Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met mosterd van Dijon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Konijn met room en mosterd    
    ====================

    Voor 8 personen:

    2 konijnen

    100 gram boter met olijfolie
     
    400 gram gerookte spekblokjes
     
    500 gram champignons
     
    8 eetlepels scherpe mosterd van Dijon
     
    2 deciliter slagroom
     
    4 takjes dragon
     
    1.5 deciliter cognac
     
    5 deciliter witte wijn
     
    5 uien
     
    zout, peper

     


    De dag voordien:

    Snijd het konijn in stukken. Bestrooi  met zout en peper.

    Maak de champignons schoon en snijd de grote in vier,besprenkel met
    citroensap.

    Was de dragon.

    Schil de uien en hak ze fijn.

    Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote pot en bak
    hierin de spekjes bruin.

    Haal ze dan uit de pan en zet ze apart.

    Doe nu de stukken konijn in de pan en bak ze aan alle kanten mooi bruin.

    Haal ze uit de pan en deglaceer de pan met de Cognac.

    Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag tot de ui glazig is.

    Voeg de wijn en de dragon toe en doe het konijn terug in de pot.
    Zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen.

    Smelt de rest van de boter,bak hierin de champignons, doe de deksel op
    de pan en laat zachtjes koken tot de champignons hun vocht afgeven.

    Als het konijn een uur heeft gestoofd, klop dan de room met de mosterd
    door elkaar.

    Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Doe de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons
    bij en laat even koken. Doe het konijn terug in de pot.

    De dag zelf:

    Warm het geheel terug op en bindt eventueel met Maizena expres.

    Lekker met vers gekookte aardappelen.

     

    02-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eens iets heel gewoon.

    Wortelpuree
    ===========
    voor 4 personen:

    1ui

    500 gr winterwortelenwortelen

    1 kg aardappelen

    peper, zout, nootmuskaat

    worcestersaus

    50 ml melk


    .
    Schil de wortelen en snijd ze in ringen,schil de aardappelen en snijd
    ze in blokjes, pel de ajuin en snijd in stukjes.

    Doe alles in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje
    zout toe en breng aan de kook.

    Laat 30 minuten koken onder deksel.

    Het geheel afgieten in een vergiet en schud even op.

    Doe alles terug in de kookpot en voeg de melk en een scheutje
    worchestersaus toe.

    Kruid met zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

    Stamp de wortelpuree nu plat met een pureestamper.

    Lekker met een goede boerenworst

     

    01-12-2008 om 10:31 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannacotta op een spiegel van frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het zondag en mag het iets zoets.

    Panna cotta op een spiegel van frambozen.
    ==============================
    1 l room van 40%

    4 gelatineblaadjes

    100 g griessuiker

    1 vanillestokje

    Frambozencoulis

    Frambozen
    .
    Doe de room,de suiker en het doorgesneden vanillestokje in een kookpot
    en laat alles sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10 à 15 min(het
    mengsel mag niet koken).

    Neem de pan van het vuur en voeg de gelatine toe,nadat ze geweekt is in
    koud water.Meng alles dooreen met een klopper en doe het mengsel door
    een zeef.

    Doe vervolgens het mengsel in vormpjes.
    Laat gedurende enkele uren afkoelen in de koelkast.

    Doe op elk bord een paar lepels frambozencoulis en stort het vormpje erop.

    Garneer met enkele frambozen.

     

    30-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje in een glaasje met heilbot en garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Aperitiefhapje in een glaasje
    ==============================

    De dag voordien:

    *gerookte heilbot 200 g
    *mascarpone 250 g
    *grijze garnalen 100 g
    .
    *mix de heilbot  met een potje
    mascarpone

    *schik dit in een glaasje en doe er de garnaaltjes boven.

     

    29-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americain prepare.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker voor op de boterham of op een slaatje.

    Americain Préparé
    =================
    - 200 g gemalen rundvlees (spiering)
    - Garnituur
    - Gehakte peterselie
    - Ajuin
    - Mosterd
    - Mayonaise
    - Pickels
    - Eigeel
    - Harissa (pikante saus)
    - Peper en zout
    - Worcestersaus
    - Kappertjes naar smaak
    .
    - Meng het eigeel met 1 eetlepel mayonaise, pickels, kappertjes en
    harissa. - Voeg het gemalen vlees eraan toe en meng kort onder de saus.
    - Serveer met brood,kan ook met frietjes.

     

    28-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet op grootmoeders wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker kippetje

    Kipfilet Op Grootmoeders Wijze
    ==============================

    Voor 4 personen:

    4 kipfilets

    1 bakje champignons

    125 g zilveruitjes

    125 g spekreepjes

    1 dl bruin bier

    2 dl kalfsfond

    peper en zout

    boter


    .
    1. Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout.

    2. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

    3. Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de
    spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar.

    4. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat
    er een lichtgebonden saus ontstaat.

    5. Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak
    met peper en zout.

    6.Dien op met gekookte of gebakken aardappelen.


     

    27-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskoteletten gemarineerd in Wiskey en met Guiness
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel apart en gemakkelijk!

    Varkenskoteletten gemarineerd in whiskey met Guiness-saus
    =========================================
    4 varkenskoteletten

    1 flesje Guiness

    200 gr spekblokjes

    250 gr champignons, in vieren gesneden

    1 grote ui, in blokjes gesneden

    2 eetlepels bruine suiker

    1 eetlepel bloem

    1/2 liter bruine fond

    peper en zout


    .

    De dag voordien:

    Laat het vlees  marineren met grof zout,
    peper,whisky en wat verse kruiden.(peterselie,dragon,rozemarijn enz.) 

    Stoof de ajuin in een pot met een klein beetje boter.

    Voeg er de spekblokjes en de champignons aan toe en laat nog 5 minuten
    verder bakken.

    Strooi er de bruine suiker over samen met 1 eetlepel bloem.

    Schenk het bier erbij en laat alles tot de helft inkoken.

    Doe er vervolgens de bruine fond bij en laat 15 minuten inkoken.

    Kruid de saus.

    De dag zelf

    Haal de koteletten uit de marinade en voeg de marinade bij de saus.(verwijder de kruiden)

    Bak het vlees in een pan met boter.

    Schik het vlees op de borden en doe er de saus over.

    Dien op met een aardappel in de schil of verse aardappelen

     

    26-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drumsticks met honing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- en of borrelhapje:

    Drumsticks met honing
    =====================
    16 drumsticks (kippenonderbouten)

    50 gram boter (bakboter)

    peper
    zout

    1 eetlepel honing (vloeibaar)

    2 theelepels kerriepoeder


    1 deciliter room

    0.5 eetlepel kippenbouillon

    0.5 appel (Jonagold)

     

    De dag voordien:

    De drumsticks kruiden met peper en zout, bestrijken met honing en ze in
    15 minuten goudbruin laten bakken in de hete boter.

    Uit de pan nemen.

    Het braadvet weggieten en de bodem van de pan deglaceren met
    kippenbouillon.

    De room en het kerriepoeder toevoegen en kruiden met peper en zout.

    Tot slot de geraspte appel door de saus roeren.

    Voeg er de drumstisks terug bij.

    De dag zelf:

    Het geheel terug opwarmen.

    De drumsticks op verwarmde borden schikken en overgieten met de saus.


     

    25-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met scampi's in de wok.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel licht recept voor de maandag.

    Kip met scampi's in de wok           
    ====================
    260g kipfilets

    150g rauwe scampi gepeld

    250g champignons

    250g sojascheuten

    1 wortel

    1 rode paprika

    1 sjalot

    2 pijpajuintjes

    2 teentjes look

    3 koffielepel ketchup

    1 eetlepel honing

    3 koffielepels kerriepoeder

    ½ gevogeltebouillonblokje op gelost in    125ml water

    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Snijd de paprika in reepjes, de pijpajuintjes in ringen en de wortel in
    stukjes, versnipper de sjalot.

    Snijd de kip en stukken.

    Bak de champignons apart en voeg hier de ketchup aan toe.


    De dag zelf:

    Doe wat olie in de wok en laat goed heet worden en bak er de kip en de
    scampi in aan.
     
    Voeg de look, kerriepoeder en honing toe, kruid met peper en zout .
     
    Haal de kip en de scampi uit de wok en stoof de groenten aan.
     
    Voeg de bouillon toe. Laat 10 min stoven.
     
    Voeg de sojascheuten toe (5 min stoven).
     
    Voeg de kip, scampi en champignons toe aan de groenten en warm het
    geheel nog eens goed op.

    Dien op met rijst.

     

    24-11-2008 om 12:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje Dyonaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer eens iets apart:

    Varkenshammetje gepanneerd dyonaise
    ===============================

    voor 4 personen

    bakboter
     
    paneermeel
     
    slagroom:  25 centiliter
     
    sjalot:  1
     
    zachte mosterd
     
    peterselie
     
    droge witte wijn:  10 centiliter
     
    graanmosterd
     
    kleine hammetjes:  4

     



    Verwarm de oven tot 200graden.

    Wrijf de hammetjes in met zachte mosterd en wentel ze in paneermeel.

    Schik ze in een ovenschotel en laat ze 30 minuten braden op 180graden.

    Maak ondertussen de Dijonaisesaus klaar.

    Hak het sjalotje fijn en laat het een paar ogenblikken slinken in wat
    boter.

    Voeg er witte wijn bij en laat voor de helft inkoken.

    Meng daar 3 eetlepels graanmosterd  onder, voeg er de room bij en warm
    alles op, zonder te koken.

    Voeg net voor het opdienen wat gehakte peterselie toe.

    Dien op met frietjes.

     

    23-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaartje uit de Hognevallei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht of bijgerecht

    Kaastaartje uit de Hognevalei.          
    ==========================
    1 knolselderij
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje pikant(van 120 gram)
    1 deciliter room
    40 gram boter (bakboter)
    peper

     


    De dag voordien:

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in
    boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker
    geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een
    scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    De dag zelf:

    De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje
    gevormd is.

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.


     

    22-11-2008 om 09:02 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade vijgentaart Heerlijk smeuïg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker gebak,heel verrassend

    Chocolade vijgentaart heerlijk smeuïg
    =======================================
    Ingredienten:

    VOOR HET DEEG:

    een pak kruimeldeeg.

    VOOR DE VULLING:

    100 gr suiker

    4 eieren

    100 gr boter, gesmolten

    100 gr bittere chocola, gesmolten

    80 gr gedroogde vijgen, gehakt

    150 gr geroosterde hazelnoten, gehakt

     


    Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    Maak met het deeg een bodem op een ingevette taartvorm van 26 cm
    doorsnee.

    Bak 10 minuten op 180 graden in de oven

    Mix voor e vulling de suiker en de eieren tot het mengsel lichtgeel is.

    Voeg de gesmolten boter toe tot er binding is.

    Meng er dan de gesmolten chocolade door met de vijgen en de noten.

    Vul er de bodem mee en bak nog circa 30 minuten op 180 graden.

     

    21-11-2008 om 09:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei met kerriesaus.

    Nog maar eens een eenpansgerecht,altijd gemakkelijk

    Prei Met Kerriesaus Hoofdschotel
    ================================
    1 zakje kerriesaus
    1/2 kilogram schoongemaakte prei
    1 rookworst
    150 gram geraspte kaas
    wat paneermeel
    wat boter
    peper en zout
    aardappelpuree naar behoeven

     

    De dag voordien:

    De prei zeer fijn snijden,wassen en een lekkere aardappelpuree maken.

    De prei blancheren in heet water(of stomen)Goed laten uitlekken.

    Doe de prei dan in een pan met de kerriesaus en laat dit even doorkoken.

    een ingevette ovenschaal de aardappelpuree langs de kant scheppen.
    In het midden de prei scheppen.

    De geraspte kaas overstrooien en wat
    paneermeel.

    Een paar klontjes boter er op doen.

    De dag zelf:

    Even in de oven lichtbruin laten worden.

    Verwarm de rookworst in de Microgolfoven en serveer met de ovenschotel

     


     

    20-11-2008 om 11:25 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met champagnesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien tegen de feestdagen:

    Fazant met Champagnesaus           
    =====================
    boter    50  gram
     
    droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)
     
    courgettes    2
       
    fazant    2
       
    1 bokaaltje gevogeltefond
     
    sjalotten    3
       
    Provençaalse kruiden
         
    arachideolie    1  soeplepel
     
    olijfolie    2  soeplepels
     
    peper en zout
          
    room    1  deciliter 

     

    Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten;
    laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de
    arachideolie.

    Voeg peper en zout toe.

    Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u
    vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.

    Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.

    Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.

    Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht
    vuurtje.

    Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten
    doorkoken zonder deksel.

    Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de
    saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken
    snijdt.

    Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende
    wijze :

    Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in
    reepjes zoals frieten.

    Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin
    de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig
    te draaien.

    Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.

    Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat
    krokant zijn.  
     
     
     
     

    19-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Spaghetti

    Spaghetti Bolognaise
    ====================
    1/2 à 1 ui,
     
    3 teentjes knoflook
     
    500 gram. rundergehakt,
     
    italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie)

    paprikapoeder,
     
    1 laurierblaadje,

    sambal oelek,
     
    3 kleine blikjes tomatenpuree,
     
    1 blik gepelde tomaten in stukjes,
     
    1 pakje gezeefde tomaten,

    wat olijfolie

    Peper en zout
     
    250 gram Spaghetti capelinni

    100 gram parmezaanse kaas(of gruyerekaas)


    .
    Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat
    olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

    In de kleine braadpan de tomatenpuree  verwarmen (blijf roeren, anders
    brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt.

    Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen.

    In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de
    kruiden,

    zout en peper rul bakken.

    Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde
    tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en eventueel.
    nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen.

    1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan,
    af en toe roeren.

    De spaghetti koken en opdienen met de kaas.







     

    18-11-2008 om 12:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeuf Bourguingnon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en volledig op voorhand te maken

    Boeuf Bourguignon
    =================
    Ingredienten: 1 kilo mager rundsvlees, in grove stukken

    300 gr wortelen in schijfjes

    3 teentjes knoflook fijn gesnipperd.

    4 rode uien in ringen

    250 gr champignons in plakjes

    2 takjes tijm

    3 el olijfolie

    half bokaaltje vleesfond

    2 el bloem

    100 gr gerookte spekreepjes

    500 ml rode wijn (bourgogne)

    zout en peper


    .

    De dag voordien:

    Bereidingswijze:
    In ovenvaste braadpan olie verhitten en vlees rondom bruinbakken.

    Ui, knoflook en wortel 2 minuten meebakken.

    Tijm, bloem en zout en peper er over strooien.

    Langs rand van de pan fond en wijn erbij schenken.

    Braadpan afgedekt met deksel in midden van oven schuiven en vlees in 2
    uur zachtjes gaarstoven.

    Af en toe omscheppen en eventueel nog scheutje wijn of water toevoegen.

    In koekenpan spekreepjes zachtjes uitbakken.

    Champignons toevoegen en 3 minuten op hoog vuur meebakken.

    Pan uit oven nemen en champignonmengsel door vlees scheppen.

    De dag zelf:

    Pan terug opwarmen en nog 15 minuten in oven laten staan.

    Lekker met aardappels en broccoli.


     

    17-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met kokosmelk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag mag het eens iets duurder.

    Gamba's met cokosmelk         
    ==================
    3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.

    Peper-zout.

    olijfolie,

    cognac.


    Voor de saus:

    1 ui,

    1 wit van prei,

    5 peterseliestelen,

    2 teentjes knoflook,

    1/2 deciliter Cognac,

    2 deciliter witte wijn,

    2 deciliter visfond(of blokje met water),

    1 blik cokosmelk van 4 deciliter,

    maizena__Expres,

    2 tomaten,

    3 eetlepel piri_piri(zie recept)

    .
    De dag voordien:

    Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.

    Bewaar de pantsers voor de saus.

    Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.

    Spoel de pantsers en hak fijn.

    Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de
    peterseliestengels toe,alsook de look.

    Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.

    Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.

    Voeg de tomaten toe en laat garen.

    Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg
    nog wat zout toe.

     
    De dag zelf:

    Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met
    cognac(dampkap afzetten).

    Kruid met peper en zout.

    Warm de saus terug op en bindt met maizena.

    Kook de rijst gaar.

    Verwarm de borden.

    Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en
    dien op met gekookte rijst of brood. 
     
     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat of paprika.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudig en smakelijk!

    Gevulde Tomaat of paprika
    =========================
    Ingrediënten voor 4 personen:
     
    4 vleestomaten of paprika's,
     
    2 uien,
     
    2 teentjes knoflook,
     
    zout, peper,

    300 gram gehakt,

    100 gram gemalen Emmenthal kaas,

    2 eetlepel bloem,

    16 blaadjes basilicum,


    De dag voordien:

    Snij het kapje van de vleestomaten of paprika's af en hol ze uit.

    Bestrooi met zout.

    Leg  ze op hun kop op een stuk keukenpapier om te veel aan sap kwijt
    te raken.

    Bak in hete olie de gesnipperde uien met de fijngehakte teentjes
    knoflook tot alles zacht is.

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

    Roer er de bloem door en bak dit kort mee.

    Voeg vervolgens de fijngehakte blaadjes basilicum en geraspte kaas toe.

    Laat de kaas smelten.

    Zet de tomaten of paprika's in een ovenschaal.

    Vul ze met het gehakt mengsel. Leg het kapje er terug op.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten voor tomaten,15 minuten voor paprika in de voorverwarmde oven.

    Eet smakelijk!

     

    15-11-2008 om 14:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes met roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals

    Kikkerbilletjes Met Room Warm Voorgerecht
    =================================
    4 porties kikkerbilletjes(hangt af van de grootte)

    80 gram boter

    1 borrelglas cognac

    1 glas droge witte wijn

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 ui

    3 teentjes knoflook

    1/2 deciliter slagroom


    .
    Smelt de helft van de boter in een grote pan en sauteer hierin de
    kikkerbilletjes zachtjes rondom lichtbruin.

    Strooi en na 5 minuten zout en peper over.

    Verdeel de geperste knoflook over de billetjes,evenals de gehakte
    peterselie en het uiterst fijn gehakte uitje.

    Nog even bakken en dan blussen met de witte wijn en de cognac.Laat nog
    10 minuten pruttelen.

    Neem de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.

    Zet de saus weer op het vuur.Voeg de room toe en laat enkele minuten
    inkoken.

    Leg de kikkerbilletjes in het midden van het bord en schenk er wat saus
    over.

    Geef er stokbrood of ciabatti bij en de rest van de boter.

    Serveer met een stevige witte wijn:bijvoorbeeld een Witte Bordeaux of
    een Muscadet_de_Sêvres_et_main

     

    14-11-2008 om 11:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrikozen en rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we eens bakken.

    Appeltaart met abrikozen en rozijnen
    ====================================
    Voor het deeg
    350 gram Bloem.
    250 gram Boter.
    100 gram kristalsuiker

    Je kan ook een vel bladerdeeg kopen

    1 Ei.


    Voor de vulling

    5 grote Goudrenetten.
     
    8 Gedroogde Abrikozen (ongeweld).

    half kopje Rozijnen (geweld in Rum).

    100 gram Bruine Basterdsuiker.

    1 theelepel Kaneel.

    1/2 pakje puddingpoeder vanille.
     
    50 gram Cashewnootjes


    .
    Schil en snipper de appels.
    Snijd de abrikozen in stukken.

    Bereidingswijze: Kneed van de bloem, boter en basterdsuiker een soepel
    deeg. Laat dit 30 minuten staan in de koelkast.

    Meng de appels, rozijnen en abrikozen samen en breng op smaak met de
    basterdsuiker en kaneel. Voeg de cashewnootjes toe.

    Bekleed de springvorm met het deeg (hou wat over voor garnering) en
    bestrooi de bodem met de puddingpoeder.

    Vul de taart met het appelmengsel en leg hierboven wat reepjes van de
    overgebleven deeg.

    Bestrijk dit met het losgeklopte ei.

    Laat dit zo'een 60 minuten garen in een oven op 200 graden.

     

    13-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!