Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten.
Nog maar eens een voorgerecht:
Warm geitenkaasje met tijmhoning en pijnboompitten warm ======================================================== 4 geitenkaasjes type Crottin de Chavignol
2 soeplepels tijm honing
2 lepels pijnboompitten
Sla, vinaigrette
4 plakken brioche of toastbrood
. de kaas doormidden snijden, insmeren met de honing en eventueel bestrooien met een beetje tijmbloesems
de pijnboompitten roosteren in de oven
de kaas op een brioche of toastbrood schikken en roosteren onder de grill van de oven
serveren met lekkere krokante salade gekruid met vinaigrette en de gegrilde pijnboompitten
Kabeljauw met kappertjessaus. ============================= 600 g kabeljauwfilets (4 x 150 g)
Roux minute
2 dl droge witte wijn
2 dl water
1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn
1 bokaaltje kappertjes
1 tuinkruidenbouillontablet
1 dl room
15 gram Dijonmosterd
witte peper
.
Maak een mengsel van 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. water, 1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn, het vocht van een potje kappertjes en los daarin een tuinkruidenbouillontablet op.
Maak van dit mengsel op de rand van de kachel een saus die 5 minuuutjes moet inkoken.Bind met de roux minute.
Laat de saus even bekoelen en werk dan af met 1 dl. ongeslagen room, 15 gram Dyonmosterd, een snufje witte peper uit de molen.
Voeg als laatste de kappertjes toe en wees heel voorzichtig met zout !!!(Liever niet !!) De bouillontablet en het kappertjesvocht bevatten voldoende zout om een goede smaakverhouding te krijgen.
Nappeer op het warme bord de gegrilde of gebakken filets voor 50% met de saus en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.
Garneer de vis met takjes peterselie en een gekarteld schijfje citroen.
Er kunnen gekookte krieltjes bij,gemengd met groene kruiden, pasta of zelfs witte rijst met fijne soepgroenten.
Spinazie/worteltjes/erwtjes/peultjes/schorseneren. gesauteerde kastanjechampignons maar ook allerlei salades. Geef je fantasie de ruimte !!!
. Ontvel de tomaten en ontpit ze Druk ze door een zeef
Schil de knoflook
Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn terwijl u langzaam een theelepel olie bijvoegt
Schil de uien en hak ze fijn.
Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, het mengsel van knoflook en mosterdzaad, wat cayennepeper, gemalen zwarte peper, de worcestershiresaus en 2/3 van de gehakte uien.
Voeg er ook zout bij en de suiker Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt.
Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel Laat ze twee uur marineren.
Verhit de boter in een koekepan.
Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete boter.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Snij de selderij in fijne reepjes.
Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter van het vlees en laat het zachtjes smelten.
Voeg dan de marinade erbij en de room Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren.
Leg de plakken vlees terug in de saus Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken.
Amuseglaasje Met Tomaat, Avocado En Garnaaltjes ==================================== Ingredienten: voor 8 glaasjes
1 Avocado
4 Lekkere zoete tomaten
150 gram grijze garnaaltjes
1 eetlepel mayonnaise
Peper Zout
Citroen
Scheutje room
Scheutje azijn
olijfolie
Theelepel Suiker
Voorbereiding:
Ontvel de tomaatjes door ze even in kokend water onder te dompelen en ze daarna te schrikken. Snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij in brunoise.
Zet een pannetje op met wat olijfolie. Stoof hierin de tomaatje totdat het een beetje zacht wordt(het moet geen saus worden)
Voeg een scheutje azijn toe en kruid met peper,zout en wat suiker. Zet de coulis koud weg.
Pel de avocado en pureer deze met de mixer.
Voeg een klein beetje citroensap toe, de mayonnaise, een scheutje room en pureer tot een smeuige massa.
Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg
Serveertips:
Pak een mooi amuse glaasje. Doe eerst 2 eetlepels tomatencoulis in het glaasje. Daarna 2 eetlepel van de avocadocreme.
Garneer het geheel met de garnaaltjes en je heb een heerlijk fris en zomers amuse!