Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    19-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse tomatensoep met gevulde gehaktballetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we Grieks

    domatosoupa me bifteki
    =================
    Griekse Tomatensoep Met Gevulde Lamsgehaktballetjes

    300 g Lamsgehakt

     
    1 ei

    Paneermeel

    1 eetlepel Gyroskruiden

    200 g feta (gemarineerd met olijven, minstens 12 van elk)

    1 grote ui

    6 vleestomaten

    slaolie

    1 blokje groentenbouillon

    1 blokje tuinkruidenbouillon

    ½ liter bouillon (kip, tablet)


    .
     

    Doe het ei bij het gehakt en ½ eetl. gyroskruiden.Doe er paneermeel bij
    tot je vaste bolletjes kan draaien.

    Maak van het gehakt 12 balletjes. Druk ze plat. Leg in het midden van
    elk 1 blokje feta en 1 olijf. Vouw het gehakt er helemaal omheen en rol
    er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast.

    Pel en snipper de ui.

    Snijd de tomaten in vieren.

    Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en bak de fijngehakte ui
    op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig.
    Voeg de rest van de gyroskruiden, de tomaten en de bouillon aan de ui
    toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

    Pureer de soep in een roerzeef.

    Schenk de soep terug in de pan.

    Voeg de gehaktballetjes toe, breng de soep tegen de kook aan en laat de
    balletjes in 10 minuten gaar worden.

    Lekker met warm uienbrood.

     

    19-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gyros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Gyros
    ======
    800 à 1000 g niet te mager varkensvlees (heb schouderrollade gebruikt)

    MARINADE, maatlepels gebruikt:

    1 ui,

    1 teentje knoflook (evt. 2),
     
    2 tl komijnzaad,

    2 tl korianderzaad,

    1 tl kaneel, 1 tl thijm,

    1 tl paprikapoeder,

    1 tl zout ,

    versgemalen peper,

    40 ml olijfolie




    .
    Snijd het vlees in plakken van 1 cm dik. Snijd knoflook en ui grof, doe
    met de rest van de marinade ingrediënten in een hoge beker en pureer
    met de staafmixer.

    Dit levert een substantie op, die lijkt op een grove
    mosterd/pindakaasmengsel.

    Ziet er niet smakelijk uit, maar laat je niet ontmoedigen! Schep om met
    het vlees en laat afgedekt in de koelkast 24 uur marineren.

    Bereidingswijze Plaats op halve ovenhoogte een ovenplaat, evt bedekt
    met alu om het vocht (weinig) op te vangen. Verwarm de ovengrill voor.
    Haal het vlees uit de koelkast en leg het meteen op een ovenrooster en
    plaats op 12 cm onder de grill. 5 min grillen, overdoen op een schaal
    en 10 min. af laten koelen.( Het vlees is nog niet helemaal gaar.)

    Snijd het nu in dunne reepjes en spreid die uit op 2 tefalplaten.

    (Onder een hete grill, zo hoog mogelijk in de oven (bij mij 8 cm) nog 5
    min. grillen.

    Serveertips Met tzaziki en bv. een griekse salade en gebakken
    aardappeltjes.

     

    18-07-2009 om 15:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met zeekraal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel gemakkelijk voorgerechtje:

    Gerookte Zalm Met Zeekraal
    ==========================
    een plak gerookte zalm  met wat
    zeekraal per persoon.

    een fijngesnipperde ui
    peper


    .
    De zeekraal snel even in wat boter bakken met een  fijngesneden
    uitje en wat peper.
    Schik de zalm op een bordje,leg de zeekraal erop en klaar is Kees!!

     

    17-07-2009 om 09:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van tomaat en paprika.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een aperitiefhapje voor 6-8 personen

    Mousse Van Tomaat En Paprika
    ============================
    500 g rijpe tomaten

    500 g rijpe paprika’s

    2 eetlepels tomatenpuree

    suiker

    1 teentje knoflook

    5 blaadjes witte gelatine

    200 g room

    zeezout

    Citroensap, tabasco en verse mint.




    .
    De paprika’s halveren, van de zaadlijsten ontdoen en in kleine stukjes
    snijden.

    De tomaten in stukjes snijden en met de paprika’s, de tomatenpuree, het
    teentje knoflook en een theelepeltje suiker in een pan doen. Laat het
    mengsel zo een uur zachtjes koken. Roer af en toe om aanzetten te
    voorkomen.

    Week de gelatine in ruim water en los de blaadjes op in de warme massa.

    Wrijf het mengsel door een haarzeef. Je hebt nu een fijne puree.

    Voeg nu de helft van de room aan puree toe, heel voorzichtig, beetje
    bij beetje, onder goed roeren.

    Breng de mousse op smaak met wat zeezout, citroensap en een paar
    druppels tabasco

    Voor het serveren de rest van de room stijfslaan. Verdeel de mousse
    over 6-8 mooie glazen. en laat de mousse zo minstens 3 uur in de
    koelkast staan.

    Schep een laagje van de geslagen room op de mousse en wat zeer
    fijngehakte mint.

     

    16-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gianduja chocoladegebak.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog eens een nagerecht:

    Giandua chocoladegebak
    ======================
    brésiliennenootjes

    50 gram suiker

    60 gram bloem

    wat bloemsuiker

    250 gram Giandua chocolade

    4 eigelen

    140 gram boter

    4 dl room

    4 dl melk

     



    .
    Klop de eigelen met de suiker tot ze wit geklopt zijn. Meng dit met de
    bloem

    Warm de room op met de chocolade de melk en de boter. Als alles
    gesmolten is meng dit onder het geklopt eiwit en de bloem

    Stort het geheel in een taartvorm, overstrooi met de brésiliennenootjes
    en bak 10 minuten op 150 graden

    Overpoeder met wat poedersuiker

     

    15-07-2009 om 09:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we fazant.

    Fazant  met witloof.
    =================
    1 fazant in stukken gesneden

    4 stronkjes witloof

    1 deciliter sherry

    2 deciliter wildfond

    kippenkruiden

    2 deciliter room

    klontje bakboter


    .
    Neem een braadpan, smelt een weinig boter en schroei de fazant eerst
    dicht langs de velkant gedurende 5 à 6 minuten.

    Draai om en laat ook de andere kant mooi bruin bakken gedurende 4 à 5
    minuten

    Als je er witloof bij wil moet je dit nu ook meebakken anders is het op
    het einde niet gaar
    Zorg ervoor dat je pan vol ligt.

    Blus met sherry en voeg nadien de fond erbij.

    Doe er nog een beetje kippenbouillon bij en laat even inkoken.

    Doe er dan de room bij, zorg ervoor dat de fazant half onder staat en
    laat voor de helft inkoken.

     

    14-07-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artisjokbodems met geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of voorgerecht.

    Artisjokbodems met geitenkaas    warm hapje
    ===================================
    100 gram verse geitenkaas

    30 gram geraspte pecorino of parmezaanse kaas

    2-3 eetlepel pesto

    8 artisjokbodems (uit blik)

    peper 
     


    .
    Oven voorverwarmen op 180 graden.

    Bereidingswijze:

    Prak de geitenkaas fijn en meng met de pecorino, de pesto en peper.

    Laat de artisjokbodems uitlekken en vul ze met het mengsel.

    Leg ze in een ovenschaal en verwarm ze ongeveer 15 minuten in het
    midden van de oven, tot de kaas gegratineerd is.

    Dien op met wat sla. 

    13-07-2009 om 09:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!