Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
08-07-2009
Lamsstoofpotje met dronken appeltjes.
vandaag een stoofpotje: Lamsvlees
Lamsstoofpotje Met Dronken Appeltjes ==================================== 500 g Lamsborstlappen
2 uien
60 g boter
2 eetlepels bloem
3 dl bruin bier (oud bruin)
3 dl bouillon
3 eetlepels appelazijn
125 g appelstukjes (gedroogde)
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes
snufje peper (versgemalen)
. 1. Bestrooi het vlees met peper.
2. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees rondom bruin.
3. Voeg de uien toe en fruit deze ± 3 minuten op middelhoog vuur mee.
4. Verdeel de bloem over het vlees en laat de bloem ± 2 minuten op zacht vuur garen.
5. Voeg het bier, de bouillon, de appelazijn en de appelstukjes aan het vlees toe en breng het gerecht al roerende aan de kook.
6. Voeg de kruidnagels en laurierblaadjes toe en laat het gerecht in 1-1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar sudderen.
Kalfstong Met Kappertjestapenade ================================ 1 Kalfstong (zonder keelstuk)
1 ui (gesnipperd)
1 stukje foelie
bosje Italiaanse kruiden (verse)
2 dl droge sherry (medium)
1 citroen
4 eetlepels kappertjes
6 tomaten (gedroogde, in olie)
50 g zwarte olijven (zonder pit)
snufje zout
. 1. Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een doekje met 2 eetl. zout. Spoel de tong weer af en leg hem in een pan.
Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 l water toe aan de tong.
2. Breng het vocht aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120 minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler. De tong is gaar als het puntje zacht is.
3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit. Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng ze met de citroenrasp en wat citroensap.
4. Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf. Snijd de tong in plakken.
Roer 2-3 eetl. warm kookvocht door de tapenade en schep deze ernaast.
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.