Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout charcutière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat feestelijker.

    Lamsbout Charcutiere Hoofdgerecht
    =================================
    1 lamsbout
    8 tomaten(kan ook gepelde tomaten uit blik)
    4 soeplepels fijne augurkjes (uit bokaaltje)
    4 soeplepels fijne zure uitjes (uit bokaaltje)
    4 teentjes knoflook (gesnipperd)
    2 soeplepels kappertjes
    Olijfolie
    2 takjes tijm 
    2 blaadjes laurier
    Wat water indien nodig
    2 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Laat de lamsbout in een grote pot mooi bruin aanbakken.

    Kruid met peper en zout, en schik er de gepelde,ontpitte en in vieren
    gesneden tomaten rond.

    Voeg indien nodig wat water toe.Laat ongeveer 30 minuten bakken,deksel
    op de pan.

    De dag zelf:

    Warm de pot terug op.
    Voeg daarna de augurken,zilveruitjes,gehakte look tijm en laurier
    toe,en laat nog een kwartier verder garen.

    Bestrooi met de peterselie.

    Dien op met aardappelen naar keuze.

        Zéér lekker !!

     

    14-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met paprika en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel simpel:Spaghetti.

    Spaghetti
    =============================
    1/2 kilogram lamsgehakt
    olijfolie
    1 ui(fijngesnipperd)
    2 teentjes look(fijngesnipperd)
    1 blik tomatenblokjes met kruiden
    250 gram champignons(in 4 gesneden)
    250 gram rode paprikas(in blokjes)
    100 gram sluimererwten
    1 winterwortel(in blokjes)
    1blokje kruidenbouillon(Bouquette)met look en peterselie
    Verse kruiden:rozemarijn,tijm,oregano en veel peterselie
    250 gram pasta naar believen
    .
    Smelt wat boter in een pan en voeg de fijngesnipperde ui toe,laat
    smoren maar niet kleuren,dan de look erbij.Doe dan het lamsgehakt er
    bij en laat rul bakken,doe er het blik tomatenblokjes bij,de
    sluimererwten de kruiden,het bouillonblokje,de wortel en de paprikas en
    laat 10 minuten stoven.Doe er dan de champignons bij en laat nog 5
    minuten stoven,doe er als laatste de peterselie bij en dien op met
    spaghetti of een andere pasta.

     

    13-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilet met prei en kerrieroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    't is vrijdag dus visdag:

    Kabeljauw Met Prei En Kerrieroom Uit De Oven
    ============================================

    voor 2 personen:

    ingrediënten 300 g stevige kabeljauwfilet tilapiafilet, pangasiusfilet of roodbaarsfilet
    2 dunne preien
    2 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel kerriepoeder
    zout
    peper
    1 eetlepel citroensap
    125 ml crème fraiche
    50 g geraspte emmenthal kaas


    .
    voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 175 gr C.

    Snijd de preien in dunne ringetjes.

    bereidingswijze:

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in
    ca. 4 minuten beetgaar.

    Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.

    Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.

    Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de
    filet op de prei.

    Roer nu de crème fraiche en de rest van het kerriepoeder door de rest
    van de prei.

    Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit.

    Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en
    laat de kabeljauw in ca. 15-20 minuten gaar worden.Laat de kaas lichtjes
    kleuren.

    serveertips Lekker met aardappelpuree.

     

     

    12-09-2008 om 10:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmschotel met puree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel lekkers uit mijn jeugd:

    Warme Zalmschotel
    ==============================
    voor 4 personen:

    1 groot blik roze zalm
    500 gram aardappelen
    200 gram boter
    1/2 liter melk
    1 kop chapelure
    3 hardgekookte eieren
    100 gram geraspte emmenthal kaas
    peper en zout
    muskaatnoot


    .

    Laat de aardappelen koken en maak er puree van met de helft van de
    melk,peper en zout,muskaatnoot,alsook 50 gram boter.
    Leg de inhoud van het blik zalm uit te lekken in een vergiet.Verwijder
    graten en velletjes,vang het vocht op.

    Zet een pan op het vuur met met
    100 gram boter,laat smelten en voeg er de overgebleven melk bij,de
    chapelure,de zalmdeeltjes alsook het vocht,roer flink terwijl u alles
    aan de kook brengt.

    Schik in een beboterde vuurvaste schotel een kroon van
    aardappelpuree.Giet er het zalmmengsel middenin.Versier met de
    schijfjes eieren.Leg er hier en daar een nootje boter tussen.Overstrooi
    tenslotte met de geraspte kaas.(dit kan je allemaal op voorhand doen indien je wil)

    Indien je de schotel op voorhand hebt klaargemaakt eerst terug opwarmen in de oven.
    Laat mooi bruinen onder de grill.

    smakelijk

     

    11-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgezbraad met pickles saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en hééééél lekker.

    Varkensgebraad Met Piccalilly
    =============================
    slagroom  8  soeplepels
    tuinkers
    water  8  soeplepels
    klontje boter
    gehakte peterselie  2  soeplepels
    peper en zout
    varkensgebraad  600  gram
    puree
    Pickles  12  soeplepels
    .
    Bak het gebraad goudbruin langs alle kanten in een weinig boter. Zet
    het deksel op de pan en laat het vlees nog ongeveer 20 min sudderen.
    Neem het gebraad uit de pan en hou het warm. Blus de pan met het water
    en de room en voeg er de pickles bij. Laat de saus zo'n 5 minuten
    inkoken. Breng op smaak. Snijd het vlees in plakjes, overgiet met de
    saus en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op met
    een toefje tuinkers en aardappelpuree.

     

    10-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatjesrolletjes met mosterd-roomsaus.

    Dit gerecht kan ook als voorgerecht,maar geef dan 1 maatje p.p.

    Maatjesrolletjes met mosterd-roomsaus koud voorgerecht
    ======================================================

    voor 4 personen:

    8 maatjes (nieuwe haring) -
    4 eetlepels zure room -
    2 eetlepel (grove) mosterd -
    2 eetlepel citroensap -
    zout en peper -
    16 kleine blaadjes kropsla -
    1 bakje tuinkers
    .
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper
    naar smaak toe. Verwijder de staarten van de maatjes en besmeer elke
    maatjeshelft met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus. Leg op
    elke besmeerde haringhelft een blaadje sla en wat tuinkers. Rol de
    maatjeshelften losjes op en zet ze eventueel vast met een
    cocktailprikker. 
    Serveertips Leg per persoon 4 rolletjes(2 maatjes) op een bordje en
    geef er geroosterd brood bij,kan ook met frietjes.
     

     


     

    08-09-2008 om 12:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!