Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    14-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kreeft met kruidengratin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De feestdagen komen er aan,dus ietjes duurder maar gemakkelijk: Kreeft

    Halve kreeft met kruidengratin        
    ========================
    4 gekookte halve kreeften

    250 gram tagliatelle
     
    4 eetlepel walnoten
     
    1 limoen (1/2 voor sap - 1/2 voor garnituur)

    5 takjes peterselie

    1/3 plantje verse koriander
     
    1/3 plantje verse dille

    1/2 plantje verse bieslook

    2 teentjes knoflook

    2 deciliter room

    80 gram boter
     
    olijfolie

    peper en zout

     


    De dag voordien:

    Laat de kreeften 1 uur ontdooien op kamertemperatuur (of 15 minuten. in
    de microgolfoven). Giet het vrijgekomen water weg.

    Plet de walnoten in een plastic zak (door er bijvoorbeeld met deegrol
    over te rollen).

    Snipper de teentjes knoflook fijn.

    Hak de koriander, peterselie en dille fijn.

    Hak het bieslook fijn en hou apart.

    Pers het sap van een 1/2 limoen

    Meng de stukjes walnoot met het sap van een 1/2 limoen, de
    fijngesnipperde knoflook, de boter, de fijngehakte koriander,
    peterselie en dille. Breng op smaak met peper en zout.

    Giet het kruidenmengsel in een dikke laag over de kreeften. Leg de
    kreeften op een ovenplaat en zet koel weg.

    De dag zelf:

    Kook de tagliatelle (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water
    en giet af. Om kleven te voorkomen, sprenkelt u een scheutje olijfolie
    over de pasta.

    Plaats de ovenschotel met de halve kreeften 25 minuten. in de
    voorverwarmde oven (170 °C).

    Laat de room voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout en voeg als
    laatste het fijngesnipperde bieslook toe. Niet meer laten koken.

    Voeg de gekookte pasta bij de room om te laten warmen.
    Schik op elk bord een bedje pasta en een warme halve kreeft. Versier
    elke kreeft met een schijfje limoen.

    U kan de pasta ook vervangen door stokbrood. Lepel in dat geval de
    ingekookte room met bieslook, peper en zout rond de kreeft.


     

    14-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taise kippensoep met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Soep

    Thaise Kippensoep
    =================

    voor 4 personen

    1 liter gevogeltefond
    0,5 l kokosmelk
    4 stengels citroengras
    5 cm verse gember
    3 teentjes knoflook
    1 eetlepel rode currypasta
    1 pikante peper
    3 kipfilets
    1 paksoi
    100 g sojascheuten
    4 lente-uitjes
    1 bussel koriander
    20 scampi’s
    Peper en zout
    Sesamolie

     


    Snij de look en de gember in schijfjes en fruit ze in de sesamolie.

    Voeg het citroengras en de rode curry hieraan toe.

    Bak alles even op en giet de fond en de kokosmelk erbij.

    Snij de pikante peper en kip in stukken en voeg ze toe.

    Laat de kip gaarkoken.

    Pel de scampi’s, voeg ze samen met de groenten aan de soep toe en laat
    deze nog even koken.

    Versier met de koriander en serveer met witte rijst.

     

    13-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met duvelbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Kabeljauw met Duvel             
    =====================

    voor 4 personen

    800 gram Kabeljauw

    1/2 - 3/4 liter Duvel

    4 deciliter visbouillon

    1/4 liter room

    1 eetlepel verse dragon

    500 gram champignons

    20 gram vetstof

    2 grote appelen

     


    .
    Breng de visbouillon aan de kook met het bier, kruiden met peper en
    zout.

    Pocheer hierin de vis.

    Haal de vis eruit en dek af met aluminiumfolie en houd de vis warm in
    een oven van 50 graden celcius.

    Voeg de room bij het kookvocht en laat inkoken.

    Was champignons en snij ze in blokjes, stoof ze vervolgens gaar.

    De gewassen en geschilde appelen in blokjes snijden en bij de saus
    voegen, kruiden met dragon en peterselie.

    Laat de appelen gaar koken.

    Voeg vervolgens de champignons, zonder kookvocht, bij de saus.

    De vis schikken op een bord en overgieten met de saus.

    Versieren met peterselie, dragon en eventueel met bieslook.

    Opdienen met puree.

    Tip: vervang de kabeljauw door Roodbaars, Dorade of zonnevis.
    Opdienen met een weinig puree of stokbrood.

     

    12-12-2008 om 13:01 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententortilla met olijven en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een voorgerecht of een bijgerecht:

    Groententortilla met olijven en geitenkaas  Warm voorgerecht
    ===========================================

    voor 6 personen

     200 gram reepjes gekookte hesp - 120 gram verse geitenkaas
    - 1 grote courgette
    - 1/2 rode paprika
    - 1/2 groene paprika
    - 1/2 oranje paprika
    - 1/2 gele paprika
    - 100 gram kerstomaat
    - plusminus 70 gram olijven met look
    - 1/4 plantje verse bieslook
    - 1 sjalot
    - 7 eieren
    - 2 eetlepel room
    - 3 eetlepel olijfolie
    - 5 takjes verse tijm
    1/2 koffielepel Provençaalse kruiden
    1 koffielepel paprika
    1 koffielepel oregano
    1 mespunt cayennepeper
    - peper en zout

     


    .
    Voorbereiding (10 minuten.)
    Snij de courgettes in kleine blokjes.
    Schillen is niet nodig.
    Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snij de paprikas in kleine,
    korte reepjes.
    Halveer de kerstomaatjes.
    Snij de geitenkaas in stukjes.
    Dep de olijven droog.
    Snipper de bieslook fijn.
    Rits de blaadjes van de tijm.
    Snipper de sjalot heel fijn.

    Bereiding (10 minuten. + 30 minuten. baktijd)
    Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en
    cayennepeper. Kruid met peper en zout.
    Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er
    al roerend de sjalot in
    gedurende 1 minuten. Voeg de courgette, de pepers, Provençaalse kruiden
    en oregano toe en bak nog 5 minuten. al roerend.
    Matig het vuur en giet het eimengsel erover. Verdeel er de olijven,
    reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en geitenkaas over. Bak op een
    zacht vuurtje gedurende 30 minuten. tot het ei volledig gestold is.
    Afwerking
    Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade
    en stokbrood.

    Tip

    - Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een
    picknick of als hapje bij een gezellige babbel.


     

    11-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tête-de-veau of kalfskop in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets voor bij de boterham:

    Tête-de-veau       Kalfskop in tomatensaus
    ===========================
    1,5 kilo kalfspoulet in stukjes
     
    1 kalfstong en wat kalfsbot
     
    3 tomaten

    tomatenpuree

    foelie
     
    laurier
     
    citroen
     
    peper en zout.

     

    Kalfstong (met kalfsbot) en plusminus 3 liter water, laurier, foelie,
    peper en zout, een doormidden gesneden citroen en de stukken tomaten
    aan de kook brengen.

    Langzaam laten trekken tot tong gaar is.

    Bouillon zeven en inkoken tot de helft.

    Hierin kalfspoulet zachtjes gaar koken.

    Bouillon weer zeven en er de geweekte gelatineblaadjes bijdoen.

    Op smaak brengen met tomatenpuree, peper en zout en eventueel
    citroensap.

    Kalfstong schoonmaken, in stukjes snijden en samen met de kalfspoulet
    in de saus doen.

    In een kom doen en een paar sneetjes hardgekookt ei en een paar
    sneetjes augurk opleggen en laten opstijven.

    Je kan dit nu koud in schijfjes eten of warm(terug opwarmen in de
    microgolf)

    Serveren met brood.

     

    10-12-2008 om 09:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso buco van kalkoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker.

    Ossobucco Van Kalkoen
    =====================

    voor 4 personen:

    1 kg kalkoenschenkels
    2 wortels in blokjes
    1/4 witte selder in stukjes
    2 fijngehakte uien
    1 courgette in stukjes
    2 teentjes look gesnipperd
    1 laurierblad
    1/2 busseltje salie
    1 blik gepelde tomaten
    1/2 liter gevogeltefond
    1/2 liter witte wijn
    Peper en zout
    Olijfolie



    De dag voordien;

    Ontdoe de schenkels van beensplinters.

    Bruin de schenkels in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met
    peper en zout.

    Voeg de groenten en de kruiden erbij en bevochtig ze met de witte wijn
    en de fond.

    Breng aan de kook en voeg de gepelde tomaten toe.

    Laat de schenkels op een laag vuurtje gaar worden, tot het vlees van
    het bot loskomt.

    Verwijder de schenkels en laat de jus even inkoken.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Doe de schenkels terug in de saus.

    De dag zelf:

    Warm de schenkels terug op,indien nodig de saus binden.

    Serveer de schenkels met de jus, groentjes en wat verse pasta of
    aardappelen.

     

    09-12-2008 om 12:42 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti geflambeerd met vodka en varkenslende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekkere spaghetti

    Met Wodka Geflambeerde Spaghetti Bolognese En Gepaneerde Varkenslende
    =====================================================
    10 plakjes gerookt spek
    3 fijngehakte takjes rozemarijn
    1 grote gesnipperde ui
    3 fijngehakte takjes oregano of marjolein
    een handvol verse basilicum
    3 gesnipperde teentjes knoflook
    400 g rundergehakt
    1 dl wodka
    1 glas rode wijn
    1 blik gepelde tomaten van 400 g
    1 klein potje grof gehakte gekonfijte tomaten
    455 g spaghetti (gekookt in gezouten water)
    2 handenvol parmezaanse kaas in schilfers

    voor het varkensvlees:
    600 g varkenslende in vier plakjes gesneden
    2 eiwitten
    100 g bloem
    100 g paneermeel


    .
    De dag voordien:

    Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.

    Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.

    Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.

    Flambeer het geheel met wodka(dampkap afzetten) en blus met de rode
    wijn. Laat de wijn inkoken.

    Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.

    Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

    Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.

    Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het
    losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.

    De dag zelf:

    Bak de gepaneerde vleeslapjes 2 minuten op beide kanten in een hete
    braadpan met olie.

    Warm de saus terug op.

    Kook de spaghetti beetgaar (5-6 min)

    Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.Doe er de saus op. Strooi
    er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de
    varkenslende ernaast.

     

    08-12-2008 om 10:28 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!