Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groententortilla met olijven en geitenkaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een warm of koud voorgerecht

    Groententortilla met olijven en geitenkaas  Warm voorgerecht
    =========================================
    voor 6 personen:

    200 gram reepjes gekookte hesp

    120 gram verse geitenkaas

    1 grote courgette

    1/2 rode paprika

    1/2 groene paprika

    1/2 oranje paprika

    1/2 gele paprika

    100 gram kerstomaat

    plusminus 70 gram olijven met look

    1/4 plantje verse bieslook

    1 sjalot

    7 eieren

    2 eetlepel room

    3 eetlepel olijfolie

    5 takjes verse tijm

    1/2 koffielepel Provençaalse kruiden

    1 koffielepel paprika

    1 koffielepel oregano

    1 mespunt cayennepeper

    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Voorbereiding (10 minuten.)
    Snij de courgettes in kleine blokjes.
    Schillen is niet nodig.

    Verwijder de zaadlijsten van de paprikas en snij de paprikas in kleine,
    korte reepjes.

    Halveer de kerstomaatjes.

    Snij de geitenkaas in stukjes.

    Dep de olijven droog.

    Snipper de bieslook fijn.

    Rits de blaadjes van de tijm.

    Snipper de sjalot heel fijn.

    De dag zelf

    Bereiding (10 minuten. + 30 minuten. baktijd)

    Klop de eieren los met de room, paprikapoeder, bieslook en
    cayennepeper. Kruid met peper en zout.

    Verwarm de olijfolie in een brede braadpan met antiaanbaklaag. Bak er
    al roerend de sjalot in
    gedurende 1 minuten.

    Voeg de courgette, de pepers, Provençaalse kruiden en oregano toe en
    bak nog 5 minuten. al roerend.

    Matig het vuur en giet het eimengsel erover.

    Verdeel er de olijven, reepjes gekookte hesp, kerstomaatjes en
    geitenkaas over.

    Bak op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten. tot het ei volledig
    gestold is.

    Afwerking

    Bestrooi met de verse tijmblaadjes en serveer met een gemengde salade
    en stokbrood.

    Tip

    - Deze groentetortilla is ook koud een aanrader, bij bijvoorbeeld een
    picknick of als hapje bij een gezellige babbel.


     

    01-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail met ananas en bleekselder.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gemakkelijk voorgerecht

    Garnalencocktail Met Ananas En Bleekselderij
    =================================

    voor 4 personen:

    200 gr garnaal, Hollandse

    2 stengels bleekselderij, in reepjes

    2 ananasschijven

    1/8 liter room

    2 el ananassap

    1 mespunt kerrie madras



    .
    In plaats van bleekselderij, ananas en ananassap kunt u ook
    advocadoblokjes, appel en in plaats van het sap de helft van de
    hoeveelheid cognac gebruiken.

    Was de garnalen, snijd de bleekselderij in dunne plakjes en snijd de
    schijven ananas in blokjes.

    Vermeng de gewassen garnalen met de in dunne plakjes gesneden
    bleekselderij en de in dobbelsteentjes gesneden ananas en verdeel dit
    over vier cocktailglazen. Klop de overige ingrediënten door elkaar en
    giet dit sausje over de garnalen.

     

    28-02-2009 om 09:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbroodje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Visbroodje
    ==========
    2 eetlepels boter

    50 g volkoren bloem

    300 ml halfvolle melk

    250 gram gekookte kabeljauw

    een paar fijngesneden blaadjes peterselie

    sap van1 kwartje citroen

    3 tomaten

    900 g gekookte en in plakjes gesneden aardappelen



    .
    Warm 1 eetlepel boter op, meng er de bloem in, en roer.

    Voeg er beetje bij beetje de halfvolle melk aan toe en roer tot er een
    smeuïg bereiding ontstaat.

    Voeg dan de verbrokkelde vis, de peterselie en het citroensap toe, en
    roer goed.

    Schil de 3 tomaten en snijd ze in plakjes.

    Prak de aardappelen tot puree en voeg 4 eetlepels halfvolle melk en 1
    eetlepel boter toe, en roer goed.

    Wissel één laagje aardappelen, één laagje vis en één laagje tomaten af
    in een cakevorm.

    Eindig met een laagje aardappelen.

    Zet het geheel 30 minuten in de oven op 180°.

    Eet smakelijk!

     

    27-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met hart van geitenkaas en ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kalkoen.

    Kalkoen Met Hart Van Geitenkaas En Ham
    ==============================

    voor 4 personen:

    - 4 borstfilets van kalkoen

    - 8 sneetjes parmaham

    - 800 g wortelen

    - 2 sjalotten

    - 150 g verse geitenkaas

    - 2 eetl. boter

    - 10 blaadjes vers basilicum

    - 1 eetl. roze bessen(rode peperbolletjes)

    - 2 koffiel. tijm

    - peper en zout



    .

    De dag voordien:

    Snij de kalkoenfilets in de lengte in 2.

    Snij de geitenkaas in 8 plakjes van 1 cm.

    Verdeel de plakjes geitenkaas over de sneetjes parmaham.

    Bestrooi met wat roze bessen en 1 koffielepel tijm.

    Vouw de pakketjes goed dicht.

    Leg de hampakketjes op de kalkoen, rol op en zet vast met een
    prikkertje.

    Scheur de basilicumblaadjes fijn.

    Snij de wortelen in gelijke staafjes.

    Snipper de sjalotten fijn.

    Kook de wortelstaafjes 10 min. gaar in lichtgezouten water met 1
    koffiel. tijm. Giet af.

    Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalotten
    glazig. Voeg de gekookte wortelen en de basilicumblaadjes toe. Kruid
    naar smaak met peper en zout.

    De dag zelf:

    Smelt opnieuw 1 eetl. boter in een pan en bak de gevulde
    kalkoenenrolletjes gedurende 5 min. aan elke kant.

    Haal uit de pan en hou warm.

    Blus de braadpan met 2 dl water en laat inkoken.

    Tip Afwerking:

    Leg 2 kalkoenrolletjes op elk bord en haal er de prikkertjes uit.

    Dien op met de wortelen en natuuraardappelen.

    Lepel er wat saus over.

    Tip :
    Voor een zachtere smaak kan u de geitenkaas vervangen door mozzarella

     

    26-02-2009 om 10:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eendenborst.

    Eendenborst met pruimen
    =======================

    voor 4 personen:

    250 gram gedroogde pruimen zonder pit

    1/4 liter rode port

    3 borstfilets van tamme eend met vel
    (350 gram. per stuk)

    100 gram boter

    1 eetlepel olie

    zout en versgemalen peper 

    2 deciliter gevogeltefond uit een pot

    takje verse of een mespunt gedroogde tijm

     

    .
    De dag voordien:

    Week de pruimen bij voorkeur een hele nacht in de port.

    Laat de eendenborstfilets op kamertemperatuur komen en snijd het vel
    tot op de vetlaag kruislings in.

    Snijd de koude boter in blokjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.

    De dag zelf:

    Vet een braadpan met een dikke bodem in met een scheutje olie en zet op
    hoog vuur tot de pan goed heet is.

    Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in de pan en laat
    ze op middelhoog vuur 8 tot 10 minuten bakken tot het vel krokant is en
    het meeste vet is uitgebakken.

    Keer ze om en laat ze op de onderkant snel bruin bakken.

    Bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en laat ze op laag vuur
    nog een paar minuten op de onderkant bakken.

    Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en laat afgedekt met
    aluminiumfolie rusten.

    Giet het meeste vet uit de pan en blus af met de gevogeltefond.

    Laat met de tijm en het weekvocht van de pruimen op hoog vuur kort
    inkoken.

    Warm de pruimen door in de saus en schep ze uit de pan.

    Klop de koude boter met een paar blokjes tegelijk door de hete saus en
    breng de saus op smaak met wat zout en peper.

    Roer er het uitgelopen vocht van de eendenborstfilets door. 

    Serveertips Snijd de filets in schuine plakken en verdeel ze over de
    voorverwarmde borden.

    Schep er de saus met de pruimen naast en serveer met groenten naar
    keuze en aardappelkroketjes of -puree.

    Tip: Gebruik het eendenvet voor het bakken van de aardappelen.
     

     

    25-02-2009 om 13:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte met chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekker Nagerecht

    Charlotte Met Chocolade
    =======================
    Ingredienten:  18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte)

    250 g chocolade (puur of bitter)

    80 g boter

    30 centiliter slagroom

    1 likeurglas whisky

    ½ glas melk

    wat poedersuiker

    3 blaadjes gelatine

     

     


    Bereidingswijze:

    Laat de chocolade en de boter in de melk smelten.

    Maak de whisky warm, los de blaadjes gelatine erin op en roer deze door
    de chocoladesaus.

    Klop de slagroom stijf en roer ook deze door de chocoladesaus.

    Bekleed de wanden van een charlottevorm zo dicht mogelijk met lange
    vingers. de bovenkanten zo nodig bijsnijden.

    giet het chocolademengsel, wanneer het nagenoeg afgekoeld maar nog niet
    stijf is, in de vorm.

    Laat de charlotte in de koelkast opstijven.

    Serveertips:

    Houd de vorm even in heet water en stort de charlotte uit op een
    taartschotel. Garneer de bovenkant met lange vingers en bestrooi de
    charlotte rondom met poedersuiker.

    Goed koud opdienen.

     

    24-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijlinktvis met mousse van zalm en brocolli.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens iets anders.

    Pijlinktvis met mousse van zalm en preisausje
    =============================================

    voor 4 personen:

    300 gram inktvisringen

    300 gram zalmfilet

    300 gram broccoli

    2 preiwitten

    400 gram pasta

    0.5 deciliter visfumet

    15 gram boter (bakboter)

    2 eiwitten

    4 deciliter room

    2 takjes dille

    peper
    zout

     


    .
    De zalm ontvellen, in dobbelsteentjes snijden en fijnmalen in de mixer.
    Het eiwit toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Ten slotte
    de helft van de room erdoor mixen.

    De zalmmousse in een spuitzak scheppen en de goed gereinigde
    pijlinktvistube ermee vullen.

    De gevulde tubes kruiden met peper en zout, even aanbakken in boter en
    20 minuten in een matig warme oven (180 graden) zetten.

    Ondertussen de broccoli in gezouten water gaarkoken en de pasta
    eveneens in gezouten water met wat olie gaarkoken.

    Voor de saus de rest van de room met de visfumet aan de kook brengen en
    kruiden met peper en zout. De prei wassen, in stukjes snijden en even
    laten meekoken. Als de prei gaar is het mengsel fijnmalen, door een
    fijne zeef gieten, opwarmen en monteren met een klontje boter. Proeven
    en op smaak brengen.

    De gevulde pijlinktvis uit de oven halen en in schijven snijden.

    Een toefje pasta en een tuiltje broccoli op het bord leggen, daarnaast
    de schijven gevulde inktvis en een lepeltje saus.


     

     

    23-02-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!