NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

11-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Definitieve uitspraak over Tomorrowland op 25 juni

Definitieve uitspraak over Tomorrowland op 25 juni

http://oi57.tinypic.com/n0h3.jpg

Dancefestival Tomorrowland weet op 25 juni of het deze zomer een jubileumeditie met twee weekends mag organiseren. Zeven buurtbewoners klagen over geluidsoverlast en daagden de organisatie voor de rechter. In eerste aanleg vingen ze bot. Voor het hof van beroep werd net gepleit in beroep.

Tomorrowland heeft intussen de steun van 60 partners. Dat zijn firma's, lokale bedrijven en verenigingen die er alle belang bij hebben dat er ook dit jaar in De Schorre gefeest kan worden. Het hof van beroep doet op 25 juni een uitspraak. Twee dagen eerder zal de opbouw van Tomorrowland al begonnen zijn.

11-06-2014 om 19:11 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adam Levine wil vrede sluiten met exen

Adam Levine wil vrede sluiten met exen

http://oi58.tinypic.com/wgrhqq.jpg

Adam Levine is vastbesloten om vrede te sluiten met al zijn ex-vriendinnen voordat hij in juli het jawoord geeft aan zijn verloofde Behati Prinsloo. "Hij biedt zijn excuses aan voor hoe hij hen heeft behandeld", vertelt een insider aan Us Weekly.

De Maroon 5-zanger, die ook in de jury van The Voice UK zetelt, vroeg Behati in juli ten huwelijk. Kort daarvoor was hun relatie van ruim een jaar juist op de klippen gelopen en had Levine een korte affaire met model, Nina Agdal.

Adam had voor Behati relaties met onder anderen Anne Vyalitsyna. Naar verluidt wil Levine zijn liefje nu laten zien dat hij veranderd is en haar altijd trouw zal blijven. "Hij wil misschien een tatoeage laten zetten met haar naam."

Volgens een andere ingewijde maakt het zijn ex-vriendinnen niks uit dat hij per se schoon schip wil maken.

11-06-2014 om 19:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy Fallon: "Mijn leven was nog nooit zo cool!"

Jimmy Fallon: "Mijn leven was nog nooit zo cool!"

http://oi57.tinypic.com/2chnzmo.jpg

Jimmy Fallon kan zijn geluk niet op. De presentator werd vorig jaar voor het eerst vader en dit jaar nam hij het stokje over van Jay Leno van de legendarische The Tonight Show.

"Dit afgelopen jaar was absoluut te gek", zegt Fallon tegen People Magazine. "Vader worden is het beste en meest fantastische dat me ooit is overkomen. En met de The Tonight Show gaat ook alles goed. Mijn leven was nog nooit zo cool."

Fallon had trouwens niet gedacht dat het vaderschap zo leuk zou zijn. "Ik wist niet dat ik zo gelukkig kon zijn. Dat meen ik echt", aldus de tevreden vader.

11-06-2014 om 19:04 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken boos: "Nederlands koningshuis omzeilt wetten voor bouw privéhaven"

Grieken boos: "Nederlands koningshuis omzeilt wetten voor bouw privéhaven"

http://oi58.tinypic.com/2dc77dx.jpg

In Griekenland heerst consternatie over de bouw van een privéhaven bij de villa van het Nederlandse koningspaar, in Kranidi in de Peloponnesos. Drie ministers zouden tussenbeide gekomen zijn om de illegale bouw mogelijk te maken. De inwoners van Kranidi zijn niet opgezet met de werkzaamheden waarmee het landgoed van het koninklijk paar toegang tot zee moet krijgen en waarvoor een stuk strand zou zijn ingepikt. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Nochtans zijn de nodige vergunningen afgeleverd. Maar volgens Griekse media hebben drie ministers achterpoortjes in de wetgeving gebruikt om Willem-Alexander en Máxima, die het landgoed voor 4,5 euro zouden hebben gekocht in 2012, hun zin te geven. Zo worden de werkzaamheden in een ministerieel besluit omschreven als "van belang voor de openbare veiligheid en bewaking van het gebied".
 
Grondwettelijk recht
De lokale bevolking stelt dat de recreatie van een buitenlands staatshoofd geen kwestie van openbaar belang kan zijn. De lokale beweging 'De Interventie van Burgers van Ermionida' is van plan de zaak op internationaal niveau aan te klagen, omdat het zou gaan om het "milieuonvriendelijke gedrag van vertegenwoordigers van een buitenlandse staat die in Griekenland te gast zijn". Daardoor wordt het mariene milieu "gedegradeerd" ten behoeve van recreatiedoeleinden en wordt het constitutionele recht van Griekse burgers ingeperkt op toegang tot de stranden en zee van hun eigen land.

Sarcasme
De Grieken zijn nog altijd diep gekwetst door de manier waarop ze aan het begin van de crisis door de buitenlandse media en de publieke opinie, in het bijzonder in Noord-Europese landen, werden afgeschilderd. "Hier, neem wat je wil... dat is het Evangelie van de regering ten opzichte van Europa. Netjes rechtop zitten, in de houding, voor Merkel en Schaüble, en waag het niet een kik te geven anders krijgen we geen krediet meer en hebben we straks geen geld meer voor pensioenen, brandstof en medicijnen", zo luidt het op de site van Aigaleopress in een artikel over het project van het Nederlands koningspaar.

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst kan nog geen commentaar geven.

Mozambique
Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over een vakantiehuis van koning Willem-Alexander. In 2007 kocht hij een vakantievilla in Mozambique.

Die verkocht hij nadat er ophef was ontstaan over de kosten van de beveiliging en de zakenpartners van de prins. Ook waren er vermoedens van gesjoemel met bouwmaterialen en het winstoogmerk van de onderneming.

11-06-2014 om 19:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xander de Buisonjé blijft weg van bruiloft Wendy van Dijk

Xander de Buisonjé blijft weg van bruiloft Wendy van Dijk

http://oi61.tinypic.com/2i7qz3b.jpg

De Nederlandse zanger Xander de Buisonjé blijft bewust weg bij het aanstaande huwelijk van zijn ex-vriendin Wendy van Dijk met RTL-baas Erland Galjaard. "Als ik naar de bruiloft op Ibiza ga, zou mijn aanwezigheid toch weer een beetje aandacht trekken. Daar zit ik niet op te wachten. Het is een dag waarop Wendy en Erland het middelpunt zijn."

Volgens Xander is zijn afwezigheid bij de plechtigheid, begin september op het Spaanse eiland, een gezamenlijke keuze van hem en Wendy. "Wendy en ik hebben er uitvoerig over gesproken of we op elkaars bruiloften zouden komen. Tijdens die gesprekken was er één volstrekt heldere conclusie: dat doen we niet in het belang van onze zoon Sem (11). Het is fijner voor hem als ik niet bij de trouwerij van zijn moeder ben. Dan kan hij zich volledig focussen op dat bijzondere moment. Zowel Wendy als ik zou het vervelend vinden als hij verward raakt omdat zijn biologische vader staat toe te kijken. Hij moet zich in die situatie 100 procent prettig kunnen voelen. Ik zou het vervelend vinden als hij zichzelf door mijn aanwezigheid moet opschroeven."

Roddels
Xander ergert zich inmiddels groen en geel aan allerlei roddels die er globaal op neerkomen dat hij niet welkom zou zijn op Wendy's droombruiloft onder de Spaanse zon. "Dat is absoluut niet waar. Zoals al gezegd: ik ga niet, in het belang van Sem. En Wendy zie ik na haar ongetwijfeld mooie en intieme bruiloft wel weer in Nederland. Ik hoop dat het dé dag van haar leven wordt."

De zanger trouwde in 2010 met zijn nieuwe liefde Sophie. Samen met haar kreeg hij zoontje Dex. Hij heeft nog altijd goed contact met Wendy en haar aanstaande man. "Ik ben er trots op dat we als vier ouders van Sem zo goed met elkaar kunnen opschieten." Xander vindt het fantastisch dat Wendy gaat trouwen. "Ik gun haar alle geluk van de wereld."

Meermaals vreemdgegaan
Xander had 3,5 jaar een relatie met Wendy van Dijk. Ze hadden trouwplannen en zouden op 3 augustus 2002 in het huwelijk treden. Twee dagen voor de bruiloft werd de ceremonie afgeblazen, nadat De Buisonjé aan haar had opgebiecht dat hij meermaals was vreemdgegaan. Wendy was op dat moment in verwachting en beviel in 2003 van zoontje Sem.

De blondine had vervolgens korte tijd een relatie met acteur Chris Zegers, maar is nu alweer een paar jaar gelukkig met Erland Galjaard. Samen met hem kreeg Wendy in 2010 dochtertje Lizzy (4).

11-06-2014 om 18:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugh Jackman laat zich kaalscheren

Hugh Jackman laat zich kaalscheren

http://oi60.tinypic.com/8x0qwi.jpg

Hugh Jackman heeft zijn hoofd laten kaalscheren. Daarmee kruipt de Australische acteur in de huid van de legendarische piraat Blackbeard voor zijn nieuwe film Pan.

"Blackbeard is geboren. #PAN", zo schreef Jackman bij een foto van zijn nieuwe look op Instagram. Op het kiekje is te zien dat de Wolverine-ster niet helemaal kaal is. Hij heeft een grote snor en een baard laten staan.

Naast Jackman zal ook zijn collega uit de film 'Les Miserables', Amanda Seyfried, te zien zijn in de film over Peter Pan, die volgende zomer in de bioscopen te zien moet zijn.

11-06-2014 om 18:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heidi Klum kust een varken

Heidi Klum kust een varken

http://oi61.tinypic.com/jsy5bk.jpg

Heidi Klum is duidelijk een dierenvriend. Het supermodel sprong gisterenavond op het podium van America's Got Talent en kuste daar... een varken.

Het ranke model is momenteel niet weg te slaan van tv. Naast haar eigen show 'Project Runway', figureert Klum ook als jurylid in de razend populaire talentenshow America's Got Talent. En daar kwam in de aflevering van gisterenavond een varken opdagen.

Trainer John Vincent leerde 'Mudslinger' golfen en voetbal spelen met zijn snuit, iets dat bij Heidi duidelijk in goede aarde viel. Ze was helemaal gecharmeerd van het beest na zijn optreden. "Ik wil hem een kus geven", riep ze, waarna ze de daad bij het woord voegde en op het podium klom. Ze stak een koekje in haar mond en wachtte tot het varken het van tussen haar lippen grabbelde, onder luid gejuich van het publiek.

11-06-2014 om 18:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.86 jaar en topdeejay

86 jaar en topdeejay

http://oi61.tinypic.com/2hxrayf.jpg

Als het moét draait hij Clouseau of Borsato. Maar liever, veel liever, het gitaargeweld van Nine Inch Nails of de funk van Prince. François Delhaye mag dan wel 86 jaar zijn, als er in het Sportpaleis geconcerteerd wordt, is hij deejay van dienst in het tegenovergelegen café Maitom. En wat niet élke artiest in het Sportpaleis lukt, doet François moeiteloos. De tent in brand zetten. Dimitri Vegas, Like Mike en Avicii: eat this.

De horeca: het zit François in het bloed. Nog een jonge snaak was hij, toen hij in de atheneumbuurt de Toerist runde. Maar de allerbeste jaren had hij in dancing De Sinjoor op de Kaasrui, midden in het hart van de stad. "Een dancing: dat was in die tijd niet vergelijkbaar met nu", zegt hij. "Er konden 250 mensen zitten. Ik vergeet nooit de shows die we daar deden. Nicole en Hugo. Gaston en Leo. Ze waren er kind aan huis."

Maar de horeca op de Grote Markt? Die kreeg het steeds moeilijker. En dus beslisten François en zijn vrouw Maria in 1988 om eieren voor hun geld te kiezen. Ze zouden stoppen met de stiel, spraken ze af. Want ze hadden wel hard genoeg gewerkt. Maar dat kon François niet. "Ik heb het geprobeerd. Echt. Maar niks doen? Dat ging niet. Ik werd gek." In een café dat over te nemen stond tegenover het Sportpaleis vonden François en Maria het compromis. Hier zouden ze nog altijd kunnen doen wat ze zo graag deden - mensen op hun wenken bedienen - maar ze zouden het op hun eigen tempo doen. In de begindagen was dat nog zes op zeven. Vandaag is de Maitom nog maar twee dagen per week open. Op dinsdag en donderdag. "Plus: de dagen dat er concerten zijn in het Sportpaleis of in de Lotto Arena."

Die laatste categorie: voor François zijn dat hoogdagen. Niet alleen omdat de kroeg dan helemaal vol loopt, ook omdat hij dan nog eens voluit kan doen waar hij zo van houdt. Deejay'en.

Stevige rock

"Dagen op voorhand ben ik er al mee bezig", zegt hij. "Want als mensen bijvoorbeeld voor Prince komen, zoals tien dagen geleden, of voor Arcade Fire, zoals vandaag (gisteren, nvdr), dan ga ik ervan uit dat ze dat ook graag willen horen als ze hier voordien of achteraf een pint komen pakken. Sommige artiesten heb ik standaard in mijn collectie zitten. Ik heb meer dan 2.000 platen en 1.000 cd's. Maar van andere zangers of groepen heb ik niets. Arcade Fire bijvoorbeeld. Dan zoek ik uit hoe die muziek precies klinkt en stem ik daar mijn platenkeuze op af. Als het nodig is ga ik nog langs de cd-winkel. Om zeker het juiste in huis te hebben. Liefst van al: rock. Het mag stevig zijn. Ook al hou ik zelf het meest van jazz. Clouseau? Dat draai ik omdat het moet. Niet omdat het mijn ding is."

Avondmens

"Op zo'n avonden zie ik ze naar me kijken, de bezoekers. Tot ze op zeker ogenblik zeggen: "meneer, mag ik eens iets vragen?" Dan antwoord ik: "Ik zal het al zeggen, manneke. Ik ben 86 jaar." En trakteren dat ze op zo'n avond doen! De ene whisky na de andere. Ik zit nooit zonder."

Zijn muziek? François lééft ervoor. "Ik ben een avondmens", zegt hij. "Ik slaap 's nachts nooit voor twee of drie uur. Tot dan zit ik voor tv. Muziekprogramma's kijken. Nieuwe muziek ontdekken. Hoe langer hoe liever."

Op avonden dat er in het Sportpaleis een concert is, vliegt François erin vanaf een uur of zes. Tijdens het concert zélf, wanneer de Maitom leeg loopt, kookt hij voor zijn personeel. En nadien gaat het weer door tot zo'n drie uur 's nachts.

Dimitri Vegas & Like Mike

Nooit mist François eens zo'n avond. Of toch. Eén keer. Echtgenote Maria: "Vreselijk was dat. Dat was een avond waarop Dimitri Vegas & Like Mike hier tegenover speelden. De hele avond heb ik altijd maar opnieuw die cd opgezet. Gelukkig stonden er 28 nummers op."

"Noem het een hobby", zegt François. "Ik heb het nooit werken willen noemen. Daarvoor doe ik het veel te graag. Dat is zo al altijd al geweest. En hopelijk nog wel een tijdje. Ik ben het nog lang niet beu."

11-06-2014 om 18:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
10-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.White Lies, SX en Hitsville Drunks vervolledigen affiche Rock Zottegem

White Lies, SX en Hitsville Drunks vervolledigen affiche Rock Zottegem

http://oi58.tinypic.com/23tqqs3.jpg

Het programma van Rock Zottegem is compleet. Als laatste werden de Engelse punkrockband 'White Lies', Belgische trots 'SX' en het nieuwe muzikale project van Mauro Pawlowski 'Hitsville Drunks' toegevoegd. Het festival gaat door op 11 en 12 juli.

Naast The Sisters of Mercy, Europe, Channel Zero, Shantel & Bucovina Club Orkestar, School is Cool en The Subs komt ook 'Hitsville Drunks' op vrijdag naar Zottegem. 'Hitsville Drunks' is het nieuwe muzikale project van muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski, deze keer met een staaltje aanstekelijke powerpop!

Zaterdag
Op zaterdag 12 juli krijgen UB40, Starsailor, Ozark Henry en Daan  het muzikale gezelschap van de Engelse post-punksensatie 'White Lies', die dit jaar exclusief op het podium van Rock Werchter en Rock Zottegem staan. Ook de Kortrijkse indie-pop band 'SX' zakt op zaterdag af naar Zottegem. Met hun aanstekelijke hits 'Black Video' en 'Gold' zorgen ze ongetwijfeld voor een zwoele zomerse set op de Crazy Main, het hoofdpodium van Rock Zottegem.

Dagtickets kosten 39 euro, voor een combiticket tel je 70 euro, beide prijzen zijn exclusief reservatiekosten.

10-06-2014 om 19:47 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Lopez dan toch op openingsceremonie WK?

Jennifer Lopez dan toch op openingsceremonie WK?

http://oi57.tinypic.com/erykyc.jpg

Jennifer Lopez liet zondag weten niet te zullen optreden tijdens de openingsceremonie van het WK. De storm van protest was echter zo groot, dat de ster naar verluidt toch besloten heeft om te komen opdagen in Brazilië nu donderdag.

Lopez moet tijdens de openingsceremonie het officiële WK-lied "We are One" brengen. Ze zou dat doen samen met de Amerikaanse rapper Pitbull, de Braziliaanse zangeres Claudia Leitte en de Braziliaanse carnavaleske percussiegroep Olodum, maar liet zondag weten "andere verplichtingen te hebben."

Nu zou Lopez echter op haar stappen terugkeren. "De storm van protest was zo groot dat ze zich bedacht heeft", klinkt het bij RadarOnline. De zangeres zou afgezegd hebben omdat het WK niet alle kosten wou vergoeden, maar haar management maakte haar nu fijntjes duidelijk dat een optreden voor heel de wereld nogal goede reclame is.

10-06-2014 om 19:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodsoorzaak acteur Rik Mayall mysterie voor vrouw

Doodsoorzaak acteur Rik Mayall mysterie voor vrouw

http://oi61.tinypic.com/1z3cej4.jpg

De vrouw van Rik Mayall heeft geen flauw idee waaraan de komiek kan zijn overleden. "Misschien heeft hij een soort aanval gehad, misschien was het zijn hart. We weten het gewoon niet", zei Barbara Robbin, die de 56-jarige Britse acteur gisteren dood aantrof in hun huis in Londen, volgens Britse media.

"Het enige dat we nu weten is dat hij thuis is gestorven", liet een woordvoerder van de familie weten. De politie bevestigt dat Mayall rond 13.30 uur dood werd gevonden en dat er niet van verdachte omstandigheden wordt uitgegaan. Een lijkschouwing moet uitwijzen wat de plotselinge dood van de acteur heeft veroorzaakt.

Een dag eerder werd Mayall nog gefotografeerd tijdens het uitlaten van zijn hond. Vorige week was de 'The Young Ones'-acteur in Portugal voor de opnames van de Nederlandse film 'De Ontsnapping'.

Scriptschrijver Laurence Marks uitte gisteren in een radio-interview met de BBC zijn vermoedens dat Mayalls ongeluk weleens iets met zijn vroegtijdige dood te maken kan hebben. Mayall lag in 1998 een paar dagen in coma na een motorongeluk. "Zijn gezondheid ging er daarna op achteruit", zei Marks, die de dood van de acteur "niet geheel onverwacht" noemt.

Mayall en zijn vrouw, een visagiste, hebben drie volwassen kinderen.

10-06-2014 om 19:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dunja uit 'The Voice': "Al zeker tweede zit aan conservatorium"

Dunja uit 'The Voice': "Al zeker tweede zit aan conservatorium"

http://oi57.tinypic.com/27zw9i0.jpg

De finale van 'The Voice' winnen was net te hoog gegrepen voor Dunja Mees (25) en op studievlak kijkt ze nu aan tegen een tweede zit. Dat meldt Dag Allemaal.

'The Voice' combineren met haar lessen aan het conservatorium, het bleek te hoog gegrepen. Het examen dat ze op de dag van de finale moest doen, schoof ze door naar september, en ook voor een ander vak kreeg ze de leerstof niet ingestudeerd. Maar: "Een paar herexamens is geen schande, zeker niet als je ziet wat ik er de voorbije maanden aan ervaring en tips voor in de plaats heb gekregen".

10-06-2014 om 19:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lowie uit 'Thuis' is weer single

Lowie uit 'Thuis' is weer single

http://oi62.tinypic.com/206hb91.jpg

Mathias Vergels (22), Lowie uit 'Thuis', en zijn vriendin Tineke (21) zijn uit elkaar. "Onze relatie was op, maar de liefde blijft", zegt hij daarover in Dag Allemaal. "Tineke is en blijft een zalige madam".

Toen ze drie jaar geleden nog niet zo lang samen waren, gingen Mathias en Tineke al eens uit elkaar. "Ik was toen heel onrustig", aldus Mathias.

Mathias gaf toe dat hij een lief nodig had dat hem in bedwang hield. Dankzij Tineke leerde hij ook omgaan met zijn stemmingswisselingen, waarvoor hij jarenlang psychologische begeleiding kreeg.

Mathias zweert dat noch hij noch Tineke iemand anders heeft.

10-06-2014 om 19:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tine Embrechts (39) en Guga Baúl (28): koekenbak

Tine Embrechts (39) en Guga Baúl (28): koekenbak

http://oi58.tinypic.com/2nu1wco.jpg

Komiek Guga Baúl (28) en Tine Embrechts (39), allebei bekend van het VTM-programma 'Tegen de Sterren op', zijn een koppel. Dat meldt Story.

Embrechts zette begin 2012 een punt achter dertien jaar huwelijk met de Mexicaanse Roman. Baúl, die tijdens 'Tegen de Sterren op Live' in de Lotto Arena bijna naakt op het podium stond en zo heel wat vrouwen het hoofd op hol bracht, verklaarde enkele maanden geleden nog in 'Hallo': "Ik vraag me soms af of ik wel geschikt ben voor een relatie. Ik heb me daar in het verleden al meerdere keren aan mispakt en er is telkens toch iets van blijven hangen".

Embrechts heeft alvast haar prioriteit: "Voor mijn zonen zorgen, is nu de belangrijkste taak in mijn leven". Embrechts heeft twee zonen: Luis Oscar en Emilio. Ook Baúl wil graag kinderen. "Ik hoop dat het voor mijn 32ste lukt, want ik wil geen oude vader worden".

10-06-2014 om 19:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina Jolie wil oorlogsverkrachters aanpakken

Angelina Jolie wil oorlogsverkrachters aanpakken

http://oi61.tinypic.com/156e3x0.jpg

Ze vormen een eigenaardig, maar efficiënt koppel: filmster Angelina Jolie en de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague. Samen proberen ze oorlogsverkrachters achter de tralies te krijgen. Vandaag starten ze in Londen hun 'sekstop' voor regeringen.

Angelina Jolie en William Hague hebben één ding gemeen: het doet hen pijn dat in oorlogen overal ter wereld vrouwen - en soms mannen - systematisch en beestachtig worden verkracht. Na een bezoek aan een vluchtelingenkamp in Oost-Congo, vorig jaar, vulden de minister en de Hollywoodheldin elkaars zinnen spontaan aan, zo eensgezind bleek het stel.

Hague zag in 2012 de film van Angelina Jolie over verkrachtingen tijdens de oorlog in Bosnië, 'Land of Blood and Honey'. Mede door de film besloot hij een campagne te starten om een eind te maken aan verkrachting in oorlogstijd. Angelina Jolie, speciaal gezant van de vluchtelingenorganisatie van de VN, deed maar al te graag mee.

Trainingsprogramma
Hun samenwerking heeft inmiddels een trainingsprogramma voor vredestroepen opgeleverd. Onder de neus van blauwhelmen gaat seksueel geweld namelijk vaak gewoon door, en worden samenlevingen nog verder ontwricht door soa's, schaamte en wraakgevoelens.

Maar het allerbelangrijkste, volgens Jolie, moet vanaf vandaag geregeld worden: een einde aan de straffeloosheid. Ze sprak erover toen ze in maart op bezoek ging bij vrouwen in Srebrenica. De dood van 8.000 moslimmannen die door Nederlandse militairen beschermd zouden worden overschaduwt dat in 1995 ook 20.000 Bosnische vrouwen zijn verkracht.

Wapen

Slechts 63 daders werden veroordeeld. "Lang is aangenomen dat verkrachten nu eenmaal gebeurt in een oorlog", zei Jolie in Bosnië. "Maar er is veel meer aan de hand. Het wordt gebruikt als wapen, omdat het zo vernietigend is en daders ermee wegkomen."

Tranen rolden over haar wangen toen de vrouwen van Srebrenica hun verhaal vertelden. Edina bijvoorbeeld: ze werd door Servische soldaten vastgehouden in een mijn, waar ze zich herhaaldelijk aan haar vergrepen.

"Toen het gebeurde, was het alsof ik niet in mijn eigen lichaam zat. Ik keek ernaar vanaf de buitenkant", vertelde ze de Britse krant The Guardian. Geen van haar verkrachters is gestraft, terwijl ze er minstens drie kan aanwijzen. Ze wonen in een stadje verderop.

Weinig bewijs
"Op de top moet een protocol voor onderzoek naar verkrachtingen worden vastgesteld", weet Alice Allan van hulporganisatie CARE. Zij adviseerde William Hague bij de voorbereiding op de conferentie.

"Nu houdt bewijs vaak geen stand voor de rechtbank en wordt het niet effectief verzameld. En als een slachtoffer niet weet waar ze moet zijn of geen medische hulp krijgt, krijg je dat bewijs ook niet."

Conferentie
Regeringsvertegenwoordigers uit bijna honderd landen zijn op de uitnodiging van Angelina Jolie ingegaan. Verschillende ministers, net als rechters, dokters en politiemensen zijn erbij. Daarmee is Jolie er met Hague in geslaagd de grootste conferentie over seksueel geweld ooit te beleggen.

Wereldwijd wordt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie één op de drie vrouwen in haar leven verkracht, geslagen, gedwongen tot seks of op andere wijze misbruikt. "Er zijn verschillende vormen van misbruik. Intimidatie en aanranding vallen daar ook onder. De verkrachtingsaantallen zijn natuurlijk heel wat lager, maar ook verkrachting van mannen en vrouwen komt, met name in conflictgebieden, vaak voor", zegt Nikki de Zwaan, gender-expert bij hulporganisatie CARE.

Van verkrachting van mannen is minder geweten. "Er is meer aandacht voor vrouwen", aldus de Zwaan. Terecht ook, want die hebben veel vaker dan mannen te maken met ongelijkheid en zijn daarvoor sneller slachtoffer van seksueel geweld. Maar ook bij mannen komt seksueel geweld voor. Uit onderzoek is gebleken dat 30 procent van de mannelijke Congolese vluchtelingen in Oeganda slachtoffer is van seksueel geweld."

Hoe kan het dat juist in conflictgebieden seksueel geweld zo'n vlucht neemt? "Geweld tegen vrouwen in oorlogsgebieden moet niet los gezien worden van geweld tegen vrouwen in bredere zin", zegt de Zwaan. "In deze landen is de positie van de vrouw vaak minderwaardig. Ten tijde van conflicten vallen bepaalde structuren weg. De overheid en de politie functioneren minder goed en wetten worden niet nageleefd. Seksueel geweld is een middel om macht te tonen. De strijdende groepen willen laten zien dat ze aan de winnende hand zijn. Dat maken ze onder meer duidelijk met verkrachting. Vrouwen, kinderen, maar ook mannen worden daardoor geraakt. Een hele samenleving kan door seksueel geweld ontwricht worden."

"Het heeft weinig zin als ik vanuit CARE Nederland naar een conflictgebied afreis en mannen vertel wat ze allemaal anders moeten doen", zegt de Zwaan over de bestrijding van het probleem. "Het heeft wel zin als er vanuit de gemeenschappen zelf mensen opstaan tegen het probleem. In Burundi is bijvoorbeeld een groep mannen die heeft gezegd: het moet klaar zijn met de ongelijkheid tussen man en vrouw. Zo'n groep ondersteunen wij. In andere landen proberen we traditionele, religieuze leiders of de lokale autoriteiten te benaderen, in de hoop daarmee verandering te bewerkstelligen. Ook wetten en regels helpen, zelfs in conflictgebieden. Als duidelijk is dat seksueel geweld als een misdaad wordt beschouwd, dan zal dat zeker meespelen in de achterhoofden van de strijdende partijen."

10-06-2014 om 19:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert: "Voel me nu beter dan toen ik koning was"

Albert: "Voel me nu beter dan toen ik koning was"

http://oi60.tinypic.com/b83328.jpg

"Ik voel me nu in zekere zin beter dan toen ik nog koning was, maar het vergt natuurlijk een zekere aanpassing. Dat geldt voor iedereen die met pensioen gaat", zei koning Albert II gisteren in een interview met VTM. Aansluitend werd Albert II ook geïnterviewd door RTL en in dat gesprek gaf hij onder meer aan dat toenmalig koning Boudewijn zijn fiat al had gegeven voor een echtscheiding, toen Albert en Paola besloten om hun huwelijk een tweede kans te geven. De relatie met koning Filip of de verwikkelingen met Delphine Boël kwamen niet aan bod.

De jeugd van Albert II was erg beschermd, blijkt uit het interview. "Tot mijn 24ste mocht ik maar drie keer per jaar uitgaan, en enkel naar privéfeestjes", aldus de koning. De rest van zijn vrije tijd vulde de jonge Albert met paardrijden, autorijden in het park, fotografie en golf.

De toenmalige prins leerde Paola kennen op de Belgische ambassade in Rome. Koning Boudewijn gaf toestemming voor een huwelijk, maar de eerste jaren van Paola in Laken verliepen in een gespannen sfeer. "Een deel van de familie vond haar een indringster", zei Albert.

Echtscheiding
Nadat ze samen drie kinderen hadden gekregen, ging het bergaf met de relatie van het paar en het kwam bijna tot een echtscheiding. "Koning Boudewijn had zijn akkoord gegeven voor die scheiding, omdat hij zag dat ik ongelukkig was", aldus Albert. Het kwam tot een discussie tussen advocaten, met als conclusie dat de kinderen bij de prins zouden blijven en Paola naar het buitenland zou vertrekken. "Daarmee ging ik echter niet akkoord en toen zijn we opnieuw beginnen praten", aldus de koning. Het paar besloot de relatie een nieuwe kans te geven, al ging dat niet zonder slag of stoot. "Ik ben er zeker van dat de kinderen daaronder hebben geleden", aldus koningin Paola. "Maar we deden wat we konden."

Buitenechtelijke dochter
"De ideale ouders bestaan niet", vulde Albert aan, die het niet altijd makkelijk heeft met de aandacht voor een koninklijke familie. "Het kleinste misverstand is onmiddellijk publiek bekend, dat is een ondraaglijke situatie."

Gevraagd naar Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van de koning, hielden Albert en Paola de lippen stijf op elkaar. Boël tracht voor de rechter haar erkenning af te dwingen.

De relatie met de huidige koning, Filip, kwam niet aan bod, maar Albert II verklaarde wel hem bewust de tijd te hebben gegeven om zich voor te bereiden op de verkiezingen.

10-06-2014 om 19:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
09-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marianne Faithfull herstelt in ziekenhuis na heupoperatie

Marianne Faithfull herstelt in ziekenhuis na heupoperatie

http://oi57.tinypic.com/2exboeg.jpg

Marianne Faithfull herstelt in een Grieks ziekenhuis nadat ze op 30 mei bij een val haar heup brak tijdens haar vakantie op het eiland Rhodos. De 67-jarige Britse zangeres, songwriter en actrice, die in september een nieuw album uitbrengt, moest vorig jaar nog een viertal concerten annuleren nadat ze haar staartbeen had gebroken.

Marianne Faithfull is al sinds de jaren zestig een cultfiguur in de pop- en rockmuziek. Tussen 1966 en 1970 was ze de vriendin van Mick Jagger, maar ze had ook affaires met de andere Stonesleden Brian Jones en Keith Richards. Ze had een hit met 'As Tears Go By', één van de eerste nummers van Jagger en Richards, en schreef mee aan 'Sister Morphine' van de Stones. De jaren zeventig werden overschaduwd door haar drugs- en drankverslaving, maar in 1979 maakte ze een grandioze comenback met het album 'Broken English'.

Op haar in september te verschijnen album, 'Give My Love to London', krijgt spelen gastartiesten als Nick Cave, Roger Waters en Steve Earle mee.

Faithfull overwon al borstkanker en hepatitis C.

09-06-2014 om 19:40 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Mick Jaggers nieuwe romance is een flirt"

"Mick Jaggers nieuwe romance is een flirt"

http://oi58.tinypic.com/muwk7o.jpg

Vorige week had Mick Jagger het schijnbaar naar zijn zin met een jonge vrouw in het Zwitserse Zürich, nadat zijn vriendin L'Wren Scott in maart zelfmoord pleegde. Dat kwam hem op felle kritiek te staan, maar een vriend verdedigt de Stones-voorman. "Hij moet toch verder met zijn leven?".

De dichte vriend verklaarde: "Natuurlijk is Mick nog triest na het overlijden van L'Wren, maar hij verwerkt het verlies en probeert door te gaan met zijn leven. Ja, hij had een flirt, maar hij is dan ook een man van vlees en bloed verdorie. Het is fijn te zien dat hij weer van het leven geniet".

Nadat foto's waren verschenen van Jagger met een onbekende brunette, schoten de zus van L'Wren in het verkeerde keelgat. Jan Shane: "Als ik die foto's zie, vraag ik me af wat hij denkt en voelt. Zijn dochter zegt dat hij nog altijd verscheurd is na het verlies van mijn zus. Maar dan zie je die foto's. Hij zal nooit veranderen".

09-06-2014 om 19:35 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justin Bieber laat zich dopen in badkuip

Justin Bieber laat zich dopen in badkuip

http://oi60.tinypic.com/2ujjvo5.jpg

Na de heisa over zijn racistische uitlatingen, heeft Justin Bieber zich laten dopen om zich te ontdoen van al zijn zonden. De jonge zanger wil met religie toekomstige schandalen voorkomen

Bieber zou naar verluidt naar de mis gaan en de bijbel lezen. Om zijn geloof te bevestigen en om zichzelf te zuiveren, heeft hij zich nu in de badkuip van een vriend laten dopen. Omdat Bieber de dienst privé wou houden en het te moeilijk was om een kerk te vinden, was een badkuip het enige alternatief.

Lijkt het dan toch helemaal goed te komen met de Canadese popster of is het wachten op een nieuwe frats?

09-06-2014 om 19:30 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk ban voor Russische Cannes-winnaar om godslastering

Mogelijk ban voor Russische Cannes-winnaar om godslastering

http://oi58.tinypic.com/258w0m8.jpg

De Russische film 'Leviathan', een van de grote favorieten op het festival van Cannes, dreigt in Rusland zelf de bioscopen niet te halen. Het kritische drama van regisseur van Andrei Zvyagintsev wordt mogelijk uit de zalen geweerd omdat er in gevloekt wordt.

Volgens een nieuwe Russische wet, die op 1 juli van kracht wordt, kunnen bioscopen een boete krijgen van tussen de 40.000 en 100.000 roebel als zij een film vertonen waarin godslasterlijke taal wordt gebruikt. In het ergste geval kan de overheid bioscopen zelfs sluiten.

'Leviathan' vertelt over een familie die het moet opnemen tegen de corrupte lokale overheid die het land wil kopen waar het huis van het gezin op staat. De film gold in Cannes als één van de grote favorieten en werd bekroond met de prijs voor beste scenario. 'Leviathan' is de komende maanden in tientallen landen over de hele wereld te zien.

Scheldwoorden
De producent van de film stelt dat regisseur Zvyagintsev heel zorgvuldig heeft nagedacht welke scheldwoorden hij zijn personages laat gebruiken. "Gewone mensen zouden onder deze omstandigheden ook vloeken", meent hij. De makers proberen nu de film vóór 1 juli in de bioscopen te krijgen, voordat de wet van kracht wordt. Maar de kans dat dit lukt is klein: de release stond in principe gepland voor september. En het is logistiek vrijwel onmogelijk deze te vervroegen.

'Leviathan' is komend najaar in de Belgische bioscopen te zien.

09-06-2014 om 19:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!