Vandaag Eendenborst
Eendenborst Met Frambozen =========================
voor 6 personen:
1,2 kg eendenborst
100 g suiker
frambozenazijn
peper en zout
500 g frambozencoulis
50 g ijskoude blokjes verse boter
frambozen voor garnituur
6 takjes munt
. Bereidingswijze van Eendenborst met frambozen Coulis =
600 gram frambozen door een passe-vitte duwen,
de suiker licht carameliseren en blussen met frambozenazijn en nog even laten opkomen
De frambozenpuree bijdoen, afsmaken en afwerken met de boter.
Vet van eendenborsten wegsnijden zo dat er nog 3 cm in het midden blijft staan, deze vetreep kruisgewijs insnijden en eendenborst kruiden.
Eerst vleeskant kleuren, dan vetkant, 12 minuten in oven van 200°C zetten en rosé bakken.
Frambozen lichtjes opwarmen.
Bord afwerken met eendenborstschijfjes, een paar lepels frambozencoulis en een takje munt.
Geef hierbij kroketten.
|