Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
30-11-2008
Pannacotta op een spiegel van frambozen.
Vandaag is het zondag en mag het iets zoets.
Panna cotta op een spiegel van frambozen. ============================== 1 l room van 40%
4 gelatineblaadjes
100 g griessuiker
1 vanillestokje
Frambozencoulis
Frambozen . Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het mengsel mag niet koken).
Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door een zeef.
Doe vervolgens het mengsel in vormpjes. Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.
Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.
Americain Préparé ================= - 200 g gemalen rundvlees (spiering) - Garnituur - Gehakte peterselie - Ajuin - Mosterd - Mayonaise - Pickels - Eigeel - Harissa (pikante saus) - Peper en zout - Worcestersaus - Kappertjes naar smaak . - Meng het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, pickels, kappertjes en harissa. - Voeg het gemalen vlees eraan toe en meng kort onder de saus. - Serveer met brood,kan ook met frietjes.