Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannacotta op een spiegel van frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zondag en mag het iets zoets.

    Panna cotta op een spiegel van frambozen.
    ==============================
    1 l room van 40%

    4 gelatineblaadjes

    100 g griessuiker

    1 vanillestokje

    Frambozencoulis

    Frambozen
    .
    Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot
    en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het
    mengsel mag niet koken).

    Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in
    koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door
    een zeef.

    Doe vervolgens het mengsel in vormpjes.
    Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.

    Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.

    Garneer met enkele frambozen.

     

    30-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje in een glaasje met heilbot en garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Aperitiefhapje in een glaasje
    ==============================

    De dag voordien:

    *gerookte heilbot 200 g
    *mascarpone 250 g
    *grijze garnalen 100 g
    .
    *mix de heilbot  met een potje
    mascarpone

    *schik dit in een glaasje en doe er de garnaaltjes boven.

     

    29-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americain prepare.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker voor op de boterham of op een slaatje.

    Americain Préparé
    =================
    - 200 g gemalen rundvlees (spiering)
    - Garnituur
    - Gehakte peterselie
    - Ajuin
    - Mosterd
    - Mayonaise
    - Pickels
    - Eigeel
    - Harissa (pikante saus)
    - Peper en zout
    - Worcestersaus
    - Kappertjes naar smaak
    .
    - Meng het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, pickels, kappertjes en
    harissa. - Voeg het gemalen vlees eraan toe en meng kort onder de saus.
    - Serveer met brood,kan ook met frietjes.

     

    28-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet op grootmoeders wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker kippetje

    Kipfilet Op Grootmoeders Wijze
    ==============================

    Voor 4 personen:

    4 kipfilets

    1 bakje champignons

    125 g zilveruitjes

    125 g spekreepjes

    1 dl bruin bier

    2 dl kalfsfond

    peper en zout

    boter


    .
    1. Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.

    2. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

    3. Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de
    spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.

    4. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat
    er een lichtgebonden saus ontstaat.

    5. Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak
    met peper en zout.

    6.Dien op met gekookte of gebakken aardappelen.


     

    27-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskoteletten gemarineerd in Wiskey en met Guiness
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel apart en gemakkelijk!

    Varkenskoteletten gemarineerd in whiskey met Guiness-saus
    =========================================
    4 varkenskoteletten

    1 flesje Guiness

    200 gr spekblokjes

    250 gr champignons, in vieren gesneden

    1 grote ui, in blokjes gesneden

    2 eetlepels bruine suiker

    1 eetlepel bloem

    1/2 liter bruine fond

    peper en zout


    .

    De dag voordien:

    Laat het vlees  marineren met grof zout,
    peper,whisky en wat verse kruiden.(peterselie,dragon,rozemarijn enz.) 

    Stoof de ajuin in een pot met een klein beetje boter.

    Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe en laat nog 5 minuten
    verder bakken.

    Strooi er de bruine suiker over samen met 1 eetlepel bloem.

    Schenk het bier erbij en laat alles tot de helft inkoken.

    Doe er vervolgens de bruine fond bij en laat 15 minuten inkoken.

    Kruid de saus.

    De dag zelf

    Haal de koteletten uit de marinade en voeg de marinade bij de saus.(verwijder de kruiden)

    Bak het vlees in een pan met boter.

    Schik het vlees op de borden en doe er de saus over.

    Dien op met een aardappel in de schil of verse aardappelen

     

    26-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumsticks met honing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- en of borrelhapje:

    Drumsticks met honing
    =====================
    16 drumsticks (kippenonderbouten)

    50 gram boter (bakboter)

    peper
    zout

    1 eetlepel honing (vloeibaar)

    2 theelepels kerriepoeder


    1 deciliter room

    0.5 eetlepel kippenbouillon

    0.5 appel (Jonagold)

     

    De dag voordien:

    De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en ze in
    15 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.

    Uit de pan nemen.

    Het braadvet weggieten en de bodem van de pan deglaceren met
    kippenbouillon.

    De room en het kerriepoeder toevoegen en kruiden met peper en zout.

    Tot slot de geraspte appel door de saus roeren.

    Voeg er de drumstisks terug bij.

    De dag zelf:

    Het geheel terug opwarmen.

    De drumsticks op verwarmde borden schikken en overgieten met de saus.


     

    25-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met scampi's in de wok.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel licht recept voor de maandag.

    Kip met scampi's in de wok           
    ====================
    260g kipfilets

    150g rauwe scampi gepeld

    250g champignons

    250g sojascheuten

    1 wortel

    1 rode paprika

    1 sjalot

    2 pijpajuintjes

    2 teentjes look

    3 koffielepel ketchup

    1 eetlepel honing

    3 koffielepels kerriepoeder

    ½ gevogeltebouillonblokje op gelost in    125ml water

    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Snijd de paprika in reepjes, de pijpajuintjes in ringen en de wortel in
    stukjes, versnipper de sjalot.

    Snijd de kip en stukken.

    Bak de champignons apart en voeg hier de ketchup aan toe.


    De dag zelf:

    Doe wat olie in de wok en laat goed heet worden en bak er de kip en de
    scampi in aan.
     
    Voeg de look, kerriepoeder en honing toe, kruid met peper en zout .
     
    Haal de kip en de scampi uit de wok en stoof de groenten aan.
     
    Voeg de bouillon toe. Laat 10 min stoven.
     
    Voeg de sojascheuten toe (5 min stoven).
     
    Voeg de kip, scampi en champignons toe aan de groenten en warm het
    geheel nog eens goed op.

    Dien op met rijst.

     

    24-11-2008 om 12:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!