Experten buigen zich over de kleine babybuik van Kate
Als je een wereldvreemde mens vandaag zou vertellen dat Kate Middleton in juli gaat bevallen, zal hij je op basis van recente foto's misschien niet geloven. De Britse pers loopt over van de vraagtekens over de weinig zichtbare babybuik van de hertogin. Eens kijken wat experten er zoal over te vertellen hebben.
Volgens Simon Mehigan van het Liverpool Women's Hospital hoeft Kate zich allesbehalve zorgen te maken over de kleine buik, integendeel. Omdat ze voor het eerst zwanger is, mag ze zich gelukkig prijzen dat het spierweefsel in haar buik krachtig is. Naast Kate's slanke, sportieve bouw, kan ook de ligging van de baby in de baarmoeder een perfecte verklaring zijn voor de weinig vooruitstekende babybuik.
Sterk en strak "Het is niet ongewoon dat je bij een eerste zwangerschap weinig kan zien. Bij de tweede of derde wordt het echter een heel ander verhaal. Hoeveel sit-ups je ook doet, alles is uitgerekt en die klok kan je niet terugdraaien", klinkt het.
Gynaecoloog Malcolm Dixon is het daar helemaal mee eens: "Bij het eerste kind zijn de buikspieren doorgaans strak en sterk, waardoor de baby goed wordt vastgehouden. Dit is in het bijzonder zo bij vrouwen die sportief zijn. We weten allemaal dat Kate een atletische ziel heeft. Babybuiken van vrouwen die al wat vet hebben in de buikstreek zien er doorgaans groter uit".
De hertogin is ook zeker niet van de kleinste, wat eveneens een impact kan hebben op een babybuik. "Grote vrouwen, zeker die met een groot bovenlichaam, hebben de neiging er niet zo rond uit te zien als ze zwanger zijn omdat de baby niet gepropt zit in een kleine ruimte", stelt Gail Johnson van de Royal College of Midwives.
Ligging Ook de positie van de baby kan best een invloed hebben op het uiterlijk van de buik. "Als de baby met zijn rug naar de voorkant ligt, met armen en beentjes mooi verscholen, krijg je een net pakketje. Wanneer de rug echter gericht is naar achter, steken de armen en benen veel sneller uit, wat je ook zal zien aan de buik", stelt Dixon.
Hoe dan ook, vroedvrouwen zijn het erover eens: Geen twee babybuiken zijn hetzelfde en je kan meestal maar weinig vertellen over de zwangerschap door ernaar te kijken.
|