Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
04-10-2009
Bananen met chocoladesaus.
Nagerecht direct klaar.
Bananen met chocoladesaus ========================== 4 bananen,
2 theelepel suiker
4 eetlepel cognac,
het merg van 1 vanillestokje,
gesmolten chocolade
Wat amandelschilfers
. Pel de bananen en stoom ze gaar in ongeveer 12 minuten
Bereidingswijze:
Meng ondertussen de suiker met de cognac en het vanillemerg en verwarm op een zacht vuurtje
Smelt de chocolade haal de bananen uit de stoomkoker en leg ze op 4 borden.
Giet er de chocoladesaus over en omheen en ten slotte de cognacsaus.
Laat de margarine lichtjes bruin worden in een kookpot en leg er de kippenvleugels in en laat mooi bruin worden,doe alle ingredienten erbij en laat 40 minuten zachtjes braden(dikwijls omroeren)
Witloofschotel In De Oven Hoofdgerecht ====================================== 1 kilogram witloof
1 teentjes.look
1 sjalot
3 eetlepel boter
peper en zout
1 deciliter droge witte wijn
2 eetlepel Pernod of Ricard
150 gram gekookte ham(een plak)
150 gram gepelde grijze garnalen
2 hardgekookte eieren
Voor de puree:
1 kilogram aardappelen
wat melk
2 eierdooiers
2 eetlepel.Pesto
Voor de saus:
25 gram boter
1 deciliter melk
100 gram geraspte gruyerekaas
1 eetlepel grove mosterd
1/2 eetlepel milde kerrie
. De dag voordien:
Maak het witloof schoon,verwijder de bittere kernen en snij in 2 centimeter brede reepjes.Was en laat goed uitlekken.
Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Snijd de ham in blokjes en de eieren in kwartjes.
Smelt de boter en fruit het witloof,de knoflook en de sjalotsnippers gedurende 5 minuten.
Voeg de wijn en de Pernod toe,kruid met 1/2 theelepel zout en laat alles 10 minuten inkoken.
Schep er de ham en de garnalen door en breng op smaak met peper.
Maak puree van de aardappelen en roer er de pesto,de eierdooiers en een scheutje melk door.
Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de puree over de bodem en de rest langs de kant.
Vul in het midden met de witloof-garnalen massa en schik hierop de partjes ei.
Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door,laat 2 minuten.garen,giet er de room en de melk bij en laat de saus onder voortdurend roeren binden.
Roer er dan de mosterd,de kerrie en 3/4 van de kaas door,giet de saus over het gerecht.
De dag zelf:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 15 tot 20 minuten gratineren in de oven.
Tip:Indien u niet van pesto houdt laat hem dan achterwege.
Aspergesoep Lekker! ========================== 2 liter water
1 kruidentuiltje
1 rundsschenkel
2 rundvlees bouillonblokjes
1 tuinkruidenbouillonblokje
1 groentenbouillonblokje
4 el.olijfolie
1 witte selder
3 preiwitten
2 aardappelen
3 uien
2 blikken Knorr aspergesoep
2 blikjes asperges met topjes
Peper en zout
2 eetlepel peterselie(fijn gesnipperd)
. Zet het water op met het kruidentuiltje en het vlees.
Laat 1 uur koken.
snijd alle groenten in fijne stukjes.
Bak alle groenten in wat olijfolie
Doe er dan de bouillon bij en laat 3/4 uur koken,deksel op de pan.
Voeg er dan de asperge soep bij en de bouillonblokjes,peper en zout.
Mix de soep,snijd de asperges in stukjes en voeg bij de soep.
Voeg de peterselie toe en laat nog eens doorkoken.
(Je kunt ook nog rauwe zalm in blokjes snijden en marineren in tuinkruiden en olijfolie. Schep de zalm, gekruid met peper van de molen en zout, in borden en giet de aspergesoep erover.) Voor de hemel op aarde!
Griekse Groenteschotel Met Spiering - Hoofdgerecht ================================================== 4 varkensspieringen
1 aubergine
1 courgette
250 g champignons
690 g tomatenvlees met groenten (Benito, bokaal)
150 g verse geitenkaas
1 eetl. olijfolie
1 eetl. boter
nootmuskaat
1 eetl. Provençaalse kruiden
peper en zout
. Voorbereiding
Snijd de aubergine en de courgette in schijven van ± 1 cm dik.
Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze gedurende een uur uitlekken.
Snijd de champignons in schijfjes. Bereiding
De dag voordien (10 min.)
Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.
Verdeel er de aubergineschijven in, leg daarop de courgetteschijven en schik er tot slot de champignonschijfjes op.
Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout.
Giet er dan de helft van de bokaal tomatenvlees bij.
Laat in een braadpan de boter heet worden en bak er de spieringen aan beide kanten goudbruin in (2 min. aan elke zijde).
Kruid met nootmuskaat, peper en zout
Schik het vlees op de groenten in de schotel. Giet er de rest van de bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 eetl. Provençaalse kruiden.
Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik. Zet koel weg tot de volgende dag.
De dag zelf (40 min. kooktijd)
Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 °C.