Blinde Vinken ============= - 400 g gehakt
- 100 g kaas
- 2 sjalotten
- Peterselie
- Zout en peper
- 4 dunne sneetjes rundvlees
- Boter
Saus: - kwart liter bier (bruin of kriek)
- kwart liter water
- 1 blokje Rundsbouillon
- 1 sjalot
- Roux minute
. Snijd de sjalot en peterselie fijn en meng met het gehakt.
Kruid goed met peper en zout en snijd vervolgens de kaas fijn en voeg die er ook aan toe.
Meng het geheel goed.
Neem het rundvlees, leg er een hoopje van het gehakt bovenop en rol het mooi op.
Smelt de boter goudbruin en bak de vleesbundeltjes hierin.
Voeg de sjalot eraan toe als ze aan alle kanten gebruind zijn (3 minuten aan elke kant ) en laat deze even meebruinen.
Voeg er het water, het bier en de Rundsbouillon aan toe en laat het geheel 25 minuten sudderen.
Gebruik de roux om extra te binden.
Serveer met puree.
|