Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    28-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft à l'armoricaine.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog maar eens iets heel feestelijk.En vermits de kreeften heel goedkoop zijn deze tijd dus kreeft.
    Kreeft à l'Armoricaine         warm voorgerecht
    ========================
    voor 4 personen:

    2 levende kreeften (van 700 gram)
    2 sjalotten
    1 wortel
    1 stengel groene selderij
    2 tomaten
    5 eetlepels cognac
    1 deciliter wijn (wit/droog)
    2 deciliter visfumet
    1 deciliter room
    30 gram boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     


    De kreeften koken, overlangs in twee snijden en kruiden met peper en
    zout. Het vocht, merg en rode koraal opvangen en door een zeef passeren.

    De kreeftenhelften in zeer hete olijfolie bakken tot de pantsers
    helderrood zijn.

    De kreeftenhelften uit de pan halen, de olijfolie weggieten en boter in
    de pan doen.

    De gehakte sjalotten, wortelen en selderij met de uitgeperste knoflook
    glazig fruiten, flamberen met cognac en blussen met de droge witte wijn
    en visfumet.

    De kreeftenhelften terug in de pan leggen, bestrooien met de
    tomaatblokjes en dragon, de pan afdekken en 10 minuten stoven.

    De kreeftenhelften uit de pan nemen en warm houden.

    Voor de saus: merg en koraal aan het kookvocht toevoegen en inkoken. De
    room toevoegen, nog even inkoken, monteren met boter en er gehakte
    peterselie doormengen.

    De kreeftenhelften op een bord schikken en napperen met de saus.

    Opdienen met stokbrood.

    28-12-2008 om 14:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duifjes met druifjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wordt het duif

    Duifjes met druifjes
    ====================

    voor 4 personen:

    4 duifjes

    Boter of margarine

    1 deciliter Balsamico azijn

    2 deciliter druivensap

    1 tros witte druiven

     


    Bak de duifjes langs alle kanten bruin in de boter en bak ze verder in
    de oven gedurende 20 minuten op 180 graden tot ze mooi rosé zijn, of
    bak ze verder aan in een pot op een licht vuurtje met deksel gedurende
    120 minuten, zo heb je duifje op grootmoeders wijze omdat ze uiteen
    vallen

    Blus de duifjes met de azijn en het druivensap

    Ontvel en ontpit de druifjes en voeg deze toe, laat nog enkele
    minuutjes meekoken

    Serveer de duifjes met de druifjes en de saus


     
     

     

     

    27-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld gehaktbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag terug gewoon eten: gehaktbrood.

    Gevuld Gehaktbrood
    ==================

    voor 4 personen:

    750 g varkensgehakt

    50 g paneermeel

    1 ei

    4 eetlepels vers gehakte tuinkruiden

    250 g champignons

    2 bolletjes mozzarellakaas

    3 zongedroogde tomaatjes

    200 g rookspek in dunne plakjes

    100 g boter

    Vers gemalen peper, zout

    1 snuifje Provençaalse kruiden

     


    .
    Doe het gehakt in een schotel en kneed zorgvuldig door met het
    paneermeel en het ei.

    Zet in de koelkast.

    Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en laat ze
    aanfruiten in een klont boter.

    Voeg de zongedroogde tomaatjes en de kleingesneden mozzarella toe en
    breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

    Laat nog tien minuten stoven tot alle vocht verdampt is.

    Neem het gehakt uit de koelkast en strijk het uit tot een dikke plak op
    een dubbelgevouwen vel alufolie.

    Schik het champignonmengsel op het gehakt en verdeel mooi gelijk.

    Druk de vulling goed aan.

    Pak de uiteinden van de folie vast en rol het gehakt op.

    Druk de uiteinden van het gehaktbrood dicht.

    Leg het gehaktbrood met de opening naar boven en bedek de hele
    bovenkant met plakjes rookspek.

    Schik het gehaktbrood in een ruim beboterde vuurvaste ovenschotel en
    zet in de op 200° C voorverwarmde oven.

    Laat ongeveer 45 minuten bakken. Neem uit de oven en snijd in dikke
    plakken.

    Serveer met een groen slaatje en gebakken krielaardappelen.

     

    26-12-2008 om 11:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schartongfilet in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Schartongfilet in tomatensaus       
    =======================

    voor 4 personen:

    4 scharren (van 400 gram)

    1/2 liter visbouillon(of visbouillonblokje met 1/2 liter water)

    2 tomaten

    0.5 sjalot

    35 gram tomatenpuree

    1 blaadje laurier

    paprikapoeder


    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    peper

    zout

    20 gram boter (roomboter)

     


    .
    De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen
    van kop naar staart oprollen,

    5 minuten pocheren in de visbouillon en warm houden.

    Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en
    in de pan doen.

    De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en
    overgieten met pocheervocht van de vis.

    Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.

    Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.

    Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.

    De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en
    afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.

    Serveren met aardappelpuree

     

    25-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langoustines met dipsausje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Langoustines met een dipsausje       warm of koud
    ==================================
    12 langoustines

    5 deciliter visbouillon of visbouillonblokje met 0.5 liter water

    1 tomaat

    3 eetlepels mayonnaise

    1 eetlepel ketchup

    10 druppels Worcestershiresaus

    1 eetlepel citroensap

    cayennepeper

    0.5 bosje peterselie

     


    De langoustines stomen in een vergiet boven de kokende visbouillon.

    De tomaten 10 seconden in kokend water dompelen, onmiddellijk afkoelen
    in koud water, pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het
    vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De mayonnaise in een kom mengen met de ketchup, het citroensap, de
    Worcestershiresaus en cayennepeper. De blokjes tomaat er voorzichtig
    doorroeren.

    Telkens twee langoustines, de staart omhoog, over de rand van een groot
    glas of ijscoupe hangen en het glas garneren met een toef gewassen
    peterselie.

    In het midden tussen de glazen een kommetje met dipsaus plaatsen.


     

    24-12-2008 om 15:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige kalfszwezeriken,gebakken knolselder en sjalot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer iets voor de feestdagen:Kalfszwezerik

    Knapperige kalfszwezeriken gebakken knolselder,sjalot...
    ====================================
    800 gram kalfszwezerik

    1 knolselder

    2 wortelen

    6 sjalotten

    80 gram boter (bakboter)

    1 blaadje laurier

    1 takje tijm

    1 teentje knoflook

    4 deciliter kalfsfond

    2 eetlepels bloem

    2 eetlepels oude mosterd

     


    De dag voordien:

    Reinig de kalfszwezeriken in stromend water. Leg ze in een kookpot.
    Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook.
    Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water
    en laat ze afkoelen.

    Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes
    van 1 centimeter dik. Houd ze apart.

    Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.

    Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 centimeter dik.

    Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.

    Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht
    vuurtje. Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.

    Giet er de kalfsfond bij. Laat zo’n 15 minuten garen. Verwijder de
    groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.

    De dag zelf:

    Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.

    Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.

    Verwarm de groenten terug .Verdeel de groenten met het groentenat over
    de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.

    Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.

    Tip :
    Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te
    laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.

     

    23-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perigeauxsaus met truffel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijke saus bij wildgerechten.

    Perigeauxsaus, Een Saus Gemaakt Met Truffels
    ===========================================
    4 dl kalfsbouillon

    5 cl truffelnat uit een potje, of (bij voorkeur) het kooknat
    van verse truffel

    20 gr truffel, fijngehakt

    40 gr boter ijskoud en in blokjes

    zout en peper



    .
    Laat de kalfsbouillon in een kleine steelpan op een middelhoog vuur
    inkoken to jij een sluier vormt en aan de achterkant van een lepel
    blijft hangen,

    Voeg het truffelnat toe en laat nog 5 minuten koken.

    Voeg de gehakte truffel toe en laat de saus nog even borrelen.

    Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de boter toe,
    waarbij u de pan walst om de boter op te laten nemen.

    Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.

     

    22-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!