Mmmmm asperges
Aspergegratin Warm voorgerecht ================================ 1 1/2 kilogram geschilde asperges
2 1/2 deciliter melk
20 gram boter
40 gram bloem
2 eierdooiers
2 kilogram gewassen spinazie
100 gram geraspte kaas
nootmuskaat, zout, peper
2 el geschaafde amandelen
. Kook of stoom de asperges.
Bewaar 2 1/2 deciliter van het kookvocht en meng dit met de melk. Bind met Roux minut
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eierdooiers en de kaas erdoor.
Leg de asperges in een ovenschaal. Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
Gratineer het gerecht in plusminus 25 minuten In het midden van de oven
Bak in een droge pan de amandelschilfers lichtbruin en strooi ze over het gerecht.
|