Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het eens wat anders zijn.

    Asperges met ger.zalm en mierikwortelsaus lauw voorgerecht
    ==========================================================
    4 witte asperges per persoon,

    1 of 2 plakjes gerookte zalm per persoon,

    potje geraspte mierikswortel,

    worcestershire sauce,

    creme_fraiche,

    peper, zout,

    1 of 2 kwarteleitjes per persoon 

    potje zalmkaviaar.

     

    .
    Schil de asperges goed en snij er de onderste twee centimeter af. Kook
    ze (afhankelijk van de dikte) 6 tot 8 minuten in water met zout en een
    schepje suiker, doe het vuur uit en laat ze, met de deksel op de pan,
    nog 6 tot 10 minuten nagaren. (controleer de gaarheid met een vork aan
    de onderkant van de asperges of proef gewoon)

    Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken en
    tot lauw afkoelen.

    Kook de kwarteleitjes hard (3-4 minuten)

    Schep het bakje creme_fraiche in een schaal en doe er roerend, op
    smaak, genoeg lepels mierikswortel bij, een paar scheutjes
    worcestershiresauce, peper en zonodig zout.

    Schik op elk bord 4 asperges en 1 à 2 plakjes gerookte zalm.

    Snijd de gepelde kwarteleitje in de lengte doormidden en schik ze
    tussen de asperges.

    Schep wat mierikswortelsaus op een lege plek.

    Leg op de kwarteleitjes wat zalmkaviaar en strooi wat uitgelekte
    kappertjes over het geheel.

    Maak er een plaatje van, want het smaakt geweldig !

     

    19-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fricasse van kip en garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk te maken en helemaal op voorhand.

    Fricassée van kip en garnalen    Hoofdgerecht
    =============================================
    400 gram kipfilets

    3 sjalotjes

    2 teentjes knoflook

    200 gram champignons

    1 rode paprika

    paprikapoeder

    versgemalen peper

    zout

    40 gram boter

    30 gram bloem

    2 deciliter gevogeltefond

    2 deciliter slagroom

    1 deciliter Noilly_Prat

    200 gram gekookte grote garnalen

    fijngesneden peterselie

    geknipte bieslook



    De dag voordien:
    .
    Snijd de kipfilets in kleine blokjes.

    Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze ragfijn.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Rooster de paprika in de oven of boven aan een gasvlam tot de schil
    blakert; laat even afkoelen en ontvel de paprika.

    Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ruitjes.

    Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, peper en zout.

    Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kipfilet in porties
    goudbruin in steeds circa 7 minuten.

    Schep ze uit de pan en houd ze apart.

    Smoor sjalot en knoflook in de braadboter, schep de champignons erdoor
    en bestrooi het geheel met de bloem.

    Roer alles door en voeg al roerend de gevogeltefond, de slagroom en de
    Noilly_Prat toe; laat deze saus 15 minuten zachtjes garen.

    Doe de stukjes kip na 10 minuten in de saus.

    De dag zelf:
     
    Warm het gerecht terug op 

    Breng op smaak met peper en zout en meng de garnalen en de
    paprikaruitjes erdoor.

    Serveer de fricassee op vier verwarmde borden en bestrooi ze met
    peterselie of bieslook. 

    Serveertips Geef er pasta of rijst en een groene salade bij.
     

     

    18-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zure haring of pekelharing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Pekelharing
    ===========
    6 haringen

    Een grote pot met deksel

    uienringen(naar smaak)

    3 laurierblaadjes

    peperkorrels(naar smaak)

    azijn

     


    Maak de verse haring schoon en haal de kop eraf. Spoel de haringen goed
    af onder de kraan en dep ze met keukenpapier goed droog.

    Doe in de pot de peperkorrels, de uienringen en de laurier en leg de
    schoongemaakte haringen in de pot.

    Leg bovenop nog wat uienringen.

    Schenk nu de azijn erover.Indien je ze minder zuur wilt kan je wat
    gekookt en afgekoeld water bijvoegen.

    Doe er zoveel azijn op dat de haringen onderstaan.

    Laat dit nu 2 weken op een koele en donkere plek staan(koelkast) en
    klaar is de zure haring.

    Eventueel kunnen er nog extra smaakstoffen worden toegevoegd zoals
    mosterdzaad, citroenschilletjes of verse kruiden


    Met dit soort dingen bestaat de kans dat het niet helemaal smaakt zoals
    je jezelf had voorgesteld, maar dan is het een kwestie van je recept
    aanpassen.

     

    Serveren met: Een grote pot bier en bruin brood

     

    17-04-2009 om 12:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergegratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mmmmm asperges

    Aspergegratin                      Warm voorgerecht
    ================================
    1 1/2 kilogram geschilde asperges

    2 1/2 deciliter melk

    20 gram boter

    40 gram bloem

    2 eierdooiers

    2 kilogram gewassen spinazie

    100 gram geraspte kaas

    nootmuskaat, zout, peper

    2 el geschaafde amandelen


    .
    Kook of stoom de asperges.

    Bewaar 2 1/2 deciliter van het kookvocht en meng dit met de melk.
    Bind met Roux minut

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het
    water eruit.

    Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de
    eierdooiers en de kaas erdoor.

    Leg de asperges in een ovenschaal.
    Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.

    Gratineer het gerecht in plusminus 25 minuten In het midden van de oven

    Bak in een droge pan de amandelschilfers lichtbruin en strooi ze over
    het gerecht.


     

    16-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer een klasieker:

    Konijn Met Pruimen
    ==================
    1 konijn

    2 flesjes trapist van Westmalle bier

    2 ajuinen

    1 blokje groentenbouillon

    1/2 dl liter water

    20 gedroogde pruimen

    4 el balsamico azijn

    bruine suiker naar smaak

    tijm & laurier

    4 el bloem

    4 el peterselie

    200 gr spekblokjes

    boter



    .
    Snijd het konijn in stukken

    Snijd de ajuin in schijfjes

    Bak het konijn bruin in de boter in een grote pan samen met de ajuin en
    het spek

    Overstrooi met 4 el bloem en blus met het bier en het water

    Voeg de bouillon toe samen met de balsamico, bruine suiker, tijm en
    laurier

    Laat koken en verder garen op een licht vuurtje gedurende +- 1.30u tot
    2.00 uur

    Overstrooi met de peterselie en serveer met gekookta aardappelen.

     

    15-04-2009 om 10:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld gehaktbrood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets eenvoudig.

    Gevuld Gehaktbrood
    ==================
    750 g varkens-rundsgehakt

    50 g paneermeel

    1 ei

    4 eetlepels vers gehakte tuinkruiden

    250 g champignons

    2 bolletjes mozzarellakaas

    3 zongedroogde tomaatjes

    200 g rookspek in dunne plakjes

    100 g boter

    Vers gemalen peper, zout

    1 snuifje Provençaalse kruiden

     


    .
    Doe het gehakt in een schotel en kneed zorgvuldig door met het
    paneermeel en het ei. Zet in de koelkast.

    Snijd de schoongemaakte champignons in dunne plakjes en laat ze
    aanfruiten in een klont boter.

    Voeg de zongedroogde tomaatjes en de kleingesneden mozzarella toe en
    breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

    Laat nog tien minuten stoven tot alle vocht verdampt is.

    Neem het gehakt uit de koelkast en strijk het uit tot een dikke plak op
    een dubbelgevouwen vel alufolie.

    Schik het champignonmengsel op het gehakt en verdeel mooi gelijk.

    Druk de vulling goed aan. Pak de uiteinden van de folie vast en rol het
    gehakt op.

    Druk de uiteinden van het gehaktbrood dicht.

    Leg het gehaktbrood met de opening naar boven en bedek de hele
    bovenkant met plakjes rookspek.

    Schik het gehaktbrood in een ruim beboterde vuurvaste ovenschotel en
    zet in de op 200° C voorverwarmde oven.

    Laat ongeveer 45 minuten bakken.

    Neem uit de oven en snijd in dikke plakken.

    Serveer met een groen slaatje en gebakken krielaardappelen.

     

    14-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergecocktail.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Asperges,asperges!!!!

    Aspergecocktail.           koud voorgerecht
    ============================
    250 gram gekookte asperges

    1 deciliter mayonnaise

    2 eetlepels losgeklopte slagroom

    wat druppels citroensap

    1 eetlepel sherry

    150 gram ham in blokjes of reepjes

    wat slabladeren in reepjes

     


    .
    Vermeng de mayonnaise, slagroom, citroensap en sherry naar smaak met
    elkaar.

    Schep de asperges en de ham door de saus.

    Vul glazen coupes voor de helft met reepjes sla en schep de
    aspergecocktail erop.

     

    13-04-2009 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!