Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bami Goreng.

    Vandaag : Chinees

    Bami Goreng
    ===========
    500 g gekookte en afgekoelde noedels

    50 g fijne reepjes van gekookt kippenvlees

    50 g fijne reepjes van ham of garnalen

    50 g fijne reepjes van paprika

    50 g dobbelsteentjes champignons (zwarte gedroogde Chinese paddenstoelen )

    50 g diepvrieserwtjes

    1 ei gebakken tot een platte omelet, in reepjes snijden.

    4 el olie

    Peper en zout

    m.s.g Vétsin of monosodiumglutatammat. ( Is niet echt nodig, is een
    smaakversterker)



    .
    De koude gekookte noedels losmaken.

    Bak een omelet van het ei en snijd dit in reepjes.

    Verhit de olie en bak snel alle andere ingrediënten in een wok.

    Voeg de noedels toe en bak verder, al roerend.

    Voeg de omelet toe en kruid met peper, zout een drupje sojasaus en
    m.s.g.

    Bij het opdienen eventueel bestrooien met fijn gesneden groene ui.

    Als versiering kan spiegelei, ham, tomaat en kroepoek gebruikt worden.

     

    06-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapje met rieslingwijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees

    Kalfslapje Met Rieslingwijn Hoofdgerecht
    ========================================
    4 kalfslapjes

    2 deciliter Rieslingwijn

    2 deciliter room

    1 grote gepelde en ontpitte tomaat

    1 teentje knoflook

    1 tablet Knorr Kruiden Bouquet Italiano

    1 tablet Knorr Finesse Tuinkruidenbouillon

    Olijfolie

    .
    Doe een beetje olijfolie in een hete pan en bak de kalfslapjes bruin.

    Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg.

    Giet de wijn in de pan en laat even goed doorkoken.

    Voeg nu de room,het lookteentje,de in stukjes gesneden tomaat en het
    tablet Knorr Kruiden Bouquet Italiano toe.

    Laat alles goed sudderen tot het tablet volledig is opgelost en doe er
    het vlees terug bij.

    Dien het vlees warm op en overgiet met de saus.

     

    05-12-2009 om 12:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakketje van zalm met Boursin en noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Pakketje Van Zalm Met Boursin En Noten     koud voorgerecht
    ===========================================================
    Snij 480 gr zalmfilet in blokjes voor de bereiding van de tartare.

    Voeg er 4 soeplepels notenolie, een tiental gepelde noten en 40 gr Boursin met
    look en fijne kruiden aan toe, alsook vooraf fijngesneden bieslook.

    Plooi de sneedjes gerookte zalm open, leg telkens ¼ van de zalmtartaar
    op ieder sneedje en plooi opnieuw dicht door de 4 hoeken naar elkaar
    toe te brengen. Draai het pakketje om zodat het mooi dicht blijft op de
    borden.

    Ter versiering : Leg ongeveer 1 soeplepel Boursin op ieder pakketje.

    Afwerken kan met een heerlijk mengsel van 10 cl room en het sap van 1
    geperste citroen.

     

    04-12-2009 om 13:41 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjepuree.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij wildschotels.

    Kastanjepuree Bijgerecht
    ========================
    1 kilogram verse kastanjes

    2 keer 1,5 liter lichtgezouten water

    1 ui

    1 kruidnagel

    1 tak selder

    1 deciliter room

     

     

    .
    De kastanjes poffen in de oven en pellen.

    Breng 1,5 liter licht gezouten water aan de kook en dompel de kastanjes
    er in om het tweede vlies te verwijderen.

    Steek de kruidnagel op de ui.

    Breng de andere 1,5 liter water aan de kook voeg het takje selder bij
    en de ui en 10 minuten doorkoken.

    Voeg de kastanjes toe en laat 15 tot 20 minuten koken.

    Haal de kastanjes eruit en pureer ze fijn.

    Breng de room aan de kook en laat voor de helft inkoken .

    Voeg de kastanjepuree toe en breng op smaak met peper en zout.

     

     

    03-12-2009 om 11:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep met grijze garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soep met garnalen

    Paprikasoep met grijze garnalen
    ===============================

    voor ca 10 personen

    1 groot blik gepelde tomaten
    1 groot blik tomatenblokjes met basilicum
    2 1/2kilogram rode paprika -
    100 gram boter -
    4 ui, fijngesnipperd -
    4 teentje knoflook -
    1 theelepel cayennepeper -
    2 eetlepels sherry -
    8 theelepels tijm -
    1 bouquet garni (in preiblad gebonden peterseliestelen en 4 laurierblaadjes) -
    4 liter visbouillon van tabletten of bokaal -
    2 deciliter slagroom -
    zout, peper -
    500 gram grijze garnalen.
    Basilicum


     

    .
    De dag voordien:

    Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden.
    In grote pan met dikke bodem boter smelten.De Ui 5 minuten zachtjes 
    bakken. Uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten meebakken (niet
    laten kleuren). Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen.
    Paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en circa 5 minuten al
    omscheppend meebakken.De tomaten bijvoegen en de visbouillon. Ongeveer
    30 minuten zachtjes koken tot paprika's helemaal gaar zijn. Bouquet
    garni verwijderen. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren.
    Zeven.

    De dag zelf:

    Soep zachtjes verwarmen. Room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout
    en peper(indien nodig). Garnalen en basilicum in strooien.
     
     

     

    02-12-2009 om 13:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte woud gebak met noten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht : gebak

    Zwarte woudgebak met noten
    ==========================
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten
    chocoladeschilfers om af te werken.

     

     

    .
    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en
    bestuif met bloem. Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.
    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld. Zeef de bloem
    met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng
    voorzichtig met het ei/suikermengsel. Roer de gesmolten boter er als
    laatste onder. Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op
    180°C.

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het
    kookpunt. Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten
    chocolade met de boterroom. Klop de andere helft van de room voor 3/4
    op en meng ze er langzaam door.

    Bouw het gebak nu op. Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.
    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder. Lepel
    er daarna een laagje vulling op. Leg er gehakte walnoten op. Bedek de
    walnoten met een nieuw laagje vulling. Bedek de vulling met een laatste
    laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi
    weer met cacaopoeder. Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling
    en werk af.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en
    chocoladeschilfers.


     

    01-12-2009 om 15:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelbruscetta.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een Aperitiefhapje of voorgerecht

    Aardappelbruscetta
    ==================
    2 stuks aardappelen

    1.5 tenen knoflook

    1 deciliter. olijfolie

    4 stuks mozzarella, in kleine stukjes

    6 stuks kerstomaatjes

    1 mespuntje zout

    1 mespuntje peper

    12 blaadjes basilicum

     


    .
    warm de oven voor op 180°C.

    boen de aardappelen schoon en snij ze in schijven (circa. 0,5
    centimeter dik).

    snij de knoflook in plakjes.

    verhit de olijfolie in een koekenpan.
    voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in circa. 8
    minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.

    leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat
    (knoflook wordt verder niet gebruikt).

    snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes.

    beleg de aardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella.

    bestrooi met zout en peper.

    bak de bruscetta’s in de voorverwarmde oven in circa. 8 minuten af.

    garneer met een blaadje basilicum.

    30-11-2009 om 12:48 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!