Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agnello con pesto(lamskoteletjes met pesto)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we naar Italië

    Agnello Con Pesto (Lamskoteletjes Met Pesto)
    ============================================

    voor 4 personen:

    28 lamsbiefstukjes-

    1/2 potje pesto -

    9 eetlepels broodkruim of paneermeel -

    olijfolie -

    basilicum



    .
    Bestrijk de lamskoteletjes met de pesto, die je zelf kan maken of een
    bokaaltje pesto gebruiken.

    Wentel ze door het paneermeel.

    Warm de olijfolie op in een pan.

    Bak de lamskoteletjes circa 4 - 5 minuten aan beide kanten.

    Bestrooi met gehakte basilicum.

    Dien op met saffraanpuree.

     

    22-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingers van de bruid.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een borrelhapje kan altijd.

    Vingers Van De Bruid
    ====================
    look  3  teentjes

    citroenen  2

    koriander  1  bosje

    zout

    ei  1

    komijn 1 eetlepel

    grote garnalen  250  gram

    brickdeeg  8  blaadjes


    .
    Pel de garnalen en maak kleine inkepingen zodat ze recht blijven.

    Schil de knoflookteentjes en hak ze fijn.

    Was de koriander en hak ruwweg.

    Breek het ei, scheid de dooier van het eiwit en giet de dooier in een
    kopje.

    Vermeng de koriander met een eetlepel komijn in poedervorm en een flink
    snuifje zout.

    Snijd de brick in repen en schik de garnalen erop, samen met het
    koriandermengsel.

    Rol ze op tot u ongeveer de vorm van een vinger bekomt en plak de
    randen dicht met de eierdooier.

    Laat wat olie warm worden in een pan en laat de vingers er even in
    bakken.

    Schik daarna op een vel absorberend papier. Warm opdienen met citroen.

     

    21-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met een kaaskorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:vandaag kabeljauw.

    Kabeljauwhaasje Met Een Kaaskorstje
    ===========================
    4  kabeljauwhaasjes van elk ca 200 g

    1 eetlepel citroensap

    2 eetlepels olijfolie

    2 ajuinen

    2 teentjes knoflook

    2 theelepels provençaalse kruiden

    25 gr boter

    50 gr broodkruim

    50 gr geraspte (oude) kaas

    1 brikje room of soya-room

    1/4 blokje visbouillon

    1 theelepel dille


    .
    Snij de ajuinen fijn en bak ze goudbruin in olijfolie pers de knoflook
    erbij voeg de provençaalse kruiden toe bak het geheel al roerend nog ca
    1 minuut schep de groenten uit de pan in een kommetje.

    Smelt, in dezelfde pan, de boter zonder hem te laten kleuren roer het
    broodkruim erdoor roer, van het vuur af, de kaas door het mengsel.

    Maak een gewone aardappelpuree.

    Maak een saus van 1 brikje room, 1/4 blokje visbouillon en dille.

    Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.

    Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie leg de puree in bolletjes in de
    ovenschaaltjes; druk even aan leg daarop de vis verdeel de saus
    rond de puree leg, in een ring, de groenten op de vis en hierop het
    broodkruim/kaas mengsel.

    Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven voor 20 min op 180°C zet nog
    even de bovengrill aan voor een krokant resultaat.

     

    20-03-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van varkensvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond een lekker stoofpotje

    Stoofpotje Gemaakt Van Varkensvlees.
    ====================================

    voor 2 personen:

    500 g schoudergebraad of varkensstoofvlees.

    Olijfolie,

    1 ui,

    1 teentje knoflook fijngesneden,

    2 grote tomaten,

    2 stengels bleekselderij,

    een scheutje wittewijn,
     
    peper, zout,

    rozemarijn, basilicum en fijngehakte peterselie.



    .
    Het vlees in reepjes snijden en aanbakken in de olie.

    Ui en knoflook erbij en even aanbakken.

    Dan de in stukjes gesneden tomaten en de stengels bleekselderij.

    Even omscheppen, een scheutje wijn toevoegen en de kruiden.

    Nu alles op een laag vuurtje een uur laten stoven.

    Eet het met witlof uit de oven en gekookte aardappelen.

     

    19-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf advokaat maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben verzot op advokaat!

    Advokaat
    ========
    10 eierdooiers

    450gram kristalsuiker

    1 zakje vanillesuiker

    100mililiter Alcohol 94graden (meer graden mag ook)

    400mililiter koffieroom

     


    .
    De dooiers en de helft van de suiker en de helft van de melk met de
    elektrische klopper kloppen au bain marie gedurende vijf minuten.
     
    De rest van de suiker de melk en de vanillesuiker toevoegen en nogmaals
    vijf minuten kloppen.
     
    De alcohol bijvoegen en nog heel even kloppen, net lang genoeg om de
    alcohol te vermengen met de rest.
     
    In flessen of bokalen doen en omgekeerd wegzetten.
     
    gedurende drie dagen de bokalen 1 of 2 keer daags omdraaien.

     

    18-03-2009 om 10:55 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrild lamshaasje met jonge mais.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsfilet altijd lekker!

    Gegrild lamshaasje met sla en jonge mais
    ========================================
    1 Spaanse peper

    2 tenen knoflook

    4 eetlepel. zonnebloemolie

    4 lamshaasjes

    4 sjalotten

    1 rode paprika geschild

    1 theelepel honing

    1 krop kropsla

    1 zakje maïskolfjes

    1 theelepel mosterd

    2 eetlepel aceto balsamico

    peper en zout

     

     

     

    .
    De Spaanse peper en knoflook fijnhakken en in een vijzel met 1 eetlepel
    zonnebloemolie fijnmalen.
     
    Lamshaasjes ontvliezen, in de lengte halveren en marineren met het
    papje uit de vijzel.

    In kom de Aceto Balsamico, honing en mosterd loskloppen en langzaam
    zonnebloemolie toevoegen.

    Uitjes in lengte halveren en glaceren in boter, suiker, water en peper
    & zout.

    Paprika schillen en in reepjes snijden.

    Grillplaat voorverwarmen en insmeren met zonnebloemolie.

    Borden opmaken met gewassen gele blaadjes van de kropsla en daarin de
    blaadjes veldsla leggen, aangemaakt met ietwat van de dressing.

    De maïskolfjes in de lengte halveren en grillen.

    Ook de halve lamshaasjes grillen, met zout bestrooien en op de bedjes
    sla leggen.

    Geheel met de paprikareepjes, sjalotjes en dressing afgarneren

     

    17-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaaskroketten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zelfgemaakte kaaskroketten....Heerlijk!!!

    Kaaskroketten Warm Voorgerecht
    ==============================
    100 boter

    100 gram bloem

    5 deciliter melk

    2,5 deciliter kippenfond

    300 gram  kaas (bvb. Oud Brugge)

    2 eigelen

    1 deciliter room

    5 blaadjes gelatine

    citroensap

    nootmuskaat

    Peper en zout


    voor het paneren:

    150 gram bloem

    3 eigelen

    beetje water

    150 gram paneermeel


    .
    Twee dagen voordien:
    Smelt de margarine en voeg de bloem toe,maak een bechamelsaus met de
    melk en de kippenfond.

    Voeg de gemalen kaas toe.Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en
    peper en zout.

    Meng de eigelen met de room en week de gelatine.

    Meng dit met de bechamelsaus.Voeg de uitgeknepen gelatine toe.

    Stort uit op een ingevette ovenbakplaat en laat een nacht opstijven in
    de koelkast.


    Een dag voordien:
    Snijd de kaaskroketten in vierkantjes en panneer ze :

    Eerst in de bloem,dan in de eigelen vermengd met een beetje water,dan
    in het paneermeel.

    Daarna nog eens in de eigelen en het paneermeel.Terug in de koelkast en
    weer een nacht laten opstijven.

    De dag zelf:

    Het frituurvet zeer heet laten worden en de kaaskroketten erin bakken
    tot ze mooi bruin zijn.

    Opdienen met citroen en sla.

    16-03-2009 om 11:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!