Misschien tegen de feestdagen:
Fazant met Champagnesaus ===================== boter 50 gram droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook) courgettes 2 fazant 2 1 bokaaltje gevogeltefond sjalotten 3 Provençaalse kruiden arachideolie 1 soeplepel olijfolie 2 soeplepels peper en zout room 1 deciliter
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie.
Voeg peper en zout toe.
Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.
Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.
Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.
Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten doorkoken zonder deksel.
Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt.
Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :
Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten.
Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien.
Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe.
Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn.
|