Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen met chocoladesaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht direct klaar.

    Bananen met chocoladesaus
    ==========================
    4 bananen,

    2 theelepel suiker

    4 eetlepel cognac,

    het merg van 1 vanillestokje,

    gesmolten chocolade

    Wat amandelschilfers

    .
    Pel de bananen en stoom ze gaar in ongeveer 12 minuten 

    Bereidingswijze: 

    Meng ondertussen de suiker met de cognac en het vanillemerg en verwarm
    op een zacht vuurtje

    Smelt de chocolade haal de bananen uit de stoomkoker en leg ze op 4
    borden.

    Giet er de chocoladesaus over en omheen en ten slotte de cognacsaus.

    Strooi er nog wat amandelschilfers over

    Serveertips:  Lekker met slagroom of vanilleijs . 

     

    04-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief lekker pittig

    Kippenvleugels
    ==============
    Ruim 1 kilogram kippenvleugels(grote)

    3 eetlepel Sambal oelek(naar smaak)

    1 kleingesneden ui

    3 fijngesneden teentjes look

    100 gram margarine

    .
    De dag voordien:

    Laat de margarine lichtjes bruin worden in een kookpot en leg er de
    kippenvleugels in en laat mooi bruin worden,doe alle ingredienten erbij
    en laat 40 minuten zachtjes braden(dikwijls omroeren)

    Zet weg tot de dag zelf en warm ze dan terug op .

    Door de Sambal hoeft er geen zout op

     

    03-10-2009 om 14:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Inktvis

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen

    olijfolie

    2 uien

    4 teentjes knoflook

    4 verse tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    100 gram groene olijven

    1/2 deciliter water

    2,5 deciliter witte wijn

    1 kippenbouillonblokje

    2 eetlepel verse dragon

    peper en zout

     


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    02-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschotel in de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof de wintergroente bij uitstek.

    Witloofschotel In De Oven Hoofdgerecht
    ======================================
    1 kilogram witloof

    1 teentjes.look

    1 sjalot

    3 eetlepel boter

    peper en zout                
         
    1 deciliter droge witte wijn

    2 eetlepel Pernod of Ricard

    150 gram gekookte ham(een plak)

    150 gram gepelde grijze garnalen

    2 hardgekookte eieren


    Voor de puree:

    1 kilogram aardappelen

    wat melk

    2 eierdooiers

    2 eetlepel.Pesto


    Voor de saus:

    25 gram boter

    1 deciliter melk

    100 gram geraspte gruyerekaas

    1 eetlepel grove mosterd

    1/2 eetlepel milde kerrie



    .
    De dag voordien:

    Maak het witloof schoon,verwijder de bittere kernen en snij in 2
    centimeter brede reepjes.Was en laat goed uitlekken.

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

    Snijd de ham in blokjes en de eieren in kwartjes.

    Smelt de boter en fruit het witloof,de knoflook en de sjalotsnippers
    gedurende 5 minuten.

    Voeg de wijn en de Pernod toe,kruid met 1/2 theelepel zout en laat
    alles 10 minuten inkoken.

    Schep er de ham en de garnalen door en breng op smaak met peper.

    Maak puree van de aardappelen en roer er de pesto,de eierdooiers en een
    scheutje melk door.

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de puree over
    de bodem en de rest langs de kant.

    Vul in het midden met de witloof-garnalen massa en schik hierop de
    partjes ei.

    Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door,laat 2
    minuten.garen,giet er de room en de melk bij en laat de saus onder
    voortdurend roeren binden.

    Roer er dan de mosterd,de kerrie en 3/4 van de kaas door,giet de saus
    over het gerecht.


    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 15 tot 20 minuten
    gratineren in de oven.

    Tip:Indien u niet van pesto houdt laat hem dan achterwege.

     

    01-10-2009 om 10:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met koud weer smaakt soep

    Aspergesoep        Lekker!
    ==========================
    2 liter water

    1 kruidentuiltje

    1 rundsschenkel

    2 rundvlees bouillonblokjes

    1 tuinkruidenbouillonblokje

    1 groentenbouillonblokje

    4 el.olijfolie

    1 witte selder

    3 preiwitten

    2 aardappelen

    3 uien

    2 blikken Knorr aspergesoep

    2 blikjes asperges met topjes

    Peper en zout

    2 eetlepel peterselie(fijn gesnipperd)



    .
    Zet het water op met het kruidentuiltje en het vlees.

    Laat 1 uur koken.

    snijd alle groenten in fijne stukjes.

    Bak alle groenten in wat olijfolie

    Doe er dan de bouillon bij en laat 3/4 uur koken,deksel op de pan.

    Voeg er dan de asperge soep bij en de bouillonblokjes,peper en zout.

    Mix de soep,snijd de asperges in stukjes en voeg bij de soep.

    Voeg de peterselie toe en laat nog eens doorkoken.

    (Je kunt ook nog rauwe zalm in blokjes snijden en marineren in
    tuinkruiden en olijfolie. Schep de zalm, gekruid met peper van de molen
    en zout, in borden en giet de aspergesoep erover.) Voor de hemel op
    aarde!

    Dien onmiddellijk op.

     

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse groentenschotel met spiering.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees vandaag!

    Griekse Groenteschotel Met Spiering - Hoofdgerecht
    ==================================================
    4 varkensspieringen

    1 aubergine

    1 courgette

    250 g champignons

    690 g tomatenvlees met groenten (Benito, bokaal)

    150 g verse geitenkaas

    1 eetl. olijfolie

    1 eetl. boter

    nootmuskaat

    1 eetl. Provençaalse kruiden

    peper en zout



    .
    Voorbereiding

    Snijd de aubergine en de courgette in schijven van ± 1 cm dik.

    Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat
    ze gedurende een uur uitlekken.

    Snijd de champignons in schijfjes. Bereiding

    De dag voordien (10 min.)

    Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.

    Verdeel er de aubergineschijven in, leg daarop de courgetteschijven en
    schik er tot slot de champignonschijfjes op.

    Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout.

    Giet er dan de helft van de bokaal tomatenvlees bij.

    Laat in een braadpan de boter heet worden en bak er de spieringen aan
    beide kanten goudbruin in (2 min. aan elke zijde).

    Kruid met nootmuskaat, peper en zout

    Schik het vlees op de groenten in de schotel. Giet er de rest van de
    bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 eetl.
    Provençaalse kruiden.

    Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik. Zet koel
    weg tot de volgende dag.

    De dag zelf (40 min. kooktijd)

    Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 min. gaar worden in de
    voorverwarmde oven op 200 °C.

    Tip Afwerking Dien op met rijst.

     

    29-09-2009 om 13:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met marshmellows.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een speciaal Nagerecht

    Yoghurt met marshmellows
    ========================
    1 liter volle yoghurt

    1 liter vla (vanille en alle fruitsmaken voldoen)

    2,5 deciliter slagroom

    1 groot blik ananas in stukjes

    100 gram marshmellows
    .
    Klop de slagroom net stijf en snijdt of knip de marshmellows in
    stukjes.

    Bereidingswijze: Meng alle ingredienten (inclusief ananas-sap) door
    elkaar. 

     

    28-09-2009 om 09:19 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!