Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    08-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kippenvleugels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Gemarineerde kipkluifjes
    ========================
    4 eetlepels sojasaus

    1 eetlepel sambal oelek

    2 tenen knoflook, in plakjes

    2 bakjes kipkluifjes naturel (a 500 g)

    Materialen
    bakpapier Bereiden

     

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de sojasaus met de sambal en de
    plakjes knoflook door elkaar.

    Schep de kipkluifjes door deze marinade.

    Schep de kluifjes met marinade in een met bakpapier beklede ovenschaal
    en laat ze 20 minuten in het midden van de oven gaar worden.

     

    08-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken zelf gemaakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Blinde Vinken
    =============
    - 400 g gehakt

    - 100 g kaas

    - 2 sjalotten

    - Peterselie

    - Zout en peper

    - 4 dunne sneetjes rundvlees

    - Boter

    Saus:
    - kwart liter bier (bruin of kriek)

    - kwart liter water

    - 1 blokje Rundsbouillon

    - 1 sjalot

    - Roux minute


    .
    Snijd de sjalot en peterselie fijn en meng met het gehakt.

    Kruid goed met peper en zout en snijd vervolgens de kaas fijn en voeg
    die er ook aan toe.

    Meng het geheel goed.

    Neem het rundvlees, leg er een hoopje van het gehakt bovenop en rol het
    mooi op.

    Smelt de boter goudbruin en bak de vleesbundeltjes hierin.

    Voeg de sjalot eraan toe als ze aan alle kanten gebruind zijn (3
    minuten aan elke kant ) en laat deze even meebruinen.

    Voeg er het water, het bier en de Rundsbouillon aan toe en laat het
    geheel 25 minuten sudderen.

    Gebruik de roux om extra te binden.

    Serveer met puree.

     

    07-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met verse kruiden-saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Moot zalm met verse kruiden.
    ============================
    Groene voorjaarskruidensaus;

    3 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt)

    2 eetlepels room

    2 hardgekookte eieren, heel fijngehakt

    1 eetlepel kappertjes (uit een potje, ingelegd in azijn)

    2 eetlepels fijngeknipte bieslook

    1 eetlepel fijngehakte platte peterselie

    1/2 eetlepel fijngehakte tijm

    1 eetlepel fijngehakte basilicum (Niet uit de tuin, maar gekocht in een pot
    Goed verzorgen en ze groeien weken in de vensterbank)

    wat peper en naar smaak wat zout.


    .
    Er is nog niet zo heel veel groente van "de koude grond" dus behelpen
    we ons met een krop sla. Gewoon een hele krop,daarover een kleine rode
    ui in heel dunne ringetjes gesneden. 

    Maak de sla aan met olijfolie, een beetje vers citroensap, peper en
    zout.

    Daarbij een gewoon mootje zalm. Bestrooien met peper en zeezout en even
    losjes door wat bloem wentelen (er mag alleen een filmpje bloem
    achterblijven rondom de zalm).

    De mootjes snel bakken in wat olie, aan beide kanten lichtbruin.

    En dan de saus maken, een mooie kruidensaus.

    Roer de room door de mayonaise en schep er vervolgens de eikruimels, de
    kappertjes en de kruiden door.

    Eventueel wat zout en peper toevoegen.

    Een paar gekookte aardappeltjes erbij, ook ruim bestrooid met verse
    peterselie.

     

    06-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Speciaal.

    Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas
    =================================================
    1 dl ahornsiroop


    1 citroen


    2 soeplepels mosterd


    1 koffielepel currypoeder


    zout, peper


    4 soeplepels olijfolie


    2 varkenshaasjes van 375g elk


    1 ei


    60 g geitenkaas


    1 koffielepel tijm


    1 bakje rucola


    1 takje verse tijm


    .
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bereid de marinade:

    meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de
    mosterd, de curry, zout en peper.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Zet opzij.

    Maak het varkenshaasje klaar.

    Snijd de uiteinden van de haasjes af en zet ze opzij voor de vulling.
     
    Open de haasjes in de lengterichting (zoals voor een schnitzel).

    Maak met een keukenrobot de vulling klaar met de uiteinden van de
    haasjes, het ei, de geitenkaas, de tijm, zout en peper.

    Smeer een fijne laag vulling uit aan de binnenzijde van het haasje, leg
    daarop rucolablaadjes en rol het worstvormig op.

    Bind het varkenshaasje vast met een koordje.

    Smeer de haasjes met een penseel in met marinade.

    Zet 10 minuten in de koelkast.

    Leg de haasjes in een ovenschotel.

    Laat ze 20 minuten braden.

    Verwarm de rest van de marinade.

    Verwijder het koordje.

    Snijd de haasjes diagonaal in sneden van 1 cm dik.

    Verdeel de sneetjes varkenshaasje over de borden.

    Overgiet met de ahornsiroopsaus.


     

    05-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd varkensribstuk met andijvie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een doordeweekse dag is het varkensvlees

    Gemarineerd Varkensribstuk Met Andijvie
    =============================

    voor 4 personen:

    1 kg ontbeend varkensribstuk

    1 dl sojasaus

    1 dl droge witte wijn

    100 g lichtbruine suiker

    2 eetlepels witte wijnazijn

    1 eetlepel balsemienazijn

    4 sjalotten

    2 lookteentjes

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter


    .
    Meng de sojasaus met de wijn, suiker, azijn en gesnipperde sjalotten en
    look en breng op smaak met peper en zout.

    Leg het vlees in de marinade en laat 24 uur trekken in de koelkast.

    Neem het de volgende dag uit de marinade, wrijf het droog en laat het
    in de boter aan alle kanten mooi kleuren.

    Kruid bij met peper en zout en schik het met de boter in een braadslee.

    Zet in het midden van een op 200°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    50 minuten bakken.

    Neem uit de oven, laat even rusten.

    Giet de braadjus af in een pannetje en deglaceer de braadbodem met de
    marinade.

    Laat alles kort opkoken en bind indien nodig.

    Snijd het vlees in plakken, schik op warme borden en overgiet met de
    saus.

    Serveer met in boter met citroensap gestoofde andijvie en gekookte
    aardappelen.

     

    04-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runds of kalfslever op Normandische wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we lever

    Runds of kalfslever Op Normandische Wijze
    ===============================

    voor 4 personen:

    4 plakken rundslever van 150 g elk

    2 appels (goudrenetten)

    2 eetlepels vloeibare acaciahoning

    2 eetlepels lichtbruine suiker

    1 flinke scheut calvados

    2 dl verse room

    Vers gemalen peper, zout

    1 klont boter om te bakken



    .
    Bestrijk de lever aan beide kanten met de honing en laat aan beide
    kanten licht kleuren in de hete bakboter.

    Kruid met peper en zout en laat zachtjes mooi lichtroze bakken.

    Overgiet met calvados en flambeer.

    Neem uit de pan en hou warm onder alu-folie.

    Schik de geschilde, ontpitte en in plakken gesneden appelen in de pan,
    bestrooi met bruine suiker en laat mooi kleuren en karameliseren.

    Overgiet met de verse room en laat lichtjes indikken.

    Schik de lever op warme borden, overgiet met de romige saus met appel
    en serveer met gebakken krielaardappelen.

     

    03-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskroketten of bitterballen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of borrelhap

    Kalfskroketten of bitterballen
    ==============================
    400 gram schenkelvlees van kalf,

    circa 70 centiliter kalfsbouillon,
     
    circa 100 gram bloem,

    2 eieren of alleen eiwitten,

    paneermeel,

    maggie aroma (flesje),

    bouillonblokjes

    1 kruidenbuiltje groentensoep,

    1 kruidenbuiltje kippensoep,

    kerrie,

    1 theelepel suiker

    (eventueel wat vleeskruiden )

     

    .
    Koop schenkel met been maar houdt rekening met het vleesgewicht dat
    nodig is voor de kroketten (inclusief been een schenkel van ruim 500
    gram.) Zet de gewassen schenkel met been op in 3-4 liter heet water,
    waaraan voldoende bouillonblokjes per liter water (zie verpakking) zijn
    toegevoegd en de kruidenbuiltjes.

    Laat de bouillon op laag vuur 2-3 uur trekken (verwijder na 1 uur de
    kruidenbuiltjes).
     
    Bereidingswijze:

    Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes.

    Doe het vlees in een pan, voeg de bloem toe en vermeng dit met het
    vlees.

    Nu in kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon toevoegen en doorroeren
    tot het een dikke massa is geworden.

    Deze ragout op een warmhoudplaatje verwarmen en goed blijven roeren.

    Breng de ragout onderwijl op smaak met flink veel maggie-aroma uit een
    flesje (niet te zuinig want dit geeft juist de lekkere smaak aan de
    kroket) de kerrie, suiker en eventueel vleeskruiden.

    Als de ragout te dik is, een beetje bouillon toevoegen tot gewenste
    dikte. De ragout mag niet koken (2 x "blub" = klaar!!)

    Af laten koelen met de deksel op de pan of uitgespreid over een grote
    platte schaal.

    Vorm kroketten en haal die door het paneermeel.

    Klop de eieren (of alleen de eiwitten) los met 4 eetlepels water en rol
    de kroketten erdoor, waarna ze weer door het paneermeel gerold worden.

    Teveel? Vries ze in .... 

    Bitterballen voor bij de borrel worden op dezelfde manier gemaakt.
     

     

    02-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!