Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worstjes met honing-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    cocktailworstjes als Aperitief

    Worstjes Met Honing Mosterdsaus
    ===============================
    Ingrediënten:

    2 blikken cocktailworstjes,

    1 eetlepel Franse mosterd,

    4eetlepels honing,
    .
    Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe in een ovenschaal 2 blikken
    cocktailworstjes (zonder het vocht). Meng in een schaaltje 1 eetlepel
    Franse mosterd met 4 eetlepels honing. Giet dit honing-mosterd mengsel
    over de cocktailworstjes. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de
    voorverwarmde oven. Serveer met cocktailprikkers

     

    09-08-2009 om 08:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffielikeur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel anders.

    Koffielikeur
    ============
    180 koffiebonen of 25 gram

    8 zakjes vanille suiker

    250 gram bruine kandij suiker

    1 liter jonge jenever

     


    .
    Alles in een schone fles of karaf, 2 à 3 keer per dag even schudden, na
    30 dagen klaar.


     

    08-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedworst met rabarber,appel,banaan en bruine rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Bloedworst Met Rabarber, Appel, Banaan En Bruine Rum
    ====================================================
    4 bloedworsten

    200 g rabarberconfituur (of gelei)

    3 appelen (geschild en in kleine stukjes gesneden)

    1 gesnipperde rode ui

    boter

    2 bananen

    ½ dl bruine rum

    200 g spek

    puree van 4 aardappelen


    .
    Snijd het spek heel fijn en bak het krokant.

    Kleur de rode ui in een pan met boter.

    Voeg eerst de appel en vervolgens de in plakjes gesneden banaan toe.

    Flambeer met de rum en doe er de rabarberconfituur bij.

    Laat even inkoken.

    Verwarm de aardappelpuree en voeg het spek toe.

    Bak de bloedworsten.

    Serveer met de aardappelpuree en het appel-banaan mengsel.

     


    07-08-2009 om 08:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters op de BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iet voor op de BBQ

    Oesters Op De Barbecue
    ======================
    125 g boter (roomboter)

    1 teentje knoflook

    1/2 sjalot

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    1/2 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    peper

    24 oesters


    .
    Eerst een kruidenboter maken. Hiervoor de zachte boter mengen met
    geraspte sjalot, geperste knoflook en fijngehakte tuinkruiden. Roeren
    tot een gladde massa

    De gesloten oesters op de hete barbecue leggen. Door het vocht dat ze
    bevatten, zullen ze vanzelf opengaan.

    Zodra de oesters open zijn, een klein lepeltje kruidenboter in de
    schelp doen en dit lichtjes laten smelten.

    Onmiddellijk serveren.

     

    06-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit warme weer een koude soep!

    Gazpacho
    ========
    voor de groentenbouillon:

    2 liter water

    2 takjes witte selder

    1 groen van prei

    8 peterseliestengels

    1 ui

    1 kruidenbuiltje voor groenten en
    soepen

    1 blokje groentenbouillon

    10 peperkorrels

    Voor de gazpacho:

    2 liter van de groentenbouillon

    2 kilogram rijpe vleestomaten

    2 rode paprika's

    2 gele paprika's

    2 komkommers

    4 teentjes knoflook

    peper uit de molen

    zout

    sap van een halve citroen



    .
    Maak de groentenbouillon een dag op voorhand met alle ingredienten,laat
    30 minuten koken en giet door een fijne zeef.Laat afkoelen.

    Pel en ontpit de tomaten,snij in blokjes.

    Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in blokjes.

    Schil de komkommers en halveer ze,krab de zaadjes eruit en snij in
    stukjes.

    Pel de knoflook.

    Pureer de groenten in de keukenrobot,in 2 of 3 keer als het moet.

    Leng aan met de koude groentenbouillon.

    Breng op smaak met de citroen,peper en zout.

    Zet minstens een uur in de koelkast

     

    05-08-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouten met mosterdkorstje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kip

    Kippenbouten Met Mosterdkorstje
    ===============================
    boter

    paneermeel  100  gram

    olijfolie  4  soeplepels

    mosterd  4  soeplepels

    kippebouten  4




    .
    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Meng de olijfolie en de mosterd.

    Smeer de kippenbouten in met dit mengsel en rol ze door het paneermeel.

    Goed aandrukken zodat zich overal een korstje vormt.

    Beboter een ovenschotel en schik er de kippenbouten in, leg op elke
    bout een klontje boter.

    Laat 45 minuten bakken zonder de bouten om te draaien.

    Voeg eventueel wat boter of olie toe.

    Serveer met een slaatje en frietjes.

    04-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Bananen Met Pistache-Kruimellaag Met Honing En Frambozencoulis
    ==============================================================
    180 g pistachenoten (gepeld)

    4 bananen

    1 eetlepel poedersuiker

    500 g frambozen

    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     


    .
    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er
    gelijkmatig mee bedekt worden.

    Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn
    (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten). Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels
    honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest
    van de honing over.

    Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat
    frambozencoulis ernaast.

     

    03-08-2009 om 09:46 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!