Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
14-12-2008
Kreeft met kruidengratin.
De feestdagen komen er aan,dus ietjes duurder maar gemakkelijk: Kreeft
Halve kreeft met kruidengratin ======================== 4 gekookte halve kreeften
250 gram tagliatelle
4 eetlepel walnoten
1 limoen (1/2 voor sap - 1/2 voor garnituur)
5 takjes peterselie
1/3 plantje verse koriander
1/3 plantje verse dille
1/2 plantje verse bieslook
2 teentjes knoflook
2 deciliter room
80 gram boter
olijfolie
peper en zout
De dag voordien:
Laat de kreeften 1 uur ontdooien op kamertemperatuur (of 15 minuten. in de microgolfoven). Giet het vrijgekomen water weg.
Plet de walnoten in een plastic zak (door er bijvoorbeeld met deegrol over te rollen).
Snipper de teentjes knoflook fijn.
Hak de koriander, peterselie en dille fijn.
Hak het bieslook fijn en hou apart.
Pers het sap van een 1/2 limoen
Meng de stukjes walnoot met het sap van een 1/2 limoen, de fijngesnipperde knoflook, de boter, de fijngehakte koriander, peterselie en dille. Breng op smaak met peper en zout.
Giet het kruidenmengsel in een dikke laag over de kreeften. Leg de kreeften op een ovenplaat en zet koel weg.
De dag zelf:
Kook de tagliatelle (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water en giet af. Om kleven te voorkomen, sprenkelt u een scheutje olijfolie over de pasta.
Plaats de ovenschotel met de halve kreeften 25 minuten. in de voorverwarmde oven (170 °C).
Laat de room voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en voeg als laatste het fijngesnipperde bieslook toe. Niet meer laten koken.
Voeg de gekookte pasta bij de room om te laten warmen. Schik op elk bord een bedje pasta en een warme halve kreeft. Versier elke kreeft met een schijfje limoen.
U kan de pasta ook vervangen door stokbrood. Lepel in dat geval de ingekookte room met bieslook, peper en zout rond de kreeft.
. Voorbereiding (10 minuten.) Snij de courgettes in kleine blokjes. Schillen is niet nodig. Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snij de paprikas in kleine, korte reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de geitenkaas in stukjes. Dep de olijven droog. Snipper de bieslook fijn. Rits de blaadjes van de tijm. Snipper de sjalot heel fijn.
Bereiding (10 minuten. + 30 minuten. baktijd) Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en cayennepeper. Kruid met peper en zout. Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er al roerend de sjalot in gedurende 1 minuten. Voeg de courgette, de pepers, Provençaalse kruiden en oregano toe en bak nog 5 minuten. al roerend. Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten. tot het ei volledig gestold is. Afwerking Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade en stokbrood.
Tip
- Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een picknick of als hapje bij een gezellige babbel.
Tête-de-veau Kalfskop in tomatensaus =========================== 1,5 kilo kalfspoulet in stukjes
1 kalfstong en wat kalfsbot
3 tomaten
tomatenpuree
foelie
laurier
citroen
peper en zout.
Kalfstong (met kalfsbot) en plusminus 3 liter water, laurier, foelie, peper en zout, een doormidden gesneden citroen en de stukken tomaten aan de kook brengen.
Langzaam laten trekken tot tong gaar is.
Bouillon zeven en inkoken tot de helft.
Hierin kalfspoulet zachtjes gaar koken.
Bouillon weer zeven en er de geweekte gelatineblaadjes bijdoen.
Op smaak brengen met tomatenpuree, peper en zout en eventueel citroensap.
Kalfstong schoonmaken, in stukjes snijden en samen met de kalfspoulet in de saus doen.
In een kom doen en een paar sneetjes hardgekookt ei en een paar sneetjes augurk opleggen en laten opstijven.
Je kan dit nu koud in schijfjes eten of warm(terug opwarmen in de microgolf)
Met Wodka Geflambeerde Spaghetti Bolognese En Gepaneerde Varkenslende ===================================================== 10 plakjes gerookt spek 3 fijngehakte takjes rozemarijn 1 grote gesnipperde ui 3 fijngehakte takjes oregano of marjolein een handvol verse basilicum 3 gesnipperde teentjes knoflook 400 g rundergehakt 1 dl wodka 1 glas rode wijn 1 blik gepelde tomaten van 400 g 1 klein potje grof gehakte gekonfijte tomaten 455 g spaghetti (gekookt in gezouten water) 2 handenvol parmezaanse kaas in schilfers
voor het varkensvlees: 600 g varkenslende in vier plakjes gesneden 2 eiwitten 100 g bloem 100 g paneermeel
. De dag voordien:
Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
Flambeer het geheel met wodka(dampkap afzetten) en blus met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
De dag zelf:
Bak de gepaneerde vleeslapjes 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
Warm de saus terug op.
Kook de spaghetti beetgaar (5-6 min)
Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.Doe er de saus op. Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.