Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse lamsboutsneden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag speciale lamsboutsneden.

    Afrikaanse lamsboutsneden         Hoofdgerecht
    ===============================
    4 dikke schijven lamsbout

    1 teentje knoflook

    5 grote tomaten

    1/2 deciliter wijnazijn

    1 theelepel suiker

    Cayennepeper

    1 eetlepel worcestershiresaus

    Zout

    Zwarte peper

    1 theelepel mosterdzaad

    2 wortels

    2 grote uien

    2 stengels bleekselderij

    50 gram boter

    Olie

    1 deciliter slagroom


    .
    Ontvel de tomaten en ontpit ze
    Druk ze door een zeef

    Schil de knoflook
     
    Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn terwijl u langzaam een
    theelepel olie bijvoegt
     
    Schil de uien en hak ze fijn.
     
    Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, het mengsel van
    knoflook en mosterdzaad, wat cayennepeper, gemalen zwarte peper, de
    worcestershiresaus en 2/3 van de gehakte uien.
     
    Voeg er ook zout bij en de suiker
    Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt.
     
    Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel
    Laat ze twee uur marineren.
     
    Verhit de boter in een koekepan.
     
    Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete
    boter.
     
    Haal ze uit de pan en houd ze warm.
     
    Snij de selderij in fijne reepjes.
     
    Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
     
    Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter van het
    vlees en laat het zachtjes smelten.
     
    Voeg dan de marinade erbij en de room
    Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
     
    Leg de plakken vlees terug in de saus
    Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken.
     
    Leg alles op de dienschaal en serveer

     

    29-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuusglaasje met tomaat,avokado en garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het aperitief of het hapje van de chef!!

    Amuseglaasje Met Tomaat, Avocado En Garnaaltjes
    ====================================
    Ingredienten: voor 8 glaasjes

    1 Avocado

    4 Lekkere zoete tomaten

    150 gram grijze garnaaltjes

    1 eetlepel mayonnaise

    Peper Zout

    Citroen

    Scheutje room

    Scheutje azijn

    olijfolie

    Theelepel Suiker

     

    Voorbereiding:

    Ontvel de tomaatjes door ze even in kokend water onder te dompelen en
    ze daarna te schrikken. Snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij
    in brunoise.

    Zet een pannetje op met wat olijfolie. Stoof hierin de tomaatje totdat
    het een beetje zacht wordt(het moet geen saus worden)

    Voeg een scheutje azijn toe en kruid met peper,zout en wat suiker. Zet
    de coulis koud weg.

    Pel de avocado en pureer deze met de mixer.

    Voeg een klein beetje citroensap toe, de mayonnaise, een scheutje room
    en pureer tot een smeuige massa.

    Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg

    Serveertips:

    Pak een mooi amuse glaasje. Doe eerst 2 eetlepels tomatencoulis in het
    glaasje. Daarna 2 eetlepel van de avocadocreme.

    Garneer het geheel met de garnaaltjes en je heb een heerlijk fris en
    zomers amuse!


     

    28-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scholrolletjes met zalm en asperges in dilleroomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Scholrolletjes Met Zalm En Asperges In Dilleroomsaus (4 Personen)
    ==============================================
    12 niet te dikke witte asperges (ca. 500 gram)

    8 enkele scholfilets, zonder huid

    (versgemalen) zout

    3-5 eetl. dille (vers of diepvries)

    ca. 100 gram (4 plakken) gerookte zalm

    ½ visbouillontablet

    1 dl. crème fraîche

    1 theel. mosterd

    2 eetl. droge sherry

    peper
    .



    Snijd en klein stukjes van de onderkant van de asperges af.

    Schil de asperges vanaf 3 cm onder de kop en halveer ze.

    Doe de schillen en onderstukjes in een aspergepan, schenk er ½ liter
    kokend water op en laat dit 10 minuten trekken.

    Zeef de aspergebouillon, vang het vocht op.

    Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in.

    Leg de aspergestukken in een kookpan, schenk de ‘aspergebouillon’ erop
    en kook de asperges 5 minuten voor.

    Leg de scholfilets met de ruwe kant naar boven op een plank en bestrooi
    ze met wat zout en een deel van het dillegroen.

    Halveer de zalmplakken diagonaal en leg op elke scholfilet een plak
    zalm.

    Neem de asperges uit het kookwater (bewaar het vocht) en verdeel ze per
    3 stuks over de scholfilets.

    Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker of bind ze
    vast met keukengaren.

    Leg de rolletjes in de ovenschaal.

    Los de bouillontablet op in 1 dl aspergekookvocht, roer de crème
    fraîche, de mosterd en de sherry erbij.Laat even indikken.

    Schenk de saus over de visrolletjes.

    Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Verdeel de scholrolletjes over 4 warme borden.

    Breng de saus op smaak met wat peper en de rest van het dillegroen en
    lepel deze over de rolletjes.

    Geef er geschrapte nieuwe aardappeltjes bij.

    Tip:

    Gebruik het groen van de lente-uitjes of bieslook om de scholrolletjes
    op te binden.

     

    27-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In spek gewikkelde blinde vink van konijn met geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor wie geitenkaas lust!!!

    In Spek Gewikkelde Blinde Vink Van Konijn Gevuld Met Geitenkaas En Tapenade
    ===========================================================================
    4 konijnenruggen + niertjes

    75 g geitenkaas

    10 g tapenade

    1 ei

    8 reepjes gerookt spek

    4 stuks witloof

    8 takjes rozemarijn

    1 soeplepel gemengde, gehakte tuinkruiden

    2 dl room

    1 dl bruine fond


    .
    De konijnenruggen ontbenen in de lengte en in 3 versnijden om zo een
    paupiette(stuk vlees om een blinde vink te maken) te bekomen.

    De kaas, de tapenade, de niertjes en het ei tot een homogene massa
    mixen.

    De paupiettes open leggen en bestrijken met de kaasfarce.

    Oprollen tot een blinde vink en vervolgens in een reepje spek wikkelen.

    Het witloof in julienne versnijden en in een weinig olijfolie bakken.
    De blinde vinken aan beide kanten afbruinen en gedurende 12 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen.

    De blinde vinken warm houden. De pan deglaceren met de bruine fond, er
    de room aan toe voegen, laten inkoken tot gewenste dikte en er de
    kruiden aan toe voegen.

    Het witloof centraal op het bord schikken, de blinde vink erop leggen,
    de saus er rond lepelen.

    Afwerken met de takjes rozemarijn.

     

    26-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arretjescake.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier nog eens een nagerechtje.

    Arretjescake
    ============
    Ingredienten

    250 gram boter

    200 gram witte basterdsuiker

    50 gram cacaopoeder

    2 eieren

    1 rol Maria koekjes / biscuitjes, mag ook volkoren zijn

     

     

    .
    1.klop de eieren met de suiker in een kom

    2.voeg de cacaopoeder toe en roer alles goed door elkaar

    3.smelt de boter in een pan of even in de magnetron , tot het vloeibaar
    is

    4.roer de boter door de chocolademengsel

    5.roer de in stukjes gebroken koekjes door het mengsel

    6.bekleed het bakblik met het vetvrij papier

    7.doe de cakemengsel in het blik, en druk druk het enigszins aan

    8.laat de cake in de koelkast opstijven

    Serveertips als taart als dessert versier het met een toefje
    slagroom,en een blaadje chocolade


    Heel gemakkelijk en lekker

     

    25-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardens geitenkaasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een simpel voorgerechtje

    Ardense geitenkaasjes            warm voorgerecht
    =================================================
    150 gram geitenkaas

    4 sneetjes gerookte Ardense hesp

    boter

    1/2 krulsla

    2 eetlepel wijnazijn

    1 paprika

    1 ui

    zwarte olijven

    2 eetlepel gehakte bieslook

    peper en zout

     



    .
    Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje ardense
    hesp. Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op.
    Wrijf deze eveneens in met wat solo zodat ze niet kunnen uitdrogen.
    Plaats ze vervolgens gedurende 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven
    van 180 graden.

    Was ondertussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en
    roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en
    verdeel de sla over 4 borden.


    Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord
    met wat paprikareepjes uienreepjes en een paar olijven. Bestrooi met wat bieslook en
    serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.

     

    24-03-2009 om 13:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aostaham met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Aostaham Met Meloen
    ===================
    12 plakjes Aostaham

    1 of 2 meloenen

    24 cocktailprikkers

     


    .
    Rol kleine sneetjes ham op en prik ze samen met een stukje meloen

     


     

    23-03-2009 om 10:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!