Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
06-12-2009
Bami Goreng.
Vandaag : Chinees
Bami Goreng =========== 500 g gekookte en afgekoelde noedels
50 g fijne reepjes van gekookt kippenvlees
50 g fijne reepjes van ham of garnalen
50 g fijne reepjes van paprika
50 g dobbelsteentjes champignons (zwarte gedroogde Chinese paddenstoelen )
50 g diepvrieserwtjes
1 ei gebakken tot een platte omelet, in reepjes snijden.
4 el olie
Peper en zout
m.s.g Vétsin of monosodiumglutatammat. ( Is niet echt nodig, is een smaakversterker)
. De koude gekookte noedels losmaken.
Bak een omelet van het ei en snijd dit in reepjes.
Verhit de olie en bak snel alle andere ingrediënten in een wok.
Voeg de noedels toe en bak verder, al roerend.
Voeg de omelet toe en kruid met peper, zout een drupje sojasaus en m.s.g.
Bij het opdienen eventueel bestrooien met fijn gesneden groene ui.
Als versiering kan spiegelei, ham, tomaat en kroepoek gebruikt worden.
Pakketje Van Zalm Met Boursin En Noten koud voorgerecht =========================================================== Snij 480 gr zalmfilet in blokjes voor de bereiding van de tartare.
Voeg er 4 soeplepels notenolie, een tiental gepelde noten en 40 gr Boursin met look en fijne kruiden aan toe, alsook vooraf fijngesneden bieslook.
Plooi de sneedjes gerookte zalm open, leg telkens ¼ van de zalmtartaar op ieder sneedje en plooi opnieuw dicht door de 4 hoeken naar elkaar toe te brengen. Draai het pakketje om zodat het mooi dicht blijft op de borden.
Ter versiering : Leg ongeveer 1 soeplepel Boursin op ieder pakketje.
Afwerken kan met een heerlijk mengsel van 10 cl room en het sap van 1 geperste citroen.
Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. In grote pan met dikke bodem boter smelten.De Ui 5 minuten zachtjes bakken. Uitgeperste knoflook en cayennepeper 5 minuten meebakken (niet laten kleuren). Sherry erbij schenken en alcohol laten verdampen. Paprika, tijm en bouquet garni toevoegen en circa 5 minuten al omscheppend meebakken.De tomaten bijvoegen en de visbouillon. Ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot paprika's helemaal gaar zijn. Bouquet garni verwijderen. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Zeven.
De dag zelf:
Soep zachtjes verwarmen. Room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper(indien nodig). Garnalen en basilicum in strooien.
Zwarte woudgebak met noten ========================== 140 g suiker (griessuiker) 100 g bloem (tarwebloem) 5 g bakpoeder 3.5 theelepels aardappelzetmeel 2 eetlepels cacaopoeder 35 g boter (geklaard) 50 g boter (roomboter) 3 dl room 250 g chocolade (puur) 2 cl grand-marnier 0.5 eetlepel cacaopoeder 50 g walnoten (gemalen) 50 g poedersuiker 25 g walnoten chocoladeschilfers om af te werken.
. Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem. Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie. Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld. Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel. Roer de gesmolten boter er als laatste onder. Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.
Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt. Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom. Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.
Bouw het gebak nu op. Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit. Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder. Lepel er daarna een laagje vulling op. Leg er gehakte walnoten op. Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling. Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder. Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af.
Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en chocoladeschilfers.