Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
Spaghetti ============================= 1/2 kilogram lamsgehakt olijfolie 1 ui(fijngesnipperd) 2 teentjes look(fijngesnipperd) 1 blik tomatenblokjes met kruiden 250 gram champignons(in 4 gesneden) 250 gram rode paprikas(in blokjes) 100 gram sluimererwten 1 winterwortel(in blokjes) 1blokje kruidenbouillon(Bouquette)met look en peterselie Verse kruiden:rozemarijn,tijm,oregano en veel peterselie 250 gram pasta naar believen . Smelt wat boter in een pan en voeg de fijngesnipperde ui toe,laat smoren maar niet kleuren,dan de look erbij.Doe dan het lamsgehakt er bij en laat rul bakken,doe er het blik tomatenblokjes bij,de sluimererwten de kruiden,het bouillonblokje,de wortel en de paprikas en laat 10 minuten stoven.Doe er dan de champignons bij en laat nog 5 minuten stoven,doe er als laatste de peterselie bij en dien op met spaghetti of een andere pasta.
Warme Zalmschotel ============================== voor 4 personen:
1 groot blik roze zalm 500 gram aardappelen 200 gram boter 1/2 liter melk 1 kop chapelure 3 hardgekookte eieren 100 gram geraspte emmenthal kaas peper en zout muskaatnoot
.
Laat de aardappelen koken en maak er puree van met de helft van de melk,peper en zout,muskaatnoot,alsook 50 gram boter. Leg de inhoud van het blik zalm uit te lekken in een vergiet.Verwijder graten en velletjes,vang het vocht op.
Zet een pan op het vuur met met 100 gram boter,laat smelten en voeg er de overgebleven melk bij,de chapelure,de zalmdeeltjes alsook het vocht,roer flink terwijl u alles aan de kook brengt.
Schik in een beboterde vuurvaste schotel een kroon van aardappelpuree.Giet er het zalmmengsel middenin.Versier met de schijfjes eieren.Leg er hier en daar een nootje boter tussen.Overstrooi tenslotte met de geraspte kaas.(dit kan je allemaal op voorhand doen indien je wil)
Indien je de schotel op voorhand hebt klaargemaakt eerst terug opwarmen in de oven. Laat mooi bruinen onder de grill.
Varkensgebraad Met Piccalilly ============================= slagroom 8 soeplepels tuinkers water 8 soeplepels klontje boter gehakte peterselie 2 soeplepels peper en zout varkensgebraad 600 gram puree Pickles 12 soeplepels . Bak het gebraad goudbruin langs alle kanten in een weinig boter. Zet het deksel op de pan en laat het vlees nog ongeveer 20 min sudderen. Neem het gebraad uit de pan en hou het warm. Blus de pan met het water en de room en voeg er de pickles bij. Laat de saus zo'n 5 minuten inkoken. Breng op smaak. Snijd het vlees in plakjes, overgiet met de saus en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op met een toefje tuinkers en aardappelpuree.
Dit gerecht kan ook als voorgerecht,maar geef dan 1 maatje p.p.
Maatjesrolletjes met mosterd-roomsaus koud voorgerecht ======================================================
voor 4 personen:
8 maatjes (nieuwe haring) - 4 eetlepels zure room - 2 eetlepel (grove) mosterd - 2 eetlepel citroensap - zout en peper - 16 kleine blaadjes kropsla - 1 bakje tuinkers . Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de staarten van de maatjes en besmeer elke maatjeshelft met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus. Leg op elke besmeerde haringhelft een blaadje sla en wat tuinkers. Rol de maatjeshelften losjes op en zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Serveertips Leg per persoon 4 rolletjes(2 maatjes) op een bordje en geef er geroosterd brood bij,kan ook met frietjes.