Konijn met room en mosterd ====================
Voor 8 personen:
2 konijnen
100 gram boter met olijfolie 400 gram gerookte spekblokjes 500 gram champignons 8 eetlepels scherpe mosterd van Dijon 2 deciliter slagroom 4 takjes dragon 1.5 deciliter cognac 5 deciliter witte wijn 5 uien zout, peper
De dag voordien:
Snijd het konijn in stukken. Bestrooi met zout en peper.
Maak de champignons schoon en snijd de grote in vier,besprenkel met citroensap.
Was de dragon.
Schil de uien en hak ze fijn.
Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote pot en bak hierin de spekjes bruin.
Haal ze dan uit de pan en zet ze apart.
Doe nu de stukken konijn in de pan en bak ze aan alle kanten mooi bruin.
Haal ze uit de pan en deglaceer de pan met de Cognac.
Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag tot de ui glazig is.
Voeg de wijn en de dragon toe en doe het konijn terug in de pot. Zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen.
Smelt de rest van de boter,bak hierin de champignons, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de champignons hun vocht afgeven.
Als het konijn een uur heeft gestoofd, klop dan de room met de mosterd door elkaar.
Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.
Doe de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons bij en laat even koken. Doe het konijn terug in de pot.
De dag zelf:
Warm het geheel terug op en bindt eventueel met Maizena expres.
Lekker met vers gekookte aardappelen.
|