Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

20-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soul Asylum
Soul Asylum
Om Runaway Train te bekijken druk op de foto.

.
Soul Asylum is een rockband uit Minneapolis, Minnesota. De band werd opgericht in 1983 en scoorde een grote hit met het nummer Runaway Train. Daarnaast ontvingen ze voor deze single ook een Grammy.

Soul Asylum kwam voort uit Loud Fast Rules, een band die in 1981 was opgericht door David Pirner (zanger/gitarist), Dan Murphy (gitarist), Karl Mueller (bassist) en Pat Morley (drummer). De band begon al snel op te treden in Minneapolis-St. Paul en kreeg onmiddellijk een goeie livereputatie dankzij de energieke optredens.

In 1984 bracht de band hun debuutalbum Say What You Will... Everything Can Happen op cassette en vinyl. In 1988 werd het op CD uitgebracht onder de naam Say What You Will, Clarence...Karl Sold the Truck. Na de release van de plaat werd Pat Morley vervangen door Grant Young.

In 1986 bracht de band drie albums uit: Made To Be Broken, Time's Incinerator dat voornamelijk b-sides, demo's en nummers van Loud Fast Rules bevatte en While You Were Out. De band bleef echter tamelijk onbekend bij het grote publiek.

De band in 1988 werd wel getekend door A&M Records. Hier brachten ze twee albums op uit: Hang Time (1988) en And the Horse They Rode In On (1990). Ook deze albums verkopen maar magertjes en door de gehoorproblemen van David wilde de groep er de brui aan geven.

Columbia Records bood hen begin jaren '90 echter een contract aan en de band bracht in 1992 hun succesalbum Grave Dancers Union uit. Hieruit kwam de single "Runaway Train" met bijhorende videoclip die bijzonder veel gespeeld werd op muziekzender MTV. De video toonde foto's en namen van verdwenen kinderen en aan het eind van de clip werd een nummer getoond dat gebeld moest worden als de kijker één van deze kinderen gezien zou hebben. De clip werd aangepast per regio waarin ze afgespeeld werd.

Voor de opnames van het volgende album Let Your Dim Light Shine werd drummer Grant Young ontslagen en vervangen door Sterling Campbell die ook al de helft van Grave Dancers Union had ingedrumd. Het nummer "Misery" vanop de nieuwe plaat haalde nog wel de hitlijsten maar in het algemeen was deze plaat minder succesvol dan Grave Dancers Union. In 1998 werd het laatste album voor Columbia Records uitgebracht, getiteld Let Your Dim Light Shine.

Hierna volgde een lange stilte, onderbroken door een solo-album van David Pirner in 2002.

In 2004 werd een live-plaat uitgebracht die in 1997 opgenomen was op een benefiet ten voordele van slachtoffers van een overstroming, getiteld After the Flood: Live from the Grand Forks Prom, June 28, 1997. Ook nog dat jaar speelde de band een benefietoptreden ten voordele van bassist Karl Mueller die keelkanker had. Op het moment van het optreden speelde Mueller nog wel mee maar op 17 juni 2005 overleed hij aan de gevolgen van de kanker. Hij had ook nog de baspartijen voor een nieuw album opgenomen.

In juni 2006 werd dat album, getiteld The Silver Lining uitgebracht op Legacy Recordings. Bassist Tommy Stinson en drummer Michael Bland waren nieuwe leden in de line-up van de band. In november en december 2006 tourden ze met Cheap Trick doorheen Amerika.


20-09-2008 om 14:09 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
19-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlossing
Verlossing


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/ricci160_122_637lo.jpg


geef me de kans om het te zeggen
geef me de tijd om het uit te leggen
voor mij hoeft het niet meer
die vernederingen elke keer
ik kan het niet meer aan
daarom zal ik maar beter gaan

19-09-2008 om 20:23 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
18-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voor een
Een voor een


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/natalie-portman.jpg


Een voor een
Verlaten ze me.
En laten ze me achter met
mijn echt verdriet.

Een voor een
Verlaten ze me
Om me geven doen ze niet.

Stap voor stap
zal ik dit leven verlaten
ik weet het echt niet meer.

Stap voor stap
doen ze me steeds meer pijn.
Het doet zo'n zeer.

Een voor een
zet ik de krassen op mij.
Binnenkort ga ik te ver.
Ik kan het zo niet meer aan.

Een voor een
Stap voor stap
zal ik hier vandaan gaan.

18-09-2008 om 20:13 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinderkusjes
Vlinderkusjes


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/anetta52_122_1101lo.jpg


jouw liefde is een verzameling vlinders
die ik achtervolg in de lucht
een moment in je armen is de reden
 
en ik voel je dwarrelen om mij heen
vederzachte kusjes
dartel als een jong kind vrolijk mee
 
                                de tijd stond stil deze morgenè!h                                 

16-09-2008 om 23:01 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
15-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies
The Hollies
Om Carrie Anne te bekijken druk op de foto.

.

The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren '80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken

In 1962 werd de groep opgericht door zanger Allan Clarke en gitarist Graham Nash. Andere belangrijke leden uit de beginperiode van de band zijn onder andere Tony Hicks (gitaar), Eric Haydock (basgitaar) en Bobby Elliott (drums). Elliott wordt beschouwd als één van de beste Britse drummers. In 1966 werd Haydock vervangen door Bernie Calvert.

In het midden van de jaren zestig scoorde de band een hele reeks aan hits, waaronder "I'm Alive", "Look Through Any Window", "I can't let go", "Bus Stop", "Stop Stop Stop", "Dear Eloise" en "Carrie Anne".

In 1968 verliet Graham Nash de groep om samen met David Crosby (uit the Byrds) en Stephen Stills (uit Buffalo Springfield) Crosby, Stills & Nash op te richten. Nash werd vervangen door Terry Sylvester (ex-Swinging Blue Jeans) en The Hollies scoorde met de nieuwe line-up een grote hit met "Sorry Suzanne".

Na een album gevuld met Bob Dylan-covers bracht the Hollies "He Ain't Heavy... He's my Brother" uit, één van de grootste internationale hits van de groep. In 1971 verliet Clarke tijdelijk de groep. Hij werd vervangen door de Zweedse zanger Mikael Rickfors afkomstig uit de Zweedse groep Bamboo, met wie de groep het album Romany en onder andere de hit "The Baby" opnam.

In 1972 keerde Clarke weer terug met "Long Cool Woman (In a Black Dress)", een Creedence Clearwater Revivalachtig rocknummer, waarin nu juist het handelsmerk van de groep, de driestemmige samenzang, ontbreekt. In 1973 kwamen de laatste twee grote hits van de groep uit, "The Day that Curly Billy Shot Down Crazy Sam McGee" (nummer één in Nederland) en "The Air That I Breathe".

The Hollies brengt sindsdien sporadisch een album uit en geeft nog steeds concerten, met twee leden uit de originele bezetting: gitarist Tony Hicks en drummer Bobby Elliott (tevens elkaars zwager). In 1983 keerde Graham Nash voor één album terug. Allan Clarke stopte in 2000 met zingen, waarna zijn plaats werd overgenomen door Carl Wayne, leadzanger van The Move. In 2004 overleed Wayne echter aan kanker.

Nadat in 2005 vanwege zijn succes voor een BBC-tv-productie ook gitarist/high harmonyvocalist Alan Coates de groep verlaat (1983-2005) treden twee nieuwelingen tot de groep toe: Steve Lauri (gitaar/vocals) en Peter Howarth (vocals/gitaar). Laatstgenoemde was voor die tijd een bekend musicalzanger.

Onder invloed van beide jongelingen wordt in de loop van 2005 een volledig nieuwe cd opgenomen met de titel "Staying Power". Dit is het 25e album in de carrière van de groep. De groep treedt gemiddeld 3 avonden per week op, tot ver over de grenzen van Groot-Brittannië.


15-09-2008 om 22:22 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Sinatra
Frank Sinatra
Om My Way te beluisteren druk op de foto.

.

Francis Albert Sinatra (Hoboken (New Jersey), 12 december 1915 – Los Angeles, 14 mei 1998) was een Amerikaans zanger en acteur.

Hij werd geboren in Hoboken (New Jersey), en hij besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey, en kwam op die manier onder de aandacht van trompetspeler en bandleider Harry James.

Na een korte periode met James sloot hij zich aan bij het Tommy Dorsey Orchestra, en na zijn debuut met hen in 1940 werd hij beroemd als zanger. Hij had een grote aantrekkingskracht op de tieners van die tijd (de zg. bobbie soxers), die een heel nieuw publiek waren voor populaire muziek. Deze muziek was tot dan toe voorbehouden aan volwassenen, en Sinatra werd zo het eerste tieneridool.

Eind jaren veertig en begin jaren vijftig ging het bergaf met zijn carrière, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From here to Eternity. Hij verscheen daarna in veel verschillende films, in het bijzonder The man with the golden arm en The Manchurian Candidate.

In de vijftiger en zestiger jaren was Sinatra een populaire attractie in Las Vegas. Hij was bevriend met Dean Martin en Sammy Davis Jr., en samen vormden zij de kern of wat het Rat Pack heette – een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feest vierden.

Zijn stem is onmiddellijk herkenbaar, en wordt beschreven niet alleen in termen van kracht en charisma, maar ook van nostalgie en tederheid. Sinatra wordt daarom ook wel The Voice genoemd. Er wordt ook vaak naar hem verwezen als Ol' Blue Eyes.

Hij overleed in 1998 op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval, zijn laatste woorden waren: "I'm losing". Sinatra is begraven in het Desert Memorial Park in Cathedral City, Palm Springs, Californië. Op zijn grafsteen staat de tekst "The Best is Yet to Come".


15-09-2008 om 13:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Taylor
James Taylor
Om You've got a friend te bekijken druk op de foto.

.

James Vernon Taylor (Boston, 12 maart 1948) is een Amerikaanse zanger.

James Taylor werd geboren als zoon van Isaac en Gertrude Taylor.

In 1966 startte Taylor met Danny Kortchmar en Joel O'Brien de band The Flying Machine. Ze namen een album op maar dit zou pas vier jaar na het uit elkaar gaan van de band uitkomen onder de naam James Taylor and the Original Flying Machine.

In 1968, een jaar na het uiteenvallen van The Flying Machine, vertrok Taylor naar Londen waar hij een platencontract aangeboden kreeg door Apple Records. Later dat jaar kwam de elpee James Taylor uit in Engeland. Omdat dit album weinig succes bleek te hebben ging James weer terug naar Amerika. Begin 1969 werd hetzelfde album daar ook uitgebracht. Ook tekende hij een platencontract bij Warner Music. In 1971 scoorde James Taylor zijn grootste hit met het - door Carole King geschreven - nummer You've got a friend.

Op 3 november 1972 trouwde hij met Carly Simon met wie hij twee kinderen kreeg.

Na het uitkomen van het album Sweet Baby James kreeg hij meer succes. Het album bereikte nummer 1 en bleef twee jaar lang een enorme bestseller. Hierna volgden nog enkele succesvolle albums waaronder zijn Greatest Hits. In 1976 stapte hij over van Warner Music naar Columbia Records.

In februari 1978 won Taylor een Grammy-award voor het nummer Handyman. In de jaren die volgden deed hij verschillende tournees en bracht hij albums uit als Dad Loves His Work en Flag.

In 1982 scheidde hij van Carly Simon en daarna werd het iets rustiger rond James Taylor. In oktober 1985 verscheen pas zijn nieuwe album That's Why I'm Here. Ook trouwde hij in dat jaar met Kathryn Walker. In mei 1995 ontving James Taylor een eredoctoraat in muziek van de Berklee College of Music in Boston, Massachusetts. Het jaar daarop scheidde hij van Kathryn Walker.

Ook deed hij een duet met Mark Knopfler op zijn in september 2000 verschenen album Sailing to Philadelphia,

In het najaar van 2007 verschijnt het live album "One Man Band", een registratie van zijn gelijknamige concert tour. Als onderdeel van het Europese deel van deze tournee speelt James Taylor op 5 april 2008 in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In hetzelfde jaar zal ook een nieuw album met covers uitkomen. Over dit album is nog weinig bekend, behalve dat het studio-live is opgenomen met een grote band en dat het album waarschijnlijk veel soulnummers gaat bevatten.


15-09-2008 om 13:27 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefste
Liefste


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kerr75_122_375lo.jpg

Liefste

 Jouw ogen, hemels, van
het schoonste blauw,
fluisteren zacht:
“ik houd van jou”.
Jouw lippen warm,
door hen gekust,
vond mijn geest
geen uur meer rust,
‘k verloor daarbij
geheel mijn zinnen.
Laat mij jou, lief,
eeuwig beminnen.

 

14-09-2008 om 23:32 geschreven door artist lover


» Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat als je mij kende?
En wat als je mij kende


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/charlize409_122_122lo.jpg


En wat als je me kende?
Als je wist hoe mijn gedachten gaan.
Als je wist wat mijn gevoel me laat voelen.
Als je alles wist van mijn kleine bestaan.

Zou je dan gelukkig zijn?
Gewoon om me te kunnen raken.
Om mij te kunnen kwetsen met alles wat je weet.
Of zou je alles beter kunnen maken.
Zou je het zo doen dat ik alles vergeet.
Alles wat ik voel en doe en zie en hoor.
Alles wat ik zei en deed en zag .
Al het geen dat ik verloor.

Is dat jij,samen met mij.
Die kleine ik die groeide tot groot.
Hulpeloos, zijn dat wij.
Die steen waar een ezel zich geen tweemaal aan stoot.

Je weet nog niks en ik zoveel.
Jij vraagt om het te delen.
Maar ik ben niet jouw verloren deel.
Je wilt me omarmen en diep in mij kijken.
Maar geloof niet in veel,
ik zal je ontwijken.



14-09-2008 om 00:32 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er gaat geen dag voorbij
Er gaat geen dag voorbij


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/charlize411_122_257lo.jpg


Er gaat geen dag voorbij
dat ik niet even aan je denk
er gaat geen dag voorbij
dat ik niet even aandacht aan je schenk

er gaat geen dag voorbij
zonder dat iets me herinnert aan jou
er gaat geen dag voorbij
zonder dat ik van je hou

er gaat geen dag voorbij
waarin ik jou niet mis
er gaat geen dag voorbij
die niet missent en leeg is.

13-09-2008 om 00:56 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat wil ik fluisteren in je oor
Dat wil ik fluisteren in je oor


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kylie199_122_746lo.jpg

Ik wou je vandaag nog zoveel vertellen
Te fluisteren in je oor
Maar het belangrijkste heb ik je niet kunnen vertellen
Dat wil ik je nog fluisteren in je oor

Ik weet dat jij weet dat ik van je hou
Maar toch wil ik het nog een keertje in je oor fluisteren
Want ik mis je nu ontzettend
Nu dat ik je maar heel weinig zie

Ik wou dat ik je vaker zag op het moment
Want ik kan niet meer zonder jou
Ik wou dat ik je vaker zag op het moment
Zodat ik nog meer lieve dingetje kon fluistern in je oor

Ik wou je vandaag nog zoveel vertellen
Te fluisteren in je oor
Maar het belangrijkste heb ik je nu kunnen vertellen
Dat ik van je hou

11-09-2008 om 22:19 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zinneprikkelend
Zinneprikkelend


http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/kylie179_122_741lo.jpg


De hele wereld geniet
je kan het ruiken
maar niemand die het ziet


De geur van nieuw leven
vervliegend in de wind
is aan een ieder gegeven

Als een parfum om je heen
zinneprikkelend
zoals deze is er geen

Heerlijk luchten doen je ervaren
dat alles betrekkelijk is
dat merk je met der jaren.

10-09-2008 om 20:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Hammond
Albert Hammond
Om I'm A Train te bekijken druk op de foto.

.

10-09-2008 om 13:46 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luister niet naar roddels
Luister niet naar roddels.

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/6_love256_122_136lo.jpg


luister niet naar die kletskoek,
luister niet naar hen.
Luister niet naar hun woorden.
Maar denk bij jezelf:
ik ben zoals ik ben.
 
Makkelijker gezegd, dan gedaan.
Want elk woord dat ze zeggen,
bezorgt je weer een traan.
 
Ze schelden en lachen je uit.
En waar je ook gaat of staat,
altijd is er wel iemand
die roddelend over je praat.
 
Luister niet naar hun woorden.
luister niet naar hen.
luister niet naar wat ze zeggen,
maar probeer het naast je neer te leggen.
 
Want wat weten al die mensen nou van jou?
helemaal niets,
alleen maar leugens en verzinsels.
Verzinsels van een mens, nou ja,
eerder hopeloos geval.
Die zeker ooit zelf
het middelpunt van roddels worden za
l!
 

10-09-2008 om 11:03 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde
Liefde

http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Britney-Spears-10.jpg

Liefde.
1 klein woord.
Een woord wat zoveel omschrijft.
En woord met zoveel inhoud.

Het drukt mijn gevoelens voor jou uit.
Hoe ik over je denk.
Maar vooral hoe erg ik van je hou.
Er is geen beter woord voor.

Dit woord zegt al alles wat er te zeggen valt.
Iedereen heeft liefde in zich.
Dat is wat iedereen verbindt.
Daarom zijn we allemaal gelijk.

Niemand is anders.
Iedereen denkt aan ZIJN/HAAR liefde.
Ook al ben je nog zo harteloos je hebt altijd iemand om wie je geeft.
Dit is speciaal, misbruik het daarom niet.

09-09-2008 om 23:10 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dire Straits
Dire Straits
Om Sultans Of Home te bekijken druk op de foto.

.

Dire Straits ('be in dire straits' betekent zoiets als 'ernstig in het nauw zitten'), was een Britse rockband (1977-1995) met als veruit bekendste lid zanger/gitarist/songwriter Mark Knopfler. Zijn broer David Knopfler speelde ook in de band.

De band had meteen grote successen met hun debuutalbum Dire Straits en de single "Sultans of Swing". In 1985 verscheen Brothers in Arms, een van de eerste volledig digitaal opgenomen platen. Het album is met 269 weken in de Nederlandse Album Top 100 het langst genoteerde album aller tijden, al zijn dit niet aaneengesloten weken. Philips sponsorde de daaropvolgende tour en zag het als een ultieme gelegenheid om hun "nieuwe" cd-speler aan de man te brengen.

Het nummer "Your latest trick" zou een voorbeeldtune worden voor de saxofoonwereld, net zoals Stairway to Heaven van Led Zeppelin, een voorbeeld is voor de akoestische gitaarintro's.


09-09-2008 om 12:46 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sting
Sting
Om Englishman In New York te bekijken druk op de foto.

.

Gordon Matthew Thomas Sumner (Newcastle upon Tyne, 2 oktober 1951) beter bekend onder zijn artiestennaam Sting is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk, dit werd hem verleend door Koningin Elizabeth II.

Sting is de oudste van vier kinderen. In het noordoosten van Groot-Brittannië was het niet makkelijk vanwege van het harde klimaat en de economische depressie. De werkloosheid lag er heel hoog en de redding van het gezin was het feit dat zijn vader een vaste baan had als melkboer. Gordon had echter een natuurlijke aanleg voor muziek. Op negenjarige leeftijd maakte hij al zijn eerste songs en zijn eigen muziek op een oude gitaar van zijn oom. In 1966 kreeg hij van een vriend een zelfgemaakte basgitaar. Dit was zijn eerste kennismaking met dit instrument. In 1969 mocht hij beginnen aan een universiteit in de Midlands, maar dat hield hij slechts een maand vol. Na enkele baantjes in de bouw, als buschauffeur en zelfs als belastingontvanger besloot hij in 1971 iets van zijn leven te maken en begon een opleiding tot leraar. Tijdens die opleiding speelde hij basgitaar bij een schoolrockbandje, Earthrise.

In 1974 richtte hij samen met 3 vrienden de groep Last Exit op. In 1976 huwde hij met Frances Tomelty. Later dat jaar kregen zij hun eerste kind, Joe. Kort daarna besloot hij zijn job als leraar op te geven en trok hij met Last Exit naar Londen om het daar als rockband te maken.

De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sindsdien gebruikt hij zijn werkelijke naam alleen nog bij officiële gelegenheden.

Hij werd voor het eerst wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police die hij samen vormt met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers.

Nog voordat The Police in 1984 officieel uit elkaar gaat, op hun hoogtepunt, begint Sting met het werken aan zijn eerste soloalbum. Hierbij neemt hij jazzmuzikanten aan als begeleidingsband, onder andere: Branford Marsalis, Kenny Kirkland, Darryl Jones en Omar Hakim. Sting verwisselt zijn basgitaar voor een gitaar.

De overstap naar meer jazz georiënteerde muziek is niet helemaal verrassend, aangezien Sting in zijn jongere jaren met jazz en progressieve rockbands heeft gespeeld. Het resultaat is meer volwassen en afwisselend dan zijn opnames met The Police.

In 1986 komt The Police weer bij elkaar voor een reünie, waaruit een nieuw opgenomen versie van Don't stand so close to me ontstaat.

Hierna brengt Sting het ambitieuze album Nothing like the Sun uit in 1987, wederom met hulp van Branford Marsalis. Het album wordt goed ontvangen en kort na het verschijnen ervan gaat Sting zich inzetten voor Amnesty International. Ook zet hij zich in voor natuurbehoud en sticht hiervoor de Rainforest Foundation om aandacht te vragen voor het Braziliaanse regenwoud.

De albums die volgen zijn ook succesvol, maar niet zo succesvol als zijn eerste twee soloalbums. In 2006 scoort hij nog wel een Amerikaanse top 10-hit met het nummer Always On Your Side, een duet met Sheryl Crow.

Als soloartiest is het Sting gelukt om de grenzen van de popmuziek op te zoeken. Hij versmolt invloeden van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek in zijn eigen nummers. Zijn teksten zijn literair en bevatten betekenisvolle boodschappen. Dit benadrukt hij zelf ook regelmatig in de pers. Zijn muziek wordt door velen gezien als literaire, intelligente rock. Zijn critici vinden zijn werk vaak pretentieus. Sting is nog steeds actief als artiest en heeft een trouwe schare volgelingen

In juli 2006 deed Sting Nederland aan met zijn Broken Music Tour. In Weert (Bospop) gaf hij samen met gitaristen Dominic Miller en Lyle Workman en drummer Abe Laboriel een kwalitatief hoogstaand concert. De setlist vermeldde zowel Police-werk als solo-werk.

In oktober 2006 kwam de CD "Songs from the labyrinth" uit met 16e-eeuwse luitmuziek van John Dowland (1563-1626) in samenwerking met de luitist Edin Karamazov. Op 1 maart 2007 gaf Sting samen met Karamazov een optreden in het concertgebouw in Amsterdam.

In februari 2007 kondigden Sting, Andy Summers en Stewart Copeland geheel onverwachts een reünietoernee van The Police aan: The Police Reunion Tour. Op 28 mei begonnen ze met een optreden in Vancouver. Op 13 en 14 september speelde het drietal in een bijna uitverkochte Amsterdam Arena.

Sting heeft ook een zoon die actief is in de muziek, Joe Sumner. Dit is de zanger van Fiction Plane, de band die ook het voorprogramma verzorgt van bij The Police gedurende de reünietoernee. Fiction Plane kan overigens opgevat worden als anagram van "police infant", hetgeen uiteraard refereert naar Joe Summer als zijnde kind van Sting, ofwel The Police.

Hiernaast heeft Sting in 1984 een rol gespeeld in de CULT-film Dune van David Lynch, naar het verhaal van Frank Herbert. Hij speelde hierin Feyd-Rautha de neef van Baron Harkonnen. Sting heeft ook nog een bescheiden bijdrage geleverd aan het nummer Money for Nothing van de Engelse rockband Dire Straits. De stem die de tekst "I want my MTV", die aan het begin van het nummer hoorbaar is, zingt, is van Sting.

Hij heeft in totaal 6 kinderen:

  • Joseph (Joe/geb. 23 November 1976) en Fuchsia Katherine (geb. 17 April 1982) met zijn eerste vrouw Frances Tomelty
  • Brigitte "Mickey" Michael (geb. 19 Januari 1984), Jake (geb. 24 Mei 1985), Eliot "Coco" Paulina (geb. 30 Juli 1990) en Giacomo Luke (geb. 17 December 1995) met zijn huidige vrouw Trudie Styler.

08-09-2008 om 14:00 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensmuziek
Levensmuziek

De afbeelding “http://i298.photobucket.com/albums/mm275/dimieken/Sabrina-Ferilli-6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Ik ben een accordeon
en speel het lied
van het leven:
een lied van liefde
en leed.
Ik glijd over octaven
van hoog naar laag
tot bij de bassen
waar ik langzaam
onvoltooid…
stilletjes…
uitsterf!

07-09-2008 om 21:26 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cock Robin
Cock Robin
Om The Promise You Made te bekijken druk op de foto.

.

Cock Robin is een Amerikaanse pop/rock-formatie die werd opgericht in 1984 en onder leiding stond van Peter Kingsbery (keyboard en bas). Verder stonden in de oorspronkelijke bezetting Anna LaCazio (zang), Clive Wright (gitaar) en drummer Louis Molino III. In Nederland werden ze vooral bekend door een grote publiciteit via MTV voor het nummer The promise you made.

De groep zou uiteindelijk in Europa veel meer succes hebben dan in de Verenigde Staten zelf (mede onder invloed van hun sucesvolle Europese tour (ze speelden o.a.op Pinkpop).

Cock Robin bracht drie cd's uit:

  1. 'Cock Robin' (1985)
  2. 'After here through Midland' (1987)
  3. 'First Love/Last rites' (1989)

Hun grootste hits in Nederland waren The promise you made (een nummer 1-hit), Thought You Were On My Side en When your heart is weak. De eerste cd 'Cock Robin' werd platina in Nederland.

De belangrijkste kenmerken van de desertrock van Kingsbery (hij schreef alle nummers op de drie cd's) zijn het ruimtelijke geluid en het gevoel voor drama en passie.

In 1990 ging de groep uit elkaar. LaCazio wilde op dat moment de muziekwereld uit en Peter Kingsbery vertrok naar Frankrijk, waar hij nog steeds actief is op muziekgebied. Clive Wright is ook nog actief, vooral als componist en producer, maar ook als gitarist in een bluesband. LaCazio schijnt ook weer muziek te produceren maar medio 2003 waren daar nog geen officiële opnames van.

2006:Cock Robin maakt zijn rentree met een nieuw album en een tournee. Anna Lacazio en Peter Kingsbery, hebben de groep opnieuw leven ingeblazen. Cock Robin maakt zijn rentree met een nieuw album "I Don't Want To Save The World" en een tournee. De typische Cock Robin sound werd behouden. De 13 songs op het album zijn zeer sterke popsongs. De eerste single "Body Over Mind" is een goed voorbeeld daarvan.


07-09-2008 om 14:35 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse
Amy Winehouse
Om Back To Black te bekijken druk op de foto.


.

Amy Jade Winehouse (Enfield, 14 september 1983) is een Britse jazz- en soulzangeres die grotendeels haar eigen nummers schrijft. Ze is afkomstig uit Enfield, Londen, en volgde een opleiding aan de London School of Performing Arts.

In het begin van de 21ste eeuw start Winehouse haar zangcarrière door een aantal van haar zelfgeschreven nummers op te nemen, met onder andere Fink als producer. In 2003 brengt Winehouse haar debuutalbum Frank uit. Voor dit album werd ze genomineerd voor een Mercury muziekprijs en won ze een Ivor Novello Award voor haar debuutsingle Stronger Than Me.

In 2006 brengt Winehouse haar tweede album uit, Back To Black. De eerste single van dit album, Rehab, werd een hit en bereikte vele hitlijsten over de hele wereld. In Nederland gebeurde dit begin 2007, en behaalde de 17e positie in de Top 40. Het nummer You Know I'm No Good wordt als tweede single uitbracht, maar bereikt de Top 40 niet. Hetzelfde gebeurt met haar derde single, Tears Dry On Their Own. Haar nieuwe single Valerie daarentegen, behaalde in zijn derde week Top 40 zelfs de nummer-1 positie, en werd daarmee de eerste nummer-1 hit alleen met downloads.

Het nummer Rehab gaat erover dat iedereen wil dat ze afkickt van haar hevig alcoholgebruik. Dit vindt zij zelf niet nodig. Toch was ze op Pinkpop 2007 niet aanwezig omdat ze stomdronken was. Haar act werd vervangen door Krezip. En ook haar concert op het North Sea Jazz Festival, dat gepland stond voor zondag 15 juli 2007, ging niet door. Volgens haar management was ze oververmoeid. Marcus Miller verving haar. Op 22 oktober 2007 ging haar uitverkochte concert in Heineken Music Hall wel door, ondanks dat ze volgens de meeste aanwezigen niet helemaal nuchter was.

Tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (EMA) op 1 november 2007 in München traden diverse grote internationale artiesten op, maar wist zij toch het meest op te vallen. Presentator Snoop Dogg kondigde haar als volgt aan: "She didn't go to rehab, she came out here to sing (...)". Nu.nl over haar optreden: "Het meest bizarre optreden bracht Amy Winehouse. Stomdronken zong ze Back to Black. (...) Altijd is het onzeker of ze wel optreedt als ze ergens op het programma staat. Hoe dan ook, ze was er toch maar weer, soms wat snuivend aan haar neus. Toen ze de award kreeg, zei ze helemaal niets." [1]

Inmiddels is ze wel degelijk to rehab gegaan. Ze wou zich voorbereiden op de Grammy Awards, waar ze vijf van de zes nominaties verzilverde, maar de Amerikaanse ambassade wilde haar geen visum verlenen. Vandaar dat ze haar live-optreden en dankspeech in een Londense studio heeft gefilmd voor satellietuitzending. 'Amy Winehouse, eenzaam aan de top' kopte de Metro op 12 februari 2008.

  • Op 14 februari 2007 won ze een Brit Award voor beste Britse vrouwelijke artiest.
  • Op 13 juli 2007 verschijnt het album Back To Black : Live From Amsterdam. Op dit album zijn zes live nummers toegevoegd, afkomstig van het concert dat zij in februari 2007 gaf in Paradiso in Amsterdam.
  • Op de MTV Video Music Awards, die op 9 september 2007 in Las Vegas werden gehouden, was ze genomineerd in 3 categorieën: Beste Vrouwelijke Artiest van het Jaar, Beste Nieuwe Artiest en Video van het Jaar, te weten voor het nummer Rehab.
  • 10 februari 2008 - vijf Grammy Awards :
    • Record of the Year - "Rehab"
    • Song of the Year - "Rehab"
    • Best New Artist
    • Best Female Pop Vocal Performance - "Rehab"
    • Best Pop Vocal Album - Back to Black

07-09-2008 om 14:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!