Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
Moot zalm met verse kruiden. ============================ Groene voorjaarskruidensaus;
3 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt)
2 eetlepels room
2 hardgekookte eieren, heel fijngehakt
1 eetlepel kappertjes (uit een potje, ingelegd in azijn)
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
1/2 eetlepel fijngehakte tijm
1 eetlepel fijngehakte basilicum (Niet uit de tuin, maar gekocht in een pot Goed verzorgen en ze groeien weken in de vensterbank)
wat peper en naar smaak wat zout.
. Er is nog niet zo heel veel groente van "de koude grond" dus behelpen we ons met een krop sla. Gewoon een hele krop,daarover een kleine rode ui in heel dunne ringetjes gesneden.
Maak de sla aan met olijfolie, een beetje vers citroensap, peper en zout.
Daarbij een gewoon mootje zalm. Bestrooien met peper en zeezout en even losjes door wat bloem wentelen (er mag alleen een filmpje bloem achterblijven rondom de zalm).
De mootjes snel bakken in wat olie, aan beide kanten lichtbruin.
En dan de saus maken, een mooie kruidensaus.
Roer de room door de mayonaise en schep er vervolgens de eikruimels, de kappertjes en de kruiden door.
Eventueel wat zout en peper toevoegen.
Een paar gekookte aardappeltjes erbij, ook ruim bestrooid met verse peterselie.
Kalfskroketten of bitterballen ============================== 400 gram schenkelvlees van kalf,
circa 70 centiliter kalfsbouillon,
circa 100 gram bloem,
2 eieren of alleen eiwitten,
paneermeel,
maggie aroma (flesje),
bouillonblokjes
1 kruidenbuiltje groentensoep,
1 kruidenbuiltje kippensoep,
kerrie,
1 theelepel suiker
(eventueel wat vleeskruiden )
. Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500 gram.) Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water, waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn toegevoegd en de kruidenbuiltjes.
Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de kruidenbuiltjes).
Bereidingswijze:
Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.
Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het vlees.
Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren tot het een dikke massa is geworden.
Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.
Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggie-aroma uit een flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.
Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste dikte. De ragout mag niet koken (2 x "blub" = klaar!!)
Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote platte schaal.
Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.
Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.
Teveel? Vries ze in ....
Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.