Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfricasse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de Bourgondiers!!

    Kalkoenfricassee
    ================
    800 g kalkoenfricassee

    1 bussel schorseneren(of een bokaal van 800 gr)

    250 g champignons

    2,5 dl room of room alternatief

    2,5 dl kippenbouillon

    verse peterselie en rozemarijn

    boter en bloem, wat citroensap

    zwarte peper uit de molen en zout



    .
    Maak de schorseneren schoon, snijd ze in stukken van 5 cm en zet ze in
    water waar U wat citroensap aan toevoegt.

    Snijd de champignons in schijfjes en bak ze kort aan in boter, kruid
    flink met peper en wat zout.

    Bestrooi met 2 el bloem, neem van het vuur en meng goed onder elkaar,
    giet nu een scheutje bouillon erbij en meng goed.

    Terug op het vuur giet u bouillon bij tot er een gladde saus ontstaat,
    laat even doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen.

    Kook(stoom) de schorseneren beetgaar en voeg ze bij de champignons, hou
    warm.

    Bak de kalkoenfricassee mooi gaar in een grote pan, kruid met peper en
    wat zout en strooi er verse peterselie en enkele blaadjes rozemarijn
    over.

    Verwijder het overtollige braadvet en giet er de
    schorseneer-champignonsaus over, sluit af met de room en meng
    voorzichtig onder elkaar.

    Laat dit nog even zachtjes sudderen.

    Dien op met versgekookte aardappelen

     

    13-09-2009 om 11:05 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ossobuco van varkensschenkels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees

    Ossobucco Van Varkensschenkels
    ==============================
    4 mooie varkensschenkels

    boter

    zout

    zwarte peper

    1 grote winterwortel (geschild en fijngesneden)

    6 pruimtomaten (grof gesneden)

    3 stengels bleekselder (fijngehakt)

    2 geperste teentjes knoflook

    1 eetlepel olijfolie

    1 eetlepel citroensap

    2 dl kippenbouillon

    1 laurierblaadje

    2 dl witte wijn

    1/2 bussel peterselie (fijngesnipperd)

    olijfolie

    8 middelgrote aardappelen (bij voorkeur vastkokende)




    .
    1.Bak de varkensschenkels op beide kanten kort aan. Kruid ze met peper
    en zout.

    2. Fruit de wortel, selder, sjalotjes en look in olijfolie. Voeg het
    citroensap, de kippenbouillon, tomaten, laurier en witte wijn toe.
    Breng aan de kook en leg de schenkels bovenop. Laat een half uurtje
    sudderen onder gesloten deksel.

    3. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook die beetgaar in
    kokend gezouten water.

    4. Giet de aardappelen af en laat ze even rusten. Breng de groenten en
    het vlees op smaak met peper en zout.

    5. Bak de aardappelen goudbruin in boter. Schep de ossobucco op de
    borden en strooi er de peterselie overheen. Serveer met de aardappelen
    en sprenkel nog wat lekkere olijfolie over de borden.


     

    12-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kabeljauw in parmaham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag : Kabeljauw

    Kabeljauw in parmaham
    =====================
    4 stukjes kabeljauw van ca 125 g
    200 g Parmaham
    .
    Strooi wat peper over de vis Verpak de vis in Parmaham Bak de vis aan
    beide zijden

    Wij Eten Er Graag Bloemkoolroosjes Met Ansjovis Bij.

    Bloemkoolroosjes met ansjovis en broodkruim.
    ============================================
    1 bloemkool
    olijfolie
    1 blikje ansjovis
    3 witte boterhammen
    peper
    .
    Kruimel het brood fijn en rooster het in een pan zonder olie Snijd de
    bloemkool in kleine roosjes en was hem Bak de bloemkool rijkelijk in
    olie op niet al te hoog vuur 10 minuten Voeg de fijngesneden ansjovis
    toe en iets later het broodkruim en bak het nog 5 minuten

     

     

    11-09-2009 om 13:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Meatloaf  gehaktbrood
    =====================
    500 g gemengd gehakt

    10 sneetjes gerookt spek

    1 ui

    2 teentjes knoflook

    10 g peterselie

    4 eieren (3 om te koken, 1 voor door het gehakt)

    50 g Parmezaanse kaas

    2 witte boterhammen

    scheut melk

    peper en zout



    .
    Kook 3 eieren

    Week het brood met melk en knijp het uit

    Meng het gehakt met alle ingrediënten

    Vorm het gehakt in de vorm van een brood,doe binnenin de 3 eieren

    Bedek het met het gerookte spek

    Zet het 1 uur (vrij, dus zonder bakblik) in een oven van 175 graden

    Maak een sausje van 3 el tomatenketchup, 2 el bruine suiker en 2 el
    rode wijnazijn, 1 el mosterd, 1/2 el citroensap en een 1/4 tl
    cayennepeper.

    Serveer dit erbij

     

    10-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sudderpotjes smaken altijd heerlijk!

    Lamsstoofpot
    =============
    1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden

    50 g margarine

    1 fijngesnipperde ui

    1 fijngesnipperd knoflookteentje

    250 g champignons

    2 wortelen

    3 stengels stoofselder

    1 blik gepelde tomaten

    1 flesje Tripel blond abdijbier 8°

    1 laurierblad

    een mespunt gedroogde tijm

    maïzena voor donkere sauzen

    zout en peper uit de molen

    1 koffielepel vloeibare honing

    1 afgestreken eetlepel zachte mosterd

    een handvol gehakte peterselie



    .
    Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan

    Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht

    Schep het vlees opnieuw in de pan

    Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees

    Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en de honing

    Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen

    Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten voor het vlees
    gaar is mee in de stoofpot

    Bind de saus met een beetje maïzena

    Bestrooi gul met peterselie

    Dien op met pasta,of versgekookte aardappeltjes.

     

    09-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kippensoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn al in de herfst,dus warme soep!!!

    Italiaanse kippensoep
    =====================
    3 kipfilets (elk circa 150 g)

    9 uien, dat is per kipfilet 3 uien

    1 bleekselderij, dat is circa 4 stengels per kipfilet

    3 winterpenen, dat is één peen per kipfilet

    3 rode chili pepers, dat is één chili peper per kipfilet

    1 bol knoflook, voldoende voor drie kipfilets

    1 eetlepel gedroogde tijm

    12 rijpe tomaten, dat zijn vier tomaten per kipfilet

    3 tot 4 liter kippenbouillon, zelf gemaakt , uit potjes of aangemaakt uit
    blokjes bouillon

    fijngemalen zeezout voor de knoflook




    .
    Van de totale hoeveelheid uien neem je drie uien (per kipfilet eentje)
    die je schilt en in kleine stukjes snijd.

    Neem de chili's en snij de groene delen er af.

    Je laat één chili verder ongemoeid. De andere twee snij je in de lengte
    door en ontdoe je van de zaadlijsten. 

    De feitelijke peperkracht zit geconcentreerd in deze zaadlijsten.
    Probeer ze niet met je handen aan te raken. Want er zit veel peper in.

    Snij de pepers in kleine stukken. 

    Breek de bol knoflook open en pel de teentjes.

    Snij de teentjes fijn. Ik gebruik er wat gemalen zeezout bij.

    Knoflook zal tijdens het snijden namelijk heerlijke smaakstoffen vrij
    maken, die uit de cellen in de knoflook komen. Het nadeel van deze
    stoffen is dat ze heel snel (enkele seconden) reageren met het zuurstof
    in de lucht. De smaak raakt dan verloren en de knoflook wordt bitter.
    Niet lekker. Als je zeezout gebruikt zullen de smaakstoffen hiermee
    reageren en blijft de smaak wel behouden. Erg lekker.

    Snij de knoflook lekker fijn.

    De kipfilet snij je in blokjes

    Je kunt nu het "oliedeel" bereiden. Terwijl je dit bereid kun je alvast
    de groenten voor het "waterdeel" klaarmaken. Scheelt tijd.

    De bereiding van het oliedeel :

    In een braadpan verwarm je 6 eetlepels olijfolie. Dat is twee eetlepels
    olie per ui.

    Voeg de uien toe en bak deze bruin.

    Je roert de uien om de tien minuten om en schraapt eventuele
    vastzittende delen van de bodem van de pan.

    Als de uien mooi bruin zijn voeg je de chili toe.

    Bak de chili ongeveer 5 minuten, waardoor de peperdeeltjes uit de chili
    goed zijn losgekomen. Voeg dan de stukjes kipfilet toe.

    Bak de stukjes kipfilet rondom bruin.

    Als het geheel goed gaar is, en de stukjes kipfilet rondom zijn
    aangebakken, voeg je de knoflook toe.

    Draai het vuur laag en laat de knoflook 1 minuut meebakken. Draai
    daarna het vuur uit.

    Schep het geheel in een zeef die boven een kom hangt. Je wilt de olie
    uitzeven.

    De olie gebruik je dadelijk in de soep, want die olie laat je binden
    met de stoffen in de tomaat en je geeft daarmee de smaak door aan de
    soep. Heerlijk ! De gebakken kipfilet koel je af, dek je af en zet je
    weg in de koelkast. 

    Intussen heb je de groenten kunnen voorbereiden :

    Te beginnen met de tomaat. 

    Verwijder de groene steeleindjes van de tomaat. 

    Tja, ik vind stukjes vel in de soep lekker. Stukjes vel van de tomaat.
    Ben je er zelf geen liefhebber van, dompel de tomaat dan 10 tot 15
    seconden onder in kokend water. Haal hem er uit en nu kun je het
    velletje heel makkelijk afpellen.

    Snij de tomaat in stukjes.

    bleekselderij, eveneens een groente die je in de Italiaanse keuken
    vaker tegenkomt.

    Snij de uiteinden er af.

    Breek nu de bleekselderij, door de stengels van het worteleind af te
    breken. 

    Snij het worteleind af.

    En snij de bleekselderij in stukjes.

    De gewassen stelen snij je eerst twee of drie keer in de lengte door.

    En daarna dwars in stukjes snijden.  

    Snij de wortels in stukjes door ze in de lengte in zessen te snijden,
    eerst middendoor, daarna elk deel in drie stukken.

    Snij de repen nu dwars in stukjes, zodanig dat de stukjes even hoog als
    breed als lang zijn. Ongeveer. 

    Prepareer het overgebleven deel van de uien door ze eerst te schillen
    en daarna in stukjes te snijden.

    Toen ik de tomaten gesneden had heb ik een pan met drie liter water op
    het vuur gezet en de tomaten toegevoegd. Intussen ging ik verder met
    het prepareren van de groenten. Dat scheelt tijd.

    Enfin, Dit is wat er zich in de pan afspeelt :

    Drie liter water gaan erin.

    Gevolgd door de tomaten, die ik tot koken breng.

    Zodra ze koken gaat het vuur laag en ik laat ze twee uur zachtjes
    koken. Daarna gaan de vetten erbij : De bakolie van de kipfilet en de
    de bouillon. 

    Dat laagje olie gaat in een uurtje tijd reageren met het caroteen in de
    tomaten. De olie verdwijnt grotendeels en vormt heerlijke aromatische
    smaakstoffen. 

    Laat de pan een uurtje afgedekt rustig pruttelen om dit proces goed te
    laten verlopen.

    Terwijl de tomaten doorgaren plet je de tomaten.

    En lekker laten doorkoken (met de deksel op de pan).

    Toevoegen: de bleekselderij, de winterpenen en de uien

    Weer aan de kook brengen en een uurtje laten wegpruttelen...

    Nu op smaak brengen met zeezout en gedroogde tijm. Proef of je van elk
    voldoende hebt toegevoegd en pas het aan naar eigen smaak.

    Voeg dan het vlees toe. Vergeet niet : Het vlees is gaar, dus je kunt
    al bijna gaan serveren (laat het vlees niet verder gaar worden want dan
    verliest het smaak .

    Breng de soep snel aan de kook en zet het vuur uit. Je kunt serveren.

    Wat stokbrood erbij is erg lekker.


     

    08-09-2009 om 09:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout aan het spit met lookaardappeltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsvlees

    Lamsbout aan het spit met lookaardappeltjes.
    ============================================
    1 lamsbout

    6 teentjes look

    2 blaadjes laurier

    8 takjes tijm

    kriel-aardappelen

    tuinkers

    cayennepeper

    bakboter

     


    .
    Kruid de lamsbout en prik er 4 teentjes look, de laurier en 4 takjes
    tijm in vast

    Steek hem op het spit en laat hem 35 minuten draaien

    Intussen bak je de aardappelen  rauw aan in bakboter

    Voeg er op het laatst de gehakte look en tijm aan toe

    Serveer de lamsbout met de aardappeltjes en de tuinkers


     
     

    07-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!