Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

03-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leki als kind seksueel misbruikt: "België is een pedofiel land"

Leki als kind seksueel misbruikt: "België is een pedofiel land"

http://oi58.tinypic.com/2mi2ovc.jpg

In het Vier-programma 'Heylen en de herkomst' vertelde Leki openlijk over hoe ze vroeger verschillende keren seksueel misbruikt werd. "België is een pedofiel land", aldus de zangeres-presentatrice. "Ik heb lang gedacht dat, als mijn ouders nog samen waren geweest, het nooit was gebeurd. Omdat er dan een vaderfiguur was geweest om mij te beschermen, omdat ik dan misschien niet zo naïef en open was geweest."

De eerste keer gebeurde in een park, toen ze zeven jaar oud was. "Ineens kwam een oudere man me aandacht geven. Dat gaf me een gevoel van veiligheid, maar voor ik het besefte werd het een ander verhaal. Toen ik mijn mama dat vertelde, werd ze boos. In mijn bewustzijn heeft dat ervoor gezorgd dat ik ook de andere dingen verzwegen heb."

Aan een van de daders vroeg Leki achteraf ook uitleg. "Waarom? Ik weet het niet. Het enige dat ik kan zeggen, is dat het mij ook overkomen is", klonk het antwoord. "Veel van die daders zijn ook zelf slachtoffer geweest", besluit de zangeres.

"Niet gepland"
"Ik had vooraf zeker niet gepland dat ik het daarover ging hebben", zegt Leki in een interview met 'De Morgen'. "Als mediafiguur ben ik heel lang heel terughoudend geweest over mijn privéleven. Ik heb een bepaalde kant van mij altijd afgeschermd van het publiek."

Maar nu volgt ze haar hart. "Sommige dingen gaan zo diep dat ze een plek moeten krijgen. It needs to come out. En als dat dan toevallig voor een cameraploeg is, is dat maar zo."

Spirituele retraites
Martin Heylen volgde Leki naar Kabuba, waar de familie Kamosi (haar echte naam; nvdr) een grote boerderij heeft. "Ik heb al heel lang plannen met deze boerderij. Ik zou hier graag spirituele retraites organiseren op deze rustgevende plek. Ik wil mensen uit België naar Congo laten komen als kennismaking. Dat koloniale verleden is een slechte scheiding geweest. Ze moeten niet opnieuw trouwen, maar de kinderen en de kleinkinderen zouden rustig in vrede moeten leven. Ik voel in mijn hart dat deze boerderij daar iets mee te maken heeft."

"Ik ben met dit project gestart omdat ik iets voelde wat ik niet kon verklaren en ik wil die mensen hier helpen. Maar eens ik goed en wel gestart was en de vzw had opgericht, ben ik langzaam beginnen te beseffen dat het om mijn ontwikkeling gaat. Om te weten wie ik ben, waar ik vandaan kom is het belangrijk om mijn ouders te leren kennen en te zien waar zij vandaan komen. Door naar hier te komen en vragen te stellen, voel ik dat ik meer rust krijg. Ik haal daar heel veel uit voor mezelf."

Hoe dichter bij het ziekenhuis, hoe enthousiaster de mensen als ze Leki zien. Martin Heylen lijkt wel met een heilige onderweg. Sinds 2010 zamelt de zangeres geld in om de werken te laten uitvoeren. "Het geld haal ik uit mijn muziek, tv- en radiowerk. Ik betaal mijn rekeningen en de rest gaat naar de vzw Nanda. Met twintig euro kan ik één wegenwerker een maand lang betalen."

Leki kreeg enkele nonkels zo ver om haar te begeleiden naar het bos voor een herdenkingsceremonie. De blanke man hoort er plots niet meer bij. "We gaan hier afscheid nemen om onze voorouders te eren. We hebben offerandes bij, maar wat dat voor de rest inhoudt kan ik niet met u delen. Dat behoort tot het ceremoniële aspect en is iets intiems."

Dat Leki een vastberaden vrouw is die er voluit voor gaat, ondervindt Martin aan den lijve. "Er zijn bepaalde dingen die ik niet wil horen, want daar ben ik niets mee. Uw twijfels zijn uw twijfels: hou ze voor u, want ik ben niet geïnteresseerd om ze te horen. Ik heb geen twijfels, ik geloof in mijn missie. Ik weet wat ik hier kom doen en waarom ik het doe, niemand kan mij doen twijfelen. En hoe meer mensen het proberen om mij te doen twijfelen, hoe groter mijn vuur wordt."

03-03-2015 om 22:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
02-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erika Van Tielen zocht en vond (eindelijk) werk

Erika Van Tielen zocht en vond (eindelijk) werk

http://oi61.tinypic.com/2ntb578.jpg

Na een moeizame zoektocht naar werk van om en bij de twee jaar, lijkt Erika Van Tielen eindelijk opnieuw haar weg gevonden te hebben. Een nieuwe fulltime betrekking in de media werd het uiteindelijk niet. In plaats daarvan koos de ex-VRT-presentatrice voor het statuut van zelfstandige en daar lijkt ze nog geen seconde spijt van te hebben.

Nadat Erika Van Tielen in mei 2013 haar contract bij de VRT beïndigde om 'nieuwe horizonten te verkennen', viel de ex-Ketnetwrapster en Vlaanderen Vakantieland-presentatrice onverwacht in een zwart gat. Nadat ze door verschillende media gekatapulteerd werd tot "burn-outmeisje" lieten de nieuwe uitdagingen waar ze naar op zoek was, blijkbaar een beetje op zich wachten. "Gebrandmerkt voor het leven. Of toch voor heel lang, zo blijkt", omschrijft ze. "Daarom, voor eens en voor altijd en for what it's worth: ik-heb-geen-burn-out-gehad! Mijn vrienden, mijn lief, mijn familie, de mensen die mij écht kennen kortom, zullen dat bevestigen."

Van Tielen bleef echter niet bij de pakken neerzitten: op regelmatige basis gooide ze haar frustraties en ongeloof in een reeks van blogposts en columns voor Het Belang van Limburg de wereld in. Een kreet om hulp wil ze die echter niet noemen: "Ik wilde eerder een aantal mensen uit de sector wakker schudden en laten zien dat ik wel degelijk beschikbaar was", zegt ze. Maar tevergeefs, zo bleek, want in de mediasector stonden de potentiële werkgevers erg weigerachtig tegenover het idee dat Van Tielen zich opnieuw met een vrij ambitieuze en stressgerelateerde functie zou inlaten: "Aan dit soort job moet je toch maar niet meer beginnen", klonk het.

Zelfstandig statuut

Op fulltime basis doen wat ze écht graag deed en waar ze goed in was - radio en TV maken - leek er niet meer in te zitten. Althans niet via de geijkte paden. Daarom besloot de ex-presentatrice haar zoektocht naar een fulltime betrekking een tijdje geleden dan ook doelbewust stop te zetten. In plaats daarvan koos ze voor het statuut van zelfstandige. In die hoedanigheid kan Van Tielen zich nu opnieuw voltijds professioneel bezighouden met die dingen die ze ook daarvoor al in bijberoep uitoefende. "Het gaat om dingen als reclamespots en animatiefilms inlezen en evenementen of bedrijfsfilmpjes presenteren."

Van die activiteiten leven, kon ze tot voor kort echter niet. "Daarom is het erg mooi dat er dankzij mijn felbesproken blogposts de laatste maanden ook enkele structurele samenwerkingen zijn bijgekomen", zegt ze. Zo is Van Tielen sinds kort aan de slag als nieuwsanker voor RTV (de TVL van de Kempen en Mechelen) en doet ze nu ook communicatie- en coachingopdrachten voor bedrijven. Tot slot gaat Van Tielen in het kort ook de geschreven toer op: "Binnenkort word ik de auteur van Happy Mama", schrijft ze. "Een inspirerend boek voor jonge moeders over roze en andere wolken."

Na een moeizame periode langsheen de platgetreden paden van het Vlaamse carrièrelandschap, lijkt Van Tielen nu dus gewoon haar eigen weg uitgezet te hebben.

02-03-2015 om 20:06 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe single Carly Rae Jepsen even verslavend als 'Call Me Maybe'

Nieuwe single Carly Rae Jepsen even verslavend als 'Call Me Maybe'

http://oi62.tinypic.com/2uj6zw9.jpg

De Canadese zangeres Carly Rae Jepsen heeft een net zo verslavende single op de wereld losgelaten als haar vorige hit 'Call Me Maybe'. 'I Really Like You' is geweldig catchy en blijft sowieso de rest van het jaar in je hoofd zitten.

02-03-2015 om 20:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift peettante van kindje actrice Jaime King

Taylor Swift peettante van kindje actrice Jaime King

http://oi60.tinypic.com/2ptymmx.jpg

Taylor Swift wordt peettante van het tweede kindje van actrice Jaime King. De Heart of Dixie-actrice heeft haar beste vriendin gevraagd om de rol van peetmoeder op zich te nemen. Dit liet ze weten op Instagram.

De zangeres deelde een andere foto op Instagram waarop te zien is hoe ze over de dikke buik van de actrice wrijft. Jaime King maakte afgelopen maand bekend dat zij en haar man Kyle Newman een tweede kind verwachten. Ze hebben al een 1-jarig zoontje James.

Jaime (35) en regisseur Kyle (38) trouwden in 2007. Vorig jaar onthulde King dat ze vijf miskramen heeft gehad voordat James werd geboren.

02-03-2015 om 19:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Helsen (38) na 4 jaar terug met nieuwe plaat

Tom Helsen (38) na 4 jaar terug met nieuwe plaat

http://oi59.tinypic.com/x11108.jpg

Ellende baart soms pure schoonheid. Vier jaar lang verdween Tom Helsen van de aardbodem om in stilte tegen zijn demonen te vechten. Vandaag klautert hij recht met het gloednieuwe album 'Unbreakable'. "We leven in een klotewereld en alles is verkloot, maar voor mij lijkt alles in z'n plooi te vallen."

Tom Helsen is terug en krijgt daarbij net geen stoet en fanfare. Universal ontving de zanger met de rode loper voor zijn eerste grote platencontract ooit. Radiozenders draaien unaniem zijn nieuwe single en zijn albumrelease was nieuws voor VRT en VTM. Bij die laatste zender kreeg hij er zelfs prompt een plaats in hun gloednieuwe programma 'Liefde voor muziek' bovenop.

"Eigenlijk had ik mezelf bij mijn comeback twee jaar gegeven om opnieuw te staan waar ik stond voor mijn depressie. Maar nu lijk ik plots veel verder te staan", klinkt het bijna verontschuldigend in de Leuvense muziekwinkel Caerts, omgeven door gitaren.

Al loert zijn zwarte beest steeds om de hoek. Vier jaar geleden trok Helsen de stekker uit zijn eigen carrière. Concerten werden afgelast. Een depressie hield hem al die tijd in anonimiteit. Tom lacht weer, maar het gevaar is niet geweken. "Nee, dat is niet weg. Mijn depressie is eeuwigblijvend. Maar ik heb een manier gevonden om ermee om te gaan. Ik weet nu wat het is. Ik kan het inschatten. Maar tegelijk weet ik dat het er altijd zal zijn. Wat voor mij erg belangrijk was, is dat ik de zin om muziek te maken heb teruggevonden. Vier jaar geleden was die helemaal weg. Ik had geen zin meer om te spelen. Dat was verschrikkelijk. Dat was het ergste wat er is."

02-03-2015 om 19:20 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna komt in november naar Sportpaleis

Madonna komt in november naar Sportpaleis

http://oi61.tinypic.com/29yru2p.jpg

Madonna vertrekt vanaf augustus op wereldtournee met haar nieuwe album Rebel Heart. De popkoningin doet 35 steden aan, waarvan 14 in Europa. Op zaterdag 28 november zal ze het beste van zichzelf geven in het Antwerpse Sportpaleis.

Met haar Rebel Heart-tour zal de wereldberoemde zangeres volgens het muziekblad Billboard plaatsen aandoen waar ze nog nooit is geweest. Het eerste concert zou plaats vinden op 29 augustus in Miami, tot en met oktober zal Madonna rondtrekken door Amerika voor zo'n 25 à 30 shows. Daarna gaat ze verder in Europa, aldus het blad.

Billboard meldt ook dat de Queen op Pop in 2016 shows zal geven in Azië en Australië. Madonna ging in 2012 voor het laatst op tournee, dat was toen een groot succes. Ze gaf 88 shows en verkocht 2,2 miljoen tickets. De nieuwe plaat van de zangeres verschijnt volgende week.

Haar dertiende studioplaat wordt wereldwijd op lovende kritieken ontvangen. Zo schreef The Sun (UK): "The Queen of Pop will reign again - Madonna is about to release her best album in 17 years and one of the greatest of her career."

NY Times: "They won't experience the celebrity of Madonna the fashion statement but the Madonna who has kept us listening for decades: Madonna the musician". Drie splinternieuwe nummers stegen in geen tijd naar de top van de iTunes Charts. Haar huidige single "Living For Love" staat op nummer 1 in de Billboard Dance Charts, al de 44ste keer dat ze die toppositie behaalt! De popdiva bracht deze song onlangs nog live met een schitterende performance op de Grammy Awards en de Brit Awards.

02-03-2015 om 19:16 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emiel 'U kijkt toch ook' Goelen: "Ik ben niet bang om te sterven"

Emiel 'U kijkt toch ook' Goelen: "Ik ben niet bang om te sterven"

http://oi61.tinypic.com/11qitms.jpg

Emiel Goelen is niet meer. De gewezen tv-presentator, bekend van 'Op de koop toe' en zijn catchphrase "U kijkt toch ook?", stierf gisteren op 65-jarige leeftijd, na een lange strijd tegen zenuwziekte ALS. "Ik ben niet bang om te sterven. Wat gebeuren moet, moet maar gebeuren", zei hij vorig jaar nog tegen Dag Allemaal.

Goelen werd bekend dankzij het populaire consumentenprogramma 'Op de koop toe', dat hij van 1991 tot 1997 samen met Rita Van Neygen presenteerde. Zijn catchphrase "U kijkt toch ook?" werd beroemd in Vlaanderen.

Hij was ook af en toe panellid in het populaire programma 'De Drie Wijzen', dat gepresenteerd werd door Kurt Van Eeghem. Samen met Jaak Pijpen, Margriet Hermans en Koen Crucke was hij vast panellid in 'Zeg Eens Euh!', dat Gert Verhulst als gastheer had.

Ontslag

In 1997 kwam er een abrupt einde aan de tv-carrière van Goelen. Hij werd door Piet Van Roe, gedelegeerd bestuurder van de toenmalige BRT, ontslagen. Goelen zou gesjoemeld hebben en geschenken aanvaard hebben van verschillende bedrijven, waarvan producten voorkwamen in het programma.

Goelen vocht de beslissing echter aan, met succes. Heet ontslag werd later ongeldig verklaard door de Raad van State. Goelen mocht naar de VRT terugkeren, maar zou nooit meer presenteren. Tot zijn pensioen werkte hij aan de magazines 'Genieten' en 'Autowereld'.

Vlaams Belang

In 2006 kondigde hij aan dat hij voor de partij Vlaams Belang - die toen nog de naam Vlaams Blok droeg - in een expertencommissie over overheidscommunicatie zou gaan zetelen. Hij deed dat samen met onder andere ex-VRT-journalist Reddy De Mey.

Ruzie met Rita

Het ontslag bij de VRT heeft Goelen nooit goed verteerd. Hij beweerde dat hij erin geluisd was, onder andere door medepresentatrice Rita Van Neygen. Die kreeg daarom meer dan eens een veeg uit de pan van Goelen.

In 2009 zei hij in Dag Allemaal dat "hij niet weet wat er met Rita gebeurd is. Ik heb haar nooit meer gezien. Volgens mij werkt ze nog steeds op de VRT, maar dat interesseert me geen fluit."

In 2012 zou hij opnieuw naar de presentatrice uithalen, dit keer op een forum van Radio 1. Het programma 'Peeters & Pichal' had Van Neygen en niet hem uitgenodigd voor een interview over de geschiedenis van consumenten-tv.

Zijn woorden waren niet mals: "Als er één iemand uit de ploeg van zestien medewerkers niets van een consumentenprogramma afwist, dan is het wel mevrouw Ven Neygen. Ik koos haar uit een presentatietest in 1988 of 1989 voor haar goeie stem en uitstekende uitspraak, maar ze heeft nooit inhoudelijk bijgedragen tot het programma. Dat kon ze niet", aldus Goelen.

"Ik heb haar op tv gemaakt tot wat ze geworden is. Als dank heeft ze allerlei leugens over mij verteld, wat resulteerde in mijn afscheid van televisie", sloot Goelen zijn reactie af. "Bedankt Rita... Of toch niet... Ik hoop dat niemand haar eens aandoet wat ze mij heeft aangedaan."

ALS

Sinds 2008 leed Goelen aan een trage vorm van ALS. Dat maakte hij pas in november van vorig jaar bekend in Dag Allemaal. "De mensen gaan er altijd vanuit dat je als mediafiguur heel extravert bent", zei hij daarover. "Maar ik zit totaal anders in elkaar."

"Het is een rotziekte. En het gaat altijd maar verder en verder... Bergaf. In de zomer van 2013 kon ik nog zelf eten, met m'n rechterarm. Maar in de herfst ging dat al niet meer." Op het moment van het interview, in november 2014, was Emiel helemaal verlamd. "Mijn armen en benen zijn verlamd en op slechte dagen kan ik amper nog praten. Ik zit gevangen in mijn eigen lichaam, voor alles heb ik hulp nodig", zo vertelde hij.

"Niet bang om te sterven"

"Ik zie geen toekomst meer", vertelde hij. Euthanasie heeft hij echter nooit overwogen. "Maar ik ben niet bang om te sterven. Wat gebeuren moet, moet maar gebeuren."

02-03-2015 om 19:12 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna en Leonardo DiCaprio: de eerste foto

Rihanna en Leonardo DiCaprio: de eerste foto

http://oi60.tinypic.com/50f6g3.jpg

Rihanna en Leonardo DiCaprio houden het geen van beiden lang met iemand vol. Nu de twee samen zijn, lijkt dat de ene meer toegewijd is dan de andere. TMZ heeft foto's van RiRi en Leo samen op haar verjaardagsfeest op 20 februari, dat DiCaprio mee hielp organiseren. Volgens genodigden was het duidelijk Rihanna die aan Leonardo hing.

Volgens TMZ toonde Leonardo best wel zijn affectie voor Rihanna, maar zij gunt hem geen moment voor zichzelf. "Zij was de ruigste meid op het feest, maar ze volgde hem overal", aldus een bron.

Volgens TMZ zijn de twee al drie maanden aan het daten, maar is er geen sprake van een exclusieve relatie. "Ze zijn elkaars eerste keuze", zo verwoordt de showbizzsite het.

02-03-2015 om 19:07 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van Cindy Crawford 'zonder photoshop' was fake

Foto van Cindy Crawford 'zonder photoshop' was fake

http://oi59.tinypic.com/wqrcj5.jpg

Herinner je je bovenstaande foto van Cindy Crawford die vorige maand viraal ging? Het beeld van het 48-jarige voormalige supermodel met rimpels en striemen op haar buik was zogezegd een foto waar geen photoshop aan te pas was gekomen. Fout dus.

"Oprecht, eerlijk en toch mooi", zo werd massaal gereageerd. In een blogpost schreef het magazine Marie Claire dat de foto afkomstig was van een fotoshoot die Crawford deed voor de Latijns-Amerikaanse editie van het blad. Marie Clair voegde er aan toe dat de niet-geretoucheerde foto een lek was.

TMZ achterhaalde dat het niet enkel een lek was, maar tevens een "aanzienlijk bijgewerkt lek". Niet bijgewerkt in de zin van verfraaid, maar in tegendeel gemanipuleerd om haar lichaam minder aantrekkelijk te laten lijken dan ze werkelijk is.

De advocaten van fotograaf John Russo hebben een brief gestuurd naar The Telegraph en Sunday Telegraph waarin ze excuses eisen en er op aandringen dat de foto van hun websites wordt gehaald. Daarin noemen ze het beeld "frauduleus" en "aanzienlijk bijgewerkt".

Crawfords echtgenoot, Rande Gerber, zette op Valentijn al een en ander recht toen hij onderstaande foto postte. Zo ziet Cindy Crawford er dus in werkelijkheid uit. Op 20 februari wordt Crawford 49 jaar.

02-03-2015 om 19:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse schrijver Yasar Kemal sterft op 92-jarige leeftijd

Turkse schrijver Yasar Kemal sterft op 92-jarige leeftijd

http://oi59.tinypic.com/2lt59iw.jpg

Yasar Kemal, een van de grootste Turkse schrijvers, is vandaag gestorven nadat hij al weken in het ziekenhuis verbleef. Dat bericht het persagentschap Dogan.

Kemal, geboren in 1923, was de eerste Turkse schrijver die genomineerd werd voor de Nobelprijs Literatuur. Hij ontving de Légion d'Honneur in 1984 in Frankrijk. Door de Duitse boekhandel werd Kemal bekroond met de Vredesprijs in 1997.

Yasar Kemal, die in het begin van zijn carrère actief was als journalist, schreef 20 romans, talrijke kortverhalen en hij publiceerde ook interviews met straatkinderen.

Kemal is geboren in het zuiden van Turkije in een Koerdische familie. Hij had duidelijke standpunten over de Koerdische rechten, en was een pleitbezorger voor meer democratisering in het land.

01-03-2015 om 21:51 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zendverbod voor BBC Radio in Rwanda na documentaire over genocide

Zendverbod voor BBC Radio in Rwanda na documentaire over genocide

http://oi58.tinypic.com/2vknpn7.jpg

Een commissie die onderzoek moest doen naar de omstreden documentaire van de BBC over de genocide in 1994 in Rwanda, heeft Kigali vandaag de raad gegeven de Britse openbare omroep gerechtelijk te vervolgen en de radio een volledig zendverbod te geven in het land.

De BBC-documentaire "Rwanda's Untold Story", die in oktober 2014 op BBC 2 te zien was, had veel ophef veroorzaakt in Rwanda. Er werd heel wat kritiek in gegeven op de Rwandese president Paul Kagame, die over het algemeen krediet krijgt omdat hij zijn land er weer bovenop hielp, maar die ook onder vuur ligt van mensenrechtenactivisten vanwege zijn autoritaire bewind.

Naar aanleiding van de uitzending had Kagame de BBC van "ontkenning van de genocide" beschuldigd, terwijl de volkerenmoord volgens de Verenigde Naties zowat 800.000 mensen het leven kostte.

De voorzitter van de onderzoekscommissie, gewezen procureur-generaal Martin Ngoga, zei dat de BBC "de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting misbruikt had (...) de journalistieke standaarden overschreden had en de Rwandese wet geschonden had, met name inzake de ontkenning van de genocide en het revisionisme, en het zaaien van haat en verdeeldheid onder de Rwandezen".

De commissie adviseerde de regering het akkoord in te trekken waarmee de BBC in Rwanda mag uitzenden via FM. Ngoga kon niet preciseren of ook de tv-uitzendingen en de website van de BBC verboden zouden worden.

01-03-2015 om 21:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World Press Photo bevestigt prijs voor fotoreeks over Charleroi

World Press Photo bevestigt prijs voor fotoreeks over Charleroi

http://oi61.tinypic.com/2w1xhdd.jpg

Fotograaf Giovanni Troilo mag de prijs voor een fotoreportage over Charleroi, uitgereikt door World Press Photo, houden. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Burgemeester Paul Magnette had bezwaar tegen de prijs.

De organisatie vindt geen redenen om te integriteit van de fotograaf in twijfel te trekken, en stelt dat geen misleidende feiten zijn gevonden in de onderschriften, zo luidt het in een mededeling.

Troilo was met zijn fotoreeks 'La Ville Noire' over Charleroi in de prijzen gevallen bij de World Press Photo-awards. Burgemeester Magnette noemde de foto's een "zware vervalsing van de werkelijkheid en nadelig voor de stad en haar inwoners". Hij had het ook over een mise-en-scène. Maar na een onderzoek van World Press Photo mag Troilo zijn prijs dus houden.

De fotograaf zelf geeft in de mededeling van World Press Photo ook commentaar. Hij zegt de stad goed te kennen, omdat zijn familie er al 65 jaar woont. Hij noemt Charleroi een metafoor om te spreken over de Europese identiteitscrisis. "Ik heb niets tegen de stad of zijn inwoners", verzekert hij.

01-03-2015 om 21:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Boerin Benelux: "Model worden? Ik blijf liever melken"

Miss Boerin Benelux: "Model worden? Ik blijf liever melken"

http://oi57.tinypic.com/x1k9jb.jpg

"Onwennig", voelt het voor de 23-jarige Lisa van Heijningen. De boerin uit het Nederlandse Wassenaarse werd gisteren in het Bathmen verkozen tot 'Miss Boerin Benelux 2015'. Een avontuur dat voor haar begon als grapje, eindigt met de felbegeerde prijs voor mooiste plattelandsmeid.

Ze schreef zich "voor de lol" in voor de Boerinnen Kalender, een kalender vol mooie, sexy poserende boerinnen. Tot ze ook echt werd uitgenodigd voor een fotoshoot, en later zelfs uit 129 inzendingen werd gekozen als kandidaat voor de schoonheidswedstrijd. En die als kers op de taart ook nog eens won.

Opvallend genoeg komt Lisa niet uit een boerengezin. "Maar mijn tante heeft altijd al dieren gehad. Daar was ik altijd op het land aan het spelen, hele zomers lang. En later ging ik ook bij boeren in de buurt werken. Tegenwoordig is Lisa volop aan het werk bij verschillende boeren. 's Ochtends is ze meestal druk met kaas maken, 's middags melkt ze soms de koeien.

In sexy overall
De wedstrijd bestaat uit drie rondes, vertelt Lisa. "De eerste was in overall. Een beetje sexy, met de overall een beetje open en een sjaaltje om je middel. Zo liepen we over de catwalk".

De tweede ronde was in paardenkleding en elke deelnemer moest een agrarische vraag beantwoorden. Of Lisa een bekend tractormerk kon noemen? Dat was geen moeite voor haar: sinds haar zestiende heeft ze al een tractorrijbewijs.

De derde ronde was in galakleding. Daarna volgde juryoverleg, en ook het publiek mocht stemmen. "Hartstikke gaaf", zegt Lisa over haar eerste plaats. Ze won naast de titel onder meer een weekendje weg en een gouden hark.

Geen model
Het liefst blijft ze haar hele leven op het land en tussen de dieren. Model worden? "Liever niet", lacht ze. "Dan moet je afvallen en maatje zero blijven. Dat leven is heel erg fake".

Een eigen boerderij heeft Lisa niet, dat is te duur. Wel heeft ze een stal met haar eigen Nubische geiten. "Dat zijn geiten met van die grote flaporen", zegt Lisa. "Vijf geiten, twee bokken en vier lammetjes". Binnenkort komt er nog een lammetje bij.

De nieuwe Miss Boerin heeft al een relatie. "Nee, hij is geen boer. Maar hij zit wel in het grond- en sloopwerk, dus hij rijdt af en toe wel in een tractor".

01-03-2015 om 21:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was de allereerste Belgische vlag

Dit was de allereerste Belgische vlag

http://oi59.tinypic.com/2re5vg5.jpg

Ze valt bijna uit elkaar en wordt goed bewaard in het streng beveiligde koninklijk legerarchief. Maar voor het VTM-programma Royalty kreeg de allereerste Belgische vlag nog eens het daglicht te zien.

De Belgische vlag ontstaat vlakbij het stadhuis van Brussel. Bij de Belgische onafhankelijkheid in 1830 ziet een journalist in Brussel veel Franse vlaggen hangen. Meteen laat hij ter plaatse twee nieuwe vlaggen naaien. Ilse Bogaerts,  verantwoordelijke collectie textiel, uniformen en uitrusting: "Eén werd die dag op het stadhuis gehesen. De andere trok mee in een optocht door de straten om de mensen te tonen: dit is onze vlag, dit zijn onze kleuren, dit is onze onafhankelijkheid."

Nederigheid, voorspoed en overwinning
De kleuren zijn niet zomaar gekozen. Het zijn de kleuren van Brabant en ze hebben een betekenis. "Zwart voor nederigheid, geel voor rijkdom en voorspoed, rood voor overwinning." De kleuren komen in de grondwet. Met de spreuk eendracht maakt macht en de Belgische leeuw. "Wat men niet heeft vastgelegd in 1831 is de horizontale of verticale plaatsing en de volgorde van de kleuren. De eerste tien jaar is er dus verwarring. Je ziet horizontale, rood bovenaan, zwart bovenaan, ..."

Pas wanneer het leger bijna op eigen soldaten schiet omdat ze in de rook van het kanonnengeweld hun eigen vlag niet herkennen tussen de Nederlandse vlaggen, kiest men voor de verticale vlag met zwart aan de mast, maar de grondwet is nooit aangepast.

01-03-2015 om 21:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miley Cyrus uit de kleren (alweer)

Miley Cyrus uit de kleren (alweer)

http://oi60.tinypic.com/2r2bwwp.jpg

Miley heeft het blijkbaar niet zo begrepen op kleding. Voor haar nieuwste samenwerking met V magazine trok ze namelijk opnieuw haar adamskostuum aan, zij het dit keer gecombineerd met een strakke glitterbroek en zilveren pruik.

De voormalige Disney-ster choqueerde al in januari met haar polaroid-reeks 'Diary of a dirty hippie' in V magazine. Deze maand komt ze met een tweede aflevering boordevol nieuwe foto's van haar schaarsgeklede zelf.

Deze keer krijgen we polaroids te zien van haar optreden in Art Basel in Miami afgelopen december. Net zoals bij de editie uit januari, werden de foto's getrokken door Cheyne Thomas, een goede vriend van de zangeres en krijgen we meer van de zangeres te zien dan nodig was.

01-03-2015 om 21:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoveel betaalt Kim K. voor de perfecte selfie

Zoveel betaalt Kim K. voor de perfecte selfie

http://oi58.tinypic.com/ngndx.jpg

Dat Kim Kardashian nogal gehecht is aan haar selfies, verbaast niemand meer. Maar dat ze een fortuin uitgeeft om haar Instagram-foto's te laten bewerken? Daarmee brengt ze haar selfiegekte naar een heel nieuw niveau. Al zet dat onze eigen selfieverslaving wel weer in perspectief natuurlijk.

Volgens Ok! magazine zou Kim ten allen tijde een professionele photoshopper tot haar dienst hebben. "Vroeger klopte Kim aan bij vrienden om haar foto's bij te werken, maar dat nam vaak uren in beslag, en dus besloot ze om een professional in te huren die haar 24/7 kan helpen," vertelde een bron aan het magazine.

Dat grapje kost de realityster zo'n 100.000 dollar (90.000 euro) per jaar. Bovendien moet hij dag en nacht bereikbaar zijn op zijn telefoon, voor het geval Kim op reis is en er een selfie-noodgeval opduikt.

01-03-2015 om 21:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus geeft verkoop stoofvlees een stevige boost

Jeroen Meus geeft verkoop stoofvlees een stevige boost

http://oi62.tinypic.com/2ziwiz4.jpg

Delhaize heeft dit weekend ongeveer 10.000 kilo stoofvlees verkocht, zo heeft woordvoerder Roel Dekelver van de distributieketen vandaag gemeld. Normaal gaat in een weekend zowat 4.000 kilo stoofvlees over de toonbank bij de warenhuizen van Delhaize, voegde de woordvoerder eraan toe.

Om de duizendste aflevering van het programma 'Dagelijkse Kost' te vieren, vroeg televisiekok Jeroen Meus aan zijn kijkers welke Vlaamse klassieker hun voorkeur wegdroeg. Een overdonderende meerderheid koos voor de combinatie stoofvlees met frieten. Bijgevolg werd 1 maart uitgeroepen tot 'Stoofvlees-Friet-Dag'.

Jeroen Meus serveerde vandaag stoofvlees met frieten aan de start van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. 's Avonds volgde op Eén dan een hulde aan Vlaanderens sympathiekste tv-kok waarin we ondermeer te weten kwamen dat ook de kijkers regelmatig een 'Meuske' doen.

01-03-2015 om 21:23 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze sterren danken hun lijn aan... een korset

Deze sterren danken hun lijn aan... een korset

http://oi61.tinypic.com/sl33at.jpg

Dat Kim Kardashian rondingen heeft om u tegen te zeggen, kan niemand ontkennen. Het ultieme zandloperfiguur, zeg maar. Haar geheim? Waist-training. Zo hult ze zich maar al te graag in een spannend korset om op die manier haar middel te 'trainen'. Ook andere celebs zijn fan.

Zus Khloe Kardashian, Jessica Alba, allemaal dragen ze hun korset urenlang om hun slanke figuur te behouden. Maar heeft het wel écht voordelen?

Volgens Women's Health magazine bereikt deze training niet veel, behalve wat extra warmte in de koude wintermaanden. "Zodra je het korset weer uittrekt, gaat je lichaam terug naar de normale vorm," verklaart Mary Jane Minkin, dokter en professor aan Yale. Het zou zelfs net schadelijk kunnen zijn. "Het is oncomfortabel, je bent beperkt in je bewegingen en als je het echt heel erg strak draagt, kan het ademen bemoeilijkt worden en zou het zelfs beschadigingen aan je ribben kunnen veroorzaken," aldus Minkin. Niet aan te raden dus.

01-03-2015 om 00:46 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Lawrence ontkent gescheld op set

Jennifer Lawrence ontkent gescheld op set

http://oi62.tinypic.com/2pu0fv5.jpg

Actrice Jennifer Lawrence ontkent dat ze door regisseur David O. Russell is uitgescholden op de filmset van Joy. Amerikaanse media meldden gisteren dat de regisseur boos was op de actrice.

Een bron van de New York Post zei onder meer dat Jennifer afgelopen week op de set in Boston een inzinking kreeg. Ook zou ze moeite hebben met het leren van haar teksten, omdat er meerdere versies van het script de ronde doen.

Jennifer Lawrence schrijft bij hoge uitzondering op Facebook dat het allemaal niet waar is wat de tabloids schrijven. "Ik ben niet veel op sociale media te vinden, want ik kan nauwelijks mijn e-mail bijhouden, maar er gaat een verschrikkelijk gerucht de ronde dat ik uit de wereld wil helpen'', schrijft ze. ''David O. Russell is een van mijn beste vrienden en onze samenwerking is voortreffelijk. Ik bewonder deze man. Hij verdient deze kletspraatjes niet. De film wordt geweldig en ik heb veel plezier bij het maken ervan."

In Joy speelt Lawrence rol van van een single moeder, die veel succes heeft met een huishoudelijke uitvinding. Robert De Niro speelt haar vader. Anderen in de cast zijn Bradley Cooper, Virginia Madsen en Diane Ladd.

01-03-2015 om 00:42 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begint Lewis Hamilton aan een muziekcarrière?

Begint Lewis Hamilton aan een muziekcarrière?

http://oi62.tinypic.com/2mbw4p.jpg

Wie Lewis Hamilton denkt, denkt meestal aan Formule 1, niet aan muziek. Maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. De sporter postte een foto op Instagram waaruit duidelijk blijkt zijn muziekplannen erg concreet worden.

Hamilton werkt al jaren stilletjes aan zijn muziek, maar het ziet ernaar uit dat de rest van de wereld zijn werk binnenkort ook kan beluisteren. De Formule 1-chauffeur zou een platencontract met Roc Nation aangeboden gekregen hebben, het label van Jay Z.

"Ik hou van muziek, en ik hou van muziek maken", staat er bij de Instagramfoto te lezen. "Misschien laat ik jullie binnenkort wel iets horen." De zanger vertelde vorig jaar al dat hij al met verschillende producers samenwerkte. "Timbaland heeft mijn materiaal al gehoord, en Pharrell ook. Hij was heel behulpzaam." Misschien zal hij dus binnenkort in competitie treden met zijn kersverse ex Nicole Scherzinger.

01-03-2015 om 00:40 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!