Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    31-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Condérijst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2009 om 12:54 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen op Luikse wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokvis op z'n Portugees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Stokvis Op Z’n Portugees
    ========================
    600 g gedroogde en gezouten stokvis

    600 g aardappelen

    3 ajuinen

    1 dl olijfolie

    4 tomaten of een klein blik tomaten

    2 teentjes knoflook

    1 dl witte wijn

    zwarte olijven

    laurier

    4 hardgekookte eieren



    .
    Week de stokvis gedurende minstens 48 uur of zelfs langer in water dat
    minstens één keer per dag ververst wordt.

    Snijd de vis in stukken en kook hem halfgaar in water. Verwijder vellen
    en graten

    Kook de aardappelen.

    Fruit de grof gesnipperde uien en de look in olijfolie, voeg de tomaten
    toe alsook de laurier en peper. Eventueel een snuifje zout.

    Voeg de stokvis en de witte wijn toe. Eventueel wat kookwater.

    Leg de aardappelen in een geoliede ovenschaal, leg de gesneden eieren
    en de olijven op de aardappelen, schik hierop de vis en overgiet met de
    saus.

    Laat een half uur tot drie kwart uur bakken in een zachte oven.

     

    29-05-2009 om 13:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel met zuurkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht

    Stoofschotel Met Zuurkool
    =========================
    600 g varkensschouder in blokjes

    750 g aardappelen

    2 dikke uien

    350 g zuurkool

    1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)

    1 ½ dl fruitige witte wijn

    1 ½ dl vleesbouillon

    1 klont boter

    Vers gemalen peper, zout




    .
    Schik de aardappelen en snijd ze in plakjes.

    Pel de uien en snijd ze in ringen.

    Beboter royaal een ruime vuurvaste schotel en bedek de bodem met een
    laagje aardappel, een laag uien, een laag zuurkool en een laag
    vleesblokjes.

    Ga zo voort tot alles opgebruikt is.

    Bestrooi elk laagje met peper en zout.

    Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met wijn en bouillon.

    Bedek met een dubbelgevouwen vel alu-folie en leg er nog een deksel
    bovenop.

    Schuif in het midden van de op 180°C voorverhitte oven en laat ongeveer
    3 uur stoven.

    Neem uit de oven, laat even rusten, verwijder het kruidentuiltje en
    serveer meteen.

     

    28-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een eenpansgerecht

    Gerookte zalm met bloemkool
    ===========================
    1 bloemkool, in roosjes en gekookt

    400 g gerookte zalm

    250 g kerstomaatjes, gehalveerd

    250 g grijze garnaaltjes

    0,5 liter kaassaus

    aardappelschijfjes, gekookt of aardappelpuree

    1 el fijngesnipperde bieslook

    peper




    .
    Doe de aardappelschijfjes of de aardappelpuree in een ovenschotel.

    Leg de lapjes gerookte zalm op de aardappelen.

    Leg de bloemkoolroosjes op de zalm.

    Verdeel de kerstomaatjes over de bloemkool.

    Verdeel de grijze garnaaltjes over de bloemkool.

    Kruid met bieslook en peper.

    Giet de kaassaus over de bloemkool.

    Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

     

    27-05-2009 om 12:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozencoulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Eendenborst

    Eendenborst Met Frambozen
    =========================

    voor 6 personen:

    1,2 kg eendenborst

    100 g suiker

    frambozenazijn

    peper en zout

    500 g frambozencoulis

    50 g ijskoude blokjes verse boter

    frambozen voor garnituur

    6 takjes munt


    .
    Bereidingswijze van Eendenborst met frambozen Coulis =

    600 gram frambozen door een passe-vitte duwen,

    de suiker licht carameliseren en blussen met frambozenazijn en nog even
    laten opkomen

    De frambozenpuree bijdoen, afsmaken en afwerken met de boter.

    Vet van eendenborsten wegsnijden zo dat er nog 3 cm in het midden
    blijft staan, deze vetreep kruisgewijs insnijden en eendenborst
    kruiden.

    Eerst vleeskant kleuren, dan vetkant, 12 minuten in oven van 200°C
    zetten en rosé bakken.

    Frambozen lichtjes opwarmen.

    Bord afwerken met eendenborstschijfjes, een paar lepels frambozencoulis
    en een takje munt.

    Geef hierbij kroketten.

     

    26-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuppa Inglese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel speciaal nagerecht

    Zuppa Inglese (Dessert)
    =======================
    1 cake voor 6 personen

    2 eetlepel(s) cacaopoeder

    2 stuk(s) eierdooiers

    3 dl room

    3 dl melk

    4 eetlepel(s) suiker

    100 g suiker

    250 g aardbeien




    .
    •Klop de eierdooiers met suiker op tot een lichtgele mousse.

    •Roer de kokende melk erdoor en laat dit au bain-marie onder
    voortdurend roeren dikker worden.

    •Laat het mengsel 20 minuten afkoelen.

    •Snijd ondertussen de cake in plakken en bedek hiermee de bodem van een
    cakevorm.

    •Giet er de crème over, schik er de aardbeien op en dek af met de
    resterende cake

    •Klop de room op met de suiker en smeer hier de bovenkant van de taart
    mee in.

    •Strooi er het cacaopoeder over en zet minstens 1 uur fris weg.

    Tip/extra:

    Je kunt de cake besprenkelen met rum of amaretto.

     

    25-05-2009 om 11:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!