog gedaan, en dat waren telkens zeer fijne avonden."

14-03-2014 om 16:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sven Speybrouck vervangt Herman Van Molle in Canvascrack

Sven Speybrouck vervangt Herman Van Molle in Canvascrack

http://oi60.tinypic.com/2liznrt.jpg

Niet Herman Van Molle maar wel Sven Speybrouck gaat deze zomer op zoek naar de nieuwe Canvascrack. Van Molle kampt met gezondheidsproblemen en ziet het niet haalbaar om de intense draaiperiode van twintig dagen tot een goed einde te brengen.

"De Canvascrack presenteren is een marathon", laat hij weten. "Daar moet je 100 procent voor in orde zijn en dat ben ik momenteel niet." En dus wordt Speybrouck de ring in gestuurd. Binnen drie weken starten de opnames. Op twintig dagen tijd moet Speybrouck dan 62 afleveringen van de populaire kwis zien in te blikken. "De eerste paar dagen wordt me nog wat respijt gegund maar daarna wordt het tempo opgetrokken tot vier afleveringen per dag."

Of hij een waardig vervanger van Herman Van Molle zal blijken durft de presentator nog niet voorspellen. "Maar ik hou wel erg veel van weetjes. Ik vind zowat alles bijzonder interessant, dat is net mijn probleem." Fans van het programma hoeven trouwens niet te vrezen. Speybrouck is niet van plan grondig bij te sturen. "Herman en Karel Vereertbrugghen hadden de voorbereiding voor het nieuwe seizoen zo goed als af. Alles wat op het scherm komt is goedgekeurd door Herman zelf."

14-03-2014 om 15:58 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen succes: tickets 'Eurosong' raken niet weg

Geen succes: tickets 'Eurosong' raken niet weg

http://oi61.tinypic.com/2zjdgup.jpg

Zondagavond moet een spetterende show in het Sportpaleis duidelijk maken wie op 10 mei ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Alleen raken de tickets niet verkocht en probeert de VRT ze nu weg te geven om toch een gevuld Sportpaleis te kunnen aanbieden.

7.000 mensen worden zondag in het Sportpaleis verwacht voor de finale van 'Eurosong', maar dat wil niet zeggen dat al die tickets- ondanks de aantrekkelijke affiche- ook effectief verkocht zijn. Volgens Het Nieuwsblad waren enkele dagen geleden amper 700 tickets verkocht. De organisatie van het evenement maakt dus de abonnees van haar mediapartner blij en biedt hen via mail twee gratis tickets aan.

Hopelijk zorgt de puntentelling voor wat extra sfeer. Voor het eerst bepalen zeven jury's uit evenveel Europese landen mee de uitslag van de 'Eurosong'-finale. Elke jury bestaat uit vijf professionals uit de muziekindustrie en de media. De Eén-kijker bepaalt, net als in de halve finales, de andere helft van de resultaten én heeft het laatste woord.

14-03-2014 om 15:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
13-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je eigen vinylplaten met deze doe-het-zelfrecorder

Maak je eigen vinylplaten met deze doe-het-zelfrecorder

http://oi59.tinypic.com/fm25e.jpg

De vinylplaat is verre van dood en dat bewijst deze uitvinding nog maar eens. Met een recorder kan je nu zelf kiezen welke nummers er op een plaat terechtkomen.

Gloednieuw is de Vinylrecorder T-560 niet, toch is hij op het huidige SXSW alweer een fijn tussendoortje. Volgens de Wired-blog heb je enkel een eigen vinylspeler, een blanco plaat en de originele muziek die je erop wil, aangeleverd door een cd-speler of laptop, nodig.

Toch heb je er niet meteen eentje in je woonkamer staan. De vinylrecorders worden geschat op zo'n 4.000 dollar (ofwel meer dan 2.800 euro) en zijn te bestellen op een amateuristisch aandoende Duitse website. In tussentijd kan je dus best de originele nummers simpelweg kopen op vinyl.

13-03-2014 om 16:14 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Miley's tong vermoordde me bijna"

"Miley's tong vermoordde me bijna"

http://oi62.tinypic.com/j6qwk0.jpg

Charles Nicholas Sarris heeft een klacht ingediend tegen ShowFx Inc., het bedrijf dat het decor maakte voor de 'Bangerz'-tour van Miley Cyrus. De werknemer werkte aan de constructie van een 'mondglijbaan'. Sarris kwam ten val en kwam behoorlijk pijnlijk terecht. Volgens de man zou hij niet gewaarschuwd zijn voor de risico's die eraan verbonden waren.

Sarris vindt dat het materiaal en het gereedschap van het bedrijf niet in orde waren, vertelde hij aan Showbizzsite TMZ. Door het gebrek aan degelijk materiaal is hij gevallen en is hij de afgelopen maand meermaals gewond geraakt. In de klacht beweert Sarris dat het bedrijf ShowFX niets heeft vermeld over de mogelijk gevaren. Hij eist daarom een schadevergoeding.

Eerder deze week liet zangeres Miley zich alweer van haar mooiste kant zien tijdens haar 'Bangerz'-tour. De zangeres bracht een liedje in haar ondergoed nadat ze zich niet op tijd had omgekleed. Op Twitter verontschuldigde Miley zich: "Dat was geen nieuwe outfit. Ik was gewoon niet op tijd klaar. Ik kon het lied toch ook niet negeren, dus klom ik maar in mijn ondergoed het podium op. The Show must go on."

13-03-2014 om 16:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kelly Osbourne ondergaat verschrikkelijke pijn

Kelly Osbourne ondergaat verschrikkelijke pijn

http://oi60.tinypic.com/2wmkqbn.jpg

Kelly Osbourne heeft in het verleden verschillende tattoos laten zetten. Van die 15 tattoos heeft ze er nu al een deel van laten verwijderen. Dinsdag onderging ze de derde laseringreep en die was niet zo aangenaam. Kelly waarschuwt dan ook haar fans: "Denk eerst goed na, tenslotte is het voor je hele leven."

Kelly wil haar fans behoeden voor de domme keuzes die zij in haar leven heeft gemaakt. Ze geeft advies via haar blog: "Als mens doen we soms rare dingen in het leven zoals het laten zetten van domme tattoos. Ik heb net mijn derde laseringreep achter de rug. Heel de dag blijf ik mezelf wijsmaken: 'Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden!' Door deze verschrikkelijke pijn besef ik dat je eerst goed moet nadenken: 'Think before you ink.' Het is oke om van gedachten te veranderen. Want een tattoo is iets voor het leven."

Kelly onderging vorig jaar al twee ingrepen voor haar tattoos, al duurde het even vooraleer ze zeker was dat ze de tattoos weg wou: "Sommige hebben een speciale betekenis zoals de tattoo met mijn broer. Maar anderen zijn dan weer grote vergissingen."

13-03-2014 om 16:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orlando Bloom jaloers op vriend van ex

Orlando Bloom jaloers op vriend van ex

http://oi61.tinypic.com/2m81bo6.jpg

Orlando Bloom is niet erg te spreken over Garrett Hedlund, de nieuwe vriend van zijn ex Kirsten Dunst. Volgens een bron gedraagt de acteur zich als een jaloers vriendje.

"Kirsten wil graag trouwen met Garrett en was gechoqueerd toen Orlando haar benaderde en zei dat Garrett een feestbeest en een bad boy is", vertelt de bron aan entertainmentsite RadarOnline. "Hij gedroeg zich als een jaloers vriendje. En dat terwijl hij al jaren geen contact meer heeft gehad met Kirsten."

Volgens de bron is Orlando jaloers op de jongere acteur omdat hij rollen voor zijn neus zou wegkapen. Zo had Orlando zijn zinnen gezet op een grote rol in 'Akira', een Amerikaanse bewerking van een Japanse animatiefilm. De felbegeerde rol ging echter naar Garrett. "Orlando's bemoeizieke gedrag met Kirsten en Garrett zal blijven aanhouden totdat het weer beter gaat met zijn carrière", aldus de bron.

13-03-2014 om 15:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna succesvoller dan The Rolling Stones

Rihanna succesvoller dan The Rolling Stones

http://oi60.tinypic.com/25zt1cl.jpg

Rihanna heeft The Rolling Stones ingehaald op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-artiesten aller tijden. De zangeres neemt hiermee de tweede plaats in op de lijst. De meest succesvolle artiest in de Top 40 is Madonna.

Rihanna had minder hits nodig dan The Rolling Stones om op de tweede plek te belanden. De zangeres heeft er 35 op haar naam staan, terwijl de rockband er 49 voor nodig had. Als Rihanna zo doorgaat met hits scoren, heeft zij in het voorjaar van 2015 Madonna ingehaald, voorspelt de Stichting Nederlandse Top 40. Zij staat met 55 hits bovenaan de lijst.

De lijst van meest succesvolle artiesten wordt bepaald door de positie en het aantal weken dat een artiest met een plaat in de Top 40 heeft gestaan.

13-03-2014 om 15:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fan gearresteerd in kleedkamer Miley Cyrus

Fan gearresteerd in kleedkamer Miley Cyrus

http://oi58.tinypic.com/b4wxt4.jpg

Een fan van Miley Cyrus is in Omaha gearresteerd toen hij backstage werd betrapt in de kleedkamer van de popster, een dag voor haar concert. De 18-jarige Tucker Salvesen liet onder meer een briefje achter voor zijn grote idool. Dat meldt Billboard.

De jonge fan wist toegang te bemachtigen tot het afgeschermde gedeelte van het Century Link Center met een VIP-kaart die hij had gekregen van een tourmedewerker, zo blijkt uit het politierapport. De jongen werd uiteindelijk door beveiligingsmensen gesnapt in de kleedkamer van Miley.

Op het achtergelaten briefje had hij geschreven: "Ik ben hierheen geslopen om jou te kunnen ontmoeten. Jij hebt me zo geholpen en jouw muziek heeft me alle antwoorden gegeven toen ik met een gebroken hart zat. We hebben beiden hetzelfde doorgemaakt. Ik hou van je Miley. Laat me je alsjeblieft ontmoeten."

Salvesen, die tevens zijn telefoonnummer en Twitter-details achterliet op het briefje, werd later overgedragen aan de politie en gearresteerd. Hem wordt een lichte vorm van huisvredebreuk ten laste gelegd. Door zijn aanhouding miste de jongen overigens het optreden van zijn grote idool.

13-03-2014 om 15:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische consul-generaal in VS: "Toots is niet dood"

Belgische consul-generaal in VS: "Toots is niet dood"

http://oi61.tinypic.com/c4yg4.jpg

Dat Toots Thielemans uitgeblazen is en zijn mondharmonica aan de wilgen hangt, zorgde gisteren voor wat verwarring. Her en der hadden mensen begrepen dat de 91-jarige jazzlegende was overleden, en dat wilde de Belgische consul-generaal Rudi Veestraeten in Los Angeles toch even rechtzetten op Facebook.

"Voor alle duidelijkheid: Toots Thielemans is niet overleden, hij is enkel met pensioen, op zijn 91ste. Zijn bekendste nummer is 'Bluesette'. Wil je het nog eens horen? Hierzo", schrijft Veestraeten en hij gooit er de YouTube-link achter.

13-03-2014 om 15:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
12-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot draagvlak voor muziekspeler Neil Young

Groot draagvlak voor muziekspeler Neil Young

http://oi60.tinypic.com/14skugx.jpg

Neil Young heeft zijn nieuwe digitale muziekspeler PonoPlayer gisteren gelanceerd op de SXSW-conferentie in Austin (Texas) en op de crowdfundingsite Kickstarter. Tientallen muzikanten hebben hun steun uitgesproken voor de speler met hoge kwaliteit digitale muziek. Ook werd al op de eerste dag het streefbedrag van 800.000 dollar ingezameld.

Onder anderen Eddie Vedder, Jack White, Elton John, Norah Jones en Bruce Springsteen zijn te zien in een video (zie onder), waarmee de PonoPlayer wordt geïntroduceerd.

Hart van muziek
Neil Young zegt met de speler en bijbehorende digitale muziekwinkel PonoMusic de muziek te willen redden. "Het is een beweging om het hart van muziek te laten blijven kloppen", schrijft hij op de site. "PonoMusic wil het gevoel, de geest en de emotie behouden die artiesten in de originele studio-opnames stoppen."

De digitale muziekbestanden op de PonoPlayer zullen zo'n 30 keer meer informatie bevatten dan op een mp3-speler. In plaats van de 256 kbps van mp3-bestanden zal de PonoPlayer bestanden met een bitrate van 1411 tot 9216 kbps kunnen afspelen. "Je hoeft niet langer te kiezen tussen kwaliteit en gemak, je kan nu beide hebben. Dat is het fundamentele idee achter PonoMusic.'

Testexemplaren
Young is met een team drie jaar bezig geweest de PonoPlayer te ontwikkelen. Met de Kickstarter-campagne wilde hij geld ophalen voor wat laatste verbeteringen en testexemplaren. Donateurs krijgen beloningen variërend van een exclusief diner met Neil Young tot gesigneerde PonoPlayers of een t-shirt.

12-03-2014 om 17:38 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar radio: 'De pré historie' is populairste programma ooit

100 jaar radio: 'De pré historie' is populairste programma ooit

http://oi61.tinypic.com/118mz53.jpg

De VRT viert vandaag 100 jaar radio. Voor die gelegenheid peilde de VRT-Studiedienst naar de populairste programma's en stemmen. 'De pré historie' werd door de luisteraars met stip verkozen tot het beste radioprogramma van de voorbije decennia.

1. 'De pré historie'

De luisteraar heeft 'De pré historie' verkozen tot het beste radioprogramma. Het Radio 2-programma van Guy De Pré grasduint sinds 1984 elke zondagmorgen in muziek, hits en gebeurtenissen uit de afgelopen decennia. In 1990 kreeg het radioprogramma een televisieversie op de openbare zender.

2. 'Te bed of niet te bed'

'Te bed of niet te bed' liep van 1967 tot 1990. Presentator was Jos Ghysen met zijn legendarische uitspraak "Bij leven en welzijn". Tijdens de hoogdagen van het programma trok het geregeld 1 miljoen luisteraars.

3. 'Vragen staat vrij'

'Vragen staat vrij' liep van 1969 tot 2011 onafgebroken op Radio 2. Hiermee was het samen met het radiojournaal, 'Opera en Belcanto' en 'Het Schurend Scharniertje' één van de langstlopende radioprogramma's in Vlaanderen. Het programma werd jarenlang gepresenteerd door Lutgart Simoens.

4. 'De zoete inval'

In 2003 kwam er na dertien jaar een einde aan het populaire Radio 2-programma 'De zoete inval'. Maar vorig jaar werd het komische radioprogramma van Luc Appermont nieuw leven ingeblazen.

5. 'Deckers & Ornelis'

Het ochtendprogramma 'Deckers en Ornelis' liep in 2000 slechts acht maanden op Radio Donna, maar was enorm populair. In 2001 grepen Erwin Deckers en Sven Ornelis de kans om het eerste commerciële radiostation van Vlaanderen mee op te richten: Q-music.

6. 'Ochtendkuren'

Na dertien jaar kwam in 2004 een einde aan het populaire Radio 2-programma 'Ochtendkuren'. Op 25 mei vorig jaar maakten Dirk Somers en Luc Verschueren een eenmalige comeback als radio-duo, ter gelegenheid van een flashback naar de jaren '90 op Radio 2.

7. 'Ultratop 50'

De officiële hitlijst van de bestverkochte singles in Vlaanderen wordt elke zondag uitgezonden op MNM (tot eind 2008 op Radio Donna). Op Studio Brussel werd de lijst op zaterdag onder de naam 'Hit 50' uitgezonden maar omdat het programma niet langer bij de zender paste, werd het eind 2010 opgedoekt.

8. 'Music for life'

De jaarlijkse actie van Studio Brussel en het Rode Kruis werd de eerste zes jaar uitgezonden vanuit een glazen huis. In 2012 vond de eerste editie zonder glazen huis plaats en werd gekozen voor een formule zonder fondsenwervingscampagne. Vorig jaar konden de luisteraars kiezen uit meer dan zevenhonderd goede doelen. Het Glazen Huis werd vervangen door een Music For Life-dorp.

9. 'BRT Top 30'

De 'BRT Top 30' veranderde in 1992 met de omroep mee van naam. De 'VRT Top 30' wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden op Radio 2.

10. 'Het leugenpaleis'

'Het Leugenpaleis' werd van 1988 tot 1998 op Studio Brussel gepresenteerd door Bart Peeters en Hugo Matthysen. Sinds 1999 kent het programma ook een televisieversie onder de titel 'Het Peulengaleis'.

12-03-2014 om 17:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Spookkasteel' in Brecht krijgt hoofdrol in Hollywood

'Spookkasteel' in Brecht krijgt hoofdrol in Hollywood

http://oi61.tinypic.com/30mtzq1.jpg

Fotografeer je voor de lol een 'spookkasteel' in Brecht, krijgt het opeens de hoofdrol in een film van de Amerikaanse topregisseur Tim Burton! Die eer viel de Nederlander Martijn Zegwaard (35) uit Almere te beurt. "Ik ben er beduusd van", reageerde de urban explorer (of stadsontdekker) tegenover onze collega's van het Algemeen Dagblad.

Het is al de tweede keer dat Zegwaard succes boekt met zijn foto's van 'spookkasteel' Nottebohm in het Antwerpse Brecht. In 2011 verscheen eentje in het boek 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine' van de Amerikaanse schrijver en filmmaker Ransom Riggs. Die was op het internet toevallig terechtgekomen op de Flickr-pagina van de Nederlander.

Net als Zegwaard was de Amerikaan meteen verliefd op het door de natuur overwoekerde voormalige buitenverblijf van de vooraanstaande Antwerpse familie Nottebohm dat al ruim 30 jaar leegstaat.  

Filmrechten
De twee bezochten samen het 'spookkasteel' en hielden contact via  mail. Onlangs hing Riggs opeens aan de telefoon. "Hij vertelde dolenthousiast dat hij de filmrechten van het boek had verkocht aan regisseur Tim Burton en dat zijn film met 'mijn' spookkasteel volgend jaar uitkomt. Ik wist niet wat ik hoorde. Fantastisch gewoon maar nog steeds heel onwerkelijk."

De Amerikaanse topregisseur Tim Burton geniet wereldwijd bekendheid dankzij films als 'Edward Scissorhands' (1990), 'The Nightmare before Christmas' (1993), 'Mars Attacks' (1996), 'Planet of the Apes' (2001), 'Big Fish' (2003) en 'Alice in Wonderland' (2010).  

Of de opnames voor Burtons nieuwe film plaatsvinden bij het spookkasteel in Brecht blijft afwachten. Een gelijkaardig kasteel in gothic-horrorstijl dat centraal stond in zijn film 'Sleepy Hollow' (1999) liet de topregisseur destijds nabouwen in Engeland.  

Toeval
Interieurfotograaf Martijn Zegwaard rolde bij toeval in het wereldje van urban exploring (kortweg urbex) tijdens zijn opleiding aan de Fotovakschool. In de doka vond hij een stapeltje fotonegatieven van een vervallen kasteel. Via de school wist hij de eigenaar te traceren. 

Zegwaard: "Toen ik hem vertelde dat ik onder de indruk was van zijn foto's, verwees hij me naar het internet. 'Je moet maar eens googelen op kasteel van Mesen', zei hij lacherig. Zo ontdekte ik het verschijnsel urban exploring."

Er ging een compleet nieuwe wereld open voor de fotografiestudent. Zegwaard wist niet hoe snel hij iemand met een auto moest regelen die hem door België reed om leegstaande gebouwen vast te leggen op de gevoelige plaat. Daaronder een oude fabriek en een 'spookkasteel' in de Ardennen. "Chateâu Miranda of Noisy maakte zo'n indruk op mij dat ik nog maar één ding dacht: dit wil ik de rest van mijn leven doen", blikt de Almeerder terug.

Wereldwijd
Inmiddels fotografeerde hij ruim 400 locaties verspreid over 19 landen. Binnenkort kan de urban explorer Georgië en Japan toevoegen aan zijn lijstje. Toch heeft Zegwaard van zijn hobby nog niet zijn beroep gemaakt.

"Mijn urbex begint zo langzamerhand wel uit de hand te lopen met die internationale waardering maar daar kan ik niet van leven. De foto van 'mijn' spookkasteel in het boek van Riggs leverde weliswaar een aardige vergoeding op maar aan de verkoop van de filmrechten verdien ik geen cent. Voorlopig moet ik genoegen nemen met eeuwige roem", zegt de interieurfotograaf lachend.

12-03-2014 om 17:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Aniston en Justin Theroux eindelijk samen gespot

Jennifer Aniston en Justin Theroux eindelijk samen gespot

http://oi57.tinypic.com/2dvs6yd.jpg

Jennifer Aniston en Justin Theroux zijn nog steeds een koppel. Ze hielden het enkele maanden stil en werden enkel apart gespot, maar gisteren liepen ze opnieuw hand in hand over straat.

De actrice en haar verloofde werden laatst samen gezien op Nieuwjaarsavond in New York. Er gingen dan ook verschillende geruchten de ronde dat het duo uit elkaar zou zijn. Zelfs Jennifers verjaardag, in februari, vierden ze elk apart. Zij vierde feest aan de Westkust terwijl Justin druk bezig was met het filmen van het nieuwe 'HBO'-drama 'The Leftovers'.

Maar al deze roddels werden gisteren van de tafel geschoven. Het koppel werd 's avonds gespot in Locanda Verde in Tribeca. We zagen niet alleen Jennifer en Justin handjes vasthouden maar de actrice droeg nog steeds haar verlovingsring. Nu begint iedereen zich toch wel af te vragen wanneer ze dan eindelijk hun geloftes zullen afleggen.

12-03-2014 om 17:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."'Sterrentoeristen' doen omzet met 15 procent dalen"

"'Sterrentoeristen' doen omzet met 15 procent dalen"

http://oi59.tinypic.com/wcgxh3.jpg

Vier maanden nadat hij de Michelinster kreeg waarvan hij al sinds zijn 15de droomde, ziet Claudio Dell'Anno (29) er de andere kant van. «Ik ben de mensen van Michelin nog altijd ontzettend dankbaar. Ze hebben mijn droom ­gerealiseerd. Maar sinds ik die ster heb, is mijn omzet met 15% gezakt. En in plaats van mijn vaste klanten krijg ik nu veel vervelende 'sterrentoeristen' in mijn restaurant.»

«Ineens krijgen we andere klanten over de vloer.» ­'Michelintoeristen', noemt Claudio ze. «Mensen die speciaal voor de ster naar mijn restaurant 'Ciccio' komen. En bij mij komt daar dan nog mijn televisie­verleden bij, een extra reden om de trip te maken.»En dat voelt Dell'Anno in zijn porte­­­monnee. «Mijn vaste klanten zijn levensgenieters. Ze trekken één of meerdere goeie flessen wijn open en eten al eens  à la carte.» De Michelintoeristen daarentegen stappen meestal met een kleinere rekening buiten.

12-03-2014 om 17:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!