Heel apart en gemakkelijk!
Varkenskoteletten gemarineerd in whiskey met Guiness-saus ========================================= 4 varkenskoteletten
1 flesje Guiness
200 gr spekblokjes
250 gr champignons, in vieren gesneden
1 grote ui, in blokjes gesneden
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel bloem
1/2 liter bruine fond
peper en zout
.
De dag voordien:
Laat het vlees marineren met grof zout, peper,whisky en wat verse kruiden.(peterselie,dragon,rozemarijn enz.)
Stoof de ajuin in een pot met een klein beetje boter.
Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe en laat nog 5 minuten verder bakken.
Strooi er de bruine suiker over samen met 1 eetlepel bloem.
Schenk het bier erbij en laat alles tot de helft inkoken.
Doe er vervolgens de bruine fond bij en laat 15 minuten inkoken.
Kruid de saus.
De dag zelf
Haal de koteletten uit de marinade en voeg de marinade bij de saus.(verwijder de kruiden)
Bak het vlees in een pan met boter.
Schik het vlees op de borden en doe er de saus over.
Dien op met een aardappel in de schil of verse aardappelen
|