Sudderpotjes smaken altijd heerlijk!
Lamsstoofpot ============= 1 kg lamsschouder, in blokjes gesneden
50 g margarine
1 fijngesnipperde ui
1 fijngesnipperd knoflookteentje
250 g champignons
2 wortelen
3 stengels stoofselder
1 blik gepelde tomaten
1 flesje Tripel blond abdijbier 8°
1 laurierblad
een mespunt gedroogde tijm
maïzena voor donkere sauzen
zout en peper uit de molen
1 koffielepel vloeibare honing
1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
een handvol gehakte peterselie
. Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan
Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht
Schep het vlees opnieuw in de pan
Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees
Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en de honing
Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen
Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten voor het vlees gaar is mee in de stoofpot
Bind de saus met een beetje maïzena
Bestrooi gul met peterselie
Dien op met pasta,of versgekookte aardappeltjes.
|