Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief lekker pittig

    Kippenvleugels
    ==============
    Ruim 1 kilogram kippenvleugels(grote)

    3 eetlepel Sambal oelek(naar smaak)

    1 kleingesneden ui

    3 fijngesneden teentjes look

    100 gram margarine

    .
    De dag voordien:

    Laat de margarine lichtjes bruin worden in een kookpot en leg er de
    kippenvleugels in en laat mooi bruin worden,doe alle ingredienten erbij
    en laat 40 minuten zachtjes braden(dikwijls omroeren)

    Zet weg tot de dag zelf en warm ze dan terug op .

    Door de Sambal hoeft er geen zout op

     

    03-10-2009 om 14:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag:Inktvis

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen

    olijfolie

    2 uien

    4 teentjes knoflook

    4 verse tomaten

    1 eetlepel tomatenpuree

    100 gram groene olijven

    1/2 deciliter water

    2,5 deciliter witte wijn

    1 kippenbouillonblokje

    2 eetlepel verse dragon

    peper en zout

     


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    02-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofschotel in de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof de wintergroente bij uitstek.

    Witloofschotel In De Oven Hoofdgerecht
    ======================================
    1 kilogram witloof

    1 teentjes.look

    1 sjalot

    3 eetlepel boter

    peper en zout                
         
    1 deciliter droge witte wijn

    2 eetlepel Pernod of Ricard

    150 gram gekookte ham(een plak)

    150 gram gepelde grijze garnalen

    2 hardgekookte eieren


    Voor de puree:

    1 kilogram aardappelen

    wat melk

    2 eierdooiers

    2 eetlepel.Pesto


    Voor de saus:

    25 gram boter

    1 deciliter melk

    100 gram geraspte gruyerekaas

    1 eetlepel grove mosterd

    1/2 eetlepel milde kerrie



    .
    De dag voordien:

    Maak het witloof schoon,verwijder de bittere kernen en snij in 2
    centimeter brede reepjes.Was en laat goed uitlekken.

    Pel de sjalot en de knoflook en snipper beide fijn.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

    Snijd de ham in blokjes en de eieren in kwartjes.

    Smelt de boter en fruit het witloof,de knoflook en de sjalotsnippers
    gedurende 5 minuten.

    Voeg de wijn en de Pernod toe,kruid met 1/2 theelepel zout en laat
    alles 10 minuten inkoken.

    Schep er de ham en de garnalen door en breng op smaak met peper.

    Maak puree van de aardappelen en roer er de pesto,de eierdooiers en een
    scheutje melk door.

    Vet een ovenschaal in met boter en verdeel de helft van de puree over
    de bodem en de rest langs de kant.

    Vul in het midden met de witloof-garnalen massa en schik hierop de
    partjes ei.

    Smelt de boter voor de saus en roer er de bloem door,laat 2
    minuten.garen,giet er de room en de melk bij en laat de saus onder
    voortdurend roeren binden.

    Roer er dan de mosterd,de kerrie en 3/4 van de kaas door,giet de saus
    over het gerecht.


    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Strooi de rest van de kaas over de schotel en laat 15 tot 20 minuten
    gratineren in de oven.

    Tip:Indien u niet van pesto houdt laat hem dan achterwege.

     

    01-10-2009 om 10:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met koud weer smaakt soep

    Aspergesoep        Lekker!
    ==========================
    2 liter water

    1 kruidentuiltje

    1 rundsschenkel

    2 rundvlees bouillonblokjes

    1 tuinkruidenbouillonblokje

    1 groentenbouillonblokje

    4 el.olijfolie

    1 witte selder

    3 preiwitten

    2 aardappelen

    3 uien

    2 blikken Knorr aspergesoep

    2 blikjes asperges met topjes

    Peper en zout

    2 eetlepel peterselie(fijn gesnipperd)



    .
    Zet het water op met het kruidentuiltje en het vlees.

    Laat 1 uur koken.

    snijd alle groenten in fijne stukjes.

    Bak alle groenten in wat olijfolie

    Doe er dan de bouillon bij en laat 3/4 uur koken,deksel op de pan.

    Voeg er dan de asperge soep bij en de bouillonblokjes,peper en zout.

    Mix de soep,snijd de asperges in stukjes en voeg bij de soep.

    Voeg de peterselie toe en laat nog eens doorkoken.

    (Je kunt ook nog rauwe zalm in blokjes snijden en marineren in
    tuinkruiden en olijfolie. Schep de zalm, gekruid met peper van de molen
    en zout, in borden en giet de aspergesoep erover.) Voor de hemel op
    aarde!

    Dien onmiddellijk op.

     

    30-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse groentenschotel met spiering.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees vandaag!

    Griekse Groenteschotel Met Spiering - Hoofdgerecht
    ==================================================
    4 varkensspieringen

    1 aubergine

    1 courgette

    250 g champignons

    690 g tomatenvlees met groenten (Benito, bokaal)

    150 g verse geitenkaas

    1 eetl. olijfolie

    1 eetl. boter

    nootmuskaat

    1 eetl. Provençaalse kruiden

    peper en zout



    .
    Voorbereiding

    Snijd de aubergine en de courgette in schijven van ± 1 cm dik.

    Doe de aubergineschijven in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat
    ze gedurende een uur uitlekken.

    Snijd de champignons in schijfjes. Bereiding

    De dag voordien (10 min.)

    Strijk een diepe ovenschotel in met olijfolie.

    Verdeel er de aubergineschijven in, leg daarop de courgetteschijven en
    schik er tot slot de champignonschijfjes op.

    Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, peper en zout.

    Giet er dan de helft van de bokaal tomatenvlees bij.

    Laat in een braadpan de boter heet worden en bak er de spieringen aan
    beide kanten goudbruin in (2 min. aan elke zijde).

    Kruid met nootmuskaat, peper en zout

    Schik het vlees op de groenten in de schotel. Giet er de rest van de
    bokaal tomatenvlees bij en kruid met de resterende 1/2 eetl.
    Provençaalse kruiden.

    Leg op elk stuk vlees enkele sneetjes geitenkaas van 1 cm dik. Zet koel
    weg tot de volgende dag.

    De dag zelf (40 min. kooktijd)

    Dek de ovenschotel af en laat gedurende 40 min. gaar worden in de
    voorverwarmde oven op 200 °C.

    Tip Afwerking Dien op met rijst.

     

    29-09-2009 om 13:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met marshmellows.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een speciaal Nagerecht

    Yoghurt met marshmellows
    ========================
    1 liter volle yoghurt

    1 liter vla (vanille en alle fruitsmaken voldoen)

    2,5 deciliter slagroom

    1 groot blik ananas in stukjes

    100 gram marshmellows
    .
    Klop de slagroom net stijf en snijdt of knip de marshmellows in
    stukjes.

    Bereidingswijze: Meng alle ingredienten (inclusief ananas-sap) door
    elkaar. 

     

    28-09-2009 om 09:19 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld witloof met gehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloof,het wordt weer winter!

    Gevuld witloof met gehakt       Hoofdgerecht
    ============================================
    8 stronkjes witloof

    350 gram gehakt (kalfsgehakt)

    1 ei

    1 ui

    50 gram paneermeel

    peper

    zout

    nootmuskaat

    4 deciliter kalfsfond

    200 gram kaas

    25 gram bloem (tarwebloem)

    25 gram boter (bakboter)

    5 deciliter melk (halfvol)

     


    .
    Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel en de gehakte ui.

    Het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen en
    het gesnipperde binnengedeelte door het gehakt mengen.

    Het witloof vullen met het bereide gehakt en de 2 helften terug op
    elkaar leggen. Opbinden met keukengaren en in 30 tot 40 minuten gaar
    pocheren in kalfsfond. Uit de pan nemen en warm houden.

    De melk aan de kook brengen met het kooknat van het witloof, kruiden
    met peper, zout en nootmuskaat en laten indikken met een mengsel van
    bloem en boter. De geraspte kaas erdoor mengen.

    Het witloof in een ovenschotel schikken en de kaassaus erover scheppen.
    Gratineren onder de hete grill en meteen serveren.


     

    27-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijngebraad op Ardense wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wildseizoen begint dus: Everzwijn

    Everzwijngebraad Op Ardense Wijze
    =================================
    1 everzwijngebraad (ongeveer 800 gr voor 6 personen)

    1,5 dl witte wijn
    1 dikke snede hesp (gekookte of licht gerookte)

    3 dl room

    2 sjalotten

    wildfond

    dragon

    peper en zout

    Tijm en laurier

    boter 2 eetlepels mosterd



    .
    Gebraad kruiden en bakken in de oven, tijm en laurier aan toevoegen.

    De sjalot snipperen en aanstoven (glazig laten worden), ham in brunoise
    snijden en bijvoegen,

    Goed laten bakken en blussen met witte wijn,

    Tot de helft laten inkoken en wildfond aan toevoegen.
    Nadien room, mosterd en dragon aan toevoegen.

    Zachtjes laten pruttelen, eventueel bijkruiden.

    Opdienen met groene boontjes en aardappelkroketten

     

    26-09-2009 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse hapjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of borrelhapje

    Griekse hapjes
    ==============
    bruin stokbrood 1   

    Fetakaas 180  gram 

    teentje look 1   

    zout      

    olijfolie 0,50  glas 

    ontpitte zwarte olijven  10   

    groene ontpitte olijven 10   

    klein rood pepertje 1   

    rozemarijn      

    tijm 

     


    Meng de olijfolie, het in fijne schijfjes gehakte piment, de tijm en de
    ontbladerde rozemarijn en een mespuntje zout en leg er de in schijfjes
    versneden kaas in.

    Laat die 12 uur marineren in de koelkast.

    Snijd het stokbrood in schijven van ongeveer 1 centimeter, toast ze
    lichtjes en wrijf ze in met look.

    Laat de kaas uitlekken en leg hem op het brood.

    Versier met in twee gesneden olijven en met de rozemarijn.

     

    25-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikant tomatensap.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een drankje voor de volgende dag!!!!

    Pikant tomatensap
    =================
    1 kilogram pruimtomaten

    1 blaadje laurier

    1 mespunt zout

    2 sjalotjes

    1 mespunt cayennepeper

     

    .
    Neem voor een sap de Italiaanse pruimtomaten en ontdoe die van de huid.
    Verwijder ook het kroontje maar zeker ook het aanhechtingspunt daarvan. 
     
    Daarna snijd je de tomaten aan stukken en legt die in een ruime pan.

    Voeg het blaadje laurier toe.

    Maak een aantal sjalotjes schoon al naar naargelang de hoeveelheid
    tomaten en snipper die uitjes fijn.

    Sauteer de snippers in een scheutje olijfolie en maak de uitjes glazig.
    Geen kleur laten krijgen dus niet te hoog vuur gebruiken.

    Doe de uitjes bij de tomaten en laat deze mengeling even aan de kook
    komen.Kook gedurende 10 minuten de pulp in zodat er enige binding
    ontstaat.
     
    Voeg tijdens het koken een theelepeltje zout toe.

    Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten afkoelen met de deksel op
    de pan.

    Zet dan de staafmixer in de pan en draai de overgebleven stukjes fijn.
    Doe, als je daar over beschikt een mespunt cayennepeper bij deze
    tomatenmix en laat dit helemaal afkoelen.

    Daarna kun je de massa door een puntzeef leiden en verder op smaak
    brengen maar laat ruimte voor het smaakpatroon van eventuele gasten.

    Vaak wenst men peper, zout en Worcestershiresauce
    toe te voegen.

    Koud serveren.


     

    24-09-2009 om 10:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peterseliesoep op grootmoeders wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens  Soep

    Peterseliesoep Op Grootmoeders Wijze
    =====================================
    2 varkenspoten

    50 g spliterwten

    10 peperbolletjes

    2 bouillonblokjes (rund)

    1 flinke bos peterselie

    1 rode ui, 2 wortelen, 3 selder stengels (fijngesneden)

    150 g gehakt, bloem

    zwarte peper en zout



    .
    Doe de varkenspoten in een ruime kom en voeg de spliterwten, de
    steeltjes van de peterselie, zout, peperbolletjes en bouillonblokjes
    toe. Voeg water toe en breng aan de kook, laat onafgedekt een uurtje
    zachtjes koken, schuim regelmatig a .

    Neem de varkenspoten eruit (deze zijn van geen nut meer vanaf nu) en
    laat de bouillon afkoelen, zet nog een uurtje in de koelkast zodat het
    vet stolt en het gemakkelijk kan verwijderd worden.

    Stoof de ui, selder en wortelstukjes aan in boter en bevochtig met de
    bouillon en voeg nu ook de grof gehakte peterselie toe, laat zo'n 30
    minuten zachtjes pruttelen.

    Maak ondertussen balletjes van het gehakt en bestuif ze met wat bloem.

    Mix de soep glad en breng verder op smaak met peper en zout, voeg de
    balletjes toe, laat nog even doorkoken en serveer.

     

    23-09-2009 om 10:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel van duif.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we: Duif

    Estoufade(stoofschotel) Van Duif
    ================================

    4 duifjes

    5 deciliter druivenpitolie

    tuiltje verse kruiden (tijm, rozemarijn, salie, knoflook, basilicum)

    200 gram kleine champignons

    200 gram kleine zilveruitjes

    30 gram ongerookt spekreepjes

    30 gram geweekte morieltjes

    30 gram kleine hanekampaddestoelen

    2 deciliter Cognac

    12 aardappeltjes

    40 gram verse rozemarijn

    30 gram verse tijm

    4 hele knoflookteentjes

    1 salieblaadje

    2 kleine laurierblaadjes

    5 deciliter kalfsfond

    peper en zout



    .
    Wrijf de schoongemaakte duifjes in met ruim peper en zout, leg ze in de
    druivenpittenolie met ruim verse kruiden en laat een uur op 70° C
    garen.

    Laat de levertjes en hartjes uit de duifjes trekken in de fond.

    Zet ondertussen in een stoofpan de uitjes, champignons, aardappeltjes
    en hanekampaddenstoelen aan.

    Blus af met de Cognac en laat inkoken.
    Voeg de fond toe met de kruiden, knoflook en laurier, maar houd iets
    achter om in de duiven te doen.

    Haal de duiven uit de olie, stop de kruiden in en braad de duifjes in
    hun eigen vet mooi goudbruin en krokant.

    Leg ze in de pan en schep er de saus ruim overheen

    Voeg de morieltjes toe en bedek de duifjes met het uitgebakken
    katenspek.

    Proef alles goed af.Het deksel op de pan en stoof gedurende 25 minuten
    in de oven van 225° C.

    Serveer.

     

    22-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen in seranoham met fontina-kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bella Italie

    Fichi con prosciutto e formaggio fontina
    ========================================
    Ingredienten:

    7 verse vijgen

    100 gram fontina (Italiaanse
    bergkaas)of gruyerekaas

    7 plakjes parma of serranoham

    4 eetlepel olijfolie

    2 eetlepel balsamicoazijn

     


    .
    Bereidingswijze:

    Vijgen wassen en kruislings diep insnijden.

    Fontina in stukken snijden en in vijgen stoppen.

    Vijgen inpakken in ham.

    Pakketjes licht bestrijken met olie.

    Ovengrill voorverwarmen.

    Vijgenpakketjes op bakplaat zetten en circa. 10 minuten onder grill
    schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten.

    In kom olie mengen met azijn, peper en zout.

    Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

     

    21-09-2009 om 11:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet Américain préparé.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de Broodmaaltijd

    Filet Américain préparé
    =======================
    400 gram rundertartaar.

    1 eetlepel, mayonnaise.

    1 eetlepel. tomaten ketchup.

    paar druppels worcestershiresaus en
    tabasco.

    1 eetlepel. fijngehakte uitjes.

    1 eetlepel. fijngehakte kappertjes.

    1 eetlepel fijngesneden peterselie.

    1 theelepel mosterd.

    1 fijngesneden augurk.


    .
    Meng alle ingredienten, behalve de rundstartaar, goed door elkaar tot
    er een glad mengsel ontstaat.

    Prak met een vork de rundertartaar er goed doorheen en doe de filet
    over in een mooie schaal.

     

    20-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entre-côte Café de Paris.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een malse steak doet het altijd!

    Entrecôte café de Paris
    =======================
    2 sjalotten

    4 ansjovisfilets

    4 entrecotes

    50 gram. champignon

    75 gram. boter

    2.5 deciliter. kalfsfond

    2 blaadjes basilicum, verse

    0.5 bolletje knoflook

    2 eetlepel.Café de Paris(een soort schuimwijn)

    2 eetlepel. room

    1 theelepel. citroensap

    Kervel, verse

    Dragon, verse

    Peterselie, verse, gehakte

    Peper

    Zout

    Worcestershiresaus


    .
    De sjalotjes, champignons en knoflook ragfijn hakken en in een beetje
    boter fruiten zonder te laten kleuren. Af laten koelen.

    Het champignonmengsel samen met tweederde deel van de boter,
    ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap, peper, zout en
    worcestershiresaus in de keukenmachine tot een crème draaien. Deze
    crème in de koelkast bewaren.

    De entrecotes in hete boter roze bakken, uit de pan nemen en warm
    houden.

    Het bakvet weggooien, de pan afblussen met de witte wijn en de
    kalfsfond toevoegen.

    Het geheel even in laten koken, de room toevoegen en de pan van het
    vuur nemen.

    Wat van de crème door de saus roeren. De saus eventueel op smaak
    brengen met peper en zout en samen met de entrecotes serveren.


     

    19-09-2009 om 13:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipkrokantjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een Aperitief- of borrelhapje

    Kipkrokantjes
    =============
    400 gram kipfilet

    1 eiwit

    peper en zout1 grote kom cornflakes

    2 eetlepel Solo vloeibaar

    .
    Snij de kipfilet in kleine blokjes.Doe de blokjes in de keukenrobot en
    maal fijn.Voeg het eiwit toe en peper en zout.Meng goed.

    Verdeel in 8.

    Vorm met de handen kleine wafeltjes(Bevochtig de handen met koud
    water,dan kleeft het niet aan je vingers).

    Plet de Cornflakes grofweg in een bord.Leg de kipwafeltjes een voor een
    in de Cornflakes en bedek ze rondom.

    Verwarm de Solo in een pan en bak de kipkrokantjes goudbruin.

    Kan ook in frituurpan.

     

    18-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld kalfsgebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees vandaag.

    Gevuld Kalfsgebraad
    ===================
    boter  10  gram

    champignons  2

    water  20  cl

    sjalotten  5

    varkens- en kalfsgehakt  100  gram

    Provençaalse kruiden  1  koffielepel

    olie  2  soeplepel

    hardgekookt eieren  2

    peterselie  2  takjes

    peper en zout

    Porto  5  soeplepels

    kalfsgebraad  700  gram

    sneetjes wit brood  1  sneetje

    varkensnet

    ganzenlevermousse  1  blik



    .
    Verdeel het gebraad in 3 sneden, maar snij ze niet helemaal los.

    Week het brood in 2 eetlepels porto.

    Prak de ganzenlevermousse, harde eieren, 1 sjalotje, de champignons,
    het brood en het gehakt goed door elkaar.

    Werk ook de kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.

    Verwarm de oven op 180°C.

    Vul de inkepingen in het gebraad met deze vulling en verpak het geheel
    in het varkensnet.

    Leg het gebraad in een ovenschotel en bestrijk het met boter en olie.

    Leg de sjalotten er rond en zet in de oven.

    Los het bouillonblokje op in heet water en overgiet het gebraad ermee
    na 25 minuten braadtijd.

    Laat nog 20 minuten bakken terwijl je het gebraad regelmatig bedruipt.

    Haal het gebraad en de sjalotten uit de oven en hou ze warm.

    Giet de porto in de braadschotel, roer de aanbaksels goed los en zeef
    de saus.

    Serveer het versneden gebraad met de sjalotten, gekookte aardappelen en
    primeurgroenten.

     

    17-09-2009 om 09:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois met mascarpone en pure chocolade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een: Nagerecht

    Bavarois Met Mascarpone En Pure Chocolade
    =========================================
    3 eigelen

    3 eiwitten

    5 soeplepels suiker

    2 kopjes sterke koffie

    500 gr mascarpone

    4 soeplepels amaretto

    Cacaopoeder

    5 a 6 blaadjes gelatine

    4 soeplepels room

    100 gr pure chocolade



    .
    Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.

    Klop de eigelen op met de andere helft van de suiker.

    Warm de amaretto en de koffie op een zacht vuurtje op.

    Laat de blaadjes gelatine weken in water en voeg ze bij de hete koffie
    en amaretto.Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur

    Meng de mascarpone onder het eigeel en meng er daarna de
    gelatinebereiding onder.

    Meng er dan de eiwitten onder.

    Stort alles in een vorm.

    Laat een nacht rusten.

    Warm de room op met de chocolade en serveer met de bavarois.

    Berstrooi met cacaopoeder

     

    16-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolade-geitenbavarois met honingsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht is altijd welkom.

    Witte chocolade-geitenbavarois met honingsaus lekker
    ====================================================
    160 gram witte chocolade

    200 mililiter slagroom

    150 gram zachte geitenkaas

    4 eetlepel honing

    250 gram mascarpone

    4 blaadjes gelatine


    VOOR DE SAUS

    100 gram rozijnen

    400 mililiter witte port

    3 eetlepel honing


    .
    Laat de rozijnen enkele uren weken in de pan.

    Smelt de witte chocolade samen met 2 eetlepel slagroom

    Laat de gelatine weken in koud water(5 min)Wring hem uit en voeg bij
    het chocolademengsel.

    Roer de geitenkaas en de honing erdoor
    Klop de rest van de slagroom lobbig.

    Meng de mascarpone door het chocolademengsel.

    Spatel de slagroom er doorheen.

    Laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
    Kook de port met rozijnen en al tot de helft in en voeg 3 eetlepel
    honing toe.

    Verdeel de bavarois over 4 borden of schaaltjes.

    Schep er wat saus op.

     

    15-09-2009 om 09:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever op z'n Venetiaans.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de liefhebbers: Kalfslever

    Kalfslever Op Venetiaanse Wijze
    ===============================
    peper en zout

    tijm

    1 kilogram uien, gepeld en in ringen gesneden

    2 eetlepels gehakte peterselie

    3 dl witte wijn

    12 eetlepels olijfolie

    800 g kalfslever, in plakjes gesneden


    .
    Verhit 8 eetlepels olijfolie in een pan en stoof er de uienschijven in
    aan gedurende 3 minuten.

    Voeg er dan de tijm en de wijn bij en breng verder op smaak met peper
    en zout.

    Dek af en laat alles 15 minuten sudderen .

    Verhit de rest van de olie in een pan. Kruid het vlees met peper en
    zout en bak het gedurende 2 minuten aan alle kanten aan.

    Schik de uien op voorverwarmde borden.

    Leg er een stuk vlees op en werk af met de gehakte peterselie.

    Lekker met gebakken krielaardappeltjes

     

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!