Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
22-03-2009
Agnello con pesto(lamskoteletjes met pesto)
Vandaag gaan we naar Italië
Agnello Con Pesto (Lamskoteletjes Met Pesto) ============================================
voor 4 personen:
28 lamsbiefstukjes-
1/2 potje pesto -
9 eetlepels broodkruim of paneermeel -
olijfolie -
basilicum
. Bestrijk de lamskoteletjes met de pesto, die je zelf kan maken of een bokaaltje pesto gebruiken.
Wentel ze door het paneermeel.
Warm de olijfolie op in een pan.
Bak de lamskoteletjes circa 4 - 5 minuten aan beide kanten.
Kabeljauwhaasje Met Een Kaaskorstje =========================== 4 kabeljauwhaasjes van elk ca 200 g
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 ajuinen
2 teentjes knoflook
2 theelepels provençaalse kruiden
25 gr boter
50 gr broodkruim
50 gr geraspte (oude) kaas
1 brikje room of soya-room
1/4 blokje visbouillon
1 theelepel dille
. Snij de ajuinen fijn en bak ze goudbruin in olijfolie pers de knoflook erbij voeg de provençaalse kruiden toe bak het geheel al roerend nog ca 1 minuut schep de groenten uit de pan in een kommetje.
Smelt, in dezelfde pan, de boter zonder hem te laten kleuren roer het broodkruim erdoor roer, van het vuur af, de kaas door het mengsel.
Maak een gewone aardappelpuree.
Maak een saus van 1 brikje room, 1/4 blokje visbouillon en dille.
Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie leg de puree in bolletjes in de ovenschaaltjes; druk even aan leg daarop de vis verdeel de saus rond de puree leg, in een ring, de groenten op de vis en hierop het broodkruim/kaas mengsel.
Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven voor 20 min op 180°C zet nog even de bovengrill aan voor een krokant resultaat.