Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
09-12-2008
Osso buco van kalkoen.
Goedkoop en lekker.
Ossobucco Van Kalkoen =====================
voor 4 personen:
1 kg kalkoenschenkels 2 wortels in blokjes 1/4 witte selder in stukjes 2 fijngehakte uien 1 courgette in stukjes 2 teentjes look gesnipperd 1 laurierblad 1/2 busseltje salie 1 blik gepelde tomaten 1/2 liter gevogeltefond 1/2 liter witte wijn Peper en zout Olijfolie
De dag voordien;
Ontdoe de schenkels van beensplinters.
Bruin de schenkels in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg de groenten en de kruiden erbij en bevochtig ze met de witte wijn en de fond.
Breng aan de kook en voeg de gepelde tomaten toe.
Laat de schenkels op een laag vuurtje gaar worden, tot het vlees van het bot loskomt.
Verwijder de schenkels en laat de jus even inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de schenkels terug in de saus.
De dag zelf:
Warm de schenkels terug op,indien nodig de saus binden.
Serveer de schenkels met de jus, groentjes en wat verse pasta of aardappelen.
Met Wodka Geflambeerde Spaghetti Bolognese En Gepaneerde Varkenslende ===================================================== 10 plakjes gerookt spek 3 fijngehakte takjes rozemarijn 1 grote gesnipperde ui 3 fijngehakte takjes oregano of marjolein een handvol verse basilicum 3 gesnipperde teentjes knoflook 400 g rundergehakt 1 dl wodka 1 glas rode wijn 1 blik gepelde tomaten van 400 g 1 klein potje grof gehakte gekonfijte tomaten 455 g spaghetti (gekookt in gezouten water) 2 handenvol parmezaanse kaas in schilfers
voor het varkensvlees: 600 g varkenslende in vier plakjes gesneden 2 eiwitten 100 g bloem 100 g paneermeel
. De dag voordien:
Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
Flambeer het geheel met wodka(dampkap afzetten) en blus met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
De dag zelf:
Bak de gepaneerde vleeslapjes 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
Warm de saus terug op.
Kook de spaghetti beetgaar (5-6 min)
Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.Doe er de saus op. Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.
Witte-Chocolademousse Met Frambozen lekker, ================================== voor 8 personen:
6 blaadjes witte gelatine
100 gram speculaas verkruimeld.
200 g frambozen (diepvries)
200 g witte kristalsuiker
6 eetlepels Cointreau
5 dl slagroom 40%
2 vanillestokjes
2 sinaasappels
400g witte chocolade, in stukjes
2 wit van eieren
. Gelatine 5 min. in koud water weken.
Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien. Verwarmen en 2 blaadjes gelatine in oplossen. Doe het mengsel in een puddingvorm(groot genoegom later de rest bij te doen) en laat opstijven.
In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten.
Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen.
Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. Af en toe goed roeren.
Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen.
Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen.
Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.
Slagroom erdoor spatelen.
De helft van de mousse in de vorm op de frambozencoulis storten.
Dan de in stukjes gebroken speculaas er op en dan de andere helft van de mousse erover en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven.
Panna cotta op een spiegel van frambozen. ============================== 1 l room van 40%
4 gelatineblaadjes
100 g griessuiker
1 vanillestokje
Frambozencoulis
Frambozen . Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het mengsel mag niet koken).
Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door een zeef.
Doe vervolgens het mengsel in vormpjes. Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.
Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.
Americain Préparé ================= - 200 g gemalen rundvlees (spiering) - Garnituur - Gehakte peterselie - Ajuin - Mosterd - Mayonaise - Pickels - Eigeel - Harissa (pikante saus) - Peper en zout - Worcestersaus - Kappertjes naar smaak . - Meng het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, pickels, kappertjes en harissa. - Voeg het gemalen vlees eraan toe en meng kort onder de saus. - Serveer met brood,kan ook met frietjes.
De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.
Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).
De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.
De dag zelf:
De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.
Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.