Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braceiola alla Piazaiola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biefstuk op z'n Italiaans.

    Bracciole Alla Piazaiola
    ========================

    voor 2 personen:

    2 dunne bieflapjes, platgeslagen

    1 lepel olijfolie

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    5 tomaatjes of een 1/2 liter blik kleine tomaatjes

    zout en peper

    1 kleine eetlepel gedroogde oregano



    .
    Verhit de olie en braad daarin de lapjes om en om bruin.

    Doe de knoflook erbij en laat ze even lichtbruin kleuren.

    Doe er dan de blokjes tomaat bij en zout en peper naar smaak.

    Strooi de oregano erover en laat het geheel met de deksel schuin op de
    pan ongeveer 20 minuutjes stoven.

    Het tomatensap moet iets inkoken.

    Dien het vlees op met wat brood.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met Gorgonzolasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stukje vlees.

    Varkenshaasje Met Gorgonzolasaus
    ================================

    voor 4 personen:

    2 varkenshaasje, inwrijven met peper
    en grof zout

    200 g gorgonzola

    4 teentjes knoflook,

    twee eetleples platte peterselie,
    fijngehakt

    1/4 liter room

    peper en eventueel zout

    scheutje witte wijn



    .
    Braad het haasje in wat boter rondom bruin en gaar het dan op lage
    temperatuur. (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van dikte en grootte)

    Intussen in een sauspan knoflook en peterselie in de boter even smoren,
    de room erbij voegen en aan de kook brengen.

    De kaas in kleine stukjes snijden en toevoegen.

    Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.

    De saus verder op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes
    laten pruttelen.

    Het varkenshaasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie.

    De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn en
    bij de saus voegen.

    Goed roeren tot je een mooie gladde saus hebt.

    Het varkenshaasje in dikke plakken snijden, op een mooie,
    voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen.
    Snel opdienen.

     

    17-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletjes met twee soorten zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zalm als voorgerecht

    Zalmrolletjes Met 2 Soorten Zalm   warm voorgerecht
    ==================================
    voor 4 personen:

    laurierpoeder

    zout

    80 g boter

    suiker

    2 citroenen

    3 eetlepels olijfolie

    peper

    4 sneetjes gerookte zalm

    1 ui

    4 tomaten

    400 g zalm (filet)

    basilicumblaadjes


    .
    Snipper de tomaten fijn en laat ze met de helft van de boter stoven met
    de ui.

    Breng ze op smaak met peper en suiker.

    Pers het sap uit de citroenen.

    Breng de rauwe zalm op smaak met peper en zout en laurierpoeder.

    Rol de stukken zalm op in de gerookte zalm en bak ze 3 minuten aan
    ieder kant aan in de resterende boter.

    Schik de zalmrolletjes op de borden.

    Roer de bakresten los met het citroensap en lepel over de borden.

    Schik er verder enkele lepels gestoofde tomaten bij en versier met de
    basilicum.

    Tip: Als hoofdgerecht kan je de porties verdubbelen en opdienen met
    puree.

     


     

    16-01-2009 om 10:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees van hert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets Italiaans:

    Spezzatino Di Cervo, Ofwel Stoofvlees Van Hert.
    ===================================

    voor 4 personen:

    450 g hertenvlees, in kleine stukjes gesneden

    1 eetelepel olijfolie, 1 eetlepel boter

    2 eetlepels fijngesneden stukjes pancetta

    1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijn gesneden

    1 blaadje laurier,

    3 jeneverbessen,

    wat versgeraspte nootmuskaat,

    zwarte peper,

    zout

    1 kop (wild)bouillon bokaaltje of bouillonblokje met water.

    1 kop stevige rode wijn

    1 eetlepel tomatenpuree

    10 zilveruitjes



    .
    Verwarm olie en boter, bak daarin het spek, ui en knoflook even aan.

    Doe er de stukjes vlees bij en bak die rondom bruin.

    Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los.

    Dan mogen de kruiden en tomatenpuree erbij en de bouillon.

    Laat het geheel zo twee uurtjes heel zachtjes stoven.

    Serveer met een mooie brede platte pasta.

     

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse rundsstoofpot "Pörkölt"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje in de winter is altijd lekker!

    Hongaarse rundsstoofpot.  "Pörkölt"
    ========================

    voor 4 personen:

    1 kilo rundsstoofvlees in blokjes

    2 grote uien, in kleine stukjes gesneden

    1 eetlepel olijfolie

    2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt

    2 eetlepels paprikapasta, je kunt ook
    verse paprika in stukjes snijden

    2 eetlepels paprikapoeder

    1 theelepel chilipoeder

    1 theeleple komijnzaadjes

    1 theelepel oregano

    1 laurierblad

    een kop bouillon

    zout en peper



    .
    Verhit de olijolie en bak daarin de uien met de knoflook zachtjes
    lichtbruin.

    Schep ze uit de pan en bak dan het vlees in dezelfde pan rondom bruin.

    Doe de uien er weer bij en voeg de paprikapulp toe en alle kruiden.

    Bak alles nog even en roer goed om en om.

    Voeg de bouillon toe en laat het vlees zo ongeveer 2 1/2 uur zachtjes
    stoven.

    Voeg zo nodig af en toe wat bouillon toe.

    Het moet een mooie smeuige stoofpot worden.

    Bind eventueel met wat maizena .

    Serveer  er aardappelpuree bij en zuurkool.

    De zuurkool even zachtjes stoven met een paar spekjes.

     

    14-01-2009 om 12:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige kaas en pruimcroissantjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Hartige Kaas- En Pruimcroissantjes
    ==================================
    1 doosje croissantdeeg (6 stuks)

    75 g kaas (geraspt)

    12 pruimen (ontpit)

    1 ei


    .
    Leg de bladerdeeglapjes open op het werkvlak.

    Strooi er de kaas over en schik op ieder een pruim.

    Rol op en smeer in met het losgeklopte ei.

    Schuif ze in de op 180° voorverwarmde oven tot ze mooi goudgeel zijn

     

    13-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincaalse lamsstoofpot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Provencaalse Lamsstoofpot
    =========================

    voor 4 personen:

    500 gr lamsvlees(van de schouder)

    zout en peper

    1 koffielepel provencaalskruiden (met tijm, laurier, salie, etc)

    100 gr mager rookspek in reepjes

    4 el olijfolie

    8 sjalotjes in kwartjes

    6 tenen knoflook,gehakt

    1 el tomatenpuree

    3/4 blik tomatenstukjes (blik van 400 gr)

    1 scheut Ricard

    .
    Lamslapjes in gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden.
     
    Spekreepjes in 1 el olijfolie knapperig bakken, uit de pan scheppen en
    op keukenpapier laten uitlekken.

    3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet roeren en het vlees
    hierin rondom aanbraden.

    Sjalot en knoflook ongeveer 1 min meebakken.

    Tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, kruiden, en Ricard toevoegen en
    het geheel gedurende 55 minuten zacht laten stoven.

    dan de spekreepjes toevoegen.

    Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

    Opdienen met versgekookte aardappelen

    Smakelijk

     

    12-01-2009 om 15:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!