Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kipfilet met geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie va&geitenkaas houdt,ik dus.

    Gevulde kipfilet met geitenkaas      Hoofdgerecht
    ==================================

    voor 6 personen

    75 gram pijnboompitjes

    3 dubbele kipfilets à plusminus 350 gram

    zout, peper

    125 gram spinazie, zonder steeltjes

    200-225 gram verse geitenkaas

    75 gram zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes

    1 theelepel. fijngesneden dragon

    2 teentjes knoflook, geperst

    Voor de honing-dragon-dressing:

    1 eetlepel. balsamico-azijn

    1 theelepel. mosterd

    1 theelepel. honing

    ½ theelepel. fijngesneden dragon

    3 eetlepel. olijfolie

    zout, peper

     


    De dag voordien:

    Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

    Leg de kipfilets op het werkvlak, met de kant waar het vel heeft
    gezeten naar beneden.

    Rol de kipfilets met de deegroller iets platter.

    Bestrooi de kip met zout en peper.

    Verdeel de spinazie over de kipfilets.

    Meng de geitenkaas met pijnboompitjes, stukjes tomaat, dragon en
    knoflook en verdeel het over de spinazie.

    Rol de kipfilets op en zet de rolletjes vast met prikkers.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gevulde kipfilets in de
    braadslede en bak de rolletjes in 30-40 minuten. in het midden van de
    oven gaar.

    Roer de balsamico-azijn, mosterd, honing en dragon door elkaar.

    Schenk er al roerend de olie bij en maak de dressing op smaak met zout
    en peper.

    Snijd de kiprolletjes in plakken en serveer ze warm of koud met de
    honing-dragondressing.

     

    26-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met witte druiven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kan het als voorgerecht of hoofdgerecht eten.

    Kwartels met witte druiven
    ==========================
    boter: 100 gram

    kwartels: 4

    kervel: 4 takjes

    tuinkers

    water: 4 soeplepels

    klontje boter: 1

    peper en zout

    witte druiven: 1 tros

    balsamicoazijn: 2 soeplepels

     


    .
    Snij de druiven in twee en ontpit ze.

    Bak de kwartels in wat boter, zodat alle kanten mooi bruin zijn.

    Als ze bruin zijn, blus dan het geheel met het water en de
    balsamicoazijn.-

    Voeg de 100 gram boter toe en de ontpitte druiven en laat nog 1 uur
    inkoken.

    Dien op met gebakken aardappeltjes, tuinkers en enkele takjes kervel.

     

    25-04-2009 om 12:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergerolletjes met gekookte ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aspergetijd dus eten we ze!!

    Aspergerolletjes met gekookte ham    Hoofdgerecht
    ===================================
    16 asperges

    8 sneetjes gekookte ham

    360 centiliter bechamelsaus

    100 gram Oud-Brugge (in blok)

    600 gram aardappelen

    4 soeplepels gehakte bladpeterselie

    zout en peper

    geraspte nootmuskaat

     


    .
    Verwijder de korst van het stuk Oud-Brugge en rasp de kaas fijn.

    Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en stoom ze gaar in 30
    minuten. Plet ze tot een fijne puree met zout, peper, muskaatnoot, twee
    eetlepels geraspte Oud-Brugge en twee eetlepels bechamel.

    Pel de asperges, verwijder het enigszins harde, onderste stuk en bind
    ze samen. Kook ze 20 tot 25 minuten. (afhankelijk van de dikte van de
    asperges: ze moeten gekookt zijn maar stevig blijven), in gezouten
    kokend water; let erop dat de punten boven water blijven.

    Dompel ze dan volledig onder en laat ze nog 5 minuten. zacht koken.
    Laat ze uitlekken.

    Verwijder het zwoerd van de sneetjes ham. Spreid ze open en leg er
    telkens twee asperges op. Doe er peper en zout op en rol het geheel
    vrij strak op.

    Verwarm de oven voor op  7 (210°C). Beboter een ovenschotel en verdeel
    er de puree over. Leg er de aspergerolletjes op. Overgiet ze met de
    rest van de bechamel en bestrooi het geheel met de resterende
    Oud-Brugge.

    Gratineer het gerecht 10 tot 15 minuten, in een warme oven: de toplaag
    moet een mooi kleurtje hebben.

    Strooi er peterselie op en dien onmiddellijk op.

     

    24-04-2009 om 14:37 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes als aperitief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- of borrelhapje

    Gehaktballetjes met ui
    ============================
    500 gram gehakt

    1 zakje droge uiensoep

     


    .
    500 gram Puur Gehakt naar eigen Keuze en daar mixt je dan een pakje
    Uiensoep-Poeder (Merk is niet belangrijk) doorheen.

    Balletjes maken, braden en smullen maar.

     

    23-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De aardbeien komen er aan!

    Tiramisu met aardbeien
    ======================
    4 eigelen

    3 eiwitten

    5 eetlepels suiker

    1 pakje lange vingers

    500 gram mascarpone

    6 eetlepels aardbeienlikeur

    6 eetlepels aardbeiensiroop

    6 eetlepels water

    wat cacaopoeder

    2 bakjes aardbeien

     



    .
    Klop de eigelen met 3 eetlepels suiker tot een stevig opgeklopte massa.
    Doe er de mascarpone onder en meng goed

    Klop de eiwitten met de rest van de suiker stevig op en meng met het
    mascarponemengsel

    Doe de siroop, likeur en water in een kom en week hier de koekjes in

    Leg een laag koekjes, dan een laag mascarpone en dan een laag
    aardbeien, bedek weer met geweekte koekjes, mascarpone en aardbeien
    overgiet met de rest van de mascarpone

    Laat 1 nacht trekken en overpoeder voor het serveren met cacaopoeder

     

    22-04-2009 om 10:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundsgehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gemakkelijk sudderpotje.

    Keniaans Rundsgehaktballetjes Hoofdgerecht
    ===============================
    250 gram rijst

    1 ui

    1 courgette

    500 gram rundsgehakt(filet Américain)

    1 rode paprika

    1 groene paprika

    1 gele paprika

    peper en zout

    2 takjes witte selder

    2 tomaten

    50 gram olijfolie

    1 ei

    .
    De dag voordien:

    Meng het gehakt met het ei en maak er balletjes van.Bak ze aan in de
    olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn.

    Pel en ontpit de tomaten,snijd ze in blokjes en doe ze bij de
    gehaktballen.

    Laat alles rustig stoven en maak ondertussen de ui,de courgette en de
    paprika's schoon en snijd ze in stukken.

    Ontdoe de selderstengel van draden en snijd ze in partjes.

    Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg  de groenten in de plaats.

    Even roeren,kruiden met peper en zout en zachtjes laten verder stoven.

    Leg de balletjes opnieuw bij de groenten.

    De dag zelf:

    Warm de schotel terug op.

    Kook de rijst zoals op de verpakking staat en dien op

    Serveer met een zonnige rode landwijn


     

    21-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte tatin met zure room.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag een eenvoudig gebak.

    Tarte Tatin Met Zure Room
    =========================
    150 g boter

    250 g kristalsuiker

    4 appelen, in 4 gesneden

    Bladerdeeg, 1 vel

    2 dl volle room

    2 eetlepels kristalsuiker

    halve eetlepel citroensap



    .
    Schil de appelen, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis

    Smelt de boter in een grote pan en doe de suiker erbij

    Roer in de pan tot de karamel mooi bruin is

    Leg de appelen in de pan op de karamel, leg het bladerdeeg erop en
    sluit alles mooi af

    Zet de pan in een voorverwarmde oven op 180°C, gedurende 30 à 35
    minuten

    Giet de room en suiker in een potje en mix met de mixer

    Voeg het citroensap toe en roer goed door

    Draai de pan om,zodat de taart eruit valt

    Versier met de room

     

    20-04-2009 om 10:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!