Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
25-01-2009
Kikkerbilletjes in dragonsaus.
Vandaag zondag dus iets lekkers:Kikkerbillen
Kikkerbilletjes met dragon Warm voorgerecht =================================================
voor 4 personen:
24 kikkerbillen,
30 centiliter room,
2 lepels bloem,
1 teentje knoflook fijngehakt,
1/2 blokje vleesbouillon,
2 takken dragon fijngehakt,
peper, zout,
peterselie,
2 fijngehakte sjalotten.
. De kikkerbillen met zout en peper kruiden.
Eventjes door de bloem halen en bakken in boter.
De sjalotten laten sudderen in een weinig boter.
Look toevoegen, eventjes bakken (niet bruinen).
De room, het bouillonblokje en enkele dragonblaadjes toevoegen.
Varkenshaasje In Rauwe Ham! =========================== 1 varkenshaasje
2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)
olijfolie
1 bosje pijpajuintjes
1/4 koffielepel knoflookpasta
1/8 zakje verse Italiaanse kruidenmix
versgemalen zwarte peper
cocktailprikkers
. 1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon en snij ze fijn. 2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng op smaak met peper. 3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi er het kruidenmengsel over. 4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker. 5. Leg de stukjes vlees op een schaal.
Aan tafel 1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje. 2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.
Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn, sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.
En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.
Varkenstongen met tomatensaus ============================= 4 varkenstongetjes
500 gram soepgroenten
1 ui
2 kruidnagels
1 bouillonblokje
Roux minut
500 gram champignons
snuifje salie
peper & zout
. Doe de tongetjes in een ruime kom en voeg daarbij de soepgroenten, prik twee kruidnagels in de ui en voeg bij de groenten.
Giet vervolgens water bij tot alles ruim onder staat en doe er nog een bouillonblokje bij.
Kruid flink met peper en zout en breng aan de kook, laat op een matig vuur gaarkoken in ongeveer anderhalf uur. Haal de tongen uit het vocht en pel ze.Houd ze warm.
Voor de saus:
Zeef het kookvocht van de tongen en laat tot de helft inkoken en roer er vervolgens de tomatenpuree en de champignons door.
Werk af met een snuifje salie, peper en zout.
Laat nog 5 minuten pruttelen tot de champignons gaar zijn.
Bind de saus met Roux minut.
Snij de tongetjes in sneetjes en schik op warme borden.