| 
					
					 Misschien tegen de feestdagen: 
Fazant met Champagnesaus             ===================== boter    50  gram    droge champagne 1/2 fles(schuimwijn kan ook)    courgettes    2      fazant    2      1 bokaaltje gevogeltefond    sjalotten    3      Provençaalse kruiden         arachideolie    1  soeplepel    olijfolie    2  soeplepels    peper en zout         room    1  deciliter   
  
Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten;  laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de  arachideolie.  
Voeg peper en zout toe.  
Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u  vervolgens de fijngesnipperde sjalotten.  
Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne.  
Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan.  
Doe het deksel erop en laat nog 40 minuten sudderen op een zacht  vuurtje. 
Voeg de verse room evenals de gevogeltefond toe en laat nog 10 minuten  doorkoken zonder deksel.  
Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de  saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken  snijdt.  
Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende  wijze : 
Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in  reepjes zoals frieten.  
Verwarm de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag, fruit hierin  de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig  te draaien.  
Voeg zout, peper en Provençaalse kruiden toe. 
Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat  krokant zijn.           
					
 
					
					
					 |