Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
09-08-2009
Worstjes met honing-mosterdsaus.
cocktailworstjes als Aperitief
Worstjes Met Honing Mosterdsaus =============================== Ingrediënten:
2 blikken cocktailworstjes,
1 eetlepel Franse mosterd,
4eetlepels honing, . Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe in een ovenschaal 2 blikken cocktailworstjes (zonder het vocht). Meng in een schaaltje 1 eetlepel Franse mosterd met 4 eetlepels honing. Giet dit honing-mosterd mengsel over de cocktailworstjes. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met cocktailprikkers
Oesters Op De Barbecue ====================== 125 g boter (roomboter)
1 teentje knoflook
1/2 sjalot
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
1/2 eetlepel bieslook (fijngehakt)
peper
24 oesters
. Eerst een kruidenboter maken. Hiervoor de zachte boter mengen met geraspte sjalot, geperste knoflook en fijngehakte tuinkruiden. Roeren tot een gladde massa
De gesloten oesters op de hete barbecue leggen. Door het vocht dat ze bevatten, zullen ze vanzelf opengaan.
Zodra de oesters open zijn, een klein lepeltje kruidenboter in de schelp doen en dit lichtjes laten smelten.
Bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
Nagerecht
Bananen Met Pistache-Kruimellaag Met Honing En Frambozencoulis ============================================================== 180 g pistachenoten (gepeld)
4 bananen
1 eetlepel poedersuiker
500 g frambozen
4 eetlepels honing (vloeibaar)
. Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden.
Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.
Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten). Houd ze warm.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.
Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over.
Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.