Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

11-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidprentjes Luc De Vos bijna allemaal weg

Bidprentjes Luc De Vos bijna allemaal weg

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/10/0/20141206121113/media_xll_7326330.jpg

In de stadswinkel onderin het Belfort zijn sinds gisteren bidprentjes van Luc De Vos te verkrijgen. Die rouwprentjes had de familie nog over na de uitvaartdienst van zaterdag. De hele dag kwamen mensen langs om nog een bidprentje te bemachtigen.

Denis is van dezelfde generatie als Luc De Vos en kon er zaterdag niet bij zijn. "Ik wou toch een aandenken aan Luc. Ik ken hem als een vriendelijke man die altijd hallo zei als je hem tegenkwam op straat of op café", zegt Denis. Ook Maria uit Oostakker kon zaterdag niet naar de begrafenis. "Ik had pijn aan mijn rug, maar ik wou toch graag een bidprentje. Ik had Luc graag", zegt ze.

"Er is heel veel interesse in voor de bidprentjes", zegt An Dieperinck die achter de balie zit in de stadswinkel. "Een hele dag al komen de mensen langs. Deze voormiddag alleen al waren dat er 172. We geven iedereen maar één bidprentje, want ze gaan snel de deur uit." Rond 14 uur waren er nog eens 80 mensen langsgeweest. De bidprentjes waren toen al bijna allemaal weg, dus wie er nog eentje wil, moet zich haasten. Het bidprentje van de overleden zanger kan ook gedownload worden op de website www.gorki.be.

11-12-2014 om 19:14 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS probeerden via hiphoppers Cubaans regime te ontwrichten

VS probeerden via hiphoppers Cubaans regime te ontwrichten

http://oi62.tinypic.com/2ewlkbn.jpg

Gelekte documenten onthullen dat de Verenigde Staten gepoogd hebben via de hiphopscène van Cuba het land te destabiliseren. Die pogingen zijn op een sisser afgelopen.

In het geheim infiltreerden Amerikaanse diensten de ondergrondse hiphopscène van Cuba. Bedoeling was rappers te recruteren om een jongerenbeweging tegen de Cubaanse regering op gang te trekken. Dat melden onder meer SkyNews en The Guardian.

Ontwikkelingsorganisatie
Documenten waar persagentschap AP verwierf, leggen plannen bloot om een netwerk van jonge rappers uit te bouwen die voor sociale verandering zouden ijveren. De amateuristische operatie uitgevoerd door ontwikkelingsorganisatie USAid mislukte echter. Minstens zes keer werden betrokkenen door de Cubaanse autoriteiten ondervraagd of aangehouden.

 
 



Ook computerhardware werd door de Cubanen in beslag genomen. Daarop stond informatie over Cubanen die niet eens wisten dat ze door de geheime operatie geviseerd werden. Rappers die door USAID werden gesteund, vluchtten uit Cuba of stopten met optreden onder druk van de Cubaanse regering.

De operatie werd gecoördineerd door USaid. Dat is een onafhankelijk Amerikaans agentschap, dat echter wordt aangestuurd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De documenten die AP kon inzien bevatten duizenden bladzijden contracten, e-mails, budgetten en onkostenopgaves.

Eerder probeerden de Amerikaanse autoriteiten de Cubanen te beïnvloeden door onder meer een Cubaanse versie van Twitter te lanceren en onervaren Latijns-Amerikaanse jongeren naar Cuba te sturen om er activisten te ronselen.

Studentenprotest tegen Milosevic
Het nu uitgelekte plan was wellicht geïnspireerd door de protestconcerten van de studentenbeweging die het gezag van voormalig Servisch president Milosevic in 2000 ondermijnden.

Eén van de betrokkenen gebruikte een postbusbedrijf in Panama en een bank in Lichtenstein om de geldstroom naar Cuba te maskeren. Duizenden dollars gingen naar een tv-programma over hiphop dat op dvd werd verdeeld om de censuur in Cuba te omzeilen.

11-12-2014 om 18:53 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Kardashian: "Extra kilo's waren signaal van God"

Kim Kardashian: "Extra kilo's waren signaal van God"

http://oi58.tinypic.com/2vwfc0l.jpg

De mama van North West zegt dat de gewichtstoename tijdens haar zwangerschap een teken van God was. Kim Kardashian kwam 22,6 toen kilogram bij en ze denkt dat God haar zo een lesje wilde leren.

"Ik denk dat hij dit heeft gedaan voor een reden. Hij wilde zeggen dat ik heel aantrekkelijk ben, maar ook zijn macht tonen over wat hij me kon aandoen. Mijn lichaam was oncontroleerbaar. Ik werd zo dik dat ik na vijf maanden heb gezworen nooit meer zwanger te zijn. Het voelde aan alsof iemand mijn lichaam had overgenomen."

De 34-jarige realityster zegt ze een laag zelfbeeld had door het traditionele schoonheidsideaal: "Het duurde lang voor ik me weer goed in mijn vel voelde. Ik groeide op toen Cindy Crawford een rolmodel was, toen moesten vrouwen groot en slank zijn. Ik heb Armeens bloed en daardoor rondingen. Maar nu blijkt dat mensen daar van houden. Hierdoor voel ik me goed over mezelf en ik krijg veel steun van andere vrouwen. Nu heb ik veel zelfvertrouwen, maar daar heb ik jaren aan gewerkt."

11-12-2014 om 18:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' gaat één maand langer door

'Thuis' gaat één maand langer door

http://oi57.tinypic.com/2s0gtib.jpg

1,2 miljoen 'Thuis'-kijkers: hun favoriete soap zal volgend jaar één maand langer doorlopen.

De voorbije jaren gaf het Eén-programma er steevast eind mei de brui aan, maar nu zullen de ­verhaallijnen pas eind juni naar een climax toegroeien. Dat blijkt uit de lente­schema's van de drie grote Vlaamse tv-zenders die uw krant voor u heeft opgelijst.

11-12-2014 om 18:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas Lelie wint Humo's Comedy Cup 2014

Lukas Lelie wint Humo's Comedy Cup 2014

http://oi61.tinypic.com/2d1p99l.jpg

Stand-upcomedian Lukas Lelie heeft gisterenavond Humo's Comedy Cup gewonnen. Dat maakte weekblad Humo bekend. Lukas Lelie volgt daarmee William Boeva op.

Lukas Lelie nam het woensdagavond op tegen Kamal Kharmach en Onno Lolkema. Alledrie hadden al vijf provinciale voorrondes doorlopen, waarvoor tachtig aspirant-stand-upcomedians zich hadden ingeschreven, en een halve finale in de Minard in Gent.

Volgens HUMO was het een "heel sterke editie dankzij een vernieuwende generatie stand-uppers". De jury koos uiteindelijk voor Lukas Lelie, "simpelweg omdat hij de jury het hardst heeft doen lachen", klinkt het in een persbericht.

11-12-2014 om 18:37 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Phaedra Hoste gaat in beroep tegen boete

Phaedra Hoste gaat in beroep tegen boete

http://oi61.tinypic.com/2j0dwz9.jpg

Phaedra Hoste (42) heeft beroep aangetekend tegen de boete van 1.200 euro die ze kreeg opgelegd van de politierechter in Brugge. Het voormalige fotomodel kreeg die straf nadat een Land Rover-leasewagen van haar vennootschap Dreamwork in mei vorig jaar in Knokke geflitst aan 80 kilometer per uur waar 70 mocht. Hoste deelde nooit mee wie aan het stuur zat en kreeg daarom de boete. Haar advocaat pleitte voor de politierechter dat het model nooit een brief kreeg van de politie en pleitte daarom vergeefs de vrijspraak. De zaak komt nu voor de beroepspolitierechter op 19 december.

11-12-2014 om 18:32 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sony brengt 'The Interview' niet in Azië uit na cyberaanval

Sony brengt 'The Interview' niet in Azië uit na cyberaanval

http://oi59.tinypic.com/2m43zv7.jpg

Sony Pictures heeft besloten de film The Interview niet uit te brengen in Azië, zo weet entertainmentsite The Hollywood Reporter. De komedie met James Franco en Seth Rogen zou niet geschikt zijn voor de Aziatische markt.

The Interview gaat over twee roddelbladjournalisten die opdracht krijgen van de CIA om de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un te vermoorden. Het omstreden onderwerp van de film zorgde voor geruchten dat Noord-Korea achter de cyberaanval op Sony Pictures zit.

Volgens een anonieme bron binnen de productiemaatschappij is dit niet de aanleiding voor het besluit de film niet in bioscopen in Azië te tonen. De grapjes uit dit soort films zouden doorgaans niet in de smaak vallen in Aziatische landen. The Interview is vanaf 29 januari in Belgische  bioscopen te zien.

11-12-2014 om 18:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Tura zingt ook op begrafenis van Fabiola

Will Tura zingt ook op begrafenis van Fabiola

http://oi58.tinypic.com/xbed1z.jpg

Net als op de begrafenis van koning Boudewijn zal Will Tura morgen ook op de dienst van zijn overleden echtgenote Fabiola zingen. De begrafenisplechtigheid zal trouwens in "eenvoud" en "soberheid" verlopen, dat werd gisteren al bekend gemaakt.

De Vlaamse zanger brengt net als op 7 augustus 1993 een ingetogen versie van 'Hoop doet leven'. VTM meldt dat het management van Will Tura dit nieuws vandaag bekend gemaakt heeft.

Koningin Fabiola had toen uitdrukkelijk gevraagd dat Tura dat nummer zou brengen op de plechtigheid van de overleden vorst. "De koningin wilde toen iets hoopgevends horen", aldus Tura. Eerder deze week was er twijfel of de zanger opnieuw gevraagd zou worden, maar nu is dus duidelijk dat Het Paleis toch weer voor dit Vlaamse icoon gekozen heeft.

De leden van de koninklijke familie trekken morgen vanaf 9.30 uur van het Koninklijk Paleis naar de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal trekken. De plechtigheid gaat daar om 10.00 uur van start. Monseigneur Godfried Danneels zal samen met aartsbisschop André Léonard en de Belgische bisschoppen voorgaan in de mis.

11-12-2014 om 18:24 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieven Verstraete tijdlang van het scherm door gezondheidsproblemen

Lieven Verstraete tijdlang van het scherm door gezondheidsproblemen

http://oi58.tinypic.com/28kqz9j.jpg

'Terzake'-anker Lieven Verstraete zal een tijdlang van het scherm verdwijnen door hartproblemen.

De Canvaspresentator ondergaat deze week een preventieve ingreep aan het hart en zal daardoor geruime tijd niet meer op het scherm te zien zijn.

Tijdens zijn afwezigheid zal Stef Meerbergen hem vervangen en afwisselend met Annelies Beck 'Terzake' presenteren. Stef was de voorbije zomer ook al te zien als anker van 'Terzake'.

De VRT vraagt met aandrang om Lieven de rust te gunnen die hij nodig heeft en zijn privacy en die van zijn omgeving te respecteren.

11-12-2014 om 18:18 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
10-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AB en The Broken Circle Breakdown Band zetten actie op voor thuislozen

AB en The Broken Circle Breakdown Band zetten actie op voor thuislozen

http://oi58.tinypic.com/2j3jrrs.jpg

In het kader van 'Music for Life' van Studio Brussel, zal de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique verschillende speciale acties op touw zetten ten voordele de vzw 'Bij ons-Chez nous'. Dat is Brusselse vereniging voor thuislozen en kansarmen.

Deze vzw is gevestigd op een boogscheut van de AB. Zij bieden een laagdrempelig en warmhartig dagonthaal voor thuislozen in hartje Brussel en zijn erkend als 'Vereniging waar armen het woord nemen'.

Dagelijks vinden meer dan 60 thuislozen en mensen in armoede er een deur die voor hen openstaat, een warm onthaal, een kop koffie, een warme maaltijd voor 1€, een douche, en sociale ondersteuning.

En ook met de vrijwilligerswerking, de groepswerking 'Ressort" en de vrouwenwerking voor thuisloze vrouwen 'Chez Ailes'  zoekt 'Bij Ons/Chez Nous' samen met haar bezoekers naar kleine maar krachtige antwoorden op problemen rond armoede, thuisloosheid en uitsluiting.

De AB heeft volgende acties in petto:

1. Een geldinzameling tijdens de 4 uitverkochte concerten van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband op 15, 17 en 21 (15u+20u) december.
AB en The Broken Circle Breakdown Band vragen het publiek om met broekzakken vol kleingeld naar het concert te komen, want ze zullen rondgaan met de pet.

Voor elke 1.000 euro die ze ophalen voor de vzw, zal de band een extra bisnummer spelen.

2. Op woensdag 17 december zal één van de befaamde AB-backstagekoks (Marie-José Berto) bij Chez Nous-Bij ons het middagmaal verzorgen.

3. Ook op woensdag 17 december nodigt AB de Brusselse daklozen en kansarmen om 16 uur uit voor een exclusief concert van The Broken Circle Breakdown Bluegrassband in de AB.
 
4. Tenslotte zal AB een muziekinstallatie schenken en plaatsen in de ontmoetingsruimte van de vzw.

10-12-2014 om 21:40 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Bill Cosby voor de rechter gedaagd"

"Bill Cosby voor de rechter gedaagd"

http://oi57.tinypic.com/34ri1zn.jpg

Bill Cosby heeft weer een nieuwe klacht aan zijn broek hangen. Tamara Green, die al eerder verklaarde te zijn misbruikt door de acteur, heeft een aanklacht tegen Cosby ingediend. Ze vindt dat Bill haar imago heeft verwoest door haar meerdere malen voor leugenaar uit te maken, meldt TMZ.

Green vertelde in 2005 al eens dat Bill haar heeft misbruikt en dat verklaarde ze dit jaar nog twee keer. Cosby heeft dit iedere keer ontkend en volgens Tamara heeft dit haar imago en privéleven geen goed gedaan.

TMZ schrijft dat Green, een voormalig advocate, met haar zaak een maas in de wet heeft gevonden. Cosby kan namelijk niet meer aangeklaagd worden voor de misbruikzaak, omdat deze te lang geleden heeft plaatsgevonden. Maar Cosby heeft Tamara onlangs nog voor leugenaar uitgemaakt, dus hiervoor kan hij misschien wel vervolgd worden. Green ziet het waarschijnlijk als een manier om Bill Cosby toch voor de rechter te laten komen.

10-12-2014 om 21:36 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe carrière voor Marcske van De Kampioenen

Nieuwe carrière voor Marcske van De Kampioenen

http://oi60.tinypic.com/1zn0vid.jpg

'Komen Eten' krijgt volgend jaar een facelift én een nieuwe gastheer. Vier ging voor een ontverwachte stem: vanaf januari al zal Herman Verbruggen komiek Iwein Segers vervangen. Dat betekent een heuse carrièrewending voor 'Marckske' uit FC. De Kampioenen.

Herman Verbruggen moet het kookprogramma in 2015 een nieuwe boost geven en vooral datgene zeggen wat de kijker thuis denkt. Niet alleen Marcske was een optie voor de vernieuwing van 'Komen Eten', ook aan Loes Van den Heuvel, Carmen uit F.C. De Kampioenen werd gedacht. Ook acteur Warre Borgmans slaagde niet voor de tests van het programma

Herman Verbruggen heeft na F.C. De Kampioenen niet stil gezeten, hij was nog te horen op Radio 2 tijdens programma's als 'En nu serieus' en 'De Zoete Inval'.

Iwein Segers werd twee jaar geleden het gezicht van 'Komen Eten', hij moest voor een ernstigere toets zorgen. Maar de komiek sloeg niet aan bij de kijker, eerst werd hij van het scherm gehaald, maar nu moet Segers dus ook als stem wijken.

10-12-2014 om 21:25 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisele Bundchen stoeit met kroost in vakantieparadijs

Gisele Bundchen stoeit met kroost in vakantieparadijs

http://oi57.tinypic.com/2zf48x3.jpg

Het was een 'feestweek' voor topmodel Gisele Bundchen (34). Beide kinderen van de Braziliaanse schone waren tijdens de afgelopen dagen jarig.

Dochtertje Vivian mocht vrijdag twee kaarsjes uitblazen. Zoontje Benjamin was drie dagen later aan de beurt: hij werd maandag 5. Bundchen mijmerde op sociale media over beide geboortedagen.

De verjaardag van haar oudste vierde het supermodel in Costa Rica. Zonder manlief Tom Brady: hij was aan het trainen voor de footballwedstrijd zondag tegen de Chargers.

De honden van de familie en de jongere zus van Gisele, Rafaela, reisden wel naar het vakantieparadijs.

10-12-2014 om 21:19 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelekte mails: "Angelina Jolie is een verwend nest"

Gelekte mails: "Angelina Jolie is een verwend nest"

http://oi58.tinypic.com/35165bk.jpg

Producent Scott Rudin heeft flink uitgehaald naar actrice Angelina Jolie. E-mailgesprekken tussen Rudin en collega Amy Pascal zijn openbaar gemaakt door de Guardians of Peace, verantwoordelijk voor de cyberaanval op Sony Pictures. Dit meldt Variety vandaag.

De woordenwisseling werd veroorzaakt door een discussie over de film Jobs, over het leven van voormalig Apple-topman Steve Jobs. Jolie was niet tevreden over de keuze van regisseur David Fincher om aan deze film te werken, in plaats van haar project Cleopatra. Rudin reageerde nogal hevig op de klacht van Angelina in een e-mail naar Amy Pascal: "Je moet ervoor zorgen dat Angie haar mond houdt voordat ze het heel moeilijk gaat maken voor David". Hij heeft vervolgens kritiek op de film Cleopatra en noemt Jolie een "minimaal getalenteerd verwend nest."

De Guardians of the Peace lekken sinds 24 november vertrouwelijke informatie van de filmmaatschappij Sony Pictures. De afgelopen weken kwamen er nieuwe films, salarissen en persoonlijke informatie van werknemers op straat te liggen.

10-12-2014 om 21:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk Wyns en Lotte Pinoy in nieuwe politieserie

Luk Wyns en Lotte Pinoy in nieuwe politieserie

http://oi59.tinypic.com/2qxz0xv.jpg

Hilde De Baerdemaeker, Luk Wyns, Lotte Pinoy, Bert Verbeke en Joris Hessels zullen gestalte geven aan de hoofdpersonages van 'Coppers', een nieuwe politieserie die in Antwerpen plaatsvindt. De opnames voor de televisieserie starten volgende lente, laat VTM weten in een persbericht.

'Coppers' zal bestaan uit 13 op zichzelf staande afleveringen en is gebaseerd op de boeken van de Vlaamse misdaadauteur Toni Coppers, die een maand geleden de Knack Hercule Poirotprijs 2014 won.

Hilde De Baerdemaeker zal de hoofdrol van de gedreven politiecommissaris Liese Meerhout vertolken. Luk Wyns geeft gestalte aan Michel Masson, een introverte, hardwerkende politieman die drinkt om te vergeten. Lotte Pinoy vertolkt de rol van hoofdinspecteur Sofie Jacobs, voormalig 'Thuis'-acteur Bert Verbeke speelt inspecteur Laurent Vandenbergh en Joris Hessels neemt de rol van wetsdokter Fabian Steppe op zich.

De opnames starten in de lente van 2015 in Antwerpen. Een uitzenddatum is voorlopig nog niet bekend.

10-12-2014 om 21:08 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvie De Bie legt zichzelf als pakje onder de kerstboom

Sylvie De Bie legt zichzelf als pakje onder de kerstboom

http://oi59.tinypic.com/vgosit.jpg

Iedereen raakt stilaan in kerststemming. Sinterklaas is opnieuw vertrokken, dus tijd om de kerstboom te zetten en bijhorende pakjes te kopen. Ook Sylvie De Bie is er helemaal klaar voor. De zangeres postte een foto op Instagram waar ze enkel een paar rode schoenen lijkt aan te hebben. Uiteraard bedekt Sylvie alles netjes met een groot geschenk. De fans zagen Sylvie liever achter een klein pakje verscholen, maar ze kon toch bekoren met de foto.

10-12-2014 om 21:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kuifje in Congo' krijgt sticker 'Giftig Product' opgekleefd

'Kuifje in Congo' krijgt sticker 'Giftig Product' opgekleefd

http://oi62.tinypic.com/inal8x.jpg

In de Fnacwinkel in Les Halles, het winkelcentrum in Parijs, heeft een antiracistisch collectief stickers met het opschrift 'Giftig product. Racistische inhoud. Kan de geestelijke gezondheid schaden' op het album 'Kuifje in Congo' gekleefd.

De 'Groupe d'Intervention Contre le Racisme', die een vijftigtal leden telt, wil daarmee het publiek waarschuwen "tijdens de eindejaarsperiode, wanneer veel stripalbums voor de jeugd worden gekocht".

"Racistisch en koloniaal"
Dat verklaart woordvoerder Louis-Georges Tin, die tevens voorzitter is van de 'Conseil représentatif des associations noires (CRAN)' (Raad van zwarte verenigingen). Die raad verzocht uitgeverij Casterman en Moulinsart, het bedrijf dat de rechten op de werken van Hergé beheert, in 2012 al om het album te voorzien van een inleiding. Die moest de (jonge) lezers wijzen op de "racistische en koloniale teneur" van het album dat Hergé in 1930 schreef.

Belgische rechtszaak
"Ze hebben de bal teruggekaatst", verzucht Tin in 20 Minutes. Moulinsart en Casterman van hun kant beroepen zich op een Belgische rechtszaak uit 2012. Een Brusselse rechter verwierp toen de eis van een Congolese student, die de verkoop van het album wilde verbieden of op zijn minst een voorwoord eiste waarin de context van het werk wordt geschetst.  

Neerbuigende stereotiepen
Dergelijk voorwoord verschijnt wel in sommige Amerikaanse uitgaven van het album. Uitgeverij Last Gasp deed het als volgt: "In zijn weergave van Belgisch Congo schetst de jonge Hergé de koloniale gebruiken van die tijd. Hij heeft zelf toegegeven dat hij de Afrikanen afschildert volgens de burgerlijke en neerbuigende stereotiepen die in die tijd heersten".

Niet meer in Groot-Brittannië
De Britse uitgever, Egmont UK, drukte in het verleden een gelijkaardig voorwoord én voorzag het album van een waarschuwingslint. "Als uitgeverij van jeugdboeken, hebben we ervoor geopteerd het boek niet aan kinderen aan te bieden", preciseert woordvoerster Katy Cattell van Egmont UK. Inmiddels wordt het album in het Verenigd Koninkrijk niet meer uitgebracht.

"'Kuifje in Congo' heeft Hergé gemaakt in opdracht van abt Wallez, die aan het hoofd stond van de Brusselse krant 'Le Vingtième Siècle' waarin het werk van Hergé verscheen", zegt Bob Garcia, auteur van verschillende studies over Hergé. "Hergé was niet enthousiast, maar zette zich als een goede leerling aan zijn taak. Wallez van zijn kant had duidelijk patriottische en ideologische bedoelingen".

Koloniale propaganda
In 1930 was een deel van Congo nog Belgische kolonie. Wat Kuifje zoal meemaakt in het album schokte de lezers van de krant destijds niet. "In tegendeel, als vehikel van koloniale propaganda moest de krant haar stedelijke lezers warm maken om in Congo te gaan wonen en werken", oordeelt Kuifje-specialist Didier Pasamonik.

«Le Vingtième Siècle was een krant met een kleine oplage van ongeveer 10.000. De idee van een strip was de jeugd warm te maken om kaderlid te worden in de kolonie".

Aanpassingen door Hergé
Overigens verschilt de huidige versie van 'Kuifje in Congo' sterk van het origineel. Hergé, die vaak werd aangevallen wegens de toon van het album, heeft verschillende zaken gewijzigd die als racistisch en koloniaal werden ervaren. De rekenlessen die Kuifje aan de Congolese kinderen geeft, zijn volledig door Hergé hertekend. Oorspronkelijk gaf Kuifje een les aardrijkskunde over "het vaderland", België.

10-12-2014 om 20:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
09-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CCR-bandleden slepen John Fogerty voor de rechter

CCR-bandleden slepen John Fogerty voor de rechter

http://oi57.tinypic.com/357r6kg.jpg

De voormalige medebandleden van John Fogerty in Creedence Clearwater Revival hebben de zanger en songwriter voor de rechtbank gedaagd om te voorkomen dat hij de oude groepsnaam gebruikt bij zijn aankomende tournee. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De actie lijkt vooral een wraakoefening van drummer Douglas Clifford, bassist Stuart Cook en de weduwe van de overleden gitarist - en Johns broer - Tom Fogerty, omdat John hen jarenlang dwarsgezeten heeft bij het gebruiken van de tot de verbeelding sprekende bandnaam.

Tournee

Directe aanleiding voor het incident is de tournee die John Fogerty dit najaar begonnen is, waarbij hij songs speelt van de drie legendarische albums die Creedence Clearwater Revival in 1969 uitbracht: Bayou Country, Green River en Willy And The Poor Boys. Het zijn de platen die voor de wereldwijde doorbraak van de band zorgden. Fogerty's voormalige bandleden vinden dat hij daarmee een rechterlijke uitspraak uit 2001 schendt, waarbij bepaald werd dat Clifford and Cook na betaling van een vergoeding aan John Fogerty de naam 'Creedence Clearwater Revisited' mochten gebruiken. Die uitspraak volgde weer op een jarenlang slepende rechtszaak van John Fogerty tegen de anderen over de groepsnaam.

John Fogerty had zich in 2001 bij het gebruik van de 'Revisited'-naam door de anderen neergelegd. Toch is hij sindsdien in interviews blijven afgeven op de wijze waarop zijn ex-collega's de Creedence-vlag laten wapperen. Eerder dit jaar verklaarde hij nog dat hij nooit enige moeite heeft gehad met het afscheid nemen van de naam 'Creedence Clearwater Revival': ''Ik denk dat die naam bij een bepaald tijdperk hoort en dat je ervan af moet blijven, behalve als iedereen weer van de partij is en het ermee eens is.'' Nu hij echter zelf de oude bandnaam weer gebruikt bij het aanprijzen van de nieuwe concerten - hoewel hij niet expliciet als Creedence op tournee gaat! - zien Clifford, Cook en de weduwe van Tom Fogerty een stok om mee terug te slaan.

Oude wonden

Het zeer succesvolle Creedence Clearwater Revival viel in 1974 met veel geruzie uiteen. Toen de band in 1993 tot de Rock And Roll Hall of Fame werd toegelaten, had dat oude wonden kunnen helen. John Fogerty weigerde echter met Clifford en Cook te spelen - broer Tom Fogerty was toen reeds overleden - en ging met drie andere muzikanten het podium op. Sindsdien is het niet meer goed gekomen tussen John Fogerty en de anderen.

09-12-2014 om 22:03 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erika Van Tielen krijgt heel wat jobaanbiedingen na klacht

Erika Van Tielen krijgt heel wat jobaanbiedingen na klacht

http://oi60.tinypic.com/2rysx0o.jpg

Erika Van Tielen, voormalig radio en tv-presentatrice en dringend op zoek naar een job, heeft sinds haar aanklacht van vorige week al heel wat aanbiedingen gekregen. "Geen job in mijn schoot geworpen, geen bevoordelende procedure, wél de plotse mogelijkheid tot een aantal verkennende gesprekken." Dat schrijft ze op haar website.

"Nog even en het gat in mijn CV wordt een heuse krater", zo schreef de voormalige presentatrice Erika Van Tielen (31) op haar website. Haar aanklacht vond heel wat weerklank, onder andere ook bij andere bv's die op dit moment niet aan de bak komen en hun verhaal in de media deden.

Maar Van Tielens blogpost lijkt nu wel effect gehad te hebben, al heeft ze nog geen concrete job gevonden: "Het antwoord op die ene vraag die mij al on-tel-baar vaak gesteld is de voorbije weken: heb je je droomjob dankzij die blogpost ondertussen wél gevonden? Euh... nee. Nog niet, daar kan ik kort in zijn."

"Maar ik moet toegeven dat er tussen het vele kaf ook best wel wat koren zat. Mensen, bedrijven en sectoren waar ik voor mijn post nog nooit over gehoord had en die zelf ook nooit ever spontaan aan mij gedacht zouden hebben, contacteerden me plots met intrigerende ideeën en vacatures. Geen job 'huppakee' in de schoot van de 'beevee' geworpen, geen bevoordelende procedure, wél de plotse mogelijkheid tot een aantal verkennende gesprekken. En aan die gesprekken ga ik vandaag beginnen. Spannend."

09-12-2014 om 21:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Vannieuwkerke is uw mannelijke BV van het jaar (en dat zag hij zelf niet aankomen)

Karl Vannieuwkerke is uw mannelijke BV van het jaar (en dat zag hij zelf niet aankomen)

http://oi58.tinypic.com/21d3dhd.jpg

Karl Vannieuwkerke is in onze eindejaarspoll met vlag en wimpel verkozen tot mannelijke BV van het jaar. Met 28 procent van de stemmen troefde het VRT-sportanker Matteo Simoni (16%) af. Gisteravond liet hij via zijn Facebookpagina weten verrast te zijn door de nominatie én de koppositie. Erik Van Looy eindigde op de derde stek met 1.105 stemmen.

Matthias Schoenaerts en Jani Kazaltzis eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde stek. Philippe Geubels wist 8 procent van de stemmers te bekoren, voldoende om de broertjes Coppens en Jeroen Meus achter zich te houden. In de onderste regionen blijft 'de Lau' eenzaam achter met slechts 93 stemmen.

09-12-2014 om 21:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!