Een lekker stukje vlees.
Varkenshaasje Met Gorgonzolasaus ================================
voor 4 personen:
2 varkenshaasje, inwrijven met peper en grof zout
200 g gorgonzola
4 teentjes knoflook,
twee eetleples platte peterselie, fijngehakt
1/4 liter room
peper en eventueel zout
scheutje witte wijn
. Braad het haasje in wat boter rondom bruin en gaar het dan op lage temperatuur. (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van dikte en grootte)
Intussen in een sauspan knoflook en peterselie in de boter even smoren, de room erbij voegen en aan de kook brengen.
De kaas in kleine stukjes snijden en toevoegen.
Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
De saus verder op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes laten pruttelen.
Het varkenshaasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie.
De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn en bij de saus voegen.
Goed roeren tot je een mooie gladde saus hebt.
Het varkenshaasje in dikke plakken snijden, op een mooie, voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen. Snel opdienen.
|